Gönderen Konu: 2009 Corolla 1.4 D-4D Comfort Bilgi Lütfen...  (Okunma sayısı 35533 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: 2009 Corolla 1.4 D-4D Comfort Bilgi Lütfen...
« Yanıtla #20 : Kasım 28, 2008, 09:03:15 »
herkese  selam  cok degerlı arkadaslar bu ış fenerbahce bjk gs işigibı sevmek yada sevmemekle ne alakası var dunyada kadar para verıyorsun sevmesen verırmısın ama hayal kırıklıgına ugradıgımızı çok kotu bır arac oldugunu yazxıyorum hala ıyı dıyen arkadaslara seslenıyorum 1.d4d araclardakı depodan gelen sesı yanı calkantı sesını hangı servıs cozdu veye musterı hızmetlerı bu konuda soruna care oldu eger hallolduysa  bende gıdeyım o servıse sorunu cozsunler 2.emnıyet kemerlerınden gelen ses hangı servıs cozdu.3. ön gogusten gelen gıcırtı  tıkırtı seslerını hangı servıs cozdu 4. balatalrdan gelen ıslık sesı cozuldumu.5 önsol camı azacınca gelen gızırtı sesı ruzgar sesı arabanın hızlanmasından sonra ıcerı gıren ruzgar ssesın hangı servıs cozdu daha neler eger bunları ben duymuyorum sıtede yazılanlar yalan kasıt var dıyorsanız dıyecek hıc bır lafım yok cözum yoookkkkkk

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 28, 2008, 09:03:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #21 : Kasım 28, 2008, 10:54:19 »
Evet bu bahsedilen problemlerin hepsi doğru, hepsi gerçek. Katılıyorum, bu da işin bir başka yönü ama ne yapalım, yine de seviyoruz. Toyotacıyız işte :)
Yeni Nesil Corolla Dizel 1.4 D-4D Elegant VSC - 2009

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #22 : Kasım 28, 2008, 11:12:09 »
Evet bu bahsedilen problemlerin hepsi doğru, hepsi gerçek. Katılıyorum, bu da işin bir başka yönü ama ne yapalım, yine de seviyoruz. Toyotacıyız işte :)

Evet toyotacıyız ve seviyoruz.Kimse sevmek,sevdirmek zorunda değil.Bana avuç dolusu para vermediğin araba söyle.Ararsan eğer herşeyde bir kusur bulursun.Yeter bki iste elin oğlu öyle de seviyor sana ne bundan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #23 : Kasım 28, 2008, 12:35:45 »
yahu  bu 10. kasa 9.ncunun başarısına ulaşamayacak herhalde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #24 : Kasım 28, 2008, 15:14:24 »

Evet toyotacıyız ve seviyoruz.Kimse sevmek,sevdirmek zorunda değil.Bana avuç dolusu para vermediğin araba söyle.Ararsan eğer herşeyde bir kusur bulursun.Yeter bki iste elin oğlu öyle de seviyor sana ne bundan

Niye bu kadar cellallendin bro', take it easy. Bende seviyorum dedim zaten....Farklı birşey söylemiyoruz ki. Önce yazılanı oku, ondan sonra yazı yaz.
Yeni Nesil Corolla Dizel 1.4 D-4D Elegant VSC - 2009

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #25 : Kasım 28, 2008, 15:14:54 »
arkadaşın sorunları beklentilerine göre daha yüksek gibi görünüyor. Kulak vermeliyiz. En azından yarın aynı sorunlarla biz de karşılaşabiliriz.
Sanıyorum şansınıza kötü bir araç çıkmış. toyotada diğer markalara göre daha az karşılaşılan bi durum bu.
  Benim tavsiyem bir iki servise daha götürün ve baktırın. Sorun çözülmezse beklentilerinizi karşılayabilecek bir alman arabası tavsiye ederim.
Sanıyorum bu da 2003 modellerine 30-40 bin euro ödeyip alabileceğiniz c kasalar olabilir. Şahsen ben durumum olduğu halde aracımdan memnun olduğum için almıyorum. Yeni kasaların halihazırda benim kullandığım bi önceki kasadan daha iyi olmadığı gerçeğininde  farkındayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 28, 2008, 15:51:25 »
  Tüketici olarak alınan ürünün güzel ve sorunlu yanlarını objektif olarak paylaşmak bence çok doğal. Bence Yeni Corolla'yı biraz daha ayrıntılı inceleyip gerçekten olan sorunları hep beraber listelesek daha doğru olacak bence. Ama bu arada güzel bulduğunuz yönleride aktarın bence ki karşılaştırma imkanımızda olsun hep beraber. Bu sorunları ve iyi yönleri maddeler halinde (herkesin öznel bakışıda farklı olabilir pek tabiki bu yüzden saygı göstermek lazım) sıralarsak bence sonuca ulaşabilmek için daha elle tutulur şeyler yapmış oluruz. Sonuçta burada herkesin birbiri ile laf dalaşına girmesini hiç birimiz istemeyiz ayrıca bunun bir yararıda olmaz. Bu yüzden yeni bir konu açıyorum ve bu düşüncelerinizi mümkünse orada dile getirin hep birlikte. Olumluda olabilir, olumsuzda ama mümkün olduğunca ön yargıdan ve beklentilerden uzak olsun. Sadece olayı aktarmaya çalışın ondan sonra yorum elbetkide olur. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #27 : Kasım 28, 2008, 22:15:32 »
Niye bu kadar cellallendin bro', take it easy. Bende seviyorum dedim zaten....Farklı birşey söylemiyoruz ki. Önce yazılanı oku, ondan sonra yazı yaz.

Benim sözüm size değil.Size katıldığım için alıntı yaptım.Sözüm Temel bey e.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Kasım 29, 2008, 03:04:48 »
hakan elimden çok araç geçti dünkü kullanıcı değilim servislerin hepsi geçirmasyon 13,5 ytl lik yağı 22-25 arası vatandaşa satan servis her parçada geçiriyo baskı balatayı sen yeyip araba kullanömayı bilmiyorsan o da benim sorunum değil ben türkiye şartlarında orta sınıfta en iyi en az fiyat düşen araç olarak bahsettim vw

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #29 : Kasım 29, 2008, 12:47:33 »
  Bunda seninle hem fikir değilim Seyit. Mesela bir AE101 ile aynı model yılına ait Golf'ü yan yana koy AE101 hem daha diri durur (tabi kullanıcıda nispeten etkilidir) hemde satış fiyatı iyidir Golf ve AE101 sıfırken Golf daha pahalıya satıldığı halde. (VW'nin piyasasıda kötü değildir tabi)
 Benim Transortper hakkında sorduğum debriyaj baskı balata bilgisi teknik bir bilgi idi, kullanımla hiç bir alakası yok yani. Balata sadece kullanımla biten, eskiyen birşey değildir bu arada. Zaman içinde balata özelliğinide kaybeder. Benim araçtan çıkan balata orjinaldi mesela ve hemen hemen yarısı duruyordu henüz. (zaten bu yüzden Volan'a da zararı olmamıştı) ama kaydırmayı hafif hafif hissediyordum. Açıldığında balatanın yıpranmaktan ziyade sertleştiği görüldü ki bu da normal zaman içinde.
 VW benzer segmentler içinde Toyota'nın Türkiye pazarına yönelik araçlarından daha alımlı araçlar yapıyor bence ama bunun karşılığınıda fazlasıyla aldığını düşünüyorum. Herhangi bir sanayideki ustaya gidip objektif şekilde sor sorunsallık yönünden hangisi size daha çok uğrar diye, VW'mi Toyota'mı? bakalım ne diyecekler?
 Transporter ile benzer ticari araçları konfor vs. dışında birde yük taşıma kabiliyeti yönünden bir karşılaştır bence eminim fikirlerin değişir. (bilmiyorum yük taşımak için mi kullanıyordun Trasnporter'ı yoksa Carevella gibi mi dizayn yaptırmıştın içini?)
 Aralarında öznel olarak kıyas yapsam bence Corolla'nın da Golf'e göre Golf'ün de Corolla'ya göre artıları mevcut, gerisini kişisel zevkler ve piyasa ekonomisi belirler bence. Ben Corolla kullanıyorum ancak Golf almam demem. Ancak VW'nin kimi politikalarla güven kaybettiği de açık, mesela 1.6FSI büyük bir gürültü ile lanse edildi ama bir kaç senede soyu tükendi, benim aklıma gelen soru acaba yeterince test yapılmadı mı b 1.6L Fsi. lar ile. Zaten alanların ortak şikayeti motor gürültüsü ve tüketim oluyor. Benim Golf'te aklıma yatan tek motor (GTI dışında) 1.4L. 122BHP lik Turboşarz'lı olan, bana diğerleri güven vermiyor. Ayrıca bu araçların dışında servislerinide karşılaştırmanızı öneririm.
 Sana katılıyorum malesef bütün servisler için söyleyebilirim araç sahipleri için biraz külfetli oluyor bakım ve onarım giderleri. Bunu önlemenin yolu ise tam rekabete sahip piyasa koşullarının olşuturulmasıdır bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Kasım 29, 2008, 15:22:44 »
 :alkis:+1 mi derler ne derler.
şunu da unutmamak lazım gerek dizel gerekse benzinli olsun vw motorlarının diil toyotaya muadillerine göre sorunsuzlukları olsun verimlilikleri olsun daha düşüktür.
bence vw nin de en büyük sorunu motordur. sizin rengi tutmayan kapınızla vw deki bir turbo yada motor arızasının pek de karşılıklı iki küfeye konulabileceğini sanmıyorum.
  ama bugün 50 küsürlere kalkıp dizel avensis alacağıma kalkıp da benzinli yeni golf yada 1.9 dizel (ki common rail değil) jetta almazdım.
  ama keyif ve para sizindir tabi.
  bence bu kıyası mercedesle falan yapın.daha doğru olur kanaatimce. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Aralık 02, 2008, 12:49:47 »
zınar bey, yaklaşık olarak 20000ytl üstüne koymanız gerekiyor, bu da nerdeyse 2 hyundai yapar.
sizin ekonomik imkanlarınızı, sürüş stilinizi, yeni araçtan beklentinizi elbette bilemem; daha güvenli, daha şık ve daha gösterişli olacağı kesin ama bu ekonomik şartlarda bu girişime değmez diyorum. hiç bir araç gibi corollalarda sorunsuz değil, arkadaşlar forumda belirtmiş zaten. hyundai'de sizin keyfinizi kaçıran şeyler çok fazla azalmayacak, bütün problemleriniz uçup gitmeyecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Aralık 02, 2008, 20:20:02 »
hakancığım vwlerin debriyaj balatalarında sorun olduğunu duydum ama ben yaşamadım ben t4 de debriyaj balatasını yaltım ama söktüklerinde balatada zerre kadar sorun yoktu inanrmısın motordan nasıl duman çıkmıştı o gün bende caddy de var 70 000 km bir çok caddy kullanıcısı 50 000-60 000kmde balata değiştiriken allaha şükür hiç bir sorunum yok  motor ses konusunda sana ses veriyorum japon otomobilleri şüpesizki dünyadaki en sessiz motoru üretiyorlar yada izalasyonu iyi yapıyorlar FSImotorlar biliyosun ki dünyada ödül aldı bu da tartışılır ama motor performansları süper denecek düzeyde yüksek ama şunuda söylemek gerekirse kesin ama kesin VWmotor performansları toyotodan çok çok daha iyiçekiş kalkış konusunda ya aslında şey yapalım dünyadaki en az arıza teknik sorun veren araç lexsus tası tarağı satı lexsus mu alsak:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Aralık 02, 2008, 20:21:22 »
bu arada ilhan bizi iyi takip ediyor alkışlarına bi dikkate aldığı için teşekkür ederim ilhan jetta ve vorolla arasında 1000ytl fark var çok daha artıları var istersen bi incele

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Aralık 02, 2008, 20:23:57 »
hakan ae101 olayını atladım ae101ler çıktığında bir önceki kasa ve ae101 sorunsuz dört dörtlük bir kasaydı ben onlara aldandımda aldım corollayı yoksa hayatta almazdım o dönemde vwnin dizaynları gerçekten berbattı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 02, 2008, 20:34:17 »
FSImotorlar biliyosun ki dünyada ödül aldı bu da tartışılır ama motor performansları süper denecek düzeyde yüksek ama şunuda söylemek gerekirse kesin ama kesin VWmotor performansları toyotodan çok çok daha iyiçekiş kalkış konusunda ya aslında şey yapalım

bi çok japon otomobili(özellikle de toyota) performans bakımından özellikle de çekiş-kalkışta bütün alman araçlarından iyidir[(aynı özellikler olmak şartıyla(turbo, süpersarj vs. gibi)]. vw, opel değil mercedes bmw ile bile mukayese etmek gereksizdir bence.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #36 : Aralık 03, 2008, 08:45:37 »
ya aslında şey yapalım dünyadaki en az arıza teknik sorun veren araç lexsus tası tarağı satı lexsus mu alsak:)
:) Hiç fena olmaz. Mesela bir GS430   8-)
 İçinde duşu falanda olan bir VW T2'de keyifli olurdu hele yazın tatile giderken. :) Ya da güzel dizayn edilecek bir New Beetle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #37 : Aralık 03, 2008, 11:42:00 »
seyit ahmet kardeşime 1 adet artı 1 de benden ...
halihazırda vw golf 1.6 fsi motor , megane 2 1.6 motor, vw transporter, vw 1.9 caddy , ford transit, toyota corolla 1.4 d-4d, ford c-max 1.6 dci kullanıcısı olarak konuştum.
alttan üflemiyo ahmedim. desteksiz de sallamıyoz. yazık seni çok üzmüşler gücüne gitmiş anladığım kadarıyla.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #38 : Aralık 08, 2008, 17:01:54 »
herkese  selam  cok degerlı arkadaslar bu ış fenerbahce bjk gs işigibı sevmek yada sevmemekle ne alakası var dunyada kadar para verıyorsun sevmesen verırmısın ama hayal kırıklıgına ugradıgımızı çok kotu bır arac oldugunu yazxıyorum hala ıyı dıyen arkadaslara seslenıyorum 1.d4d araclardakı depodan gelen sesı yanı calkantı sesını hangı servıs cozdu veye musterı hızmetlerı bu konuda soruna care oldu eger hallolduysa  bende gıdeyım o servıse sorunu cozsunler 2.emnıyet kemerlerınden gelen ses hangı servıs cozdu.3. ön gogusten gelen gıcırtı  tıkırtı seslerını hangı servıs cozdu 4. balatalrdan gelen ıslık sesı cozuldumu.5 önsol camı azacınca gelen gızırtı sesı ruzgar sesı arabanın hızlanmasından sonra ıcerı gıren ruzgar ssesın hangı servıs cozdu daha neler eger bunları ben duymuyorum sıtede yazılanlar yalan kasıt var dıyorsanız dıyecek hıc bır lafım yok cözum yoookkkkkk

2008 model 29.500 km de 1.4 D4D M/M vitesli Corolla sahibi olarak yukarı yazılan tüm sorunları aynen yaşıyorum. Bunlara ilave olarak M/M vites aldığıma son derece pişmanım.

Konuyla direkt alakası olmasa da bir konuya değineceğim. Aracı aldığım 2007 Ekim ayında hediye olarak verilen Ziebart koltuk korumayı yaptırmak amaçlı Bostancı şubesine gittim. Tabii ki ilk heyecan ordan daha bir çok hizmet satın aldım (Camlara film, boya koruma, alt ses izolasyonu, ön kaputa şeffat koruyucu film vs vs)

Aracın asfalttan fazlaca aldığı sesi % 60-75 keseriz diyen Ziebart a işlem sonrası defalarca gittim. Yok yaz geçsin, yok kış geçsin, durun tadilat yapalım vs derken seste en ufak bir azalma olmadı. Verdiğimiz para boşa gitti. Boya koruma olayları zaten ayrı bir hikaye.

Yeni Corolla veya başka bir araç alacaklara tavsiyem Ziebart gibi firmalara paranızı kaptırmayın, aldanmayın. Yeni hevesinizden faydalanıp bir sürü gereksiz uygulamayı size satmaya çalışacaklardır.

Sonuç olarak büyük beklentilerle aldığım Corolla ve devamındaki Ziebart bende büyük hayalkırıklığı yaşattılar. Servise periyodik bakımları dışında bu sesler için en az 10 kez gittim. İlgi alaka süper. Ama sonuç yok maalesef. Jetta konusuna katılıyorum. Fiyat olarak sadece 3-4 bin YTl fark varken her iki aracı da iyice değerlendirmek lazım derim. Toyota düşmanı değilim. Aksine halen çok saygı duyuyorum. Fakat şuna inanıyorum ki eski Toyota kalitesi gitgide düşüyor. Bir önceki kasalardan şikayet edeni pek duymamışken  yeni kasalardan aynı tür şikayetlerin gelmesinin tesadüf olmadığı inancındayım.

Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #39 : Aralık 14, 2008, 20:17:17 »
   Evet uzun bir aradan sonra(nişan, bayram ziyaretleri, iş, güç vs...) aranızdayım arkadaşlar. Bu arada yazılan yorumlarıda okudum. Olumlu ve olumsuz bütün düşünceleri göz önünde bulundurmaya çalışıyorum.
   Mükemmeli hepimiz isteriz. fakat bilirizki mükemmel diye bir sınır yoktur. Beklentilerimiz hep üstte kalır. Tabi hepimiz bir araçtan farklı şeyler bekleriz. Ben aracımdan sorunsuz, konforlu ve ekonomik olmasını beklerim. Buda sanırım Corolla'da var(!). Hyundai ile 2 hafta önce ıslak zeminde kaza yaparken ABS devreye girmedi. Ve ben bu yüzden bariyere çarptım. ABS devreye girse araç izinden çıkmayacaktı. Servisten aldığım yanıt ise dehşet verici. Hiç bir sorun yok, siz öyle sanıyorsunuz. Ama adım gibi eminim tutmadığına çünkü panik yapmadım ve fren pedalının oynamadığını net bir şekilde biliyorum. Yarın avukata veriyorum belgeleri ve mahkemeye gidiyorum. Motordan gelen uğultuyu, aracın 1000 km içerisinde balanstan sonra yeniden titreme yapması (balanslar hep 0 çıkıyor bu arada), aracımı 6 ay içerisinde toplamda 18 kere balans işlemine sokmam, Hyundai servisleri ile Brigstone Bayilerinin kucağında orda oraya hoplamaktan sıkıldım. Tüm arkadaşlarıma tavsiyem şudurki Hyundai satın almak isterken Kral, aldıktan sonra ise sefilsiniz. 5 kuruş değeriniz yok. Defalarca yazılı, sözlü ve yüzyüze görüşmeler yapmama rağmen sonuç alamadım. Psikolojim bozuldu. Viraj dönemiyorum şu anda normal seyrinde. Eğer güvende olduğunuzu hissediyorsanız çıkan iki ses olsun araçtan. Benim beklentilerim artık güvenlik yönünde. Çünkü hayatımı kaybedip uçuruma yuvarlanabilirdim yavaş olmama rağmen. Bu nedenle şu anda araç işini askıya aldım. Zira zaten araç kullanacak psikolojide değilim. Heleki nişanlılığa adım atmışken yaşadığım mevzu beni fazlasıyla düşündürdü.

İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim. İyi forumlar dilerim...