0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yanlış biliyorsam kusura bakmayın, güneşten çıkan bir çeşit foton her türlü bilinen maddeden ve hatta yerin binlerce metre altına dahi geçebiliyor (insanların inipte ölçüm yapabildikleri derinliklerde).
Kara madde denen şeyden bahsediyor olabilirsiniz tahminimce. Yani anti madde. Zaten onun varlığını kanıtlamaya çalışıyorlar.
Olabilir, oldukça uzun bir zaman önce yabancı bir belgeselde izlemiştim, aynı zamanda astronotların uzayda iken, hatta uzay aracı içinde olsalar dahi en çok tehlikeye maruz bırakan başka bir ışıma daha var sanırım.
Kara madde ... Yani anti madde.
Bunlar farklı şeylerdir. Aşağıdaki bağlantıları öneririm:http://tr.wikipedia.org/wiki/Karanl%C4%B1k_maddehttp://tr.wikipedia.org/wiki/Antimadde
Belki gelecekte Nükleer Füzyon sistemleri dahi eski nesil olacaklardır, gündüzleri güneş pilleri geceleride higgs bozonu füzyonu ile elektrik üretilecektir.Yine çok hoşuma giden şöyle bir bilgi var; hemen hemen herşeyin içinden geçebilen bir foton, masa üstünde dik olarak duran bir cama 45C açıyla yönlendiriliyor, camın içinden geçen foton camın diğer tarafında masada görünüyor fakat aynı zamanda aynı foton camdan yansıyor ve camın bu yanında masada yine görünüyor. Yani tek bir foton aynı anda farklı yerde olabiliyor.!?
Yine genel fizike göre ışık hızına yaklaşılabilir, ulaşılamaz(yanlışsam düzeltin). Oysa ışık hızından daha hızlı hareket eden bir şeylerin(madde, anti madde ya da karanlık madde...) olduğu artık biliniyor(bence). Güzel bir bakış açısı. Acaba fotonların bir kısmı yansıyor, bir kısmı ise camdan geçiyor olabilir mi diye düşünüyorum.
Kimbilir? belki Karadelik denilen şey, görülebilen kararsız hale dönüşmüş bir antimaddedir? bunların bir doyum noktası olduğunu düşünüyorum. Sona gelindiğinde ya güneş gibi yanmaya başlayacak ve çıplak gözle görülebilecek yada patlayacak.Kendinden kararan iç dikiz aynası teknoljiside böylece açıklanmış oldu, teşekkürler.Bu arada bizlere beyin fırtınası yaşattığı için Hakan Aydın bey'e çok teşekkür ederim, üşenmeden bilgilerini bizlerle paylaşmakta ve evreni biraz daha iyi anlamamıza yardımcı olmaktadır.