0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar,- Lastiklere normal hava yerine azot bastırtmaya niyetliydim , iki ayrı yere gittim neyi nasıl yapıyorsunuz diye sordum ama bu işi yapan lastik bayisindeki arkadaşların bile işin detaylarından pek haberdar olmadığını farkettim. lastiklere azot bastıklarında , lastik içindeki havanın neredeyse %98-99 azot olacağını düşünüyorlar ki bu böyle değil , makinanın %100 azot verdiğini kabul etsek bile, başkaca bir yöntem izlemeden , sibopları çıkarıp havayı boşaltıp, tekrar sibop takıp azot basmaya başlasak bile azot oranı %92-93 gibi olur , değil mi? yani yaklaşık %79 dan %92 ye çıkacak , geri kalanın büyük kısmı yine oksijen olacak. - ikinci husus şu : lastik basınçlarını hep lastik soğukken ölçeriz ve öyle değer verilmiştir. aracı kullanmaya başladıktan sonra basınçlar ısınmadan dolayı artar , diyelim 3 PSI arttı ve 35 oldu. Peki araç üreticileri lastik basınçlarını bu olayı dikkate alarak vermiyor mu? yani onların aslında istedikleri 35 PSI da çalışan bir lastik, ama referans olarak soğuk basınç ölçümü olduğundan kataloğa mesela 32 PSI yazıyorlar. Bu konudan emin değilim , dolayısıyla bu değeri verirken ne düşündüklerini en iyi araç üreticiler bilir , bu konuda iyi anlatılmalı diye düşünüyorum. Eğer istenen , yukarıdaki örnekte olduğu gibi 35 PSI çalışan lastikse , ve azot basımında soğuk -sıcak lastik arası basınç farkı oluşmuyorsa , lastiğe azot basıldığında katalogdaki gibi 32 değil bu 35 PSI basmamız gerekmiyor mu . Tabii ki bu soruya doğru cevap bulabilmek için yukarıda belirtilen hususun aydınlatılması gerekir.Yorumlarınız nedir?iyi akşamlar
peki onlar sizin böyle düşüneceğinizi düşünmemişlermidir binlerce test yapılıyor bize ulaşıncaya kadar sadece söylediklerini yapmak yeterli
servis bahanesi de olma ihtimali yüksek :=))