Gönderen Konu: 2011 Avensis elegant ekstra yokuşta çekme problemi  (Okunma sayısı 34119 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Avensis elegant ekstra yokuşta çekme problemi
« Yanıtla #20 : Ağustos 16, 2013, 10:32:35 »
ben mi farklı araba kullanıyorum sizdeki avensislermi farklı benim araba da 3.000 devirden sonra boğulma diye bir şey söz konusu değil zaten öyle olsa hiç bakmam gözünün yaşına hemen satış :) ilk kalkışta azcık ağır kalıyor ama oda abartılacak bi şekilde değil
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 16, 2013, 10:32:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Ekim 02, 2013, 11:06:14 »
Arkadaşlar yokuşa hızlı girmemiz yüksek devirde gitmemiz gerekiyor bastınızmı hele 3500 devirde önünüzde kimse kalmaz ben geçende ankaradan gelirken özellikle denedin ankara çıkışta istanbul istikametine o dik bayırı ... ile çıktım hanım korkunca gaz kestim araba bayılmaya başladı kullanma alışkanlıkları ile igili sanırım bayırlarda kalkışlarda deviri yüksek tutmak gerekiyor vites duruma göre düşürülürse daha iyi olur

Düzenleme: Trafik kuralları.
ZAMAN VE SÖZLER DİKKATLİ KULLANILMALIDIR İKİSİDE GERİ ALINMAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 02, 2013, 12:46:36 »
Arkadaşlar yokuşta bayılma problemi için yokuş öncesi düşük vitese geçip devir arttırıyordum. 3000 i geçince yokuşta geyet iyi. sonra cruise controlü denedim, crusie control, doğru vitesi seçerseniz yokuşta gayet başarılı. Hem düşük yakıt tüketimi sağlıyor hem de yokuşta bayılma sıkıntısı olmuyor.

devirli kullanırsanız sıkıntı olmuyor. arabaya alışma sürecinden sonra yeterli diyebiliriz. performans isteyenler turbolu araçlara yönelsin. araba şahlanmıyor.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 07, 2013, 10:22:58 »
Konforuna, prestijine, rahatlığına, yol tutuşuna, verdiği güvene zerre laf edemeyeceğim eski avensis elegant extra aracım hakkında özeleştiri  yapmak ve bu konunun tartışılmasını istiyorum.

D sınıfı bir araca bindiniz zaman insan altındaki gücü hissetmek istiyor. Tamam araç 132 beygir ama bunu ancak üst devirlerde hissedebiliyorsunuz. Ki bizler standart kullanıcılarız ve çok öyle üst devirlerde işimiz yok. 160 nm tork o kasaya gerçekten az geliyor. Ha araba gitmiyor mu, gidiyor ancak özellikle rampalarda 3. vitese kadar düşüp devir çevirmeniz gerekiyor. Haliyle buda fazla sarfiyat demek. Birde ara hızlanmalarda yine vites küçültmezseniz isteksiz kalıyor. Bu anlattıklarım performans değil. Standart kullanımda yaşanan hayal kırıklıkladır.

Sonuç olarak D sınfı bir araç atmosferik olacaksa en az 2.0 veya turbo olmalı....
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 07, 2013, 10:58:47 »
Zaten siz soylenecek soz birakmamissiniz :) keske bu araci avrupada oldugu gibi 2.2 d-cat motorla birlikte getirseler ve vergi sistemlerinde iyilestirme yapabilselerdi.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ekim 07, 2013, 11:01:03 »
Maalesef 1.6 üstü ekstra vergiye tabi ülkemizde. O sebeple 1.6 şöyle torku yüksek bir dizel motor seçeneğiyle çok iyi olabileceğini düşünüyorum.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 07, 2013, 11:03:02 »
kesinlikle katılıyorum kardeşim sana.. o arabaya 160 tork çok az geliyor..d sınıfı araca yakışmayan bir motor bence...auris'de aynı motor var d sınıfı avensisinde bile aynı bir farkı olması lazım motor olarak bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ekim 07, 2013, 11:09:29 »
kesinlikle katılıyorum kardeşim sana.. o arabaya 160 tork çok az geliyor..d sınıfı araca yakışmayan bir motor bence...auris'de aynı motor var d sınıfı avensisinde bile aynı bir farkı olması lazım motor olarak bence...

Mehmet bey sırf bahsettiğim sebepler yüzünden sattığıma üzülmedim. Şuanki aracımla daha bir mutluyum. Otomatik ve pratik. Günlük eşim kullanıyor zaten :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 07, 2013, 11:26:19 »
Mehmet bey sırf bahsettiğim sebepler yüzünden sattığıma üzülmedim. Şuanki aracımla daha bir mutluyum. Otomatik ve pratik. Günlük eşim kullanıyor zaten :)

avensisi satmat için sizin bahsettiklerinizden başka hiçbir sebebi yok bence en mantıklısını yapmışsınız..motor beklentileri karşılamıyorsa sat kurtul en güzeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ekim 08, 2013, 09:17:20 »
avensisi satmat için sizin bahsettiklerinizden başka hiçbir sebebi yok bence en mantıklısını yapmışsınız..motor beklentileri karşılamıyorsa sat kurtul en güzeli..

Satma fikri benim için zor oldu ancak eşimin zorunlu araba kullanması gerekince değiştirmek işi ani gelişmişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 08, 2013, 10:58:41 »
Yasin bey 2012'de Avensis Elegant Ekstra sahibi oldum.Yaklaşık olarak 11 aydır kullanıyorum.Performans konusunu dile getirmişsiniz.Söylediklerinize katılıyorum.Aracın torku daha iyi olabilirdi bu gerçekten  bir eksiklik, Performans konusu göreceli bir kavram araba kullanma tarzınız önemli ben Ankara'da nerdeyse yoğun bir şehir içi trafiğinde  kullanıyorum diyebilirim.Nerdeyse tampon tampona değerek araba kullanıyoruz.Bu ortamda altımızda ferrari olsa ne olacak,ben bu yaz tatilimi geçirmek üzere Didime gittim.Yazılanlar neticesinde arabanın performansını çok merak ediyordum.Bundan önceki arababam Honda cıvıc idi 1050 kg'lık bir araba idi.Çok seri ve ataktı inanın ben nerdeyse 1.500 kg'lık avensis ile arasında hiç bir fark göremedim.Hatta avensis çok daha iyi bile diyebilirim.Arada nerdeyse 450 kg fark var,evet yokuşlarda yığılma oluyor  o da arabanın ağır olmasından kaynaklanıyor torku biraz daha yüksek olsaydı belki de bu yazışmaları yapmıyor olacaktık.Aracın güvenliği yol tutuşu muhteşem, eşim  180 km hızla gittiğimi  farkedemiyorsa o araba benim için çok iyi arabadır.Yine şehir içinde yazın 7,9 kışın 8,8 yakan araba yine benim için iyi arabadır.Ama yok ben arabayı çok performanslı devamlı üst devirlerde kullanacağım denilirse Avensis öyle bir araba değil,o tarz sürücülerinde arabası değil Saygılarımla....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 08, 2013, 11:07:43 »
ya bendede avensis olsunda varsın çekmesin bea... :lol:
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 08, 2013, 11:30:55 »
arkadaşlar biz ne dersek diyelim, Toyota için Türkiye pazarının çok bir öneme sahip olduğunu düşünmüyorum ben, bu sebeple de aman 1.6 olsun, dizel olsun, Türkiye'ye göre olsun diye bir çaba içerisine gireceklerini de hiç sanmıyorum.

ama haklısınız, keşke güzel bir 1.6 dizel veya turbo beslemeli-torku alt devirlerden itibaren veren bir motoru olsaydı avensisin...

buarada İskender bey siz gene de fazla hız yapmayın, sonuçta metal bir kutu içerisinde kendinizi ve ailenizi taşıyorsunuz...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 08, 2013, 12:06:46 »
arkadaşlar biz ne dersek diyelim, Toyota için Türkiye pazarının çok bir öneme sahip olduğunu düşünmüyorum ben, bu sebeple de aman 1.6 olsun, dizel olsun, Türkiye'ye göre olsun diye bir çaba içerisine gireceklerini de hiç sanmıyorum.

ama haklısınız, keşke güzel bir 1.6 dizel veya turbo beslemeli-torku alt devirlerden itibaren veren bir motoru olsaydı avensisin...

buarada İskender bey siz gene de fazla hız yapmayın, sonuçta metal bir kutu içerisinde kendinizi ve ailenizi taşıyorsunuz...

Bu yazdıklarınızı bir yere yazın yaklaşık 6 ay sonra tekrar gözden geçiririz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 08, 2013, 12:12:11 »

Bu yazdıklarınızı bir yere yazın yaklaşık 6 ay sonra tekrar gözden geçiririz.
+1   ;) ;) ;)
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 08, 2013, 12:36:08 »
en az 1.8 olmalı.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
« Yanıtla #36 : Ekim 08, 2013, 13:25:17 »
Ahmet bey, 6 ay espirisini pek anlayamadım.Biraz açarsanız sevinirim.Bu arada 1.6 dizel motor olsa çok iyi olur demişsiniz.Evet çok iyi olurda yeni corollanın donanımlı dizelleri nerdeyse 70 bin tl'ye satılıyor.Avensisi siz düşünün artık, bu tabiki imkan meselesi ama şununda bilinmesi gerekir ki Avensis  nerdeyse C segmenti fiyatına satılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ekim 08, 2013, 13:42:35 »
Yasin bey 2012'de Avensis Elegant Ekstra sahibi oldum.Yaklaşık olarak 11 aydır kullanıyorum.Performans konusunu dile getirmişsiniz.Söylediklerinize katılıyorum.Aracın torku daha iyi olabilirdi bu gerçekten  bir eksiklik, Performans konusu göreceli bir kavram araba kullanma tarzınız önemli ben Ankara'da nerdeyse yoğun bir şehir içi trafiğinde  kullanıyorum diyebilirim.Nerdeyse tampon tampona değerek araba kullanıyoruz.Bu ortamda altımızda ferrari olsa ne olacak,ben bu yaz tatilimi geçirmek üzere Didime gittim.Yazılanlar neticesinde arabanın performansını çok merak ediyordum.Bundan önceki arababam Honda cıvıc idi 1050 kg'lık bir araba idi.Çok seri ve ataktı inanın ben nerdeyse 1.500 kg'lık avensis ile arasında hiç bir fark göremedim.Hatta avensis çok daha iyi bile diyebilirim.Arada nerdeyse 450 kg fark var,evet yokuşlarda yığılma oluyor  o da arabanın ağır olmasından kaynaklanıyor torku biraz daha yüksek olsaydı belki de bu yazışmaları yapmıyor olacaktık.Aracın güvenliği yol tutuşu muhteşem, eşim  180 km hızla gittiğimi  farkedemiyorsa o araba benim için çok iyi arabadır.Yine şehir içinde yazın 7,9 kışın 8,8 yakan araba yine benim için iyi arabadır.Ama yok ben arabayı çok performanslı devamlı üst devirlerde kullanacağım denilirse Avensis öyle bir araba değil,o tarz sürücülerinde arabası değil Saygılarımla....

İskender bey yazdıklarınıza katıldığımı daha ilk mesajımda belirtmiştim. Benimde avensisten önceki aracım civicti. Sanki vtec civic kısada daha performanslıydı ve daha atak. Yakıkıtı konusunda ise size katılıyorum. Beklentilerim altında yakıtı vardı. Ancak şöyle bir durum var, herseye tamam ama  insan D sınıfı bir araca binince, ismi Avensis olunca ve de hatrı sayılır paralar ödeyince altında daha güçlü bir araba istiyor. Hevesim kesinlikle yüksek performans değil. 7 ayda 12.000 km uzun yol yaptım. Düzde sıkıntı yok kesinlikle ama rampalarda ve ara hızlanmalarda maalesef ölü. Bakın hız konusunda da katılıyorum. Hayatımda ilk defa radar cezası yedim. Niye çünkü araç hızı hissettirmiyor. Hemde en üst limit cezayı ödedim.

Velhasıl hersey beklentiyle alakalı. Saygı benden...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ekim 08, 2013, 13:56:29 »
Ahmet bey, 6 ay espirisini pek anlayamadım.Biraz açarsanız sevinirim.Bu arada 1.6 dizel motor olsa çok iyi olur demişsiniz.Evet çok iyi olurda yeni corollanın donanımlı dizelleri nerdeyse 70 bin tl'ye satılıyor.Avensisi siz düşünün artık, bu tabiki imkan meselesi ama şununda bilinmesi gerekir ki Avensis  nerdeyse C segmenti fiyatına satılıyor.

Avensis'e 1.6 dizel gelir belki?
Öyle bir geyik geziyor ortalıkta.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
« Yanıtla #39 : Ekim 08, 2013, 13:59:30 »
Hayırlısı olsun.Bu arada avensisin kasa değiştireceği duyumunu aldınız her halde.Plazalarda 2014 sonu deniyor ama.