Gönderen Konu: ElektroManyetik Alan  (Okunma sayısı 5149 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
ElektroManyetik Alan
« : Temmuz 30, 2013, 12:27:07 »
5 Dakikanızı ayırıp okumanızı tavsiye ediyorum ALINTIDIR

Elektromanyetik Alan" konusunda doktora yapmış bir kişiyim.

Öncelikle dizüstü bilgisayarlarıni asla ve asla kucağınızda, dizinizin üstünde kullanmayın.

En çok manyetik alanı saç kurutma makinesi ve ütü yayar (bu aletleri kullanırken acele edin, işinizi çabuk bitirin.

"Yatak odalarında televizyon, bilgisayar ya da cep telefonu bulunması tahmin edemeyeceğiniz kadar zararlıdır. Havayı iyonize eden elektromanyetik alan yüzünden çoğu zaman bir koku ile algıladığımız ancak gözle göremediğimiz elektrik yüklü parçalar havada asılı kalırlar.
Saatlerce havalandırsanız bile tam olarak ortamdan süpürülmezler, her nefes aldığınızda ciğerlerinize bu parçaları çekiyorsunuz demektir.
Elinizin hemen altındaki klavye ve Mouse ise her hareketinizde elektrik sinyalleri gönderir. Mutlaka kablolu mouse kullanınız. . Aynı şekilde uzun süreli klavye ve mouse kullanımı maalesef bilekleri ve eli deforme etmektedir. "RSI (Repetitive Strain Injury)" denen sürekli aynı bedensel hareketlerin tekrarıyla oluşan eklem rahatsızlıkları ve "Carpal Tunnel Sendorumu (tekrar eden hareket sendromu )" ciddi sonuçları olan ve ameliyat gerektirebilen hasarlar verirler.

Lazer baskı yapan yazıcılar, çalışmaları sırasında ozon gazı üretirler.
Uzmanlar kanser ve bağışıklık sistemi hastalıklarının, manyetik alanın zayıflattığı bünyelerde oluştuğunu söylüyorlar.

Mesela çoğumuzun kullandığı Bluetooth kablosuz bağlantısı için HP firmasının resmi kitapçığı "lütfen sağlığınız için bir metreden kısa mesafede Bluetooth kullanmayın” diyor.

Eğer bütçeniz yetiyorsa LCD dediğimiz ince ekranlardan alın. Bunun radyasyon seviyesi daha düşüktür.

Bilgisayar kasanızı bedeninizden uzak tutun. Kabloları mümkün olduğunca uzun tutarak çevrenizdeki boş alanı uzatın, Bilgisayar masanızı metal aksamdan değil, ahşap ve elektrik yükü tutmayacak şekilde oluşturun.
Bilgisayarınızın bağlı olduğu prizi mutlaka topraklı yaptırın.

Günde bir kaç saatten fazla keyif, oyun ve web gibi zorunlu olmayan aktiviteler için bilgisayar karşısında zaman harcamayın.

VE EN ÖNEMLİ KONU: . . . Eğer acil servis doktoru falan değilseniz, cep telefonunuz uyuyacağınız odada asla açık olarak kalmamalı. Gece siz uyurken Yatak Odanızdan en az 10 metre uzakta olmalıdır!!!!

Yapılan araştırmalara göre 20 dakika boyunca cep telefonu ile kesintisiz konuşanların, bir sağlık kuruluşunda beyin kontrolünden geçmesi gerekiyor. Nitekim telefon ile konuşurken sınırı aştığınızda hep başınız ağrır.. Unutmayınki , konuşurken de telefonun patlama gibi bir tehlikesi vardır . . . Mutlaka KULAKLIK KULLANIN ! ! !

Telsiz telefonlarda da benzer tehlikeler mevcut, ev telefonunuz telsizse değiştirin, kablolu alın.

Çamaşır ve bulaşık makineleri çalışırken yanında durmayın ( mesela bulaşık makinesini çalıştırıp yanındaki masada keyif çayı içmeyin veya masa keyfi yapmayın ), çünkü çok manyetik alan yayarlar. Özellikle çamaşır makinesinin, çamaşırları döndürme aşamasında hemen uzaklaşın.

Son olarak; kullanmadığınız aletleri fişten çekin. Yapılan araştırmaya göre, "stand by" da yani bekleme modunda kalan aletler, gene elektrik tuketıyorlar. Ve ABD'de bekleme modunda tüketilen elektiriğe " vampir elektirik" deniliyor. Bu da gösteriyor ki elektronik aletler fişten çekilmediği, en azından güç düğmesinden kapanmadığı sürece bizim için tehlike yaymaya devam ediyor.

Tüm bu aletlerin neden olduğu masraf ve küresel ısınma yetmiyormuş gibi, bizi de tüketiyorlar yavaş yavaş.

(Dç Doktor Ayşegül yıldız)

Toyota Club Türkiye

ElektroManyetik Alan
« : Temmuz 30, 2013, 12:27:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: ElektroManyetik Alan
« Yanıtla #1 : Temmuz 30, 2013, 13:00:18 »
güzel bir yazı olmuş...
ama insan biryerde mecbur kalıyor bu aletlerle yakın durmaya...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 30, 2013, 13:10:38 »
bir fizikçi olarak söylüyorum ki, ayşegül hanım malesef ametist taşının reklamını yapıyor. eline ne kadar geçmiş bilemeyiz fakat yazıda fark ettiyseniz ilk önce sıradan birçok elektromanyetik dalganın zararlarından (haklı olunan kısımlar da var) bahsediyor. hemen ardından ametist taşının özelliklerinden, tekrar tekrar kullanılabilirliğinden bahsediyor. utanmasa "bayram öncesi tarihi fırsat, şimdi arayın, 2. ametist taşını biz hediye edelim, kargoyla kapınıza kadar yollayalım." türünde bir bağlama da çekebilirmiş. her yazılan yazının tamamına kanıp sizin bilinç altınızda "çare" olarak yerleştirilmek istenen nesneye/çözüme yönelmeyiniz.

unutmayın ki, ışık da elektromanyetik bir dalgadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 30, 2013, 13:31:53 »
güzel bir yazı olmuş...
ama insan biryerde mecbur kalıyor bu aletlerle yakın durmaya...

Aynen kardeşim son bi aydır filan yatarken telefonu salona bırakmaya başladım bi yerden başlamak lazım aslında ama dediğim gibi nereye kadar kacabiliriz...

bir fizikçi olarak söylüyorum ki, ayşegül hanım malesef ametist taşının reklamını yapıyor. eline ne kadar geçmiş bilemeyiz fakat yazıda fark ettiyseniz ilk önce sıradan birçok elektromanyetik dalganın zararlarından (haklı olunan kısımlar da var) bahsediyor. hemen ardından ametist taşının özelliklerinden, tekrar tekrar kullanılabilirliğinden bahsediyor. utanmasa "bayram öncesi tarihi fırsat, şimdi arayın, 2. ametist taşını biz hediye edelim, kargoyla kapınıza kadar yollayalım." türünde bir bağlama da çekebilirmiş. her yazılan yazının tamamına kanıp sizin bilinç altınızda "çare" olarak yerleştirilmek istenen nesneye/çözüme yönelmeyiniz.

Aaa tüh 2 dk önce sipariş verdim ametist taşını ya :( :( :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 30, 2013, 13:48:30 »
güzel paylaşım olmuş ahmet, bizleri düşünüp burada paylaştığın için eline sağlık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 30, 2013, 13:49:53 »
faydalı bir yazı olmuş. dikkat etmeye çalışıyorum bu tarz şeylere hatta takıntı oldu kullanılmayan ama prize takılı bişey görünce içim rahat olmuyor.  ama malesef bazı şeylere müdahale edemiyorum. ametist i de bulursam çok pahalı birşey değilse alıcam denemeye değer olmadı biblo yerine kullanırım :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 30, 2013, 13:55:58 »
faydalı bir yazı olmuş. dikkat etmeye çalışıyorum bu tarz şeylere hatta takıntı oldu kullanılmayan ama prize takılı bişey görünce içim rahat olmuyor.  ama malesef bazı şeylere müdahale edemiyorum. ametist i de bulursam çok pahalı birşey değilse alıcam denemeye değer olmadı biblo yerine kullanırım :)
Ametist süs eşyalarında kullanılır ve piezoelektronik özelliğinden dolayı manyetik,psikolojik etkileşimlerde olumlu etkiler sağladığı bilimsel olarakdüşünülmektedir.Fakat iş sadece bizim bunları uygulamamızda bitmiyor üst komşumuzdan tutunda kapımızın önünden geçen yüksek gerilim hatlarına hatta bir çok kablosuz vs cihazlara kadar gidiyor durum.Yani bunları düşünmek için illa yıllarca çalışmaya gerek yok biraz düşünmek yeterli.Mesela nasılki atom bombası ile röntgen cihazı aynı mantıkta olmasına rağmen atom bombasının etkisi nesiller boyu sürerken röntgenin yarılanma ömrü daha düşüktür ve dolayısıyla kısa sürede vücuttan atılır.Biraz neyi ne şekilde kullandığımızda önemli bu konuda.

Ametistin fiyatı ise aslında çok pahalı değilsede saflığına ve kapanım şekline göre değişiyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 30, 2013, 13:58:57 »
Ametist süs eşyalarında kullanılır ve piezoelektronik özelliğinden dolayı manyetik,psikolojik etkileşimlerde olumlu etkiler sağladığı bilimsel olarakdüşünülmektedir.Fakat iş sadece bizim bunları uygulamamızda bitmiyor üst komşumuzdan tutunda kapımızın önünden geçen yüksek gerilim hatlarına hatta bir çok kablosuz vs cihazlara kadar gidiyor durum.Yani bunları düşünmek için illa yıllarca çalışmaya gerek yok biraz düşünmek yeterli.Mesela nasılki atom bombası ile röntgen cihazı aynı mantıkta olmasına rağmen atom bombasının etkisi nesiller boyu sürerken röntgenin yarılanma ömrü daha düşüktür ve dolayısıyla kısa sürede vücuttan atılır.Biraz neyi ne şekilde kullandığımızda önemli bu konuda.

Ametistin fiyatı ise aslında çok pahalı değilsede saflığına ve kapanım şekline göre değişiyor.
evet araştırdım şimdi biraz çok pahalı değilmiş ama ucuz da değilmiş heralde boyutlarına göre de değişiyodur fiyatı
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 30, 2013, 14:00:12 »

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 30, 2013, 14:05:36 »
evet araştırdım şimdi biraz çok pahalı değilmiş ama ucuz da değilmiş heralde boyutlarına göre de değişiyodur fiyatı
Boyutu sadece pek bu işlerden anlamayan kişiler için geçerli oluyor yani belirttiğim gibi çok büyük fakat altın kaplama gibi ametist kaplama(içi kuars) bir çok taş var ve belirtilen işlevi görme durumu daha düşük.Saflık ve kapanım şekli en önemlisi sonra boyutuna bakılarak alınmalı.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 30, 2013, 14:10:41 »
  Paylaşımına izninle bizden de bir şeyler ekleyeyim Ahmet'ciğim.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=19517.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 30, 2013, 14:32:11 »
Est Yamaç abicim sen kendini özletme yeter ;)

Güzel Hakan abim unutuyoruz eski konuları tabi ::)

Mehmet Şahin K. ve Hakan Aydın içimden hay AHMETis kadar taş düşsün başınıza diyesim geliyor :lol: Sanki ben satıyorum arkadaş!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 30, 2013, 14:42:42 »
Boyutu sadece pek bu işlerden anlamayan kişiler için geçerli oluyor yani belirttiğim gibi çok büyük fakat altın kaplama gibi ametist kaplama(içi kuars) bir çok taş var ve belirtilen işlevi görme durumu daha düşük.Saflık ve kapanım şekli en önemlisi sonra boyutuna bakılarak alınmalı.
anladım olayı şimdi. teşekkürler bilgilendirme için :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 30, 2013, 16:41:56 »
Est Yamaç abicim sen kendini özletme yeter ;)

Güzel Hakan abim unutuyoruz eski konuları tabi ::)

Mehmet Şahin K. ve Hakan Aydın içimden hay ametis kadar taş düşsün başınıza diyesim geliyor :lol: Sanki ben satıyorum arkadaş!

konuda katıldığım yerler de var fakat gerçekten de çoğumuzun bildiği şeyleri biraz süslendirip altına ametist taşını montajlamışlar. örneğin beyin, elektromanyetik dalgalardan ciddi şekilde etkilenir; bu yüzden cep telefonu kullanırken yazıda belirtildiği üzere çok dikkatli olmak gerek. Sözüm zaten yazıyı yazan doç. dr. şahısa lütfen üzerinize alınmayın. mekanik olmayan dalgalara günlük hayatımızda her alanda maruz kalıyoruz. kalmamak gibi bir durum söz konusu değil. ertan bey'in de bahsettiği gibi vücudun belirli bir toleransı var. günlük belirli bir miktarda/dozda nükleer radyasyon bile alabilirsiniz (kişinin bünyesine göre miktar değişir). kısacası elektromanyetik radyasyon, iyonize olmadığı sürece fazla bir sıkıntı yaratmaz. ciddi şekilde iyonize olabilmiş bir radyasyon dna'nın yapısını bozabilir hatta parçalayabilir. görünür bölgedeki ışıklar, mikrodalgalar, radyo dalgaları, termal radyasyon ve aşırı güçlü olmayan manyetik alanlar insan biyolojisine zarar vermez. spektrumun üst kısımlarından itibaren başlayan mor ötesi (uv) ışınların düşük dalga boylu olanları, x-ışınları gibi elektromanyetik dalgalar insanın cildine zarar verir. bunun dışında iyonize parçacık radyasyonları da vardır, örneğin; alfa, beta, gama gibi. alfa diğerlerine nazaran dalga boyu yüksek olduğundan (frekansı düşük, enerjisi düşük demektir) kağıt ya da insan derisi tarafından tutulabilir fakat yüksek enerjili beta ve gama radyasonu insan bünyesinde ciddi tahribatlara yol açar. örneğin gama radyasyonu, kurşunun içinden geçebilir. bunun dışında nötronlar da parçacık radyasyonuna dahildir fakat yüksüz olduklarından etkileşime girmezler (yüksek hızlı nötron değilse). yüksüz olmalarına rağmen, cisimleri radyoaktif hâle getirebilirler. bu yüzden nükleer tıp alanında ilaç üreten firmaların kullandıkları "siklotron" cihazında nükleer fisyon ile nötron aktivasyonu sağlanır. daha yazılabilecek çok şey var fakat uzatmaya gerek yok, radyasyon ile ilgili yüksek öğrenim hayatımda 4 adet ders alıp vermiş biri olarak merak ettiğiniz bir durum varsa cevaplamaya çalışırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 30, 2013, 16:54:21 »
+1 gizli ver bakalım cevabını :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 30, 2013, 17:21:45 »
+1 gizli ver bakalım cevabını :)

Hahaha abi sen neyin kafasını yaşıyorsun yahu :D

Neye cevap vereyim ben verilen BİLGİ ile ilgili birşey demedim Hakan'a iyi kötü bildiğimiz laptop telefon vs den uzak durmak benim buradan anladığım ve maksimum anlayacagım :D Bunuda arkadaslarla paylaştım teknik bilgiden zaten anlamam :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 30, 2013, 18:01:23 »
cep telefonunda kullanılan dalga boyları mm mertebesinde. Bırakın 10 metreyi, 10cm uzağa koysanız bile EM alan gücü %1'e mi ne düşer...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 30, 2013, 18:17:41 »
Hahaha abi sen neyin kafasını yaşıyorsun yahu :D

Neye cevap vereyim ben verilen BİLGİ ile ilgili birşey demedim Hakan'a iyi kötü bildiğimiz laptop telefon vs den uzak durmak benim buradan anladığım ve maksimum anlayacagım :D Bunuda arkadaslarla paylaştım teknik bilgiden zaten anlamam :D
:)  paylaştığına pişman ettik çocuğu.
maksat makara olsun be gözüm cevap ver derken yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Temmuz 30, 2013, 18:27:39 »
:)  paylaştığına pişman ettik çocuğu.
maksat makara olsun be gözüm cevap ver derken yani.

Bırakın ya oynamıyom :D Laptopu kafanızın üstüne koyun :D Telefonlarınıza yastıgın altına üleen :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 30, 2013, 18:43:21 »
Bırakın ya oynamıyom :D Laptopu kafanızın üstüne koyun :D Telefonlarınıza yastıgın altına üleen :D
Laptoplar yukarı telefonlar aşağı diyorsun yani :D  :rofl: