Gönderen Konu: 2 Senelik Corolla Kullanıcısı Olarak Sıkıntılarım Arkadaşlar ...  (Okunma sayısı 10858 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Birkac gundur sayfaya bakmamıstım. Bu arada bayagı bir kafa yapmıs uzman arkadaslar. Sayfa yonetiminden ricam motor sesi konusunda yazdıgım mesajla ilgili olarak uzman ve sayfada soz sahibi biri benimle irtibata gecsin ve Gebzeye yakın biri gelsin ve aracımı bir test etsin.Sonrada sonucu burada paylassın..

en az sizin kadar üyelerde fikrini söylüyor kimse kimseyi itham etmediği gibi kimse kimseyede herhangi birşeyi ispatlamak zorunda değil mesele bazen bakış açısındanda kayanklanabilr buda oldukca doğaldır üstelik form içerisinde oldukca seviyeli düzgün tartışılan kırıcı olunmayan hatta esprilerinbile olduğu bir konu.buna bile alınganlık gösteriyorsanız motor sesi içinde alınmış olablirmisniz:)))

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Birkac gundur sayfaya bakmamıstım. Bu arada bayagı bir kafa yapmıs uzman arkadaslar. Sayfa yonetiminden ricam motor sesi konusunda yazdıgım mesajla ilgili olarak uzman ve sayfada soz sahibi biri benimle irtibata gecsin ve Gebzeye yakın biri gelsin ve aracımı bir test etsin.Sonrada sonucu burada paylassın..
emriniz olur efendim, şimdi yola çıkıyoruz. Cemal evlat şaka bir yana toyotadan çok şikayetçisin ama bu işte toyotanın hiç günahı yok, serviste bakım yaptırıyorsan onların günahı. önce bakıma giderken yağını yanında götür, mobil1 0w40 veya castrol edge 5w40 koydur motor sesin mırıltı haline gelsin, arabanın zangır zungur olması lastik veya hava basıncının yüksekliğinden olur( tabi arabayı aldığında cantları ve lastikleri değiştirip ince yanak kullanmadıysan). eğer lastiğin orj. ebat ve havaların normalse kaliteli ve yumuşak lastik alıp değiştir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
en az sizin kadar üyelerde fikrini söylüyor kimse kimseyi itham etmediği gibi kimse kimseyede herhangi birşeyi ispatlamak zorunda değil mesele bazen bakış açısındanda kayanklanabilr buda oldukca doğaldır üstelik form içerisinde oldukca seviyeli düzgün tartışılan kırıcı olunmayan hatta esprilerinbile olduğu bir konu.buna bile alınganlık gösteriyorsanız motor sesi içinde alınmış olablirmisniz:)))
Alınganlık gostermem gayet normal. Aracımın motor sesi konusundaki durumunu sadece bilgilendirmek icin paylastıgım ve hatta bir kac uyenin de destekledigi bir forumda yapılan yorumlar acıkcası hic hos degil. Sanki bir otomobil forumunda degil de ergenlerle dolu bir cep telefonu forumunda gibi hissettim kendimi. Alaycı ve sanki yalan soyluyoruz da buna kim inanır havalarında yazılan kırıcı ifadeler... Neyse konuyu daha fazla tartısma ortamına sokmak istemiyorum. Sadece fikir vermek istemistim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
Alınganlık gostermem gayet normal. Aracımın motor sesi konusundaki durumunu sadece bilgilendirmek icin paylastıgım ve hatta bir kac uyenin de destekledigi bir forumda yapılan yorumlar acıkcası hic hos degil. Sanki bir otomobil forumunda degil de ergenlerle dolu bir cep telefonu forumunda gibi hissettim kendimi. Alaycı ve sanki yalan soyluyoruz da buna kim inanır havalarında yazılan kırıcı ifadeler... Neyse konuyu daha fazla tartısma ortamına sokmak istemiyorum. Sadece fikir vermek istemistim...

Cemal bey bence siz kullandığınız kelimelere dikkat edin. şahsınıza hiç bir itham olmazken sizin "ergenlerle dolu bir cep telefonu forumunda" şeklindeki ifadeniz hoş değil. ayrıca corollayı tek kullanan da siz değilsiniz. burada yorum yapanlar aracı kullanmış ya da yakından bilen insanlar. dediğim gibi keşke daha sessiz daha rahat olsa da araçlarımızın o yönlerini de savunsak hatta övünsek.

belki aracınız bizim araçlara göre biraz daha sessizdir motor yağı yeni ve kaliteli, lastikler yeni vs ise ama çok da fark edeceğin düşünmüyorum.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Sanki bir otomobil forumunda degil de ergenlerle dolu bir cep telefonu forumunda gibi hissettim kendimi.
Cemal Bey Bu konuyu açarak Araçla ilgili sıkıntılarımı Paylaşmak istedim sadece ..'Sanki bir otomobil forumunda degil de ergenlerle dolu bir cep telefonu forumunda gibi hissettim kendimi' dediniz açıkcası bunu yakıştıramadım size. Genel olarak araçlarımızdan Ses geldiği için siz Ses gelmiyor dediğinizde Allah allah şaşırdık bizde  ondan yani , aynı araçdanmı bahsediyoruz diye espirili bir şekilde yaklaştım , yani sizin şu sözünüz ( ERGENLERLE DOLU BİR CEP TELEFONU FORUMUNDA HİSSETTİM KENDİMİ DEMENİZ ) çok canımı sıktı açıkcası
çok ÜZÜLDÜM..  insan 60 bin Lira verip kendine konduramasada,  Arabamızın Sıkıntılarınıda üzülerek Eleştirmek En doğal hakkımız ..

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 07, 2014, 23:02:41
Kemal Bey bu konuyu hala okumadı galiba. Baksanıza ses seda yok :)
Ağabey Kemal Bey yokta :) Cemal Bey var : )))))))
2011 VOLVO S40 D2 (DYNAMIC+PREMIUM) BEYAZ .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyoo toyota Corooo Coroolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 34000
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür edildi
bizde yaklaşık 10 sene opele bindik 5 astra 5 vectra olmak üzere inanın vectra dan sonra yada opelden sonra diyelim araba bana boş ve anlamsız geldi bu toyota özgü bişey değil almanların aracın en ince ayrıntısıda düşünüp yapıyorlar.Japonlar ayrıntı umrunda değil bariz gözüken şeyler dışında hiç bir şeye önem vermiyorlar.O yüzden araba size sorunlu ve dandik gibi geliyor.Ben corollaya her bindiğimde vectram öyleydi vectram böyleydi diye karşılaştırıyorum viraj performansı olarak araç gayet iyi özellikle mazot almak için yanaştığımda iyiki toyota almışız diye bi gülümseme geliyor işte o zaman bütün eksiler kaybolup gidiyor ::):)
Hayatta sorun çıkarmayacaksın soruna çözüm olacaksın dediler bizde TOYOTA aldık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
siz normal benzin kullanımıyla 200-300 bin kmde motor yaptıran toyota duydunuz mu? peki 300 bin km yağ eksiltmeden yapan kaç alman arabasına rastladınız? 20 bin km deki mondeo birbuçuk saatlik trafik tıkanıklığında alternatörü götürdü. toyotada böyle elektrik compenent bozuklukları olmaz. arabalarımızın kıymetini bilelim.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '07
2001 Asta Gl ve 2007 Corolla d 4d aracım var. Opelin içeri aldığı lastik sesi başımı ağrıtıyor sanki magurus kullanıyorum. Ama corollamda en ufak ses problemi yaşamıyorum. depo fullken frene bastıgında bi tıkırtı geliyor evet bende mazotun sallanması sonucu oluştugunu düşünüyorum. yol tutuşu konusunda kesinlikle laf söylenebilecek bir araç değil ki bir opel astra yanında halt etmiş. kastamonu ılgaz yolunda 40 la zor dönebileceğiniz virajlarda ben rahatlıkla 60-80 arası giriyorum ve en ufak sorun yaşamadım. lastikleriniz  ve balans ayarlarınızı kontrol edin. confor olarak da toyotanın her modeli opel'den iyidir. bu da benim görüşüm tabiki.
communism is until you make money, feminism is until you find a husband, atheism is until the plane goes into turbulence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
2001 Asta Gl ve 2007 Corolla d 4d aracım var. Opelin içeri aldığı lastik sesi başımı ağrıtıyor sanki magurus kullanıyorum. Ama corollamda en ufak ses problemi yaşamıyorum. depo fullken frene bastıgında bi tıkırtı geliyor evet bende mazotun sallanması sonucu oluştugunu düşünüyorum. yol tutuşu konusunda kesinlikle laf söylenebilecek bir araç değil ki bir opel astra yanında halt etmiş. kastamonu ılgaz yolunda 40 la zor dönebileceğiniz virajlarda ben rahatlıkla 60-80 arası giriyorum ve en ufak sorun yaşamadım. lastikleriniz  ve balans ayarlarınızı kontrol edin. confor olarak da toyotanın her modeli opel'den iyidir. bu da benim görüşüm tabiki.

2001 astra gl ile 2007 Corolla yı kıyasladığınızın farkında mısınız?
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
fatih bey sizin opel'de büyük sıkıntılar var demek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
siz normal benzin kullanımıyla 200-300 bin kmde motor yaptıran toyota duydunuz mu? peki 300 bin km yağ eksiltmeden yapan kaç alman arabasına rastladınız? 20 bin km deki mondeo birbuçuk saatlik trafik tıkanıklığında alternatörü götürdü. toyotada böyle elektrik compenent bozuklukları olmaz. arabalarımızın kıymetini bilelim.

Atilla abiye katiliyorum toyota da elektrik ve sogutma sistemleri digerlerine gore saglamdir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '07

Farkındayım hocam, konuda Astra daha konforlu diye okudum da yanlış mı hatırlıyorum ?

Çok titizimdir arabanın her bakımını anında yaptırırım sadece araçta kışlık lastikler var o yüzden ses biraz daha gürültülü ama ne olursa olsun Aynı segmentteki bir opel asla toyotadan daha konforlu olamaz diye düşünüyorum.
communism is until you make money, feminism is until you find a husband, atheism is until the plane goes into turbulence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Merhaba arkadaşlar çok fazla foruma takılan birisi değilim arabamda arıza yaşamamamdan kaynaklı olarak tecrübemi paylaşmak istedim.
2011 model 1.4 d4d elegant toyota ve 2001 model fiat bravo hgt kullanıcısıyım.2011 toyotadan önce 2006dan 2011 yılına kadar da 2006 model d4d kullandım.
toyota'da sadece 2006 model olanın aküsü bitti bu da sanırım arızadan sayılmaz.
2011 model elegant otomatik vites alırken ve aldıktan sonra çok kişi otomatikten sorun yaşayacağımı sıkışık trafikte aracı kenara çekip şanzımanın soğumasını bekleyeceğimi falan iddia ettiler hatta hayatımın hatası falan bile dendi.
ama ben toyotaya kalite olarak güveniyordum 2 buçuk yıldır kullandığım araçta en ufak bir sıkıntım olmadı.
belki rüzgar sesi jetta - passata göre biraz daha fazladır ve vites geçişleri biraz daha hissedilirdir ama benim başlıca bu arabayı seçmekteki gayem sorunsuzca beni biryerden biryere konforlu, ekonomik ve güvenli bir şekilde taşımasıdır ki bunu toyota çoğu markadan kesinlikle daha iyi yapar.
yakın bir zamanda 1.6 d4d otomatik vitesi çıkarsa yine vw opel gibi markalar yerine aracımı bir toyotayla değiştiririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
1997 yılından beri Toyota ya biniyoruz şu an e12 kasa var.2 tane bundan önce efsane kasa vardı .Tamam 1 efsane kadar e12 yola basmasa da benim bir şikayetim yok. Opel e gelince bilmiyorum benim bindiklerim mi öyle ama tam bir odun abi esneme nedir yok arabada dangır dunğur.Ford gurubuna bindim keza öyle .Ha şunu derim sert süspansiyona onlar sahip oldukları için viraj hâkimiyetleri ve yüksek hızdaki hakimiyetleri yol tutuşları gerçekten çok iyi .Siz Toyota ya sert diyorsanız başka araba nasıl gelir bilmiyorum.

Birde sanki sizin lastikle alakalı bir sıkıntınız var gibi geldi bana .Çünkü sert hamurlu bir lastik veya sırt desen bozuk bir lastik virajlarda güven vermez yüksek hızlarda araba gezer kasislerde bütün yolun bozukluğuna içeri yansztır önt akımıda çabuk bozar size naçizhane tavsiyem .Lastik ebatını bilmiyorum ama şöyle örnek vereyim benim aracım 195.60.15 orijinal ebat kullanıyor yol tutuş viraj hakimiyeti biraz dah iyi olsun istersem  205.55.15 taktırırım tabanı biraz daha genişletip yanak çapını bir ölçü düşürürüm araç yola daha iyi basar virajlarda daha hakim olur .Ayrıca lastik olarakta mıchelın veya goodyear gibi yumuşak hamurlu lastik öneririm buda aracınızın içine yol sesi olmamasına ve kasislerde çok esnek olmasını sağlar .

Kardeşimin aracı e12 hb sol brıstone b250 kullanıyordu araç dangır dungur ve yol tutuşu çok iyi değildi 2 hafta önce Goodyear efectıon grip performans diye lastik aldı geçen hafta köe gittik geldik otobanda ben kulandım araba 2 yıldı bizde ilk defa o kadar zevk aldım kadrana 20 kalana kadar bastım araba resmen yola yapışıyor birde hakimiyetin sizde olduğunu hissettiriyor.Virajlara gelince normalde 60-70 döndüğüm yeri 80-90 döndüm hiç tedirgin etmedi resmen araba evrim geçirmiş gibi bence .Birde yol sesi kalmamış arbada lastiğin desibeli 67  çok iyi bir değer ve A-B
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
Toyota alman Mercedes in yarı fiyatına japon mercedesi dir.mercedes in yarı parasını verip Mercedes konforu beklemeyin.araç kalitelidir.uzun vadelidir.1999 passat  1999 Corolla 1999 opel v.s. karşılaştırın içine binin anlarsınız.o yüzden kaliteli olması için bazı özelliklerden feragat edilmiştir.crolla amortisör bozmaz çünkü arkası salıncaklı değildir rahatsızdır.corolladan ses gelir çünkü malzeme serttir ama güneşten terden deforme olmaz 1994corolla torpidou halen aynıdrır.corolla konforlu değildir.sağlamlaştıralım derken çoğu özellik maliyetler yüzünden koyulmamıştır.yani bu tip birsürü özellik.250.000 km de arabanın altından hiç bir parçası değişmemiş bir corollam var.hangi 250 000 km de otomobil varki ön takımı değişmesin.belki mercede audi bile değil.yani kısaca bir yer iyi iken diğerini maliyetler yüzünden eksik bırakılır...işin özü vbudur.
ben opel vw audi çok arabam oldu.1 tek Mercedes bir de Toyota gerisi boşşşşş.......iyi akşamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 29 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Arif bey merhabalar
2011 dizel comfort extra kullanıyorum tıkırtı sesine ne deseniz haklısınız gerçekten ama yol tutuş (ki hele ben baya memnunum yani yol tutuştan) olsun kasisler olsun frenleme falan olsun ben hiç sıkıntı çekmedim yani çok iyi araba kullanıyorum diyemem ama oyle yolda kopma kasislerde aşırı sallanma gibi sıkıntılar çekmedim yada 2004 megandan sonra bana çok iyi geldi bu araç
Depo sesi bendede var ama çok çok aşırı sallanırsa araba oyle duyuyorum ben yada çok aşırı sallanınca dikkatimi çekiyor demekki doğrusu hiç kulak vermedim depo sesine ama 2014 focus aldı dayım bir bakayım diye yola çıktım onda bariz langur lungur surekli depodan ses geliyor araba sallandıkça
Benim tek frenleme problemim çok sert bir fren yapmıştım bir keresinden eğimliydi yolda arabanın onunu yola surttum heralde diye düşünüyorum bilemiyorum teknik olarak mumkunmu ama baya gırrrrççç diye asfalt sesi duydum ama genel olarak focusdaki gibi fren hissi yok bende bence biraz yavaş çalışıyor sanki frenler
Yol tutuş konusunda belki lastiklerin buyuk payı vardır bizde brigston er300 takılı çok iyi bir lastik değil ama bilemiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
Bahsettiğiniz hızlarda motor sesi yoksa sizin araba ya corolla değil ya da özel üretim  :blink: :blink: :blink:

Ben bir şey sormak istiyorum, acaba dizel focus, dizel volvo kullandınız mı ? Dizel focusta belli bir süratten sonra müzik sesi otomatik olarak artıyor :D . Corolla dizel fiat , ford ve volvo dizelinden sessiz çalışıyor test ettik.

Ben ankarada oturuyorum, çankayada. burada yollar patates tarlasından farksız. Mevcut belediye başkanının amortsiörcü ve rotcuyyla anlaşması var diye düşünüyorum. :D

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 07, 2014, 09:40:53

Bir öernek vereyim, 2013 model Opel Astra easytronik benzinli aldık. 12.000 km sonra şanzıman bakımı yapılması gerekiyormuş, 3.000 TL dediler ama garantili değilmiş. Acil sattık ! Aldığımız fiyatdan daha fazlaya sattık. piyasa değişken, bazen aldığınız fiyattan çok aşağıya, bazende sıfır fiyatları çok yükselince aldığınız fiyattan daha fazlaya satabiliyorsunuz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '00
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Sanayide standart haline gelmiş, düşük kaliteli yarı sentetik yağlardan kullanmayı bırakarak motor sesiniz azaltabilirsiniz. Gerekli şartnameleri sağlayan(Toyota yağ şartnamesi belirliyor mu bilmiyorum.) tam sentetik, low SAPS bir yağ kullanarak motor sesi ve yakıt tüketimi düşürülebilir, çekiş ve motor ömrü artırılabilir.

Plastik kalitesi olarak Japon arabalarının kalitesi biraz daha düşük oluyor. Bence tıkırdayan parçaları söküp bez bant ile ses yalıtımı yapabilirsiniz, kapı fitillerini silikon spreyiyle bakımını yapıp sesini azaltabilirsiniz.

Yol tutuşu ve lastik sesini azaltmak için yumuşak hamurlu kaliteli bir lastik kullanarak olabilir. Michelin kullanabilirsin.
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
Tamamen piskolojik diyorsun kardeş yani :)) eyvallah öyle diyorsan öyle olsun canın sağolsun .. ben arabayı hissediyorum emin ol öyle uçuk kaçıkta kullanmam sıkıntılarımı paylaştım sadece kötülemiyorum .
Hocam ne yazıkki türkiyede yaşamak zor !  Arabamı yeni aldım. D4d 1.4 dizel 2009 corolla. Michelin privacy 3 lastik aldım. Tüm bakımları yaptırdım. Yola çıktım ve araba yolda geziyor.  Hemen sivrihisar da lastikleri kontrol ettim. Önler 36 arkalar 32 yapılmış. Hemen 33/33 yaptım. Bagajı tekrar duzenledim sorun çözüldü. 920 km yol yaptım. Ozellikle denizli bodrum arasında 120-140 arası gittim. Bilirsiniz o yolda viraj vardır ama araba savrulmadı.

Bir ayar bile arabayı cok kotu bir hale getirebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '12
Corollada ses problemi var buna katılıyorum , ancak yol tutuşuna laf edemem . doüru ve kaliteli bir lastik ile gayet güzel viraj alabiliyorsunuz savurma ihtimali çok aza iniyor , 3 yıldır corollamız var şuana kadar hiç bir şikayetimiz olmadı .