0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Oldum olası Corolla'ları severim. Özellikle 90'lardan sonra 2002 de çıkan kasaya hayranım. Ama alamamıştım o zamanlar, 2004 yılında 131 arabamı verip 2005 model Symbol almıştım ve geçen hafta hoşça kal Symbol deyip 145367. km'de Toyota'ya takasa verdim ve 2014 model inci beyazı / krem döşeme 1.33 motorlu Corollamı aldım. Bu yeni kasa benim çok hoşuma gider geçen yıldan beri. Hatta yazın 1.6'lara bakıyordum, bilinç altıma 1.6 yerleşmişti ama beni aşıyordu. 2 hafta önce yeniden araba alma düşüncesi fişeklendi ve CLIO IV'lere baktım. Ama çok küçüktü, arkası daracık, ve ev halkı küçük araba istemiyor. Bende B segmenti araba istemiyordum artık. CLIO elendi. Megane desen bagaj yine yetersiz. Leon desen öyle. Hadi kalbimin sesini dinleyip Corolla'ya yine bakayım dedim. 1.33 vardı Showroom da, içime sindi. Güvenlik desen tüm donanımlarda standart. E dedim milletle kapışacak değilim, trafik ışıklarında önce kalkıp depar atacak da değilim, fiyatta bana uygun, hem sedan, hem geniş, hem sevdiğim araba "oğlum Burak sen buna dadan" dedim ve annemi de alıp ertesi gün Toyota ya gittik. İmzayı attık ve geçen pazartesi Renault'u verdim, işlemler başladı. Perşembe günü zaten aldım. 1 haftalık daha 229 km de. Memnunum çok şükür. Severek aldım, ilk gün gaz tepkisine alışamadım Symbol'den kalma alışkanlık. Ama alıştım artık. Pazar 7.9'a düşürdüm yakıtı. KM yaptıkça düşer. Hele de şu 1.000 km bakımına gireyim, sonra bir güzel devirleyip fişekleyeyim azcık. Ufak tefek aksaklıkları var. Cam düğmeleri figürsüz ve siyah. Efsane saat mesela. Ama o da bana 80'li yıllar da babamın aldığı Casio'ları hatırlatıyor. Yazın nefes aldığım bir zamanda 4 jant taktıracağım. Hepinize iyi sürüşler olsun ve en güzel arabalar sizlerin olsun.
Merakımdan soruyorum Corolla Premium donanımlarda bile cam açma tuşlarının hepsi tek dokunuş değil mi? Işıklandırma yok mu bu tuşlarda?
Evet. Sadece sürücü cami tek dokunuslu.
Auris premiumda 4 cam auto degilmi? Corollada neden degil?
abileyim ezmeyin bizi bizim all auto camımız yok
Toyota Turkiye utansin.
Bu özellik Thailand'da ki araçlarda varsa Toyota Türkiye utansin. [emoji4]
hayırlı olsun,güle güle kullanın,bende 1.33 corolla siparişi verdim,test ettim motor yeterli gibiydi,kullandıkça tecrübelerinizi bekliyorum,birde istanbulda liste fiyatından ne kadar iskonto yapıyorlar onu merak ediyorum..
Cam düğmelerinde ışıklandırmayı ve otomatik modunu geçtim. Bir sembol bile yok. Hadi ışıklandırma yapmadın fosforlu bir ibare yerleştirde karanlıkken en azından düğmeleri bulabilelim...
Bence de. 1994 model Doğan S'te bile düğmeler fosforluydu.