0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sanırım konuyu açan arkadaş aracıyla yola devam etmeye karar almış. bu durumda boşuna tartışmaya gerek yok gibi gözüküyor. yine de istekli olan forumda arama yapıp "alman mı döver ? japon mu ?" konusunda iletilere devam edebilir.
Burda biz turbo beslemeli bir araçla toyotanın atmosferik aracını karşılaştırabiliyorsak bu toyota teknolojisinin bir başarısıdır.Denildiği gibi astrada turbo besleme bir motor var haliyle atmosferikle karşılaştırılması pek adil değil ancak astra öyle uzayıp gitmez iki aracıda en iyi koşullarda düşünürsek astra en fazla 1 boy açabilir.
10-9.9=0.1 saniye astra koliklere 1 boyu bırak aurisin önünde astrayi gözden kaybettirmeye yetecek kadar yorumlar yapmasına yol açıyor. Valvematik şu anda en iyi verim veren atmosferik motor ama astranin turbosu en iyi turbo beslemeli motor değil ne yazik ki ve teknik verilere bakarsak aurisin astradan aşağı kalir yanı yok. Bu Japonlar akıllı adamlar en iyi argeyi yaparak sömürgeci Avrupalıların turbolu motorlarına sorunsuz ve daha verimli turbolu motorları üreterek en iyi cevabı verecektir.
gerçekten test edip yaşayanlarla diğer dışardan bakan arkadaşlar konuya katılınca ortam biraz değişmiş yine benim GTC Turbom var toyota buluşmalarınada katıldım çok kez nasıl gittiğini bilen arkadaşlar var ve 1.4 140'larda cidden fena gitmiyor.Kıyaslamak komik olur auris ile.Valla çok güzel bir noktaya el atmışsınız ben alkışlarım, konunun özeti olmuş beni yanlış anlama gerçekten iddaalaşmak gibi bir niyetim yok.ankarada olduğun için dilediğin zaman tecrübe olsun diye bi buluşma olursa uygun ortamda olursa test edelim.1 boy biraz az kalıyor çünkü.
Opel motor larinin beklenen gucu vermemesinin sebebi motorla alakali degil. Aracin kasasinin agir olmasi sonucta 1.5 tonluk arabaBu sebeplede korkmadan viraja makasa girebiliyor. Ben sirket aracim corollayi kullanirken helekide yagmur yagiyorsa vay haline.
Agır araçlar daha iyi yol tutuyor ise neden Lotus Eprit 900 KgNeden F1 araçları 600KgKilo virajda belli bir yere kadar iyi gibi gözüksene kopma anında çekiç etkisi ile savrulur ve kontra hareketle bile araç yoluna zor girer.
O araclarla bizim kullandigimiz araclari birmi tutuyorsunuz. Formula araclarinin amaci belli nekadar hafiflerse o kadar iyi. Ben astrayla girdigim viraja avensisle bile giremiyorum. Yanlis anlasilmasin avensis kotu demiyorum 2004 yilinda sifir aldik senelerdir kullaniyoruz tik demedi. Ama yol tutusta fark gercekten var.
Bu nasıl bir mantıktır?
Yol tutuşunda en önemli etken süspansiyonun sertligi degilmidir?Bu konudada Opel her zaman Toyotadan daha sert süspansiyon kullanır bu durumda aynı sınıf içinde daha fazla yol tutmasını anlayışla karşılarım ki olması gerekende budur.
Bide yeni kasa Corolla otomatik kullanmanızı tavsiye ederim,2018 e160 kasa Corolla'yı satıp 2020 Corolla aldık gerçekten her yönden çok farklı olmuş kalkışta eski kasa Corolla kasıyordu gaza yüklenince bağırıyor ama gitmiyordu ama yeni kasada gaza dokunmak yetiyor,sözde motor şanzıman olarak herşey aynı diyorlar ama çok fazla gelişme olmuş yokuşlarda sollamalarda gaza dokunmak yeterli oluyor istenilen gücü sürücüye ve yola aktarıyor.