0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Manuel kullanımla son kullanıcı genelde motoru bağırtmak istemediğinden motor gitmiyor gibi geliyor. Fakat otomatik şanzıman olunca, özellikle de Ümit Bey'in bahsettiği gibi yeni kasa corollanın şanzımanıysa çok rahat bir şekilde çıkıyor.Safranbolu-Salda-Antalya-Nazilli-Safranbolu yaptım. Antalya-Korkuteli-Acıpayam-Nazilli yolundaki geçitlerde hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hatta doblo, dizel polo, dizel symbolleri yokuşta rahatlıkla geçtim, ancak düz yolda veya yokuş aşağı geçebildiler. Çünkü hız sabitleyici kullandım sürekli. %10 yokuşu 4000 devir altında 100-110 arası rahatlıkla çıkıyor.
Arkadaşlar dizel ile benzinli motoru kıyaslamak zaten başlı başına hata olur ki,turbo ile atmosferik motorda kıyaslanamaz ama atmosferik motoru kullanmayı bildikten sonra uzun ömürlü olması sahibine sorun çıkarmaması en önemli unsurların başında gelir zaten corollanın piyasadaki en eski aracının bile tutulması bu yüzdendir,Turbo motorlu dizel araçlar ne zaman arıza verecek turbosu n'olacak gibi düşünceler insanı daha çok yoruyor,bende daha önce 1.6 TDCİ focus kullanıyordum o kadar temiz olmasına rağmen elim yüreğim de geziyordum ilk çalışmada bekle uzun yoldan gelince bekle 1 dk sonra stop et çok ince ayrıntılar gerekiyor,ama şuanda benim koca oğlan hangi rampada olursa olsun gaza basmam yetiyor atmosferik ama 2.0 bende araba sürdüğümü yeni anladım Herkesin aracı hayırlı olsun güle güle kullanın Ersin bey.
Tesekkurler Ümit hocam. Imkan olsa da 2.0 bir kac yaşında araç binebilsek. Ama hadi yakıtı lpg ile hallettik ama vergi ne olacak. Daha once dizel aracım vardı. Çok dikkat etmezdim. Ancak turbo benzinli şimdiki aracımda dediginiz gibi ilk çalıştırma sonrası ve uzun yolculuk sonu beklemeye dikkat ediyorum. Cok sorunsuz olmayacağını düşünsem de insallah sorunsuz olur
Kullanılan araçtan zevk alabilmek için bence aracı tanımak anahtar rol üstleniyor.Belli devirlerde verilen tork ve beygiri ayarladıktan sonra yokuşta problem çıkacağını çok düşünmüyorum.Kullandığım A16XER atmosferik 1.6 astra h yokuşlarda 5.vitesten düşmedim.Hızı yazmıyım Normalde şehir içinde çok hantal bir araç olduğu gerçek.Elektronik gaz pedalı o etkiyi yaratıyor. Turbo araç gerçekten farklı yürür ama kullanmasını iyi ayarlarsanız bindiğiniz araçtan da zevk alma yolları var.2900 3000 devirden düşünce zaten hantallaşıyor kullandığım araç.Dolayısıyla ekonomik düşünürsek pek doğru iş değil
Mükemmel temizlikte olan Astra H arabamı malesef güçsüz motor sebebiyle satmıştım Keşke o arabamda 2.0 motor olsaydıda satmasaydım
Şehir içi çok hantal evet.Pedal cihazları ile çözebilirdiniz belki.Ben pedal cihazı kullanmıyorum ama yetiyor bi turbo ya da 2.0 olsa daha güzel olur tabi. (A16XER) motor
Orçun bey aynı araç ile 4 yıl önce Hatay Zonguldak yolculuğum olmuştu gidiş gelişte tek şöför gitmiştim,rampalarda tam bir işkenceydi gidiş istikametinde Ankara Bolu arası resmen araba sürmekten tiksindim benzinde çok güzel ama LPG'de resmen bitiyordu,LPG'de kullanımda kronik sorunu yağ soğutucusu patlatır dikatli olun derim.
Bizdeki LPG'li 1.6 motordu dediğiniz gibi benzinde sıkıntı yoktu ama lpg'de rampalarda çok kötüydü.
Düz yolda hafif rampalarda şahin bile gidiyor.Bu arada Astra H'ın pedal hassasiyeti corolladan çok daha atik. Z20LET yada A16LET motorlusunu ileride alıp binmek istiyorum gerçekten Yani ben daha torklu bir motor istiyordum , artık torksuz motor tat vermemeye başladı , dizel makinelere geçtim kullanması daha zevkli geliyor gerçekten bana.Turbo benzinli makineleride severim ama tork seviyorum Ne kadar çok tork dedim
Videosunu çektiğiniz aracın üzerinde hangi marka lastik vardı? performans lastiğimi idi? 132 km nin üstü hızı epeyce sürdürmüş olmalısınız,iyi dayandığını ve parça atmadığını,gümlemediğini görünce merak ettim.