Gönderen Konu: Yeni Verso 1.6 132 PS Sizlerdende cevap bekliyorum  (Okunma sayısı 12260 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Verso 1.6 132 PS Sizlerdende cevap bekliyorum
« Yanıtla #20 : Temmuz 27, 2014, 15:08:16 »
Yok kardes bende 2006 arkadasımsa 2010 guzel kullan Motor azcık dusuk devırlerde ısteksız.
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 27, 2014, 15:08:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • 7 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 27, 2014, 16:08:55 »
Peki en iyisi hangisi

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 27, 2014, 16:10:25
Bu sınıftaki en iyi araç olmamakla beraber kötü bir karar almadığınızı söyleyebilirim.
Hangisi daha iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 27, 2014, 16:34:06 »
versoya eleştiri yapacağım tek yer gösterge panelinin ortada olmasıdır onun dışında versoya bişey söyleyemem çok güzel araba bir de şimdi 1,6 dizel koydular tadından yenmeyecek satışları en az ikiye katlanır
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 27, 2014, 18:08:07 »
Peki en iyisi hangisi

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 27, 2014, 16:10:25
Hangisi daha iyi
En iyisi hangisidir bunu bulmaya çalışırsak sayfalar yetmez.

Ama Fransız'ların ürettikleri MPV'lerin çok daha fonksiyonel olduğunu söyleyebilirim.

Sürüş dinamiği olarak C-Max en iyisi sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 27, 2014, 18:18:39 »
golf sportsvan ve yeni touran da piyasaya sürülürse verso'nun zaten parmak hesabı ile yapılabilen satış rakamı iyice dibe vurur. verso'nun iyi denebilecek satış rakamlarına ulaşabilmesi için 10 bin tl civarı indirim gerek yoksa c-max gibi araçların olduğu yerde o gösterge grubu, stop lambası ve jantlarıyla havasını almaya devam eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 29, 2014, 12:00:58 »
versoya eleştiri yapacağım tek yer gösterge panelinin ortada olmasıdır onun dışında versoya bişey söyleyemem çok güzel araba bir de şimdi 1,6 dizel koydular tadından yenmeyecek satışları en az ikiye katlanır
Ben daha önce hep şunu düşünüyordum.niye bu gösterge panellerini'direksiyonun arkasına koyuyorlar derdim.direksiyon göstergelerin okunmasına engel oluyor derdim.ilk defa gösterge paneli ortada bir araba kullanıyorum inanın çok memnunum.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 29, 2014, 12:09:15
En iyisi hangisidir bunu bulmaya çalışırsak sayfalar yetmez.

Ama Fransız'ların ürettikleri MPV'lerin çok daha fonksiyonel olduğunu söyleyebilirim.

Sürüş dinamiği olarak C-Max en iyisi sanırım.

Fransız MPV ileri daha geniş daha özellikli,ama en çok arıza yapan da onlar.
Kardeşim de yeni kasa dizel c max vardı.sakin kullanımda 6.5 lt aşağı yakıtı düşmüyordu.benim kedi bile 5.5lt yakıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Temmuz 29, 2014, 12:46:57 »
fordun elinin en zayıf olduğu nokta yakıt zaten bundan tüm ford kullanıcıları şikayetçidir ama performansları da o oranda fazla
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 29, 2014, 13:58:05 »
Citroen picasso ,reno grand scenic ve scenic ,Ford c max test ettim kullandım..seat  alahambra yı da didik didik incelemiştim seat altea xl versiyonunun full olanını da...Verso yü da sadece inceledim.detaylı bir şekilde gecen sene yenilendiğinde. Verso dizel olunca çok iyi bi motor oldu ama ciddi satış yakalaması için bence citroen yada grand scenic gibi gösterge grubunu daha teknolojik yapmalı.. C max bildiğimiz forda diyebilirim.alahambra çok pahalı altea xl full da çok şahane araç ama çok gideri yok maalesef Türkiye de.... Verso bence güzel araç bu tip araçlarda bakın citro reno gösterge hep ortada ... Verso nünüze zayıflığı gösterge grubu çekici değil. Hiç al benisi yok bence... Amazonun haricinde çok güzel kullanışlı araç hele de cam tavanı oldumu tadından yenmez... Ama fiyatı. Rakiplerine göre bence pahalı ucuz olsa daha iyi satış rakamları yakalarlar kesinlikle ama toyota indirim yapmıyor :(((

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 29, 2014, 14:03:56
Bu arada altea xl dizel ve otomatik 65bin... Şahane fiyat
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Temmuz 29, 2014, 14:58:11 »
fordun elinin en zayıf olduğu nokta yakıt zaten bundan tüm ford kullanıcıları şikayetçidir ama performansları da o oranda fazla
Sanırım yakıt tüketimi az olan tek Ford bizim Focus'tu.[emoji4] Şehiriçi 8.0-8.5 LT benzin tüketiyordu. Ki bu ekonomi odaklı sürüş ile değil.

Ford çok yakar lafının Taunus'tan kalan bir şehir efsanesi olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Temmuz 29, 2014, 15:37:11 »
Sanırım yakıt tüketimi az olan tek Ford bizim Focus'tu.[emoji4] Şehiriçi 8.0-8.5 LT benzin tüketiyordu. Ki bu ekonomi odaklı sürüş ile değil.

Ford çok yakar lafının Taunus'tan kalan bir şehir efsanesi olduğunu düşünüyorum.
yanlış düşünüyorsun bir kullanıcı 1,6 focusla 10 litre civarı yakıyosa bu değer 1,6 auriste 8 litre civarıdır. burda maksatım marka kıyaslamak değil tecrübem iki araçta olduğu içindir.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Temmuz 29, 2014, 15:44:16 »
yanlış düşünüyorsun bir kullanıcı 1,6 focusla 10 litre civarı yakıyosa bu değer 1,6 auriste 8 litre civarıdır. burda maksatım marka kıyaslamak değil tecrübem iki araçta olduğu içindir.
Bu hangi Focus modeli olduğuna göre değişir.

Focus 2 1.6 100 PS Zetec-S motorlar biraz fazla yakar. Fakat aynı motora sahip Focus 1 yukarda belirttiğim gibi yakıyor.

Toyota gerçekten ekonomik fakat bu Ford'un çok yaktığına işaret değil bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Temmuz 29, 2014, 15:49:21 »
1,6 titanyum focus 10 litre yakıyor 100 km de yani bir litre benzinle 10 km gidiyor. bu teknolojik ortamda bu gerçekten fazla değil mi? kaç yıllık araba olan brodway de 10 litre yakıyor 100 km de brodway kaç model focus kaç model burdan değerlendir derim bir de
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Temmuz 29, 2014, 15:53:08 »
1,6 titanyum focus 10 litre yakıyor 100 km de yani bir litre benzinle 10 km gidiyor. bu teknolojik ortamda bu gerçekten fazla değil mi? kaç yıllık araba olan brodway de 10 litre yakıyor 100 km de brodway kaç model focus kaç model burdan değerlendir derim bir de
Lpg varsa o değer normal. Benzin ise fazla tabi. Arac agresif kullanılıyorsa o kadar yakabilir. Normalde Ti-Vct bir Focus'un 9.0'u geçecegini pek sanmam. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 29, 2014, 19:41:26 »
Ben arabayı gayet sakin kullanan bir insanım.1.9 dizel.kediyi 4 sene kullandım,depoyu doldurarak ölçüm uzun yolda 5.5 lt.yeni kasa dizel c maç,uzun yolda 6.5 lt buda yol bilgisayarının gösterdiği rakam,depodan ölçsem belki daha fazla çıkacak.tanıdık ta 90 lık cinnet var .uzun yolda 6.5lt yaktığını söylüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Temmuz 30, 2014, 00:48:49 »
Ben arabayı gayet sakin kullanan bir insanım.1.9 dizel.kediyi 4 sene kullandım,depoyu doldurarak ölçüm uzun yolda 5.5 lt.yeni kasa dizel c maç,uzun yolda 6.5 lt buda yol bilgisayarının gösterdiği rakam,depodan ölçsem belki daha fazla çıkacak.tanıdık ta 90 lık cinnet var .uzun yolda 6.5lt yaktığını söylüyor.
çok bence o değerler eski dizel araçlarda var güncel dizellerin nerdeyse hepsi 5 lt altında yakıt tüketiyor
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 30, 2014, 16:19:42 »
çok bence o değerler eski dizel araçlarda var güncel dizellerin nerdeyse hepsi 5 lt altında yakıt tüketiyor
Bu değerler,2008 1.9 TDI caddy,2012ford c max,2008 Ford cinnet için geçerli olan değerler.
Yeni caddy,yeni cinnet bunlardan daha az yakıyor dur,sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 30, 2014, 17:02:44 »
Hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 30, 2014, 18:51:04 »
10 yıldır Corolla Verso kullanıyorum. Aracımı yenileyecek olsam tekrar hiç düşünmeden Verso alırım. Yıllık 10.000 km'yi geçmediğimiz için yine benzinli alırım. Hiçbir masraf ve sorun çıkarmadı bu sürede. Benim için en önemli kriter bu. Allah kısmet ederse en az 5 yıl daha kullanmayı düşünüyorum. Jantının şekli, sinyalin rengi, göstergenin pozisyonu benim için çok önemli değil. "Fiyakalı" araçlar servisten çıkmıyor. Bu arada Toyota'nın yeni benzinli motorlarını da bekliyorum. Verso'ya daha performanslı bir benzinli gelirse (1.6 lt) o zaman 5  yılı beklemem. Ancak bu motorlar için de en az 2 yıl beklemek gerekecek. Performans düşkünü değilseniz bir aile otomobili olarak oldukça tatminkar bir motor. Bu motor Lotus'un Elise modelinde de kullanılıyor. Bizim yeni Auris'de de 132 PS'lik bu motor var. Verso 200 kg daha ağır. Ama sorun çıkaracağını zannetmiyorum. Nitekim Auris'i (1300 kg) çok rahat götürüyor.
2004 Corolla Verso Elegant 1.6 VVT-i (2004-...)
2011 Auris 1.33 Comfort (2011-2013)
2013 Auris 1.6 Valvematic Premium Multidrive S (2013-2017)
2017 C-HR 1.2T 4x2 Diamond Premium (2017-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Temmuz 30, 2014, 19:38:19 »
10 yıldır Corolla Verso kullanıyorum. Aracımı yenileyecek olsam tekrar hiç düşünmeden Verso alırım. Yıllık 10.000 km'yi geçmediğimiz için yine benzinli alırım. Hiçbir masraf ve sorun çıkarmadı bu sürede. Benim için en önemli kriter bu. Allah kısmet ederse en az 5 yıl daha kullanmayı düşünüyorum. Jantının şekli, sinyalin rengi, göstergenin pozisyonu benim için çok önemli değil. "Fiyakalı" araçlar servisten çıkmıyor. Bu arada Toyota'nın yeni benzinli motorlarını da bekliyorum. Verso'ya daha performanslı bir benzinli gelirse (1.6 lt) o zaman 5  yılı beklemem. Ancak bu motorlar için de en az 2 yıl beklemek gerekecek. Performans düşkünü değilseniz bir aile otomobili olarak oldukça tatminkar bir motor. Bu motor Lotus'un Elise modelinde de kullanılıyor. Bizim yeni Auris'de de 132 PS'lik bu motor var. Verso 200 kg daha ağır. Ama sorun çıkaracağını zannetmiyorum. Nitekim Auris'i (1300 kg) çok rahat götürüyor.
Bende bu sebeblerden dolayı,o kadar araştırma sonucunda,versoda  karar verdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Temmuz 31, 2014, 21:35:23 »
Daha önceki aracım 2010 Ford Focus Sedan'dı. 1.6 benzinli motor, kısa mesafede ve yıllık 10,000km civarı kullandığımdan benzinli almıştım.

Kısa ama trafik olan bir güzergahım var, bu mesafede ortalama 100km'de 10.5 litre yakıyordu. Bir aydır Verso 1.6 Benzinli kullanıyorum araç ilk 3000'in içinde, aynı yolda 100 km'de 11.0 litre civarı yaktı ortalama olarak.

Trafiğin ve bol inişli yokuşlu yolumun yanı sıra biraz seri ve devirli de kullanırım, yani pek tutumlu sayılmam. Sürekli klimam açıktır (Ford koyu renkti klima yetmezdi, Verso'da seçimim beyaz oldu ve gayet serin). Bu mesafelerde dizel motor da az yakmıyor bildiğim kadarı ile.

Araçların ağırlıklarını ve motor güçlerini hesaba kattığımda kesinlikle Verso Benzin motoru için gayet başarılı.  Çekiş konusunda da gerektiğinde vites düşerseniz hiçbir sorun yok  :tamam: (burada nazar boncuğu smiley'i yok mu).