0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
buradan çıkacak sonuç; çok hassas kulaklarınız varsa ya da araçtan gelen seslere karşı duyarsız değilseniz toyota'ya binmeyin. opel ya da vw gibi araçlar tercih edin. illâ toyota diyorsanız uzman yardımı alın.diyebilir miyiz ?
ben sessizliğe epeyce bir taktığım için bu paralara çıktı. yoksa dediğim gibi sadece keçe miktarını arttırmak bile tatmin edici olabilir. işin kötüsü malesef opel bana daha sesli geliyor. başımı ağrıtacak kadar çok gürültü var içinde. hatta mekanik sesler çok fazla. alman otomobillerinin taban yalıtımları iyi, gerisi teknik çalışma. tokluk var ama ses çok. yani benim eski arabamda olan sesler insanların en sessiz dediği golf veya eski passatlarda bile var. yeni arabalarda yine toyota sadece dizelin sessizliği için tercih edilir. yani başka bir araba almak benim sorunumu çözmüyor. bazı arabalar rahatsız edici sesleri engellediği için daha iyi olabilir di . benim beğendiğim otomobil mercedes benz. malesef alamayacağım için durum böyle..
Sizi çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum.
uzunca bir zaman geçti , sanırım benim yazdığım konulardan birisini görmüş bir abimiz. Adem bey. samsunda oturuyormuş , yakın sayılan bir yer olduğu için görüşüp konuşmak için buluştuk. arabası mazda 6 , gerçekten güzel bir araba. lastik sesinden şikayetçi olduğu için yalıtım yapmak istemiş. ses her türlü kesilir ama en ucuza en uygun malzeme ile kesmek var boşuna para harcamak var. mazda çok yeni bir araba , resmen elektrikli motor var sanki. sıfır motor sesi var. bu yüzden yol sesi duyuluyor. aracın yalıtımı çok güzel olsa bile teker tarafından doğrudan yol sesi aldığını anladım. ayrıca bagaj yalıtımı resmen yok. keçe bile yok. sünger bile yok. hiç bir şey yok. bu yüzden bagaj tarafında çok uğultu var. benim hurda ile karşılama imkanı buldum. benim arabamda rüzgar sesi çok çok fazla. benim aracımdaki teker üstlerindeki yalıtımlar sesi kesmiş. ben bukadar yeni bir aracın sökülmesini istemem. bu yüzden özellikle diğer avansis yeni corollada aynı olan yalıtım sorunu sadece teker davlumbazlarını kullanarak ve biraz yalıtım uygulayarak büyük oranda kesilir. japon araçlarında yolcu kısmına bakan teker bölümleri resmen boş. geri kalan yalıtımları fena değil. bir alman aracı olamaz ama yol sesinin rahatsız eden kısmını 2 basit malzeme ile yok edebilirsiniz. birincisi bitüself veya benzeri diğeri ise keçe veya su tutmaz kauçuk süngerler. içeride iç döşeme yerleşecek kadar malzeme kullanabilirsiniz. bu belki yarım santim olabilir. dışarıdan ise su tutmayan birşeyleri yapıştırabilirsiniz. yalıtım olayının büyük bölümünü yani doğrudan gelen sesleri kesmiş olursunuz. sanırım büyük sınıf bir araba için daha fazla bişey yapmaya gerek kalmaz. ben şuanda beklemedeyim. amortisör yalıtımı üzerinde uğraşmam gerekecek. birde aerodinamik sorunları aşmalıyım inş evlendikten sonra param olurda bende bir mazda alırım hayırlısı.. en dinlendirici arabalar sizin olsun.simself denen malzemeyi tavsiye ederim. bitüselften ucuz , ince , uygulaması kolayben bu adresten almıştım.http://www.balkotrade.com/biraz pahalıya geliyor ama bu adresdeki oto ses yalıtım ürünleri yerine göre kullanılabilir. http://www.adetasyapi.com/?=OTO_SES_YALITIMI_4__YENI_&urun=1738keçe denen malzeme her döşemecide satılıyor. metresi 20 lira gibi ama her metresini 10 tl ye bulabilirseniz birkaç kat kullanılabilir. özellikle yer sorunu olmayan bagajda. telefon numaram kapalı değil , merzifon yakınlarında oturuyorsanız beni de bulabilirsiniz. 535 613 15 71. ben elektronik işleri , ses işleri ve yalıtım işlerini hobi olarak evimin önünde yapıyorum. bişey paylaşmak isteyen her zaman arayabilir.
Merhaba Anıl Bey, benim E12'de dişli asfaltta ve bozuk zeminlerde ön taraftan ses geliyor. teybin üst tarafını yani o torpido üstünü komple söküp altına bakmak istiyorum. eğer açmayı başarırsam ön tarafa yalıtım da yapmayı düşünüyorum. Asıl sormak istediğim orası nasıl sökülür. kırmızı ile işaretlediğim siyah kısım.
sakın orayı açtırmayın ancak elektrikçiler açar orayı. Ben bile aracın heryerini söktüm ama orayı açmadım. Sadece alttan keçe koydum geçtim. Yalıtım için açılmaz ama ses çok varsa teyp tarafı sökülür bakılır. Sesin geldiği yer tam neresi ise oraya ulaşmaya çalışın derim.
Sürücü tarafının o üst kısmına elimi koyunca ses kesiliyor. Hem ses hem de yalıtım için açmayı düşünüyordum ama korktum. Cevap için teşekkürler...