Gönderen Konu: 2009 Corolla 1.4 D-4D Comfort Bilgi Lütfen...  (Okunma sayısı 35532 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
2009 Corolla 1.4 D-4D Comfort Bilgi Lütfen...
« : Ağustos 18, 2008, 22:54:25 »
 Arkadaşlar merhaba. Aranıza yeni katıldım. Tanışma bölümündeki konu başlığında anlattığım mevzulardan dolayı 2 aylık Hyundai Accent Era aracımı satığ Corolla dizel comfort modelini almayı düşünüyorum. Sizden ricam şu. Toyota kullanıcıları olarak servislerden memnun musunuz? Ayrıca almayı düşündüğüm aracın kronik bir sorunu var mıdır acaba? Kullanıcılarından araçla ilgili yorumları bekliyorum. Acilen artık şu Hyundai'den kurtulmanın yolunu arıyorum. O yüzden olumlu olumsuz düşünceleriniz çok önemli benim için... Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

2009 Corolla 1.4 D-4D Comfort Bilgi Lütfen...
« : Ağustos 18, 2008, 22:54:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 Corolla 1.4 D-4D Comfort Bilgi Lütfen...
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2008, 23:38:16 »
Zınar Bey yeni nesil corollayı 9 aydır kullanıyorum ve şu ana kadar canımı sıkacak önemli bir durum yaşamadım.karşılaştığım tek pürüz,frene bastığımda durmaya yakın balatalar ıslık gibi ötüyordu ilk zamanlarda, daha sonra (6000km civarından sonra) kendiliğinden kesildi ses. fakat bu seri corolla ve auris kullanıcılarının bazılarında bu ötme sesi varmış.şu ana kadar tek pürüz buydu.servis konusunda ise şans meselesi diyeyim.kimi servis iyi kimisi kötü oluyor.şu ana kadar sadece 1000km ve 10.000km bakım için dumankaya plazaya gittim ve sıkıntı yaşamadım.şimdiden hayırlı olsun aracınız...
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 advance multidrive S
  • Model Yılı: '13
  • 56 kere teşekkür etti
  • 98 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 19, 2008, 20:41:43 »
zınar bey bende yeni nesil corolla comfort aracımı 6 aydır kullanıyorum en ufak bir sikayetim yok gayet memnunum suan 1000 km bakıma toyota gedizler dolapdere servise gidiyorum servis gayet güzel aracınız hayırlı olsun kazasız belasız iyi günlerde kullanın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 20, 2008, 20:00:06 »
Geçen ay 2008 Corolla Comfort D4D aracıma, 2007 Hyundai Accent Era 1.4 benzinli sahibi bir arkadaşım bindi. 6 saat yolculuk yaptık ve tek söylediği, aracımın kendi aracından bin kat daha iyi olduğuydu. Komfor kısmından değil de özellikle hızlanma açısından kendi aracını sildi bir kalemde :)
Farkı cidden hissedersiniz. O araçtan kurtulun bence de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #4 : Ağustos 27, 2008, 11:11:13 »
bende de dizel corolla 2009 var,alırken bir daha düşünün derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 28, 2008, 11:11:07 »
Arada nerden baksan iki araç arasında 15000 YTL civarı bir fark vark, bu farkı Corolla sana confor v.s olarak sunacağını sanıyorsan çok yanılıyorsun, ayrıca Hyundai aracını niye satmak istediğini bilmem ama Corolla nın dış görünüşüne sakın aldanma, şunuda söyleyeyim bu araç bu 40000 ytl civarı olayan fiyatı kesinlikle hak etmiyor, inan bana. bu fiyata hatta ve bunun altında kalite ve konfor olarak çok daha iyi arabalar bulursun.
Kronik sorunlara gelince forumun içinde biraz araştırma yaparsan bayağı bir bilgiye ulaşırsın.
Bizde bunun MMT ve manuel viteslisi Disel olanlarından  var,
MMT; tam anlamıyla bir karın ağrısı ve ben bu aracı kullanırken yoruluyorum sanırım vites oranlarıylan ilgili bir yanlışlık var ve ayrıca 1.4 bu şanzımana göre değil, sıkışık trafikte ısınmadan dolayıda kesik kesik bip sesi evererk ötmeye başlıyor uyuz bir ses, servise sorduk ve alınan cevap şu ( normal eğer düz bip sesi gelirse aracı kenarı çekin stop edin  ve bekleyin ) :)))))))))))) , motor kesinlikle ilk güngü sesiz ve güçlü performansı vermiyor,  aracın içi  bayağı kötü , ordan burdan döşemelerden habire birtakım sesler geliyor tıkırtı, yürüyen aksam konusu ise oda pek iç açıcı değil, bizim araçların direksiyonlarında sağ ve sol yapıldığında tık sesi gelmeye başladı, süspansiyon konusu ise o da başka bi dert, aracı biraz yüksek yaptıkları için yol tutuşunu sağlamak için süspansiyonu sertleştirmişle ama o da yeterli değil , araç yüksek hızlarda ve köprülerde güven vermiyor en ufak rüzgarda savrulduğunu hissediyorsun, seslendirme konusu ise tam bir fiyasko Chin malı hoparlörleriyle bir ses kalite abidesi.
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 28, 2008, 12:20:59 »
Konfor olarak da, güvenlik olarak da Corolla çok daha üstün bir araç olacaktır bence. Herşeyden önce bir üst sınıf araç. Elantra ile Corolla aynı sınıfın araçları.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ağustos 28, 2008, 14:22:33 »
2008 corolla comfort d4d var  bende ve araç bugün 20.000 bakımına gidicek hiç bir sorunu yok tek sorun orjinal lastiklerinin kötü olması sanırım bi 10.000 daha zor dayanır ama alınan döneme göre de aracın üstünde gelen lastikler farklılık gösteriyor.size tek önerim mmt almamanız yönünde olacaktır çünkü ben mmt aldım vites araları inanılmaz çok ve kesintili giderken vites değişince araba bi kasma yapıyo ve gitmiyo o arada zira kalkarkende öyle kavramaya geçmesi çok geç onlarca kere servise götürdüm bunlar böyle denildi ve bende dayanamadım sattım zarar ettim ve düz vitesini aldım bi an önce.düz viteste hiçbir sorunum yok hatta çok iddialı konuşmak gerekirse passat sürdüm çeşmeye kadar (otobandan gitmedim)hiç bir fark algılamadım duruşunda gidişinde motor sesi hafif daha azdı o kadar konforu herşeyi aynı hatta koltuk kalitesi daha kötü
2008 comfort d4-d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Kasım 24, 2008, 21:48:04 »
Zınar Bey yeni nesil corollayı 9 aydır kullanıyorum ve şu ana kadar canımı sıkacak önemli bir durum yaşamadım.karşılaştığım tek pürüz,frene bastığımda durmaya yakın balatalar ıslık gibi ötüyordu ilk zamanlarda, daha sonra (6000km civarından sonra) kendiliğinden kesildi ses. fakat bu seri corolla ve auris kullanıcılarının bazılarında bu ötme sesi varmış.şu ana kadar tek pürüz buydu.servis konusunda ise şans meselesi diyeyim.kimi servis iyi kimisi kötü oluyor.şu ana kadar sadece 1000km ve 10.000km bakım için dumankaya plazaya gittim ve sıkıntı yaşamadım.şimdiden hayırlı olsun aracınız...

merhaba arkadasım yeni aldıgım d4d aracımda bendede bu fren balata sesi cıkıyor ve cok sinir bozucu geliyor servisine henuz basvurmadım ama insallah kendiliginden kesilir bu ses onun dısında aracta hic bir problem yok gayetde memnunum bence verdigim parayı sonuna kadar hakediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 24, 2008, 22:57:30 »
Arada nerden baksan iki araç arasında 15000 YTL civarı bir fark vark, bu farkı Corolla sana confor v.s olarak sunacağını sanıyorsan çok yanılıyorsun, ayrıca Hyundai aracını niye satmak istediğini bilmem ama Corolla nın dış görünüşüne sakın aldanma, şunuda söyleyeyim bu araç bu 40000 ytl civarı olayan fiyatı kesinlikle hak etmiyor, inan bana. bu fiyata hatta ve bunun altında kalite ve konfor olarak çok daha iyi arabalar bulursun.
Kronik sorunlara gelince forumun içinde biraz araştırma yaparsan bayağı bir bilgiye ulaşırsın.
Bizde bunun MMT ve manuel viteslisi Disel olanlarından  var,
MMT; tam anlamıyla bir karın ağrısı ve ben bu aracı kullanırken yoruluyorum sanırım vites oranlarıylan ilgili bir yanlışlık var ve ayrıca 1.4 bu şanzımana göre değil, sıkışık trafikte ısınmadan dolayıda kesik kesik bip sesi evererk ötmeye başlıyor uyuz bir ses, servise sorduk ve alınan cevap şu ( normal eğer düz bip sesi gelirse aracı kenarı çekin stop edin  ve bekleyin ) :)))))))))))) , motor kesinlikle ilk güngü sesiz ve güçlü performansı vermiyor,  aracın içi  bayağı kötü , ordan burdan döşemelerden habire birtakım sesler geliyor tıkırtı, yürüyen aksam konusu ise oda pek iç açıcı değil, bizim araçların direksiyonlarında sağ ve sol yapıldığında tık sesi gelmeye başladı, süspansiyon konusu ise o da başka bi dert, aracı biraz yüksek yaptıkları için yol tutuşunu sağlamak için süspansiyonu sertleştirmişle ama o da yeterli değil , araç yüksek hızlarda ve köprülerde güven vermiyor en ufak rüzgarda savrulduğunu hissediyorsun, seslendirme konusu ise tam bir fiyasko Chin malı hoparlörleriyle bir ses kalite abidesi.

sizin ki tipik şirket arabası sorunları.
taş olsa dayanmaz ki şirket arabalarına edilen eziyete...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Kasım 24, 2008, 23:08:16 »
Kesinlikle almayın !!!!! kesinlikle paranıza önem werıyorsanız kesınlıkle almayın bnm araç 30000 de ılk 10000 de bıse olmuyor zaten kullandıkca seslerı çoğalan her yerı oynayan dıreksıyon kutusunu 3 kez deıstırttığım bı araba bu corolla...forumda arabamla alakalı yazdığım sıkıntıları şikayetlerımı okursanız daha detaylı bılgı sahıbı olursunuz...

Corollasız gunler dilerim.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Kasım 26, 2008, 19:27:42 »
selam  zınnır bey ben 8 aylık toyota corolla kullanıcısıyım daha önce trabsporter t4 üm vardı sattım 2008 sıfır corolla aldım ah keşke almasaydım dedim jetta almadığıma pişman oldum basarsın gitmez basarsın durmaz takırtı tukurtu gıcırtı bide kaporta sorunum oldu renk tuturamazlar bence iyi düşün jettayı kullan bakma kullan bide corollayı kullan kararını öyle ver araba gaza bastınmı güven vermeli bu araçta ben o güveni bulamadım gitti 43 000 ytl çöpe aracın ikinci elindede çok fazla fiyatı düşüyor iyi düşün iyi karar ver ben bi yanlışlık yaptım sende yapma konuşmak istersen telefonlaşırızda hiç sorun olmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 27, 2008, 08:44:07 »
  Selam Seyit.
 VW'de araç 2. el olunca fiyat düşmüyor mu? Jetta ile ilgili güzel şeylerde duyuyorum, kötü şeylerde aynı Corolla gibi. Jetta'da bahsettiğiniz hangi motorlu araç Corolla'dan daha iyi giden ve duran? (ön yargılı olarak değil gerçekten bilmek için soruyorum bunu) Birde mesela kullanıdğınız T4 Transporter'da baskı balata seti değişmek isterseniz kaça değişitrebiliyordunuz acaba. Bu sayede servisleride karşılaştırabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Kasım 27, 2008, 09:01:19 »
selam  arkadaslar ben sunu bır turlu anlayamadım corolla araca hala bır sorun yok alıncok guzel bır arac dıyen arkadaslara ınanınkı sasırıyorum ya arkadaslar sızler bu forumda yazılanları ya okumuyoırsunuz yada baska bırseyler var bakın arkadadsım zınar bey sakın ha sakın buaracı kapıya koyma bendede suan 2008 d4d var bn çok guzel duygularla almıstım ama bu sıteyı okuyup arastırma<dıgıma cok pısmanım aracta neler yokkı her tarafı dokuluyor her yerden ses var servısler caresız benımaracım 17000 km de bırınsan bu km olan bır aractan bu kadar nefret edermı ya ben ettım arkadasımarac fuul eger almak ıstersen ıkıncı el ben sana satayım da gor gununu ondansonra sende3 bu sıteden ayrılamazzsın neyse cok seyler var ama yınede sen bılırsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #14 : Kasım 27, 2008, 14:48:47 »
ya arkadaşlar toyotadan memnunmusunuz diye markasıyla beraber bianket açabilirmiyiz?
kullandığınız toyotanın modeli ve memnuniyetiniz diye?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #15 : Kasım 27, 2008, 14:52:58 »
jettalar aynı klasmanda bildiğim kadarıyla daha pahalı..ben şahsen toyotanın 2006 kasasının 62 binde dizel ve manuel viteslisini kullanıyorum ve gayet de memnunum. yeni araç alacak arkadaşıma 2.elde 27500 civarı olan bu aracı tavsiye ederim. içeride gıcırtı sesi yok artı yol tutuşum da gayet iyi.
artı yeni kasalara göre de yol ve motor sesini daha az içeri alıyor bizzat denedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #16 : Kasım 27, 2008, 18:23:21 »
Toyota dan bu kadar nefret eden arkadaşlar neden bu forumu takip ederler hala anlamam:))))))))
Sen fenerlisin ben BJK .Bu işler zevk meselesi.Sen sevmedin diye başkaları da sevmeyecek değiller ya.Bu kin ,nefret neden?Sevmedin kullanmazsın olur biter ,başkalarına kötülemek niye.Kusura bakmayın ama ben art niyet seziyorum bu işte.Ben aracımdan gayet memnunum.Ne fren sesi ne gürültü ne gıcırtı hiç bir şeyi yok.Dedik ya zevk meselesi diye.Arkadaşlar binerler severlerse alırlar.Herkese kazasız sürüşler dilerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Kasım 27, 2008, 19:07:38 »
hem accent era hemde corollaya sureklı bınen bırı olarak soyleyebılırım kı fark cok konfor yol tutus guvenlık vs vs corolla yı dusunmeden al
Toyota Corolla 2007 1.6 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #18 : Kasım 28, 2008, 03:21:44 »
Bu konuyu okuyunca içim karardı, gerçekten bu kadar sorunlu araba mı corolla. Yanlış mı yaptık yani ? :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #19 : Kasım 28, 2008, 08:06:22 »
Bu konuyu okuyunca içim karardı, gerçekten bu kadar sorunlu araba mı corolla. Yanlış mı yaptık yani ? :(
Hayır, hiç için kararmasın. Corolla muhteşem bir araç, artık Corolla'dan başka bir araç kullanmam. Ben Kanada'dayken de Toyota kullanıyordum oradaki araçlar daha büyük motorlu daha iyi performanslı ama buradaki araçlar da çok ekonomik.
Corolla bu segmentte yapılabilecek en iyi seçimdir.
Yeni Nesil Corolla Dizel 1.4 D-4D Elegant VSC - 2009