Gönderen Konu: 2009 Corolla 1.4 D-4D Comfort Bilgi Lütfen...  (Okunma sayısı 35537 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 Corolla 1.4 D-4D Comfort Bilgi Lütfen...
« Yanıtla #40 : Aralık 14, 2008, 21:09:11 »
Zınar Bey öncelikle geçmiş olsun. Ben de kaza geçirmiş birisi olarak yaşadıklarınızı anlıyor ve sabırlı olmanızda fayda var diyorum. Bana sarhoş bir motorsikletli ben kavşakta durmuş vaziyetteyken geldi tosladı. Yaralı olarak kurtuldu ama ben bir kaç ay her motorsiklet sesi duyduğumda frene asılıyordum. Gerekmedikçe arabaya binmemek için bisiklet bile almıştım.

Ben de corolla hakkında forumdaki olumlu ve olumsuz görüşleri okudum. Bazen madem bu kadar sorunlu araba başka marka alayım bari diye düşündüğüm oldu. Focus, megane dizel sahibi arkadaşlarımın arabalarını da bazen sürdüm, inanın burada corolla hakkında yazılan sorunların benzerleri ya da daha başka cinsleri onlarda da var. Sonunda Allah nasip etti, corolla d4d aldım. Araçta tıkırtı yok mu? Var ama kafaya takılacak kadar büyük sorunlar değil. Çok bozuk yollarda gitmedikçe o tıkırtılar da gelmiyor zaten. Yakıt ekonomisi, sürüş konforu ve rahatlığı ile sorunsuzluğu diyorlar forumdaki tecrübeli arkadaşlar , bunlar corollayı seçmeniz için yeterli nedenler. Bence içiniz rahat olsun, alın corollayı rahat edin...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 14, 2008, 21:09:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #41 : Aralık 14, 2008, 23:04:04 »
Zınar bey öncelikle kaza nedeniyle büyük geçmiş olsun, nişanınız da hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin. Gerçekten de en önemlisi güvenlik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Aralık 15, 2008, 08:49:33 »
  Selam.
 Bencede önce çok geçmiş olsun, sonrada kutlarım. Umarım bir an önce üzerinizden kazanın travmasını atarsınız ve yine keyif alarak araç kullanırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #43 : Aralık 18, 2008, 14:59:02 »
İyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Şu anda hala viraj dönme fobim nedeni ile araç kullanmıyorum. 5 ayda 30.000 km yaptım şu anda ise araç kullanmıyorum. Şirketin önünde duruyor araba. Şehirdışınada otobüsle gidip geliyorum. Yorumlarınız için tekrar teşekkür ediyorum. Ama Hyundai'den uzak durun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #44 : Aralık 20, 2008, 17:19:19 »
Merhabalar bende 2008 mayıs ayında 2007 model corolla hb d4d marka aracımla kaza yaptım. Fakat kaza yapmamda büyük ölçüde kusur bendeydi. Hatalı meyil verilmiş keskin bir viraja oldukça yüksek bir süratle girdim ve takla atarak yolun kenarındaki toprak yığınına çarptım. Sonucunda ters dönen aracımın içinden kendim çıktım sadece boynumda küçük bir sıyrık vardı. Sanırım birazda Allah korudu diyebilirm. Daha öncedende Toyota ya olan güvenim bu günden sonra biraz daha arttı diyebilirim.Şuanda Corolla sedan d4d comfort kullanıyorum ve bazen özellikle dikkat ediyorum sanırım çok şanslıyım 25000de olan aracımın frenlerinin ötmesi haricinde hiçbir sorunum yok.Bunuda defalarca serviste dile getirmeme rağmen bi çözüm bulunamadı. Balatalar temizlendikten sonra ses yok ancak bir müddet sonra yine başlıyor.Aynı sorunla karşılaşan ve çözüm bulan arkadaşım varmıdır merak ediyorum.
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #45 : Aralık 20, 2008, 17:28:33 »
Ek olarak aracımla yaptığım kilometrenin çoğu Edirne - K.maraş arası yani ortalama 1400 km olarak ele alırsam aracın sürüş pozisyonunun rahat olduğunu ve yorgunluk vermiyor diyemeyeceğim ama Meganeyle karşılaştırırsam çok çok daha rahat ve güvenli olduğunu söyleyebilirim.Ayrıca başka bir sorunumda iri çakıldan yapılmış asfaltta 120 km/h üzerinde içeriye aldığı uğultu uzun süreli yolculuklarda rahatsız edici olabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #46 : Mart 03, 2009, 01:13:36 »
ya kardeşim varsa 66 euro audi a4 alırım harika ama veremiyorsan o kadar toyota corolla derim . bende d4d 2009 var ilk hafta istanbula 2. ayda mersine gittim 170 .180 den aşagı düşmedim ist giderken  720 km yol yaptım unutma ki araba 1.4 ve dizel o hızlarda bile az yakıyor . ortaşlama 120 125 doluyur 750 den az gitmedim daha maşallah .byol tutuşuda cok hohuşuma gitti cok sert viraja giriyorum banamısın demiyor tek srun altı yere cok yakın bozuk zeminde - mendireklere biraz hızlı gir altı sürtüyor ben memnunum 

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mart 03, 2009, 08:24:06 »
ya kardeşim varsa 66 euro audi a4 alırım harika ama veremiyorsan o kadar toyota corolla derim . bende d4d 2009 var ilk hafta istanbula 2. ayda mersine gittim 170 .180 den aşagı düşmedim ist giderken  720 km yol yaptım unutma ki araba 1.4 ve dizel o hızlarda bile az yakıyor . ortaşlama 120 125 doluyur 750 den az gitmedim daha maşallah .byol tutuşuda cok hohuşuma gitti cok sert viraja giriyorum banamısın demiyor tek srun altı yere cok yakın bozuk zeminde - mendireklere biraz hızlı gir altı sürtüyor ben memnunum 

Ekin bey sizi öncelikle Tanışma bölümünde kendinizi tanıtmaya davet ediyorum. Ayrıca Türkçe'mizi biraz daha özenli kullanmanın önemini de size hatırlatmak isterim.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mart 03, 2009, 10:11:16 »
Ekin bey sizi öncelikle Tanışma bölümünde kendinizi tanıtmaya davet ediyorum. Ayrıca Türkçe'mizi biraz daha özenli kullanmanın önemini de size hatırlatmak isterim.

+1

Ekin Bey, ayrıca soyadınız doğru mu acaba? Koç'u Coach olarak mı yazdınız?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #49 : Mart 03, 2009, 21:00:09 »
zınar turgut bey sakın ha sakın yanından bıle gecme ıstersen bastan asagı bı arastır dostca sakın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Mart 04, 2009, 00:31:34 »
Temel Bey Corolla almasın tamam da ne alsın o zaman? Ben bu siteye ve sizin yazdıklarınıza rağmen Corolla aldım, çok da memnunum... Takırtı, tukurtu, depodan gelen çalkantı sesi bunlar en azından bana göre ufak problemler... Kaldı ki benim aracımda bu saydığım sorunlar var ama işi gücü bırakıp arabayı dinlemem gerekiyor... Başka markaları da araştırdım, onların forumlarına da göz attım... İnanın yemedi Astra , Jetta veya Focus almak... Çünkü Corolla da motor, şanzıman, turbo vs. problem oranı çok düşük... Varsın ses yapsın dedik, aldık... :)
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #51 : Mart 04, 2009, 16:17:43 »
hayırlı olsun alı bey ne deyım gule gule kullan .ben bıldıklerım paylastım ısteyen alır ıstemeyen alamz.o kısılerın bılecegı bırsey .ancak,87 yılından ber sureklı 0 araclara bınerım ılkdefa 2008 model coralla dızel araca bındım hıc bıraracta modellerde yakıt deposundan boyle bırses duymadım bılmıyorum.hadı  dıyelımkı var musterı hızmetlerı ne dıyor ,bu ses aracın boyle yapılsından kaynaklanıyor normal dıyor .nasılder boyle bırsey aklım mantıgım almıyor guzel kardesım bu sorunu cozmelerı gerekkkk.ne alalıma gelınce bende golf var allah askına bır dene bakalım ıstedıgın mıcırlı yolda gıt ,konsuldan ses gelıyormu emnıyet kemerlerınden ses gelıyormu o da orta sınıf bır arac .bazı arkadaslar derkı ıste bu corallar orta sınıf araba sızler yuksek sınıf ın vermıs oldugu katogorıde bır arac beklıyorsunuz derler .ancak arkadaslar depodan gelen bu calkantı sesın sınıfla ne alakası ver cokmu zor bu sesı kesmek neden buna kulak vermıyorlar ılgılıler hala anlamıyorum.herkese saygılarımı sunuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Mart 04, 2009, 20:34:04 »
Ben de diyorum ki kardeşimde 2000 model Golf TDI var, 1 senede şanzıman ve motor arızaları yüzünden 4000 YTL'si havaya uçtu... Arızalar için yetkili servise  3000 TL para verdi, sorunları çözemedi... Yüce Türk sanayisi çözdü problemlerini, hem de 3 te 1 i fiyatına... Arabanın içinden ses gelmeyen bir yeri yok... Şimdi o verdiği paranın 2-3 bin YTL azına 2002-2003 model Corolla alıp tüp taktırıp binmediğine pişman... Benim 2000 model Palio aracım vardı, 4 sene bindim, hem bir lira masraf çıkarmadı, hem de o Golf kadar ses yapmıyordu... Ama çok yakıyordu namussuz... Şimdiki Corollamdan bile az takırtı tukurtu yapıyordu.. :)

Ben şunu bilirim, çevremde Alman arabası binenlerden gözlemlediğim kadarıyla Alman arabaları genellikle sağlam olur. Genellikle ses mes yapmaz. Konforludur ama bir arıza çıkarmaya başladı mı bitmek bilmiyor kardeşim... Masrafı da ağır oluyor... Alman arabası almadıysam bu yüzden almadım...
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota cı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Mart 04, 2009, 21:46:15 »
2008 D4-D Elegant Aracım 14000 km de şu an. Aracımın ilk şehirler arası yolculuğumda yani 75. km de göğüslük sesi gelmeye başladı. Sebebi toprak yolda yolculuk yapmam mış. herhalde. Fren sesini çözdüler fakat fren balataları asbestsiz olduğu için çok harcanıyor.
Toyota Corollo d-4d  2008

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Mart 04, 2009, 23:39:21 »
Zınar Bey araba aldı mı acaba? Biz burada yazıp duruyoruz...
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #55 : Mart 05, 2009, 14:49:24 »
alı bey dıkkat edrsen bırseyden bahsedıyorum butun dızel aracların deposundan gelen sesden bahsedıyorum bu olay munferıt degıl sızınkı sansızlık olabılır ama bana dıyebılırmısın butun golflerde bu arıza var yok olabılır bızdekıde oyle olsada parasını verıp su depo rezaletınden kurtulsak neyseeee bos ver arkadasım yapacak bırsey yokk cok yazdım musterı hızmetlerıne ama olmadı saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Mart 05, 2009, 22:58:56 »
herkese selamlar.
ben 16 sene ae101 kullandım onuda sıfır almıstım sımdı 2009 d4d mm aldım daha cok yenı 3000 km.
forumun ıyı ve kotu yanları var bunları dıkkate almak lazım depo sesını ben hıc farketmemıstım burda okuyunca dınlemeye basladım hasta gıbı,dınleyınce depo sesınıde duyuyorsunuz,gıcırtılarıda.ama sızın beklentılerınızı saglayacak araba 60000 den assagı yok.burda vw bahsettınız ben 1 ayını doldurmadan motor ındırenı cok duydum.yakıt 2 katı servıs tam duduk.ama bazıları konforu tercıh edıyor bana gore duygularıyla ,bazılarıda ısletme malıyetını ( mantıgıyla) toyota cok az masraf cıkaran bır arac kronık eksıklıklerı var yol sesı gıbı ama bence bu fıyata alınacak en ıyı arac.fren sesı zehırlı oldugundan balatalarda kullanılan aspesın yerıne metallerın kullanılması,m/m sanzumanla otomatık sanzumanı karırtırmamak gereklı bana gore tamamen farklı otomatık gıbı kullandıgın zaman sanırım ısınma sorunu yasanıyor ben yasamadım ınsallah yasamam:) bırde sıkayet var sıtesıne bır gırın o cok ıyı dedıgınız araclarım sıkayetlerının kac sayfa olduguna bakın ben almadan cok baktım fordtada bır suru sıkıntı var opel desenız zaten berbar vw hem kendı pahalı hem servısı ondada bı yıgın sorun 4 4 luk bır arac ıcın bayaa bı parayı gozden cıkarmak gerekıyo sonuc olarak
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #57 : Mart 08, 2009, 08:33:32 »
selamlar, 2009 dizel corolla comfort sahibiyim. aracı 38000 tl'ye aldım. yaptığım araştırmalar sonucu; meganne, focus ve astra sedan'dan daha az sorunlu, daha gösterişli ve daha dayanıklı olduğu kanaatine vardığım için bu aracı aldım. jetta'yı övenleri anlıyorum, volkswagen düzgün araç üretiyor ama 1.9 primeline'nın fiyatı 48.000 tl. yani arada 10.000 tl'lik bir fark var, bunun dikkate alınması gerekiyor. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Mart 08, 2009, 13:08:17 »
Dikkate almışlar ki 2008 Ocak-Aralık arasında Toyota binek araçlarda VW' den yaklaşık 3500 adet fazla satmış...

http://www.odd.org.tr/folders/2837/productialdbldocs/755/Satislar%20(Ocak-Aralik%202008).pdf
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: ---
« Yanıtla #59 : Mart 12, 2009, 21:30:39 »
birde yeni versoyu deneyin tavsiye ederim