0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dikkatli tüketici olduğum doğru.. Önce ki satın aldığınız araçta bulunanların fazlasını beklerken eksilmesini gözlemek pek zor değil Sonuçta az para vermiyoruz bu araçlara.. Keşke dediğiniz gibi bizi dinleseler üretim aşamasın da ama var olanları yok etmek, sadece kaliteden vermek... Baz modelinde far yıkama bile vardı 2011 de bu kadar da olmaz yani...
Teşekkürler güzel bir paylaşım.Bazı katılmadığım noktalar var fakat onlarda göreceli noktalar.Objektif olmuş.
teşekkür ederim, katılmadığınız noktaları saygıyla karşılarım.. ama öğrenmek isterim...
TOYOTA COROLLA PREMIUM 1.6 MULTIDRIVE S (CVT) ŞANZIMAN-keen lock felsefesi öncelikle Avensisin makyajıyla beraber başladı Verso Rav4 gibi modellerede makyajla geldi sonra Auris in 2. serisinde devam etti sonra Corollaya geldi "Ancak göğüste yer alan ve havalandırma ızgaralarının hemen sağında yer alan kolumuza taktığımız casio emsali dijital saat bu kalite algısı ve şık görünümde oldukça sırıtmış ve hiç hoş olmamış diyebiliriz. Bunun yerine diğer emsal araçlarda da kullanılan ve kalite algısını yükselten şık bir analog saate ön göğüste yer verilebilirdi."-casio saat japon üretimi, bu konuda biraz milliyetçilik yapmışlar "Ayrıca klima ünitesinin altında yer alan kapaklı gözde kare şeklinde oluşturulan kapak nikelaj tutma kulpu güzel olmuş ancak bu biçimde bir kapak burada pek hoş olmamış, sanki evlerimizdeki içine kalem silgi vs. konulan kütüphaneli bir dolap gözü gibi durmuş daha estetik ve diktörtgen biçimli, yükseklik olarak daha ince ve etrafı nikelajla çevrelenmiş bir göz daha hoş durabilirdi."-Bu kapak Auriste yada Rav4 gibi modellerde yok malesef ,bizde mevcut allahtan ama amerikada oraya kablosuz şarj sistemi yapmışlar ki o apayrı "Aracın içini incelemeye devam edecek olursak, göğsün üzerinde, kapılarda, torpido üstünde yumuşak plastik malzeme kullanılmış ve hem ses yapıcı malzemelerin sesini azaltmak hem de kalite duygusunu arttırmak anlamında gayet başarılı bulduk."-o bölüm sesin azalmasını sağlayacak yumuşaklıkta değil ki,ben http://www.ebay.com/itm/400735982241?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649şu ürünü aldım daha iyi oldu " Ayrıca belirtmeliyiz ki direksiyonun yol tepkisi fevkalade, siz ne yapmak istiyorsanız, araç hemen sizinle diyalog kuruyormuşcasına o tepkiyi veriyor bu nedenle direksiyon tepkilerini olduça başarılı bulduğumuzu belirtmeliyiz."-Direksiyon çok hissiz,ani tepkilerde gecikebiliyor,trafiği kapalı alanda test ederseniz anlayabilirsiniz, ama sonuçta bu araç yarış arabası değil C sınıfı aile aracı . bu şekilde olması kullanan yaş grubu (45 ve üstü ) için çok rahat "soğutmalı torpido vd. birçok özellik." - Nerde acaba?"Bu tork ve beygir gücü değeriyle 1270kg değerindeki bu araç gaz verdiğinizde size olumlu tepkilere karşılık veriyor diyebiliriz, çok aşırı bir şahlanma oluşturduğuna şahit olmasak da yine sınıf standartlarının üzerinde bir performans değeriyle kullanıcılarını tatmin edebileceğini düşünmekteyiz."-Ruhsatınızda kaç kg yazıyor? bizde 1370 yada 1390 gibi bi ağırlık yazıyor? hata mı var? gücü istiyorsanız motoru canlı tutmak gerekiyor,yani D modunda Eco da gidersek şahlanma gecikiyor,devir ne kadar tasarruf devride olsa güç isteyince devri yüksekte tutarak motoru canlandırmak lazım "Aracın süspaniyonları çok yumuşak değil, bu nedenkle yol tutuş olarak fevkalade niteliğe sahip, çizgisinden kolayca çıkmıyor ve Esp VSC ile de desteklenen çekiş ünitesi asfalt zeminde güvenli ve tatminkar bir sürüş zevki yaşatıyor. Yalnız arka tarafın torsiyon çubuklu süspansiyon oluşundan ve çok yumuşak süspansiyonlara da sahip olmayışından ayrıca bridgestone lastiklerinin de etkisinden dolayı kasis, çukur ve bozuk asfalt zeminlerde içeride biraz sarsıntıyla karşılaştığımızı ve yolun durumunu size farkettirdiğini belirtmeliyiz, asfalt zemindeki başarı oranı burada biraz daha düşük diyebiliriz, ses yalıtımı olarak, motor sesini içeri düşük devirlerde almazken yüksek devirlerde bir spor araba kullanıyorsunuz tadını size verecek derecede bir motor sesi içeriye geliyor, yüksek hızlarda yine rüzgar sesine şahit olmadığımızı belirtmeliyiz. "aracın ön süspansiyon sisteminde Bağımsız MacPherson gergi kolu , arkada ise Burulma kirişli sistem mevcut,lastikler Brigestone , TR şartlarına uygun ama çok sert,dediğiniz gibi yol sesi fazla, önceki Corollanın makyajsızlarında Michelin mevcut Rüzgar sesi kapı tarafında vardı servise gittim söyledim kapının ayarını yapmışlar bide kapı fitilini değiştirmişler 'o eski halinden eser yok şimdi' Navigasyon bizde mevcut, iyikide almışız diyorum
burulma kirişli olarak bahsettiğiniz sistem torsiyon çubuklu sistem , vsc de esp nin ad değiştirmiş halidir zaten, üzerini çizerek not etmişsiniz. bir diğer mvzu göğüste ve kapılarda kullanılan yumuşak malzeme, sert plastik malzemlerin ısınan ve soğuyan havaya bağl olarak zamanla ses yapmasının önüne geçici bir öğedir, bu malzme arasında yer alan sert plastik veya farklı sertliktki malzemeler sesi büyük oranda engeller... farklı bi konu aracın ağırlığı konsu verdiğim değer toyotanın kendi sitesinden aracın şoförsüz olarak ve boş ağırlığı olarak nitelendiriln ağırlığıdır ki, aracın kitapçığında ye alan değer 1295kg dr. bir diğer konuda dirksiyn tepkileri konusnda burada kullanım soncunda boş arazi vs değil normal yol standartlarında yapılan bi incelemeye yer verilmiştir. burada elde edilen direksiyon tepkileri kendi penceremizden değerlendirilerek snulmuştr. farkl araçlar kullanıldığında ve o araçlardan elde edilen direksiyon tepkilei tabiki farklı olmakla birlikte bu konu bu anlamda bir miktar geçmişte kullanılan araçlara göre bir değerlendirme yapılarak bana göre öznellik içermektedir. eleştirileriniz için çok teşekkür ederim...saygılarımla...
pardon torsiyon çubuğu /burulma kirişi aynı,bi an teknik verilere kafam gitti kusura bakmayın ama VSC Toyotanın kullandığı dilde kullanılan malzeme yumuşak ona lafım yok ama kapılara koyulan bi eşyada ses oluşmaması olmuyor malesef,sesten kastım buydu, diğer firmalar oralara daha yumuşatıcı malzemeler koymuşlar ağırlık konusunda doğru,1295 kg yazıyor ama bizim ruhsatta farklı bi yazı vardı sizdede öyle mi? boş arazi için demiyorum ki sadece, İstanbul park ve Körfez pistide trafiğe kapalı alanlar , tabiki sizin hisleriniz farklıdır ama diğer markalar ve modeller incelenince C sınıfına göre hissiz bi direksiyonu var.bende teşekkür ederim yorumlarınız ve düzeltmeleriniz için