Gönderen Konu: 2 Senelik Corolla Kullanıcısı Olarak Sıkıntılarım Arkadaşlar ...  (Okunma sayısı 10856 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
Arkadaslar bahsedilen birçok sorun bende yok. Motor sesi yol sesi sert suspansiyonlar hic biri bende yok. Sadece sert ruzgarda gezme yapiyor o kadar. Arac 2010 benzinli corolla.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
2010 C5 ten sonra corolla aldim. Sürüş konforu sessizligi beni cok sasirtti hatta. Türkiye'deki bütün hız kullarını çiğnediğimde bile motor sesi almiyorum. Tabiki yol tutus konusunda C5 kadar olma ihtimali yok ama gayet rahat. Tikirti cukura dusunce ses gelmesi v.s. hic bir sorun yok. Bence genel degil sadece araçlar ile ilgili olabilir bu sorunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Çoğu araçlarda motor kısmının altı kapalı olur ancak toyota'da böyle birşey olmadığından kaynaklanıyor biraz da bu olumsuz etkenler..
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Çoğu araçlarda motor kısmının altı kapalı olur ancak toyota'da böyle birşey olmadığından kaynaklanıyor biraz da bu olumsuz etkenler..

Ersin bende yaris var, daha öncede 2005 corollam vardı her ikisindede motor altında kapak vardı plastik komple kapatan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
2010 C5 ten sonra corolla aldim. Sürüş konforu sessizligi beni cok sasirtti hatta. 160-170 km hizlarda bile motor sesi almiyorum. Tabiki yol tutus konusunda C5 kadar olma ihtimali yok ama gayet rahat. Tikirti cukura dusunce ses gelmesi v.s. hic bir sorun yok. Bence genel degil sadece araçlar ile ilgili olabilir bu sorunlar.

Bahsettiğiniz hızlarda motor sesi yoksa sizin araba ya corolla değil ya da özel üretim  :blink: :blink: :blink:
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Bahsettiğiniz hızlarda motor sesi yoksa sizin araba ya corolla değil ya da özel üretim  :blink: :blink: :blink:

:alkis:
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Ersin bende yaris var, daha öncede 2005 corollam vardı her ikisindede motor altında kapak vardı plastik komple kapatan :)

Abi bende de auris var ama aynı durum söz konusu değil :) Satmaktan vazgeçtik artık full modifiye :D
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Araç: Avensis
  • 15 kere teşekkür edildi
:alkis: :alkis:
Yada 100 km hiç gecmediniz.
120 ile giderken sanki 180 zorluyor gibi.
Resmen motor arabanin icinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Kemal Bey bu konuyu hala okumadı galiba. Baksanıza ses seda yok :)

Okusaydı sat kurtul derdi :)
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Okusaydı sat kurtul derdi :)
Kendisi yaklaşık 50 gün kadar daha tatilde ondan olabilir mi :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
ben aracımı normal bakımlar dışında hiç sanayi yada servise götürmedim diyecek var mı? (garantisi dolmuş araçlar) makine bu elbet bişeyler çıkacak. fazla kafaya takmamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
:alkis: :alkis:
Yada 100 km hiç gecmediniz.
120 ile giderken sanki 180 zorluyor gibi.
Resmen motor arabanin icinde.

bahsettiğin şey corolla içinmi??? tyapmayın arkadaşlar 160 la bile ses gelmiyor aracın içine

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi

bahsettiğin şey corolla içinmi??? tyapmayın arkadaşlar 160 la bile ses gelmiyor aracın içine
160 La bile Ses Gelmiyormu ? Abi Aynı arabadan bahsediyoruz dimi :):)  Gerçi ARacın içinden Ses gelmesi için 160 ile Gitmeye Gerek yok Heryerden Plastik şakırtısı çıkırtısı kolçak tıkırtısı geliyor yani
2011 VOLVO S40 D2 (DYNAMIC+PREMIUM) BEYAZ .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 21 kere teşekkür edildi
160 La bile Ses Gelmiyormu ? Abi Aynı arabadan bahsediyoruz dimi :):)  Gerçi ARacın içinden Ses gelmesi için 160 ile Gitmeye Gerek yok Heryerden Plastik şakırtısı çıkırtısı kolçak tıkırtısı geliyor yani

Araç içinden gelen tıkırtılar,sesler ve süspansiyon sertliği gibi konularda master yapmış biri olarak şunu söylemek isterim ki Alman araçlarının tokluğu ve oturaklı gidişi Japon araçlarında yok ve olamaz da..Çünkü yalıtım malzemeleri kasa içi dolgu malzemeleri tüm hepsi ve en önemlisi de şasinin bükülme direnci.Bazı araçlarda şasi o kadar zayıf olur ki bozuk yüzeylerde aracın her yeri sallanır ve ses yapar tıpkı traktör gibi.Ama şasisi güçlü araçlarda ise bu sallantılar azdır araç tok ve sessiz ilerler.Halk arasında oturaklı araç diye belirtilen budur insanlar böyle arabayı hisseder ama adını koyamaz.Alman araçları der mesela.Emin olun süspansiyon pamuk gibi olsa da bu tip araçlar yine konfor sunamaz çünkü kasasının içi boştur sallanır durur her yanı.Passat diyelim bu araç konforlu mu sanıyorsunuz bence değil ama yalıtım seviyesi ve kasası onu daha tok yapıyor.Corolla ayar açınsndan yumuşak süspansiyonlu bir araç ama yalıtımı vasat kasası zayıf.Bir aracın konfor seviyesini sadece yumuşak süspansiyon belirlemez.
1-Fazla yaylanmayan biraz sert süspansiyon
2-Güçlü şasi ve iyi bir yalıtım
3-Sağlam işçilik ve kaliteli malzeme..tıkırtı açısından
4-Rüzgar sesi oluşturmayacak bir dizayn.
5-Süspansiyon bağlantı noktalarındaki malzeme..körükler,takozlar,demir kollar
6-Süspansiyon bağlantı şekilleri..önde ve arkada çok noktadan bağlantı
7-
8-..............daha vardır belki bilen tamamlasın

Eger süspansiyon yumuşak olursa çukurları rahat geçer ama insanı tedirgin eder sürekli.Zaten dediğim gibi araba kalitesiz olursa siz bu konforu hiç hissedemezsiniz,her tarafı kopacak gibi sallanır.Araçların süspansiyonlarının kasaya bağlandığı  yani kasayı oturduğu yer çoğu araçta incedir ve darbeler tüm kasayı sarsar.Sonuç olarak araçları test edip alabiliyorsak içlerinden kendi bünyemize en uygun olanını seçmeliyiz.Herkes araçtan başka bir şey bekler beni rahtsız eden süspansiyon bir başkasının yıllar boyunca dikkatini çekmez bile.
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
evet arkadaşalr aynı arabadan bahsediyoruz..avrupa arabaları ile japon arabaları arasındaki fark hakkındaki görüşümü 1.sayfada göreblrisiniz nitekim tevil dostumuz konuyu net oalrak ifade etmiş benim bahsettiğim ses tıkıtrı falan değil araç 160 la bile giderken yusuf ve bülent beyin ifade ettiği gibi motor sesinin aracın içinde olmasından bahsediyorum...evet aracımda 160 dahi motor sesini rahatsız edecek boyutta sduymuyorum.2011 model astra kullanırken traktör kullanır gibi hissediyorum (motor sesinden bahsediyorum balka bir özelliğnden değil) lenea danda aynı sesi duyuyorum renaulttan da aynı sesi duyuyorum ancak habsettiğiniz gibi raahtsız edici bir motor sesi aracın içibne gelmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Bana kalırsa aşırı takıntılısınız. Malum ülkemiz yollarında bu tür sıkıntıların yaşanması çok normal. Her marka araçta yol tıkırtısı konsol sesi illa ki var. Şimdi burada marka taraftarlığı yapmayalım. Toyota da da var,Honda da var, Volkswagendede var. Her bir markanın araçlarını kalite olarak bize sunuş tarzı farklı,bizimde psikolojik olarak tutumumuz farklı. Hiç bir marka tamamen kusursuz değil.
Her marka araçta var demek yanlış değilmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 21 kere teşekkür edildi
Daha önce 2006 Jetta ve 2006 Golf 5 sahibiydim.Jetta yol sesi açısından iyi değil 100 km hızdan sonra rüzgar sesi de alıyor ve rahatsız ediyordu hatta belki Corolla ondan daha iyi.Corolla yeni kasaya bir kaç defa bindim ama sahibi olmayınca tam bir değerlendirme olmuyor.Jetta süspansiyon olarak sert ama işte tokluk hissi bu araçta da var tıkırtı var uğultu var bir şekilde daha konforlu gidiyor.Golf te aynı şekilde fazlasıyla sert.Yoldaki her çıkıntıda zıplıyor ve hissettiriyor ama o da oturaklı her yeri titremiyor sert fakat oturaklı.Yalıtım ise üst düzeyde değildi.Corolla kendi sınıfında diğerlerinden daha kötü değildir diye düşünüyorum.Şu anda 2006 Avensis var.Konforu çok iyi yalıtımı orta halli.Süspansiyon bence sert ayarlı ve çukurlarda halıda gider gibi gitmiyor.Üretim felsefesi gereği tabi ki daha ağır ve rahat.Golf ten ve Jetta dan daha konforlu oturaklı yol sesi onlardan daha iyi.Uzun lafın kısası traktör kasasında gider gibi hissetmek istemiyorsak bu yolların da düzelmesi gerek.Ya da en üst sınıf araç almak.
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
Kimseye yalan borcum oldugunu hatırlamıyorum. Blink,mlink

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
Birkac gundur sayfaya bakmamıstım. Bu arada bayagı bir kafa yapmıs uzman arkadaslar. Sayfa yonetiminden ricam motor sesi konusunda yazdıgım mesajla ilgili olarak uzman ve sayfada soz sahibi biri benimle irtibata gecsin ve Gebzeye yakın biri gelsin ve aracımı bir test etsin.Sonrada sonucu burada paylassın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
Birkac gundur sayfaya bakmamıstım. Bu arada bayagı bir kafa yapmıs uzman arkadaslar. Sayfa yonetiminden ricam motor sesi konusunda yazdıgım mesajla ilgili olarak uzman ve sayfada soz sahibi biri benimle irtibata gecsin ve Gebzeye yakın biri gelsin ve aracımı bir test etsin.Sonrada sonucu burada paylassın..

Cemal bey alınganlık yapmaya gerek yok. keşke ses gelmese çok daha konforlu olsa. neticede kendi arabamız. benzer kasa araçlara sahibiz. bende de 2007 corolla comfort var. 1.6 benzin+lpg li. size inat yazılmış şeyler de değil daha önce motor sesiyle ilgili konular da yaşadıklarımızı paylaşmıştık ve sesin fazla gelmesinden dolayı hemen herkes şikayetçiydi.

örneğin,
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43326.0
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=48560.0
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort