Gönderen Konu: Yeni Verso 1.6 132 PS Sizlerdende cevap bekliyorum  (Okunma sayısı 12259 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Yeni Verso 1.6 132 PS Sizlerdende cevap bekliyorum
« : Eylül 13, 2013, 03:59:32 »
2013 Yeni Verso Kullanıcısıyım,bu kadar dandik bir üretilen araç göremedim , Fiyatının arabası kesınlik ile değil ,
Araçı ilk aldıgım hafta Panoromik cam ile tavan arasında fitilleri parçalandı  , Tavan ile Sunroff kumaşı yırtıldı ve servis bunlar için benden ücret istedi rezalet resmen.
Arac şuan da 5000 km de olup sehir dısı yakıt tuketımı 7.5 den asagı ınmemektedir.Satıcının bana sehir içi yakıtının 6 litre oldugunu soylemesine inanıp aldım  ve kandırıldım. 2000 motor BMW bile daha az yakıtı var.
Araç Yokuslarda cekmiyor Kasa kaldırmıyor 132 ps olduğuna pek inanasım gelmiyor bu aracın.
Aracı alalı 5 ay oldu aldığımdan beri pişmanlık duyuyorum sevindirici hiç bir yanını görmedim ve bu yüzden acayip soğudum
Eksileri
-Park sensörü gerek ön arka (geri görüs kamerası işe yaramıyor )
- Yakıt Sarfiyatı çok
-Motor kasayı kaldırmıyor
-ARabada Stepne yok
-LPG taktırmak için yer yok bagaja takılırsa Koltuklar acılmaz
-Yoldaki Bütün Darbeleri emiyor Amatsör sistemi cok zayıf
 :olmamış:
Özelliklerinin aynısı eski kasalarındada mevcut extra bir özellik yok New Verso'da
Araçta Sadece görünüş var başka bir işe yaramaz

İsteyen olursada 63.000 tl ye satarim

saygılar ....

Toyota Club Türkiye

Yeni Verso 1.6 132 PS Sizlerdende cevap bekliyorum
« : Eylül 13, 2013, 03:59:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: New Verso 1.6 132 PS Sizlerdende cevap bekliyorum
« Yanıtla #1 : Eylül 13, 2013, 07:45:01 »
Yasin bey gecmis olsun, ilan verin bence bu saatten sonra araba hep gozunuze batacaktir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 13, 2013, 08:37:02 »
"Panoromik cam ile tavan arasında fitilleri parçalandı."
-Şu cümleyi kanıtlayan resim vs. birşey koyunda bizde görelim nasıl parçalandığını?

"-Park sensörü gerek ön arka (geri görüş kamerası işe yaramıyor )"
-Geri görüş kamerası nasıl işe yaramaz kimse bu konuda size katılmaz.

"-Motor kasayı kaldırmıyor"
-Avensisde de aynı motor kullanılıyor hemen hemen aynı ağırlığa sahip araçlar avensis kullananların şikayeti yok versoda da sorun olacağını hiç sanmıyorum.

"-LPG taktırmak için yer yok bagaja takılırsa Koltuklar açılmaz"
Hiç bi marka lpg takılsın die yer yapmaz zaten adamlar aile aracı tasarlamış 7 koltuk koymuş stepne yerine lastik tamir kiti koymuş amaç sedan otomobile göre bile farklı yani.

"-Yoldaki Bütün Darbeleri emiyor Amatsör sistemi cok zayıf"
-Yoldaki bütün darbeleri emmesi demek amortisör sisteminin zayıf olduğu anlamına gelmez bu yumuşak ve konforlu sürüş sağlayabilmesi için adı üstünde aile otomobili pist otomobili değil 150km hızla keskin viraja girilsin mantığı ile üretilmiyor.

Yani dediklerinize sadece yakıt konusunda katılabilirim başkada dediğiniz birşeye katılamıyorum :-\
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 13, 2013, 10:26:28 »
otomobil üreticisi olmak gerçekten çok zor. başka da diyebileceğim bir şey yok bu konuda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Eylül 13, 2013, 14:02:10 »
"Panoromik cam ile tavan arasında fitilleri parçalandı."
-Şu cümleyi kanıtlayan resim vs. birşey koyunda bizde görelim nasıl parçalandığını?

"-Park sensörü gerek ön arka (geri görüş kamerası işe yaramıyor )"
-Geri görüş kamerası nasıl işe yaramaz kimse bu konuda size katılmaz.

"-Motor kasayı kaldırmıyor"
-Avensisde de aynı motor kullanılıyor hemen hemen aynı ağırlığa sahip araçlar avensis kullananların şikayeti yok versoda da sorun olacağını hiç sanmıyorum.

"-LPG taktırmak için yer yok bagaja takılırsa Koltuklar açılmaz"
Hiç bir marka lpg takılsın die yer yapmaz zaten adamlar aile aracı tasarlamış 7 koltuk koymuş stepne yerine lastik tamir kiti koymuş amaç sedan otomobile göre bile farklı yani.

"-Yoldaki Bütün Darbeleri emiyor Amatsör sistemi cok zayıf"
-Yoldaki bütün darbeleri emmesi demek amortisör sisteminin zayıf olduğu anlamına gelmez bu yumuşak ve konforlu sürüş sağlayabilmesi için adı üstünde aile otomobili pist otomobili değil 150km hızla keskin viraja girilsin mantığı ile üretilmiyor.

Yani dediklerinize sadece yakıt konusunda katılabilirim başkada dediğiniz birşeye katılamıyorum :-\

Valla  ben kullanıcısı olarak yasadıklarımı ve gördüklerimi diyorum bu fiyata bu araç Vasat ötesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 13, 2013, 22:48:10 »
Valla  ben kullanıcısı olarak yasadıklarımı ve gördüklerimi diyorum bu fiyata bu araç Vasat ötesi

Yasin bey ..

bence daha fazla km yapmadan aracı satın . hem siz rahat edin hemde bayiler rahat etsin :)

2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 13, 2013, 23:26:59 »
Daha somut verilerle yorum olursa sanırım ne demek istediğiniz anlaşılacak biraz subjektif olmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 14, 2013, 00:47:25 »
anlattıklarınızın hepsine inanırım ,çünki aynı aracın 2011 modelini 1 ay önce zorla elden çıkardım.benim aracım 2.0 dizel verso idi,onun motoru gerçekten çok güzeldi,2 yıl bu gücün hatırına bu sorunlu araca istemeye istemeye bindim.

gelelim sorunlara ,
1-aracı galeriden çıkartıp bana teslim ettiler ,vitesi resmen iki elle takıyordum,servisdeki çocuk abi araba sıfır o yüzden vitese geçmiyor,ilerde o rahatlar deyip beni postaladı,bende mecbur bu şekilde 2000 bin km gezdim,şanzımandan garip dişli sesleri,vites geçiş zorluğu ve dur kalklardaki guk guk diye öten debriyaj balatası yüzünden ,bağra çağra ,debriyaj baskı balatası değişti ve o dönemde bu şikayetlerim bitmişti.

2-debriyaj balatasını değişirken egr borusunu deldiler ,onu ispatlayıp değiştirtene kadar anlımın derisi çatladı,

3-bin km deyken direksiyon derisi soyuldu garantiden değişti,değişirken airbag i yırtmışlar ve kornanın platinlerini bozmuşlar ,aracın kornası sürekli tutukluk yapıyordu,

4-aracın orjinal kornası  ford pikap kornasıydı ve 5 derecenin altında sesi kısılıyordu,servis bu soruna inanmadı ve müdahale yapmadı .

5-arabanın far takımı ,Türk malı farba markaydı ,arka stoplarım buğu yaptı, servis bunada inanmadı, bende gözüm görmesin diye üzerine film çektirdim.

6-Sabahları aracın motorundan gergi bilyası olması büyük ihtimal olan ,cik cik diye ötme sesi geliyordu ,sesi videoya çekip servise gösterdim servis gene bana inanmadı ve arızayı tamir etmedi.

7-Sabahları fren pedalı taş gibi sert oluyordu,bu arıza uzun yolculuklarda freni az kullanırsam yoldada oluyordu,tahminim westen havuzunda bir kaçak vardı,servis bu arızayada inanmadı.

8- 30 bin km sonunda debriyaj balatası ,aracın ilk halindeki gibi sorunlar çıkarmaya başladı,artık servise gidip ağız bile eğmedim ,çünki adamlar hiçbir müdahalede bulunmuyorlar,genel merkezlerini arayıp şikayet ediyorum, değişen hiçbirşey yok.

8-fren kaliperlerinden gelen sesler,torpitodan gelen tıkırtılar,döşemelerin tiftiklenip kabarması ve potlaşması, aracın muhtelif yerlerinde kullanılan plastik kalitesinin adiliğinden kaynaklı ,kapakların sürekli elimizde kalması ve yerlerinden çıkması , arabanın büyük sorunlarından fırsat bulup yaptırtamadım.

akıl sağlığım için , 2 yıllık aracımı 13 milyar silerek ,takasa verdim.daha önce 5 tane farklı model toyota kullandım ,hepside japon üretimiydi,hiçbirisinde bu kadar arıza yaşamadım,yerli üretim toyota lar gerçekten çok özensiz ve tedarikçi firmalar çok adi malzeme kullanıyor,ilerde gene toyota alırsam,japon üretimi olmasına çok dikkat edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 14, 2013, 15:22:09 »
Bende de 2012 comfort extra var, lpg takılı hatta 7 koltuklu olanı da mesai arkadaşım da var onunki de lpgli herhangi bir sorun yaşamıyor, geri vites kamerası gayet iyi çalışıyor, arabayı park ederken dışarıdan bakanları görüyorum bazen o arabayı bu araya nasıl soktu diye bakıp duruyorlar, çekiş konusunda ne beklediğinize bağlı Ankara-Kınalı arasını 5 saatte hem de 3 mola vererek gittim yol bilgisayarı ortalama 120 km sürat gösteriyordu, araç boş olarak 1600 kg. ben zaten 100 kiloyum bagaj yolcular şu bu dersen 1700-1800 kg yük yapar altınızdaki üst model sedan yada 4*4 değil mpv sınıfı aile arabası amaç zaten çok iyi ara hızlanma kalkış filan değil geniş aile arabası olarak tasarlanmış bir araç yapmak, şehir içinde benzinde ortalama 7,8 lt yakıtı ilk 1500 km de yakaladım ancak araca çok bindiğim için lpg dönüşümü yaptırmak zorundaydım yoksa yılda 10.000 km yapan birisi olsam ona da gerek kalmazdı, malzeme kalitesine gelince ben çok memnunum daha üst sınıf arabalara da bindim elbette onlarla kıyaslanamaz ama tuttun mu elde kalan bir yanı yok kim binse aklına düşüyor fiyat araştırmaya başlıyor, sizinki biraz servis kaynaklı bir sorun gibi gözüküyor yani ellerinde sorunlu olduğunu bildikleri bir aracı size satmışlar gibi geldi bana.
2012 VERSO COMFORT EXTRA
2A BRC LPG DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 48000
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 29, 2013, 00:55:46 »
verso aracınızda sorun yaşamanız hakikaten üzücü, 2010 mdelinin babama aldık. bende de 2012 auris var ve araç konfor olarak, ses olarak auristen kat be kat daha iyi. yüksek yakıt tüketimi ve motorun çekmemesi konusunda katılıyorum. dizel auris ile 1800 devirden sonra yaşanan arabanın kendini ileri atması verso'da yok. olacak diye bekliyorum ama olmayınca şaşırıyorum.

Yaptınız mı bilmiyorum ama yaşadığınız sıkıntılarla ilgili bence yapmanız gereken önce Toyota Türkiye merkezine danışmaktı, eğer oradan tatmin edici cevap alamadıysanız Toyota merkeze, oradan da cevap gelmezse tüketici haklarına başvurmanız gerekirdi.

Ben Toyota değil ama diğer ürünlerde bu sırayı takip ediyorum ve gayet tatminkar cevaplar aldığımı belirtmek isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • I love Capan :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 29, 2013, 22:08:45 »
132 ps farklı bişey tork farklı bişey araç zaten bir jip degil 1600 m3 motorlu bir araç kullanıyosunuz kalkışta cok seri bir araba istiyosanız ferrari 352 spider öneririm :) ve çok yakıyo diyosunuz. Bence sınıfında benzinli araçlarda daha ekonomik bir araç arıyosanız iyi bir araştırma yapmalısınız. Madem tüp takacaktınız çok yaktığından şikayetçisiniz neden dizel tercih etmediniz. Bence sorun pedala basan ayakta. Emin olun sizden çok çok az yaktıracak insanlar vardır bur forumda o araca.. Servisten servise değişiyo demekki hakkınızı sonuna kadar savunmanız gerek bence fotografları bü yukleyin görelim emin olun doğru yonlendirecek bir cok insan var burda sizi..
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 29, 2013, 22:32:58 »
New verso nedir. Yeni verso  olmazmi.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 29, 2013, 22:36:52 »
yeni(new) versonun bu kadar sorunlu olduğunu bilmiyordum. corolla versoyu daha çok sevmeye başladım.
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 29, 2013, 23:04:40 »
Adam şikayetlerini yazmış ve bir daha uğramamış niye dil döküyorsunuz :-):-)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 30, 2013, 09:38:11 »
Adam şikayetlerini yazmış ve bir daha uğramamış niye dil döküyorsunuz :-):-)
+1 hahaha aynen.
Karalama kampanyası çok yapılıyor zaten bu forumda bütün arabalar çok iyi toyota çok kötü.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '08
  • 16 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Verso 1.6 132 PS Sizlerdende cevap bekliyorum
« Yanıtla #15 : Eylül 30, 2013, 10:16:59 »
2008 model corollam var. Öyle şikayetçiyimki önünü alamıyorum.Bir kere aracım çok yakıyor. Satarken bana 3 lt yakarsın dediler inandım 7 lt yakıyor şuan. Geçenlerde bir virajda 3 takla atıp tekrar yoluma devam ettim. Olmayan sunroofumun fitilleri yırtılmış. Kullanıcı hatası dediler haklılığımı bir türlü kanıtlayamadım. Benzin fiyatları yüksek olduğu ve araba çok yaktığı için benzin alırken depoya su ilave ediyorum motordan garip sesler gelmeye başladı. Servisteki ustayla 3g görüntülü konuşma yapmama rağmen yine inandıramadım. En son bu sorunları Toyota'nın Zimbabwe'deki genel merkezine şikayet edeyim dedim o kadar bekledim hala cevap gelmedi. Meğerse merkez Japonya'daymış bir de burdan kandırıldım. Mağdurum ben ya.! :D :D :D
92' Renault 9 Broadway (1992-1997)
97' Toyota Corolla 1.6 XEİ (1997-2008)
08' Toyota Corolla 1.6 Elegant (2008-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 21000
  • 7 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 26, 2014, 23:29:12 »
selam ,verso 10 yıllık alman ya tüv kayıtlarında,her yaş gurubunda,en az arıza yapan araçlar içinde ilk onda.buna ne dersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 27, 2014, 00:18:54 »
Hani öyle bir Toyota fanatiği değilim. Hatta Toyota'yı çok sevdiğim de söylenemez.

Ama Verso'nun hiçbir sevindirici yanını göremedim diyorsanız demek ki iyi bakmamışsınız.

Elbette kötü yanları vardır. Fakay bu Verso kadar dandik bir araba görmedim dedirtecek kadat olmamalı.

Ben kendim de gidip bizzat inceledim. Belki de beklentilerimi sınırlı tuttuğumdandır bana gayet güzel gelmişti. Ama tekrarlıyorum kötü yanları elbette var. İç kapı kolları alüminyum değil ve bu çok ucuz, kalitesiz bir izlenim bırakıyor.

Ama eksileri ve artıları orantılı bir araç diyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 21000
  • 7 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 27, 2014, 00:52:29 »
o kadar araçtırma sonuçunda,mpv sınıfında verso da karar kıldım.kötümü yaptım,acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 27, 2014, 00:57:46 »
o kadar araçtırma sonuçunda,mpv sınıfında verso da karar kıldım.kötümü yaptım,acaba?
Bu sınıftaki en iyi araç olmamakla beraber kötü bir karar almadığınızı söyleyebilirim.