0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar yokuşta bayılma problemi için yokuş öncesi düşük vitese geçip devir arttırıyordum. 3000 i geçince yokuşta geyet iyi. sonra cruise controlü denedim, crusie control, doğru vitesi seçerseniz yokuşta gayet başarılı. Hem düşük yakıt tüketimi sağlıyor hem de yokuşta bayılma sıkıntısı olmuyor.
kesinlikle katılıyorum kardeşim sana.. o arabaya 160 tork çok az geliyor..d sınıfı araca yakışmayan bir motor bence...auris'de aynı motor var d sınıfı avensisinde bile aynı bir farkı olması lazım motor olarak bence...
Mehmet bey sırf bahsettiğim sebepler yüzünden sattığıma üzülmedim. Şuanki aracımla daha bir mutluyum. Otomatik ve pratik. Günlük eşim kullanıyor zaten
avensisi satmat için sizin bahsettiklerinizden başka hiçbir sebebi yok bence en mantıklısını yapmışsınız..motor beklentileri karşılamıyorsa sat kurtul en güzeli..
arkadaşlar biz ne dersek diyelim, Toyota için Türkiye pazarının çok bir öneme sahip olduğunu düşünmüyorum ben, bu sebeple de aman 1.6 olsun, dizel olsun, Türkiye'ye göre olsun diye bir çaba içerisine gireceklerini de hiç sanmıyorum.ama haklısınız, keşke güzel bir 1.6 dizel veya turbo beslemeli-torku alt devirlerden itibaren veren bir motoru olsaydı avensisin... buarada İskender bey siz gene de fazla hız yapmayın, sonuçta metal bir kutu içerisinde kendinizi ve ailenizi taşıyorsunuz...
Bu yazdıklarınızı bir yere yazın yaklaşık 6 ay sonra tekrar gözden geçiririz.
Yasin bey 2012'de Avensis Elegant Ekstra sahibi oldum.Yaklaşık olarak 11 aydır kullanıyorum.Performans konusunu dile getirmişsiniz.Söylediklerinize katılıyorum.Aracın torku daha iyi olabilirdi bu gerçekten bir eksiklik, Performans konusu göreceli bir kavram araba kullanma tarzınız önemli ben Ankara'da nerdeyse yoğun bir şehir içi trafiğinde kullanıyorum diyebilirim.Nerdeyse tampon tampona değerek araba kullanıyoruz.Bu ortamda altımızda ferrari olsa ne olacak,ben bu yaz tatilimi geçirmek üzere Didime gittim.Yazılanlar neticesinde arabanın performansını çok merak ediyordum.Bundan önceki arababam Honda cıvıc idi 1050 kg'lık bir araba idi.Çok seri ve ataktı inanın ben nerdeyse 1.500 kg'lık avensis ile arasında hiç bir fark göremedim.Hatta avensis çok daha iyi bile diyebilirim.Arada nerdeyse 450 kg fark var,evet yokuşlarda yığılma oluyor o da arabanın ağır olmasından kaynaklanıyor torku biraz daha yüksek olsaydı belki de bu yazışmaları yapmıyor olacaktık.Aracın güvenliği yol tutuşu muhteşem, eşim 180 km hızla gittiğimi farkedemiyorsa o araba benim için çok iyi arabadır.Yine şehir içinde yazın 7,9 kışın 8,8 yakan araba yine benim için iyi arabadır.Ama yok ben arabayı çok performanslı devamlı üst devirlerde kullanacağım denilirse Avensis öyle bir araba değil,o tarz sürücülerinde arabası değil Saygılarımla....
Ahmet bey, 6 ay espirisini pek anlayamadım.Biraz açarsanız sevinirim.Bu arada 1.6 dizel motor olsa çok iyi olur demişsiniz.Evet çok iyi olurda yeni corollanın donanımlı dizelleri nerdeyse 70 bin tl'ye satılıyor.Avensisi siz düşünün artık, bu tabiki imkan meselesi ama şununda bilinmesi gerekir ki Avensis nerdeyse C segmenti fiyatına satılıyor.