Gönderen Konu: Hadi Yalıtım yapalım  (Okunma sayısı 72974 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: Hadi Yalıtım yapalım
« Yanıtla #80 : Temmuz 27, 2014, 22:32:05 »
Mutlu sona ulaşmana sevindim abi.

Yalnız dikkatimi çeken bir şey oldu. Yalıtım işine toplamda 1.000,00 TL mi harcadın ben mi yanlış gördüm ?  :)
1.6 VVT-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Temmuz 27, 2014, 22:32:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Temmuz 27, 2014, 22:51:05 »
saolun arkadaşlar. yalıtım işine 1000 lirayı harcadım. tek tek kalem tutmadım..

kabaca anlatayım

ilk yalıtımda 4 metre keçe aldım. 20 x 2 = 40 tl
ikinci yalıtım
döşemeciye 250 tl işçilik verdim.
80 tl kaput altına keçe için verdim
5 metre ekstra keçeyi metresi 30 tl den aldım. resmen kazık yedim. acısını halada hissederim. açıkça söylüyorum.
10 metre bariyerli kauçuk sünger aldım. 206 tl cik tuttu.
simself denen yalıtım bantlarından bauhause gibi bir yer vardı hepsini topladım. heralde 100 tl civarındadır...

üçüncü yalıtımda 8 kutu poliüretan sprey kullandım. 10 tl dersen 80 tl ediyor.
2 metre daha keçe aldım 20 x 2 = 40 tl
4 metre kauçuk sünger aldım. 4 x 16 = 64 tl  ( tabi bu süngerler bedava gelmiyor, artı kargo )
20 tane vida aldım 0.10 tl x 20 = 2 tl
kapı fitili aldım 10 tl
bituself ve simself bantlarından aldım. en az 100 tl verdim.
fırça ve sürülebilir bitümlü zift aldım ve epeyce verdim. birçok malzeme aldığım için hiç tutmadım...
ayrıca akustik sünger aldım. 5 metre x 6 tl = 30 tl

son yaptığım yalıtımda birkaç küçük lamba ve döşemelere geçen küçük vidalardan alıp tamamladım.
yapıştırıcı , bant , benzin falan hiç hesapta yok. belki aklıma gelmeyen şeylerde var...

kaç etti ?

1200 tl gibi bir rakamı yaklaşık 2 yılda yalıtım için verdim. bunların yanında daha ne parçalar değişti..
mesela lastikler.. bilye ve porya... z rot , burçlar ...
bir tek amortisör değişmedi. onlarda inş çalışınca değişecek... 

sonra piyasa değeri 10 lira olan arabayı 10 liraya zorla satacaksın :)

hakkaten söylüyorum ki şuan araba alacak olsam kesinlikle dacia alırım. 5 yıl binerim , kuruş harcamadan satarım :) ben resmen hurdayı toparladım. bu yalıtım işi harcananlar yanında devede kulak kalır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Temmuz 27, 2014, 23:01:15 »
buradan çıkacak sonuç; çok hassas kulaklarınız varsa ya da araçtan gelen seslere karşı duyarsız değilseniz toyota'ya binmeyin. opel ya da vw gibi araçlar tercih edin. illâ toyota diyorsanız uzman yardımı alın.

diyebilir miyiz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Temmuz 27, 2014, 23:10:26 »
buradan çıkacak sonuç; çok hassas kulaklarınız varsa ya da araçtan gelen seslere karşı duyarsız değilseniz toyota'ya binmeyin. opel ya da vw gibi araçlar tercih edin. illâ toyota diyorsanız uzman yardımı alın.

diyebilir miyiz ?

ben sessizliğe epeyce bir taktığım için bu paralara çıktı. yoksa dediğim gibi sadece keçe miktarını arttırmak bile tatmin edici olabilir.
işin kötüsü malesef opel bana daha sesli geliyor. başımı ağrıtacak kadar çok gürültü var içinde. hatta mekanik sesler çok fazla. alman otomobillerinin taban yalıtımları iyi, gerisi teknik çalışma. tokluk var ama ses çok. yani benim eski arabamda olan sesler insanların en sessiz dediği golf veya eski passatlarda bile var. yeni arabalarda yine toyota sadece dizelin sessizliği için tercih edilir.

yani başka bir araba almak benim sorunumu çözmüyor. bazı arabalar rahatsız edici sesleri engellediği için daha iyi olabilir di .

benim beğendiğim otomobil mercedes benz. malesef alamayacağım için durum böyle..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Temmuz 28, 2014, 00:07:46 »
Artık anılcığım. Binince anlarız dediğin kadar var mı??? Aslında benim arabaya da yalıtım bakımından teşhis koysan araba yolda salınıyor deli oluyorum...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Temmuz 28, 2014, 00:15:54 »
ben sessizliğe epeyce bir taktığım için bu paralara çıktı. yoksa dediğim gibi sadece keçe miktarını arttırmak bile tatmin edici olabilir.
işin kötüsü malesef opel bana daha sesli geliyor. başımı ağrıtacak kadar çok gürültü var içinde. hatta mekanik sesler çok fazla. alman otomobillerinin taban yalıtımları iyi, gerisi teknik çalışma. tokluk var ama ses çok. yani benim eski arabamda olan sesler insanların en sessiz dediği golf veya eski passatlarda bile var. yeni arabalarda yine toyota sadece dizelin sessizliği için tercih edilir.

yani başka bir araba almak benim sorunumu çözmüyor. bazı arabalar rahatsız edici sesleri engellediği için daha iyi olabilir di .

benim beğendiğim otomobil mercedes benz. malesef alamayacağım için durum böyle..

sizi bu saatten sonra dediğiniz gibi ya mercedes veya lexus tarzı bir araç ya da honda legend tatmin eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Temmuz 31, 2014, 17:18:31 »
bugün bir video daha çektim , montaj işlerini bitirince youtubeye koyarım.

önemli olan içerideki ses seviyesini düşürmek değildi. rahatsız etmeyecek kadar yalıtım yapmaktı. sadece ses azaltmak ciddi bir sıkıntı iken sesin şeklini değiştirmek daha kolay. ve gürültü seviyesini düşürmek şart. içerde birçok ses zamanla baş ağrısı yapmamalı.

son yalıtımdan sonra içerideki sesi 76 db olarak ölçtüm. bu son yalıtımdan sonra 2 db daha kazandığımı gösteriyor.

ama çok daha önemlisi artık araç daha tok. çukurlardan geçerken takırtı yapmıyor. derin bir bass sesi alıyorum ve bu hakkaten araba doluymuş gibi hissettiriyor. oysa amortisör gibi eksiklikler hala var.
bagajdaki çalışmalar sayesinde ciddi bir gürültü kaynağı davul gibi oldu. küçük çukurlar ise hiç hissettirmeden geçilebiliyor.

araba hala toyota ve 91 model olduğu için malesef şimdide rüzgar sesi fazla duyulmaya başladı. tam olarak dışardan sizi koparmıyor. ve malesef kapı fitilleri yalıtıma darbeyi vuruyor. içerideki ciddi miktarda ses dışarıdan doğrudan alınan sesler. rüzgar sesi yüzünden içerideki ses ölçer 4 5 desibel fazla gösteriyor..

şuanda araba ile yola gitmek keyifli. şehir içinde düşük devirde motor ve yol gürültüsü çok az.. çok yüksek hızlarda ise çok fazla ses almıyor. özellikle 110kmh den sonra motor sesini ve gürültüsünü duyamıyorsunuz.. 

araba yol sesini en çok sürücünün ayak altından alıyor. ve malesef oraya yalıtım koyamadım. yer sıkıntısı olduğu için bir kat plastik serdim.elbetteki uğultuyu kesmedi.. önemsemiyorum bile ...

şimdi müzik dinlemek daha keyifli. benim gibi hafif müzikler seviyorsanız ve tüm enstrumanların duyulmasını istiyorsanız yalıtım şart. 70 80 gibi hızlarda gerçekten hoşuma gitti.

ve benim yalıtım macerası burada bitti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Ağustos 15, 2014, 17:21:27 »
bugün küçük bir video hazırladım. eski videolardaki sesler ile karşılaştırma imkanım oldu.

eskisine göre seslerin kalınlaştığı kesin fakat etkili bir yol sesi yalıtımı yapamadığımda aşikar :)

yol sesi çalışmam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 335000
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Ağustos 15, 2014, 19:26:08 »
Sizi çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum.  :tamam: :alkis:
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Ağustos 16, 2014, 15:39:53 »
Sizi çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum.  :tamam: :alkis:

teşekkür ederim abicim , çok sağ ol. birtek sen önemsedin galiba konuyu :) ama ben yinede bir küçük video hazırlayıp insanlar benim çektiklerimi çekmeden en iyi sonucu alsın diye uğraşacağım. çok önemli bir konu olmasada, yeni araba alıp yol sesinden motor sesinden şikayetçiler olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Ekim 01, 2014, 22:19:31 »
alın terinize emeğinize sağlık bence arabanın değeri bile arttı  :tamam:
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Aralık 07, 2014, 19:30:03 »
uzunca bir zaman geçti , sanırım benim yazdığım konulardan birisini görmüş bir abimiz. Adem bey. samsunda oturuyormuş , yakın sayılan bir yer olduğu için görüşüp konuşmak için buluştuk.
arabası mazda 6 , gerçekten güzel bir araba. lastik sesinden şikayetçi olduğu için yalıtım yapmak istemiş. ses her türlü kesilir ama en ucuza en uygun malzeme ile kesmek var boşuna para harcamak var.
mazda çok yeni bir araba , resmen elektrikli motor var sanki. sıfır motor sesi var. bu yüzden yol sesi duyuluyor. aracın yalıtımı çok güzel olsa bile teker tarafından doğrudan yol sesi aldığını anladım. ayrıca bagaj yalıtımı resmen yok. keçe bile yok. sünger bile yok. hiç bir şey yok. bu yüzden bagaj tarafında çok uğultu var.

benim hurda ile karşılama imkanı buldum. benim arabamda rüzgar sesi çok çok fazla. benim aracımdaki teker üstlerindeki yalıtımlar sesi kesmiş.

ben bukadar yeni bir aracın sökülmesini istemem. bu yüzden özellikle diğer avansis yeni corollada aynı olan yalıtım sorunu sadece teker davlumbazlarını kullanarak ve biraz yalıtım uygulayarak büyük oranda kesilir. japon araçlarında yolcu kısmına bakan teker bölümleri resmen boş. geri kalan yalıtımları fena değil.

bir alman aracı olamaz ama yol sesinin rahatsız eden kısmını 2 basit malzeme ile yok edebilirsiniz. birincisi bitüself veya benzeri diğeri ise keçe veya su tutmaz kauçuk süngerler. içeride iç döşeme yerleşecek kadar malzeme kullanabilirsiniz. bu belki yarım santim olabilir. dışarıdan ise su tutmayan birşeyleri yapıştırabilirsiniz.

yalıtım olayının büyük bölümünü yani doğrudan gelen sesleri kesmiş olursunuz. sanırım büyük sınıf bir araba için daha fazla bişey yapmaya gerek kalmaz.

ben şuanda beklemedeyim. amortisör yalıtımı üzerinde uğraşmam gerekecek. birde aerodinamik sorunları aşmalıyım :) inş evlendikten sonra param olurda bende bir mazda alırım :) hayırlısı.. en dinlendirici arabalar sizin olsun.

simself denen malzemeyi tavsiye ederim. bitüselften ucuz , ince , uygulaması kolay
ben bu adresten almıştım.
http://www.balkotrade.com/

biraz pahalıya geliyor ama bu adresdeki oto ses yalıtım ürünleri yerine göre kullanılabilir.
http://www.adetasyapi.com/?=OTO_SES_YALITIMI_4__YENI_&urun=1738

keçe denen malzeme her döşemecide satılıyor. metresi 20 lira gibi ama her metresini 10 tl ye bulabilirseniz birkaç kat kullanılabilir. özellikle yer sorunu olmayan bagajda.

telefon numaram kapalı değil , merzifon yakınlarında oturuyorsanız beni de bulabilirsiniz. 535 613 15 71. ben elektronik işleri , ses işleri ve yalıtım işlerini hobi olarak evimin önünde yapıyorum. bişey paylaşmak isteyen her zaman arayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Edeb Ya Hu"
  • Kilometre: 218000
  • Model Yılı: '02
  • 58 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Aralık 07, 2014, 19:48:50 »
uzunca bir zaman geçti , sanırım benim yazdığım konulardan birisini görmüş bir abimiz. Adem bey. samsunda oturuyormuş , yakın sayılan bir yer olduğu için görüşüp konuşmak için buluştuk.
arabası mazda 6 , gerçekten güzel bir araba. lastik sesinden şikayetçi olduğu için yalıtım yapmak istemiş. ses her türlü kesilir ama en ucuza en uygun malzeme ile kesmek var boşuna para harcamak var.
mazda çok yeni bir araba , resmen elektrikli motor var sanki. sıfır motor sesi var. bu yüzden yol sesi duyuluyor. aracın yalıtımı çok güzel olsa bile teker tarafından doğrudan yol sesi aldığını anladım. ayrıca bagaj yalıtımı resmen yok. keçe bile yok. sünger bile yok. hiç bir şey yok. bu yüzden bagaj tarafında çok uğultu var.

benim hurda ile karşılama imkanı buldum. benim arabamda rüzgar sesi çok çok fazla. benim aracımdaki teker üstlerindeki yalıtımlar sesi kesmiş.

ben bukadar yeni bir aracın sökülmesini istemem. bu yüzden özellikle diğer avansis yeni corollada aynı olan yalıtım sorunu sadece teker davlumbazlarını kullanarak ve biraz yalıtım uygulayarak büyük oranda kesilir. japon araçlarında yolcu kısmına bakan teker bölümleri resmen boş. geri kalan yalıtımları fena değil.

bir alman aracı olamaz ama yol sesinin rahatsız eden kısmını 2 basit malzeme ile yok edebilirsiniz. birincisi bitüself veya benzeri diğeri ise keçe veya su tutmaz kauçuk süngerler. içeride iç döşeme yerleşecek kadar malzeme kullanabilirsiniz. bu belki yarım santim olabilir. dışarıdan ise su tutmayan birşeyleri yapıştırabilirsiniz.

yalıtım olayının büyük bölümünü yani doğrudan gelen sesleri kesmiş olursunuz. sanırım büyük sınıf bir araba için daha fazla bişey yapmaya gerek kalmaz.

ben şuanda beklemedeyim. amortisör yalıtımı üzerinde uğraşmam gerekecek. birde aerodinamik sorunları aşmalıyım :) inş evlendikten sonra param olurda bende bir mazda alırım :) hayırlısı.. en dinlendirici arabalar sizin olsun.

simself denen malzemeyi tavsiye ederim. bitüselften ucuz , ince , uygulaması kolay
ben bu adresten almıştım.
http://www.balkotrade.com/

biraz pahalıya geliyor ama bu adresdeki oto ses yalıtım ürünleri yerine göre kullanılabilir.
http://www.adetasyapi.com/?=OTO_SES_YALITIMI_4__YENI_&urun=1738

keçe denen malzeme her döşemecide satılıyor. metresi 20 lira gibi ama her metresini 10 tl ye bulabilirseniz birkaç kat kullanılabilir. özellikle yer sorunu olmayan bagajda.

telefon numaram kapalı değil , merzifon yakınlarında oturuyorsanız beni de bulabilirsiniz. 535 613 15 71. ben elektronik işleri , ses işleri ve yalıtım işlerini hobi olarak evimin önünde yapıyorum. bişey paylaşmak isteyen her zaman arayabilir.

Merhaba Anıl Bey, benim E12'de dişli asfaltta ve bozuk zeminlerde ön taraftan ses geliyor. teybin üst tarafını yani o torpido üstünü komple söküp altına bakmak istiyorum. eğer açmayı başarırsam ön tarafa yalıtım da yapmayı düşünüyorum. Asıl sormak istediğim orası nasıl sökülür. kırmızı ile işaretlediğim siyah kısım.
"Bu âlem-i fânîde ne mîr ü ne gedâyız
Âlâlara âlâlanırız pest ile pestiz."
                                                Bağdatlı Ruhi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 335000
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Aralık 07, 2014, 20:21:03 »
Bu Toyota hakkaten ses konusunda sıkıntılı. Neresi sıkıntı derseniz:  Avensis benim araba ve arabada çok düzel ses yalıtımı var. çoğu sesi almıyor. sadece lastik sesi geliyor. Bu da sanki çok ses varmış gibi tuhaf bir durum oluşturuyor. Bir sürü ses olsa sesler birbirini sönümlüyor sanki. Tek ses olunca sırıtıyor. 100 km yi geçince gittikçe artan bir ses. Ben de bu ara yaylarla bozdum kafayı. Yaylar zıng zıng ötüyor bana kalırsa. Başka ses niye gelsiz. Yaylara horum geçirmeye niyetliyim. Başka ses yok arabada.

Ses çelik yay sesi hani vurunca tınlama yaparya ona benziyor. Arabanın arka tarafına hiç aklım ermedi. Ses arkadan da geliyor aynı dediğim ses ama daha az oranda. Arkaya çok acayip yalıtım yapılmış. Arka teker davlumbazları da halı flex gibi bişy. Bagaj deseniz müthiş yalıtım var tabanında. Arka kapılar deseniz duvar gibi. Bi kapanması var blop diye. Sanırsın ki kapının içi dolu. Ön kapılar daha slap diye kapanıyor. Ön teker davlumbazı da bildiğiniz plastik. Hiç anlamadım bu işi.

Sadece teker hınlaması var. o da yüksek hızda. Dişli olmayan düz kuşakları olan tekerde ses yapmaz belki. Ama ben de öyle düz kuşağı olan teker kullanmam.

Sesi çok iyi odaklanıp dinleyince tekerin diş uğultusu değil de titreşimden dolayı yayın ötmesi olarak kendimce çözümledim. Bu konuyu zamanla araştıracağım.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Aralık 07, 2014, 20:23:36 »
Merhaba Anıl Bey, benim E12'de dişli asfaltta ve bozuk zeminlerde ön taraftan ses geliyor. teybin üst tarafını yani o torpido üstünü komple söküp altına bakmak istiyorum. eğer açmayı başarırsam ön tarafa yalıtım da yapmayı düşünüyorum. Asıl sormak istediğim orası nasıl sökülür. kırmızı ile işaretlediğim siyah kısım.
sakın orayı açtırmayın :) ancak elektrikçiler açar orayı. Ben bile aracın heryerini söktüm ama orayı açmadım. Sadece alttan keçe koydum geçtim.
Yalıtım için açılmaz ama ses çok varsa teyp tarafı sökülür bakılır. Sesin geldiği yer tam neresi ise oraya ulaşmaya çalışın derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Edeb Ya Hu"
  • Kilometre: 218000
  • Model Yılı: '02
  • 58 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Aralık 07, 2014, 20:28:23 »
sakın orayı açtırmayın :) ancak elektrikçiler açar orayı. Ben bile aracın heryerini söktüm ama orayı açmadım. Sadece alttan keçe koydum geçtim.
Yalıtım için açılmaz ama ses çok varsa teyp tarafı sökülür bakılır. Sesin geldiği yer tam neresi ise oraya ulaşmaya çalışın derim.

Sürücü tarafının o üst kısmına elimi koyunca ses kesiliyor. Hem ses hem de yalıtım için açmayı düşünüyordum ama korktum. Cevap için teşekkürler...
"Bu âlem-i fânîde ne mîr ü ne gedâyız
Âlâlara âlâlanırız pest ile pestiz."
                                                Bağdatlı Ruhi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Aralık 07, 2014, 20:34:49 »
Sürücü tarafının o üst kısmına elimi koyunca ses kesiliyor. Hem ses hem de yalıtım için açmayı düşünüyordum ama korktum. Cevap için teşekkürler...

tahminimce doğru ise tabi ön tarafta cama yakın yerde hava kanallarının olduğu kısım esnek ve alttan destekli değil elinizle bastırdığınızdada aşağı doğru esnediğini görüyosanız tezim doğrudur ayrıca bastırdığınızda seste kesiliyorsa kesinlikle yanılmıyorumdur  :lol: ozaman altına özel süngerle destek yapılması lazım diye düşünüyorum.
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Aralık 10, 2014, 22:29:54 »
merhaba anıl seni burdan buldum buradan devam edeyim diye üye oldum beni ağırladığın ve sabırla anlatıkların ve yardımların için öncelikle teşekkür ederim,konuştuklarımız ve bana aktardıkların ve benimde bu çizgide yaşıyacaklarımı seninde isteğin üzere buradan paylaşacağım  .yapılan çalışmalar burada paylaşıldıkça birine fayda sağlıyacaktır bende bunda seninle hem fikirim

Mesaj Birleştirildi: Aralık 10, 2014, 22:50:38
bu bikaç gündür üzerinde durduğum şey seninlede paylaştığım gibi bazı malzemelerden endişe duymam ve aracın bazı noktalarına dokunmak istemem ancak şuda varki bu titreşim kesici malzemelerde lükse kaçmak olayı farklı boyuta taşıyor maliyet ve uygulama açısından. Bu kafamdaki soru işaretlerini kaldıra bilmek adına farklı uygulamalar yapıla bilirmi diye araştırdım iki gündür bu fikirler şöyle
Aracın altına iki kat pütür attırmak kuruduktan sonra üzerine sprey poli üretan köpük sıkmak buda yaklaşık 1/1.5cm kadar bir kalınlık ve oluşan düzgün bir zemin- ve üzerine tekrar koruyucu ve aşınmayı engellemek için tekrar pütür atıp  dışarıyı bitirmek ve araç içerisindede sadece bagaja keçe ve firex uygulayıp yalıtımı tamamlamaktı ancak bu durum poliüretan köpüğün araç altında kırılma yapa bileceğini söyleyen uzmanlar tarafından çöp oldu yanlız bir uygulayıcı poliürea diye bir şeyden bahsetti youtube da izlemelisin enteresan bişe ama buralarda samsun ve çevresinde buna ulaşmak zor bundanda vaz geçtim geriye kaldı tek bir fikrim aslında sendeki fikirler çok daha amaca yönelik ve kesin çözümler ama bende vakit ve şahsım adına işçilik becerisi olmadığı için aklımdaki şeyi sana danışacağım..planım şu ;aracın altına emülzer markalı  ( kalitesi fena değil) pütürden yaklaşık 2-3 mm kalınlığa ulaşıncaya davlumbaz içleri ve tüm alt tabana uygulatmak,
Devamında aynı işlemi sadece bagajda bir iki kat uygulayıp üzerine keçe ve belirli bölümlerde firex kullanıp yalıtımı bitirmek . Senin görüşüne göre uygulanırlığı nedir mantıklı geliyormu en hızlı ve pratik çözüm bu bana göre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Aralık 11, 2014, 00:07:29 »
Adem abi hoşgeldin. Site içinde kendini tanıtmayı unutma lütfen :) seni tanıyalım..

bu konuyu daha derinleştirmek için görsel birşeyler eklemek istiyorum. şimdi kayıtlı videolarıma ve resimlerime bakıyorum. birkaç döküman verebilirim. eğer mazda 6 gibi bir arabaya yalıtım yapmak istiyorsak sesi iyi anlamamız gerekiyor ve mühendis gibi düşünmemiz , gerçekten ileri teknoloji kullanmamız gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Aralık 11, 2014, 00:17:08 »
Hoşbulduk anıl kardeşim öncelikle şukadarını söyleyim hayatımda ilk kez bir foruma üye oluyorum oda sayende toyota aracım bile olmamasına rağmen buradayım :)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 11, 2014, 00:20:28
Benim aklımdan geçenler sanırım senin fikirlerinle örtüşmüyor ileri teknoloji derken neyi kastediyorsun anti ses işini çözmeyemi çalışsak :)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 11, 2014, 00:25:09
Bu arada bunu incelermisin ileri teknoloji
http://www.isonem.com/upload/urun_dokuman/ISONEM-ANTI-SOUND-PAINT-TR.pdf
İçeride uygulana bilirmi".?

Mesaj Birleştirildi: Aralık 11, 2014, 00:39:39
http://www.isonem.com/isonem/yapi-kimyasallari/ses-yalitim