0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şu "elektrik alamadım" sendromunu bu konunun neresine yerleştirebiliriz? İlginç bir bilgi olabilir, seneler önce araştırmıştım, kapalı alanda akan suyun bile manyetik alan yaratabileceği. Yer altı ve şebeke sularının aktığı yerler ölçülebilir.
Tam olarak bilgili olmadığım konu hakkında basitçe şöyle düşünüyorum.Hiç bir elektronik ve beyaz eşyamız olmasa dahi yaşadığımız ortamda dışarıdan gelen TV, Radyo, Cep Tlf, Uydu, Telsiz, Modem, Binalarımızın elektrik tesisatı, elektrikli mutfak ve ev temizlik eşyaları, elektrikli araçlarımızdaki birçok yüksek güçlü parçalardan ve daha sayamadığım çağımızın yüzlerce teknolojisinden yayılan okadar çok elektromanyetik alan var ki, eğer anlatıldığı kadar zararlı olsalardı şimdiye kadar çoktan yeşile dönmüş olmamız gerekmezmiydi.Demek ki "asıl zararlı olan elektromanyetik dalga boyu mu?" diye, aslında çoktan fosforlu yeşile dönmüş rengimin farkında olmadan belki saçma bir soru soruyorumdur!?? : )
Zaten elektromanyetizmanın bulunduğu alanlar ya kızartır yada radyasyona maruz bırakır, doğrumu?
Elektromanyetik alan içindeki zararlı dalga boyu kızartır, bu alanda manyetizma bulunur, manyetizma radyasyon demektir!??
Bazı Madenler üretim aşamasında yüksek boyutta enerji/radyasyona maruz bırakılarak mıknatısa dönüştürülüyor. Mıknatıslarda düşükte olsa radyasyon yokmudur?Bazı Ev tipi klimalarda iyonize özelliği bulunmaktadır, bu sistemlerde radyasyon varmıdır? varsa hangi tip iyonik radyasyondur?
Demekki oluşumu sebebiyle statik elektrikte ve manyetik madenlerde radyasyon yok. Radyasyon yayabilmesi için kendi enerjisini üretebiliyor/yayabiliyor olması şartı var. Sonucu olarak mıknatıs olan fakat + Elektrik Enerjisi ile iyonize olduğu için MR cihazları radyasyon yayabiliyor.Radyoaktif bir maddenin manyetizması ile mıknatısın manyetizması arasında ne fark vardır? Bazı cihazlarda radyoaktif maddenin manyetizmasından neden faydalanılır?
Boşver abi bu dalga malga işleri sakat
kesin bilgimi? ona göre söyleyelim millete
Kara Kuvvetlerinde belki halen kullanılmakta olan eski model amerikan malı pusula içinde radyoaktif madde bulunmaktadır.Bu radyoaktif maddenin manyetizmasından faydalanılıyor diye düşündüm bir an, manyetik özelliği yok ise pusula içinde bulunma sebebi ne olabilir?