0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet murat bey android telefonum var iki adet de farkli program indirdim ama yanlizca motor kodlarini veriyor.
İlke sende de bu fazladan bi tane varlar bitmiyor maşallah imalata falan mı geçtin ne ettin ilke bi program buldum android ile elm kullanınca bu kablo takarak yaptığımız özelleştirme işlerini yapabiliyormuş ama benim elmyi kabul etmedi program
Anladığım kadarı ile siz arabaya bağlanıp hata kodlarını değilde özeleştirme işlemlerimi yapmak istiyorsunuz?Benim bahsettiğim program, gerçi bende çalışmadı beki sizde çalışır, bu program ile hem hata kodlarını hemde aracınız uyumlu ise özelleştirilebilir kısımlarada müdahale edebiliyorsunuz.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.prizmos.carista&hl=en
Bu programda iae yaramadi. Bana airbag kodlarini gosterecek ve silebilecek bir sey lazim.yinede sagolun
Arkadaşlar.Araç diagnostik sistemleri çok ilgimi çekiyor.İş Toyota olunca biraz kolaylaşıyor (kendi adıma) bazı kısayol arıza kodu görme yöntemlerine ulaşmamız mümkün ki birçok modelde olan fakat pek sızmayan bir bilgi.Hatta birçok araçta acil çalıştırma adında sistem var ve belli bir kombinasyon ile atıyorum 15 kez şöför kapısını aç kapat sonra frene 20 kere bas bırak 55 defa gaza bas bırak şeklinde immobilizeri iptal ederek çok kısa zamanlı ki bu 5 dakikayı geçemiyor ve sadece 1 defa yapılabiliyor araba dahil çalıştırılıyor.Ancak birçok araç çok basit bir şekilde aracın ECUlerine ulaşılmasına izin veriyor.Örnegin;Ford: FORScan ile birçok gizli menüye giriliyor ve ELM327 (60TL) yeterli.Fiat: FİATECUscan ile yine birçok testler yapılıyor ve yine ELM327 (60TL) yeterli.Opel: OPCOM programı ile tüm ayarlar yapılırken 60TLlik kendine özgü kablosu yeterli.Toyotaya baktıgımızda ise ELM327 ile sadece motor canlı sensör değerlerini görüyoruz ve motor arıza lambasını söndürüyoruz. Şanzıman, ABS, Airbag ve Body elektronigine girmiyor ve arızasını göstermiyor.İnternette araştırmalarımda Toyota için sadece Toyota TİS Techstream adında bir program var ve kendine özgü iletişim cihazları var. Cihazda uçuk fiyatlarda.Toyota için bahsettigim diğer araçlar gibi daha basit iletişim kurabilecegim bir yöntem varmı?
Murat techstream ile bagajı açabilmeyi başardınmı yoksa ?
Peki bu dosyalar nerelerde bulunur ve neyi ihtiva eder?