Gönderen Konu: 2 Senelik Corolla Kullanıcısı Olarak Sıkıntılarım Arkadaşlar ...  (Okunma sayısı 10716 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi

Uploaded with ImageShack.us

Öncelikle Bu forumda olan abilerime Kardeşlerime çok teşekkür ederim çok kaliteli ve nezih insanlar...

Arabayı Aldıkdan 1 sene sonra buna benzer bir konu daha açmıştım, arabaya alışamadım diye düşünüyordum, biraz daha bekledim ve 2.senemi doldurdum Sıkıntılarım devam ediyor arkadaşlar.

( Aracım 50 . 000 de )

Sağından solundan ,arabanın camı açıkken çıtırdı sesi, Konsoldan , Arka bagaj haporlöründen , emliyet hemeri aşşağı yukarı zamazingosundan, ön konsol camından ,kol dayama kolçakmı deniyor ona ordan, Sesler geliyor servise gittim izole ettiler halen aynı..

Kasislerde tümseklerde araba o kadar rahatsız ediyorki o kadar sallıyorki inanın minibüsün içinde sanıyorum kendimi,süspansiyonlar çok sert ,çok ufak bir çukura giriyosun zankkkkk zunkkkk ediyor.

Depoyu Fullediğim zaman frene bastığımda bariz belli olan Galdur guldur depodan  çalkantı sesi geliyor..

biraz Süratli gittiğimde Gerçi korkudan gidemiyorum ya Türkiye'deki tüm hız sınırlarını aştığımda Araba yolda geziyor (Rot balansımıda yaptırıp çıkarım yola hep) Sanki Alttan Rüzgar yiyor araba Sanki Her an dengeden Çıkacakmış gibi korkudan direksiona yapışıyorum resmen kendimi Kasıyorum o derece.

Araba Virajlarda çok Savuruyor inanılmaz savuruyor..

Araba Asfalt sesini olduğu gibi içeri alıyor :(

Altı çok alçak tümseklerden geçerken ve tümseklerden inerken  Sıkıntı yaşatıyor önü değiyor falan çapraz geçmeye çalışıyorum bütün tümseklerden.

Ve şu an aklıma gelmeyen bir çok şey daha var..

Servise Gitmekten Perişan olduk (Derindere servisinde Artık bana seni insan kaynaklarımızla görüştürelim Sana Maaş Bağlasın diyen çalışanlar var serviste yemin ediyorum .. )

Sanki Arabayı Yaparken Benim Arabayı Sağ köşeye ayırmışlar Bu  Üretim hatası diye.. Oda arada karışmış bana düşmüş Galiba :(

57 Bin TL ye aldım 42 Bİn TL veriyorlar ARabaya ( bide satarken şey diyorlardı 2 sene sonra satmak isterseniz /2-3 bin Aşşağına alırız geri ) Ya bunlar Resmi Soyunguncu - Kalpazan olmuşlar..

İnsan bu kadar Zarar ederken Satmayada gönlü Razı gelmiyor :((

Ben sadece arabamın Sıkıntılarından bahsediyorum , Yaşadıklarımdan bahsediyorum Yanlış anlaşılmasın arkadaşlar ...

Uploaded with ImageShack.us

2011 VOLVO S40 D2 (DYNAMIC+PREMIUM) BEYAZ .

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
Bu Arada arkadaşlar Bundan önce 10 sene Opel e bindiğimiz  için Acaba dedim JApon Arabalarımı böyle , Spor salonundan ARkadaşımın HONDA CİVİC i var 2010 onu Kullandım İnanın Çok fark var arkadaşlar, HONDA da böyle bişey yok yani, WW JETTA kullandım 2012 ondada yok böyle bişey :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
57 Bin TL ye aldım 42 Bİn TL veriyorlar ARabaya ( bide satarken şey diyorlardı 2 sene sonra satmak isterseniz /2-3 bin Aşşağına alırız geri ) Ya bunlar Resmi Soyunguncu - Kalpazan olmuşlar..
Hangi markada 2-3 sene sonra 0 km fiyatının 2-3000 lira altına alıyorlar? Gerçekten buna inanmak için ya çok hayalperest olmak lazım yada gerçekten saf olmak lazım.Yani şuanda bir bayiye gitseniz zaten 0 km fiyatı üzerinden 2000 fira indirim yaparlar.Kaldıki 2 sene binmişsiniz,2000 lira ucuza alacak bir vatandaş(!) varsa diyecek bir şey yok.Yada başka açıdan bakalım 0 km fiyatı 62000 lira olsa şuanda 60000 liraya bayi bırakıyor olsa,55000 liraya siz 2011 model bir araç alır mısınız? Almazsınız,siz almıyorsunuz başkası neden alsın? Yani şuanda mesela bir örnek vereyim 2013 model 1.6 elegant extra avensislerin liste fiyatı 62000 lira civarında bayiler 60000 liraya bırakıyor.Aynı modelin ikinciel aracı (2-3000 kmde ortalama hadi 10000 km diyelim) 55000 civarına rahatlıkla bulunabiliyor.Şuanda 7.aydayız 2013 model araç yani en iyi ihtimalle(imkansız ama) 7 aylık bir araç 5 lira kaybetti.Sizce sizin araç içinde 42-45000 civarı normal değil mi? 42000 lira veriyorlar ama sonuçta onlarda üzerine ekleyip satacaklar,45000 civarına satarsınız.Yani her şeyde "hep bana" dememek lazım.Alırken ne düşürsem kar,satarken ne kadar yüksek fiyata satarsam kar diyoruz.Ama tutupta 2 yaşında aracı güncel 0 km fiyatına yakın bir fiyata satamayacağımızıda iyi biliyoruz.

Diğer sorunlar bence biraz size psikolojik geliyor.Yani yol sesi,tıkırtıya falan bir şey diyemem ama diğer yol tutuşu vs çok sıkıntılı bir araç değil.Rot balansı sürekli yaptırmanızdaki neden nedir onuda bilemedim açıkçası.Benim aracım 2005 model 135000 kmde bir kere bile rot ayarı yapılmadı.Hiç bir sıkıntısı yok.Balans ise bakımdan bakıma kontrol edilir o kadar.Yaptırdığınız yer belki doğru rot değerini uygulayamıyor olabilir.Belki sürüş şekliniz yanlıştır.Yani olmayacak yolda olmayacak şeyleri yapmaya çalışırsanız(örnek veriyorum bunu virajlara limit üzerinde hızla girerseniz buna araç ne yapsın savrulur doğal olarak)

50000 kmde demişsiniz araç mesela lastikleriniz ne durumda? Diş derinliği az ise yol tutmaz doğal olarak.

Ama içimden geçeni söyleyeyim anladığım kadarıyla aracın yol tutuşunda sorun yok,sizin sürüş şeklinizle ilgili bir şey gibi geliyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
Tamamen piskolojik diyorsun kardeş yani :)) eyvallah öyle diyorsan öyle olsun canın sağolsun .. ben arabayı hissediyorum emin ol öyle uçuk kaçıkta kullanmam sıkıntılarımı paylaştım sadece kötülemiyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
bende 2007 deki kasasını kullanıyorum. biraz ses problemi var gerek yol sesini alması gerekse içeriden gelen tıkırtılar ama yol tutuşu problemi yok. arkadaşımın 308 i ile kaydığı virajı normal geçmiştim.

servis ne diyor peki. aracınız normal mi diyorlar, yoksa diğer araçlarda yok sizin araçta bu sorunlar var mı diyorlar?
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
Tamamen piskolojik diyorsun kardeş yani :)) eyvallah öyle diyorsan öyle olsun canın sağolsun .. ben arabayı hissediyorum emin ol öyle uçuk kaçıkta kullanmam sıkıntılarımı paylaştım sadece kötülemiyorum .
Dediğim gibi yaklaşık 5000 km kadar kullandığım bir araç ve hiç dediğiniz gibi yol tutuş sıkıntısı yoktu.Denemek için limitlere yakın değerlerde virajlara girmeme rağmen savrulma vs hiç olmadı.Bence en güzeli iyi bir rot balançıda orjinal değerlere göre ayarlatın.Lastiklerinizide diş derinliğine falan baktırın.Hatta iyice emin olmak için bir arkadaşınıza falan kullandırın bakalım ne olacak durum.Sıkıntı yaşadığınız yerlerde deneyin yine eğer ondada olursa daha farklı şeylere bakmak lazım.Viraj denge çubukları gibi mesela.Yok onda olmazsa zaten durum belliki sizle alakalı diyeceğiz.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Dostluk
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
Yol tutuş konusunda bende rahatsızım;yokohama lastiklerden kaynaklanıyor olabilir mi bilemiyorum?Çeşme otoyolunda 110 km hız,biraz da rüzgar varsa oldukça rahatsızlık veriyor malesef :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Bende  de Yokohama lastik var. Aracın sert süspansiyonlarına ilaveten bir de böyle sert lastik ile çukurlar gerçekten çok problem oluyor.

Ayrıca bu lastik çok sert olduğu için bütün herşeyi hissettiriyor ve arabayı sarsıyor. Dolayısıyla bütün o zangırdamalar, titremeler vs. daha çok hissettiriyor.

Tavsiyem yumuşak lastiğe geçmeniz.,

Corollanın altı daha yüksek saydığınız arabalardan.

Yol tutuşu fena değildir. Normal sınırlarda problemsizdir.

Benimde en çok şikayet ettiğim alan sesler ve sarsıntı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 25 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Hangi markada 2-3 sene sonra 0 km fiyatının 2-3000 lira altına alıyorlar? Gerçekten buna inanmak için ya çok hayalperest olmak lazım yada gerçekten saf olmak lazım.Yani şuanda bir bayiye gitseniz zaten 0 km fiyatı üzerinden 2000 fira indirim yaparlar.Kaldıki 2 sene binmişsiniz,2000 lira ucuza alacak bir vatandaş(!) varsa diyecek bir şey yok.Yada başka açıdan bakalım 0 km fiyatı 62000 lira olsa şuanda 60000 liraya bayi bırakıyor olsa,55000 liraya siz 2011 model bir araç alır mısınız? Almazsınız,siz almıyorsunuz başkası neden alsın? Yani şuanda mesela bir örnek vereyim 2013 model 1.6 elegant extra avensislerin liste fiyatı 62000 lira civarında bayiler 60000 liraya bırakıyor.Aynı modelin ikinciel aracı (2-3000 kmde ortalama hadi 10000 km diyelim) 55000 civarına rahatlıkla bulunabiliyor.Şuanda 7.aydayız 2013 model araç yani en iyi ihtimalle(imkansız ama) 7 aylık bir araç 5 lira kaybetti.Sizce sizin araç içinde 42-45000 civarı normal değil mi? 42000 lira veriyorlar ama sonuçta onlarda üzerine ekleyip satacaklar,45000 civarına satarsınız.Yani her şeyde "hep bana" dememek lazım.Alırken ne düşürsem kar,satarken ne kadar yüksek fiyata satarsam kar diyoruz.Ama tutupta 2 yaşında aracı güncel 0 km fiyatına yakın bir fiyata satamayacağımızıda iyi biliyoruz.

Diğer sorunlar bence biraz size psikolojik geliyor.Yani yol sesi,tıkırtıya falan bir şey diyemem ama diğer yol tutuşu vs çok sıkıntılı bir araç değil.Rot balansı sürekli yaptırmanızdaki neden nedir onuda bilemedim açıkçası.Benim aracım 2005 model 135000 kmde bir kere bile rot ayarı yapılmadı.Hiç bir sıkıntısı yok.Balans ise bakımdan bakıma kontrol edilir o kadar.Yaptırdığınız yer belki doğru rot değerini uygulayamıyor olabilir.Belki sürüş şekliniz yanlıştır.Yani olmayacak yolda olmayacak şeyleri yapmaya çalışırsanız(örnek veriyorum bunu virajlara limit üzerinde hızla girerseniz buna araç ne yapsın savrulur doğal olarak)

50000 kmde demişsiniz araç mesela lastikleriniz ne durumda? Diş derinliği az ise yol tutmaz doğal olarak.

Ama içimden geçeni söyleyeyim anladığım kadarıyla aracın yol tutuşunda sorun yok,sizin sürüş şeklinizle ilgili bir şey gibi geliyor.

Ertan bey 97 di model efsane kasam vardı 2003 de 11.500 e almıştım aynı fiyata sattım :D Servis 12.000 liraya takas teklif etmişti.  ki ben de 11.500a dosta gidiyor diye bıraktım ;)) yani 2 yıla gerek yok :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Bana kalırsa aşırı takıntılısınız. Malum ülkemiz yollarında bu tür sıkıntıların yaşanması çok normal. Her marka araçta yol tıkırtısı konsol sesi illa ki var. Şimdi burada marka taraftarlığı yapmayalım. Toyota da da var,Honda da var, Volkswagendede var. Her bir markanın araçlarını kalite olarak bize sunuş tarzı farklı,bizimde psikolojik olarak tutumumuz farklı. Hiç bir marka tamamen kusursuz değil.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
Ertan bey 97 di model efsane kasam vardı 2003 de 11.500 e almıştım aynı fiyata sattım :D Servis 12.000 liraya takas teklif etmişti.  ki ben de 11.500a dosta gidiyor diye bıraktım ;)) yani 2 yıla gerek yok :D
Lakin işte şöyle bir durum daha var mesela o bahsettiğiniz aracın 0 km fiyatıda o dönemde o döneme göreydi.Yani miktar aynı olsada farklı olsada zarar var her türlü.Hiç unutmam 1 milyar 600 milyona(düz hesap) 97 de 95 model corolla almıştık şuanda 13-14 eder sanırım.Miktara bakarsa acayip kar etmiş oluyoruz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
aynı model-aynı donanım bir başka corolla kullanmayı denediniz mi peki..?
yani sizin aracınız mı sorunlu, yoksa genel olarak Corolla mı size yetmedi..?
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
aynı model-aynı donanım bir başka corolla kullanmayı denediniz mi peki..?
yani sizin aracınız mı sorunlu, yoksa genel olarak Corolla mı size yetmedi..?
Yetmedi demek doğru olmaz çünkü 5.20 den inip corollaya binmedim , 2001 Opel astra dan inip 2011 corolla ya bindim ama 2001 Astra da bu tür şikayetlerim yoktu işin açıkcası  , istanbul avrupa yakasında oturan 2011+ Corolla sahibi şikayeti olmayan varsa benim aracı bi test ettirmek isterim o arkadaşa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
arife bey 2011 model d4d corolla sahibiyim bende aracımı 0 aldım ve halen çok memenun bir şekilde kullanıyorum,maalesef 2011 lerde özellikle gıcırtı ve yağ yakma sorununun varlığını biyoruz yağ yakmayı garanti kapsamında turboyu değiştirerek gideriyorlar ama gıcırtı olayı öyle zamanlarda kulağa takılıyorki adamı sinir ediyor:) bunların dışında bahsettiğin sorunların bir çoğuna haretlerle okudum desem yeridir çünkü içeriye aldığı ses yol tutuşu virajlarda savrulamsı falan bana hiçde sorunlu gibi gelmiyor,çok iyi araba kullandığımı söylemyorum yada arabalardan çok iyi anladığımı söylemiyorum ama 3 hafta önce aracımı 40000 bakımına servise götürdüğümde servisten aracımın çok iyi durumda oldğunu araca çok iyi bakıldığını ve iyi kullanıldığını ifade ettiler biraz fazla detaycı yada fazla pimpirikli olablirmisinzi??? haa şunu kabul edeblrim japon arabaları ile avrupa arabaları arasında konfor olarak bana göre gerçekten bariz farklar var ama bu farklar bile sizin bahsettiğini derecede sorun oluşturaca kkadar değil gibime geliyor....emin olun belkide dünyanın en iyisi olmasada en iyi arabalarından birine sahibiz bece keyfini çıkartın:))) hele hele bu arabayı öz emeğinizle almışsanız ve sevdiklerinizle birlikte kullanıyorsanız:))) nasıldı o reklam PAHA BİÇİLEMEZ:))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
Kemal Bey bu konuyu hala okumadı galiba. Baksanıza ses seda yok :)
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi

:))) okusaydı sat kurtul derdi:))) nede olsa honda hayat onda:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Araç: Avensis
Arkadaslar bende sirket araci 2008 1.6 MMT sanziman corolla var.
Bu arabaya yol tutusunda cok iyi diyen bence daha once baska araba kullanmamistir.

130 km den sonra motor fecii bagiriyor yol sesi hep arabada + yol tutus berbat hele ruzgar varsa direksiyona yapisiyorum. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
dinlenmeye alındı kemal bey.
sıkıntınız gerçekten büyükse sat kurtul.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ses konularına birşey diyemem çoğu araçta var onlar.Lastik sesi içinse yalıtım japon araçlarında çok zayıf.Kafa şişiriyor araba uzun yola gidince dayak yemiş gibi olabiliyorsunuz :) Rüzgarlı bir havada eğer 100+ hızlardaysanız kontrol sizde değil rüzgardadır.Yaşadığım sıkıntılar bir önceki kasada araba yolda geziyor sen istediğin kadar düz tut araba geziyor.Virajlara hiç sert  girmedim.Bir kere yolun dar yanda araç olması sebebiyle keskin bir dönüş aldım arabanın arka tekeri kalkmış olabilir :D Bunlar toyotanın kronik sıkıntıları gibi birşey artık.Çamurluk aralarına bakın diğer araçlara bakın bir tek toyotada bu kadar geniş araba leyleklikte mastır yapmış :D Satın gitsin anlaşılan rahat edemeyeceksiniz siz bu araçta :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Corollanın tıkırtı, yol sesi ve sert süspansiyon sıkıntısı hemen hemen bütün modellerinde var sanırım. Bababmda 2005 sedan sıfır almıştık şuan 60 binkmde, ben memur olduktan sonra 2001 corolla aldım, onu sattım 2006 hb corolla aldım. Sıkıntılar hep aynı. Ben 2 yıldır Oltuda ikamet ediyorum ve buranın yolları berbat, şehir içi parke döşeme ama patates tarlası gibi. Bu yollarda giderken aracımın sağından solundan ses geldiğinde sinir oluyorum. Bu sorun diğer kullandığım corollalarda da var. Ama aracımı seviyorum uzun yoldaki rahatlığı ve ilk kalkıştaki verdiği hazzı başka bir araçta bulabileceğimi sanmıyorum. Ben bu sorunlara şu şekilde çözüm buldum.

müziği biraz yüksek sesli dinleyerek :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5