Tekin bey,
lastiklerin ısınmasının minumum olacağı ve böyleye aracın yola tutunma kabiliyetinin azalacağı yorumları da var. sizce böyle bir risk var mıdır ?
Lastikler, yine aynı sürede tam gerektiği kadar ısınacak, fakat aşırı süratler yapıyorsanız zarar verecek kadar ısılara ulaşamayacaktır.
Dolayısiyle yola tutunamama gibi birşey söz konusu olmamaktadır.
Uzun yıllar lastiklerimde Azot gazı kullandım, eğer lastikte herhangi bir yerinden, parçasından basınç kaçağı yoksa zaten uzun süreler basınç azalması meydana gelmiyor, bunda en önemli etken de hangi yol şartlarında kullandığınızdır. Eğer kaçak var ve kötü yol şartlarında kullanılıyorsa yine de basınç azalması oluşmaktadır.
Yaklaşık 3 yıldır Azot gazı kullanmamaktayım, geçenlerde aldığım yeni lastiklerimede normal hava bastım ve hala bir kayıp yok.
Piyasada bu hizmeti veren arkadaşlarında bu işi tam hakkıyla yaptıklarını düşünmüyorum.
Ya lastiğe bir defadan çok defa Azot basıp boşaltacaksınız, yada bu işi 1 defada yapmak için tekerleğin havasını vakum poşeti içinde boşaltıp aynı anda Azotla şişirebiliceğiniz gereçlerinizin olması gerekir.