0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fena eziyorsun bizi Murat. Bizim arabalar anahtarlı oldugundan basılı tutuyoruz.Seninkisi ise basınca zaten o işi kendisi yapıyor.
Kontak açık iken arabayı çalıştırmak için ne yapman gerekiyor ise onu yapacaksın.Sonrasında zaten araba akıllı oldugundan gerekeni yapacak.
Marş yalarken basılı tutuyoe iseniz evet,Hani pek startlı kullanmadıgimdan soruyorum.
Akü sağlam olsun dediğine göre o zaman bu test sırasında ARABA ÇALIŞMAYACAK yani
Ahmet hocam, LPG yada BENZİN de ayrı ayrı yapsam sonuçlar fark eder mi? Gerçi araba çalışmayacağına göre fark eden birşeyde olmaz
Bu test ile subap arızası ve segman aşınması yakanması ihtimali var.Dikkat edersen ihtimal diyorum, çünkü bu testte herşey teorik.Manifold hatalı delindi ise ayar dengesiz olur. Alt devirlere göre ayarlarsın, üst devirler tutmaz, veya tam tersi.Tech ile en fazla AFR, STFT, LTFT ve O² degerlerini takip ederek ayarın düzgün mü kontrol edebilirsin.
Yakalanması ihtimali var.Kesin yakalanır demek yanlış olur.
Evet denedim,Çok güzel bir özellik ama benim araba destekemiyor, model başlangıç yılı 2007 ve sonrasında bu özellik var.Bu testi açmadan önce PCde bazı hazırlıklar yapılmalı.Sonrasında bu test açıldında 10 saniye marş yapıyoruz bu sırada enjeksiyon yapılmadıgından motor çalışmıyor.Marş sırasında her silindirin kompresyonu sırasındaki o silindire ait devir ekranda çıkıyor.Marş gücü sabit oldugundan beklenti her silindirde devir'in aynı olmasıdır.Eğer ki herhangi silindirde devir daha fazla çıkıyor ise o silindirin kompresyonu düşük oldugundan devir artar.Fazla olanda ise devir azalır.Bazı arızalarda kolay teşhis e fayda eder.O an ki motor devri akünün şarj durumuna göre her zaman degişkendir. Ama şarj durumu o anda ki devir farkları için baglayıcı degildir.
Bunun olacagını vurgulamama ragmen paniklemen şaşırtıcı.Testi aktifleştirmeden önce bazı bilgilerin seçilmesi lazım, müsait olunca yazarım.