tum forumdas lara selamlar.
Pazartesi aksami yeni aracimi teslim almis bulunuyorum. 4 gunluk kullanim sonunda arac ile ilgili yorumlarim asagidadir. yeni alacak olan kisilere faydali olabilir insallah.
1- bana gore aracin ic malzeme kalitesinde 2011 model e gore cok bir farki yok. malzeme kalitesi ne iyi ne kotu. daha iyi olabilirdi.
2- bana gore ic konsol yapisina ilk basta alismak zor geliyor ama dugmelerin yerlesimlerini duzgun yapmislar. istediginiz dugmeye kolaylikla ulasabiliyorsunuz. ve goruntuye alistikca goze hos geliyor.
3- cam acma dugmelerinde hala isiklandirma yok. ama yan ayna ayar, akilli park sistemi dugmelerinin bulundgu bolume bu sefer isiklandirma yapmislar. gece hic olmazsa bunlari el yordami ile bulmak zorunda kalmiyoruz.
4- yan kolonlarda bulunan kemer yukseklik ayar kismindan buyuk ihtimal gene tikirti sesleri gelecek. benim yolcu tarafindan hafifde olsa tikirti gelmeye basladi. 1000 bakiminda soyleyecegim. bunun disinda suan icin baska bir yerden tikirti sesleri gelmiyor. ilerleyen zamanlarda gorecegiz ama

5- yol sesini 2011 e gore daha az iceriye aliyor. ama hala mukemmel degil.
6- yol tutusu 2011 e gore gozle gorulur sekilde iyilesmis. yan ruzgardan eskisi gibi etkilenmiyor. konforda eskisine gore baya iyi. turkiye standartlarina uygun ! tumseklerde arkada oturanlar eskisi gibi ziplamiyor. bozuk yollarin etkisi iceride daha az hissediliyor.
7- 1.6 Valvematic motor ve cvt sanzuman mukemmel bir uyum saglamis. performans yeterli, konfor en ust seviyede. hicbir sekilde vites degisimlerini hissetmiyorsunuz. motor ve sanzuman benden tam not aldi ki bu benim icin en onemli nokta idi.
8- araci cobancesmeden saat 18:00 de teslim aldim. cobancesme-halic-okmeydani-tem-kavacik-buyaka rotasini istanbulun aksam trafiginde 1 saat 40 dk da aldim ve ortalama yakit olarak 8.2 yi gosteriyordu. ilk depo daha bitmediginden suan cok bir yorumda bulunamiyorum ama yeni kasa eskisine gore daha ekonomik gibi gorunuyor.
9- toyota touch multimedia (navigasyon yok) sistem sorunsuz calisiyor. dokunmatik hassasiyeti guzel herhangi bir takilma yapmiyor. ses sistemi eskisine gore daha basarili.
10- koltuklar cok rahat. 1 saat araliksiz oturdugunuz da hicbir rahatsizlik hismetmiyorsunuz. eskisinde 1 saatten sonra ben rahatsiz olmaya basliyordum. arka diz mesafesi gercekten cok genis
11- koltuklar kumas / deri dosemeye sahip. sungerler biraz daha ozenli olarak kaplanabilirmis. ama genel olarak basarili.
12- akilli park sistemi sorunsuz calisiyor. aldigim gun deneme yaptim sorunsuz bir sekilde park etti. ama etrafi kontrol edecegim derken manuelde daha cabuk parkediliyor

13- sinyal lambalari manuel olarak elektrikli kapaniyor. keske modul koyup otomatik yapsalardi.
simdilik ilk yorumlarim bunlar. genel olarak baktigimda benim bekletilerimi fazlasi ile karsiladi. keske toyota ince isciliklere biraz daha onem gosterse.