Gönderen Konu: Garip bir "satıştan vazgeçme" öyküsü  (Okunma sayısı 11163 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Ynt: Garip bir "satıştan vazgeçme" öyküsü
« Yanıtla #60 : Haziran 28, 2013, 14:28:51 »
Bahsi geçen Toyota modeli şuanda Antalya Bakırcılar Toyota Plaza'da mevcut. Lütfen doğru bilgi paylaşın.
Plazada olup olmaması önemli değil bence,2013 fiyatı belliyken tutup 2012 model kullanılmış bir araca 0 km fiyatına yakın bir fiyat isterseniz zaten tercih etmem ben olsam.2013 modelini bile bugün alıp yarın satmaya kalksanız 5000 lira düşüyor ederinden,zaten düşmelide.Yoksa 1-2000 lira daha koyup 0 km almak varken kimse ikinciele yönelmez.54000 liraya bırakıyorlarmış aracı 2012 modeline 50000 istemek,bilemiyorum  :olmamış:
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Haziran 28, 2013, 14:28:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '07
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Haziran 28, 2013, 15:05:39 »
Plazada olup olmaması önemli değil bence,2013 fiyatı belliyken tutup 2012 model kullanılmış bir araca 0 km fiyatına yakın bir fiyat isterseniz zaten tercih etmem ben olsam.2013 modelini bile bugün alıp yarın satmaya kalksanız 5000 lira düşüyor ederinden,zaten düşmelide.Yoksa 1-2000 lira daha koyup 0 km almak varken kimse ikinciele yönelmez.54000 liraya bırakıyorlarmış aracı 2012 modeline 50000 istemek,bilemiyorum  :olmamış:
+1
Hem de 15 gün sonra eski kasa olacak.
3) 2020 Peugeot 3008 1.6 Active Life Prime Ed., 2007 Toyota Yaris 1.0 Terra
2) 2012 Avensis Elegant Extra, 2012 Auris 1.33 Comfort
1) 2005 Focus Collection 1.6i HB.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Haziran 28, 2013, 19:42:52 »
Yapılan tüm yorumları okudum.Ülgen Bey çok teşekkür ediyorum son 6 aydır bu sitedeki ilgiyle takip edebildiğim tek konu başlığı sizin açmış olduğunuz konu. :))
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla&Yaris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '17
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Haziran 28, 2013, 21:31:57 »
Konuyla alakasız gibi olacak ama arkadaşınız aynı arabadan "0" istiyorsa neden neredeyse 0 gibi olan arabanızı almıyor? Bence boşuna bayilere para kazandırmaya gerek yok. Ama derseniz "Dostla ye, iç, alışveriş etme" diye ona bir şey diyemem.

Araç sizin, müşteri bulursanız anlaştığınız fiyata satarsınız. Lütfen buradaki iyi niyetli eleştirileri yanlış anlamayın, alınmayın. Selamlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • Araç: Başka Marka
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Haziran 28, 2013, 22:07:47 »
Konuyla alakasız gibi olacak ama arkadaşınız aynı arabadan "0" istiyorsa neden neredeyse 0 gibi olan arabanızı almıyor? Bence boşuna bayilere para kazandırmaya gerek yok. Ama derseniz "Dostla ye, iç, alışveriş etme" diye ona bir şey diyemem.

Araç sizin, müşteri bulursanız anlaştığınız fiyata satarsınız. Lütfen buradaki iyi niyetli eleştirileri yanlış anlamayın, alınmayın. Selamlar :)

Ayın yorumu seçiyorum :)
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Haziran 28, 2013, 22:27:45 »
Arkadaşlar kabahat bende , suç bende . Bazı arkadaşların çok kırıcı davrandığını  görüyorum. Kimseye zorla mal satmıyorum. Ben tüm detayları yazamazdım. Ben özellikle boya kontrolünde  yapılan ısrarlı " bu araçta boya var, satıcı bunu söylüyor, siz niye görmüyorsunuz?" demesinden sonra zaten aracı satmaktan vaz geçmiştim. Bir de mal benim olduğu için dilediğim şartlarda satmaya hakkım olduğunu düşünüyorum.  Lütfen bu vakitten sonra ilanımı eleştirme, tutumu eleştirmeye kalkmayın. Aracı çoğunuzun kullandığı gibi kullansaydım, ben de aracımı başımda def etmek için 3, 5'e bakmaz satardım. Kimi arkadaşlar liste fiyatı şu, bu demiş, Bakırcıları aradım ellerinde bir tek siyah renk kalmış ve liste en son 54 bin TL'ye bırakabileceklerini söylediler. Siz de arayın sorun. Sizden rica ediyorum olumlu veya olumsuz yorum yapmayın. Bir tek idam sehpasını hazırlamadınız. Yok ayıp etmişim yok şu yok bu... Her an buraya giremiyorum. Herkese cevap yazamam.
siz bizim araçlarımızı nasıl kullandığımızı nerden biliyorsunuz ?
satarken biz araçlarımızı def ediyoruz gibi hakaret bir yazı yazmışsınız ama kusura bakmayın siz aracınızı satmıyor reklamınızı yapıyorsunuz ;)
yok 90 geçmedim yok sert frene basmadım yok kışın kullanmadım yok 2000 tl aksesuar taktım yağını değiştirdim onu yaptım bunu yaptım diye yazmışsınız.
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Haziran 28, 2013, 23:19:13 »
 Bazı arkadaşlar yine döktürmüş . Bana salakça yazı yazmışsın, görmemişin malı diye yazan arkadaşlara ve buna göz yuman site yöneticisi arkadaşlara saygılarımı sunarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Haziran 28, 2013, 23:33:00 »
Arkadaşlar kabahat bende , suç bende . Bazı arkadaşların çok kırıcı davrandığını  görüyorum. Kimseye zorla mal satmıyorum. Ben tüm detayları yazamazdım. Ben özellikle boya kontrolünde  yapılan ısrarlı " bu araçta boya var, satıcı bunu söylüyor, siz niye görmüyorsunuz?" demesinden sonra zaten aracı satmaktan vaz geçmiştim. Bir de mal benim olduğu için dilediğim şartlarda satmaya hakkım olduğunu düşünüyorum.  Lütfen bu vakitten sonra ilanımı eleştirme, tutumu eleştirmeye kalkmayın. Aracı çoğunuzun kullandığı gibi kullansaydım, ben de aracımı başımda def etmek için 3, 5'e bakmaz satardım. Kimi arkadaşlar liste fiyatı şu, bu demiş, Bakırcıları aradım ellerinde bir tek siyah renk kalmış ve liste en son 54 bin TL'ye bırakabileceklerini söylediler. Siz de arayın sorun. Sizden rica ediyorum olumlu veya olumsuz yorum yapmayın. Bir tek idam sehpasını hazırlamadınız. Yok ayıp etmişim yok şu yok bu... Her an buraya giremiyorum. Herkese cevap yazamam.

Ülgen bey kusura bakmayın ama yazım diliniz olmamış ! Bizim araçlarımızı nasıl kullandığımızı nerden biliyorsunuz siz ? Sizden daha iyi kullanıyoruzdur belki ;)

Başta size hak vermiştim 200 300tl yakıt koymuşsunuz fiyata ekler alırdınız ama bunu alıcıya söylemeniz büyük hata.

Biz yöneticilere gönderme yapmadan şu yazdığınızı bidaha okusaydınız keşke

Bazı arkadaşlar yine döktürmüş . Bana salakça yazı yazmışsın, görmemişin malı diye yazan arkadaşlara ve buna göz yuman site yöneticisi arkadaşlara saygılarımı sunarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Haziran 28, 2013, 23:49:56 »

Ayın yorumu seçiyorum :)
+1905 Kesinlikle.:D
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Haziran 28, 2013, 23:52:53 »
neden siz bize sallarken iyi ;) ben belkide arabama senden iyi bakıyorum. 3-5 bakmamak diye bir kavram vardır evet. pazarlık sünnettir. eşşek semeriyle satılır. ne bileyim alım satım kuralları vardır....;)
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • Araç: Auris
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Haziran 29, 2013, 00:02:43 »
Ulgen bey iyi satislar. Babamin da dedigi gibi mal alicisina satilir. Benzin parasinin istendigini ilk defa duyuyorum ayrica da epey garipsedim. 42bin tlye 7bin kmde corolla bulmama ragmen ayni ozellikte 49bin tlye sifir auris almayi tercih ettim. En azindan aklimda bir tereddut yok. Dedigim gibi mal alicisina satilir. Biraz daha sabir bence.
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Haziran 29, 2013, 00:18:18 »
Arkadaşlar yorumlarda kırıcı olmamanızı rica ediyorum.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Haziran 29, 2013, 00:23:48 »
Arkadaşlar tartışacak bir şey yok sanıyorum,zaten genel görüş belli.Gelen yorumlarda aynı çerçevede dönüyor,konuyu uzatıp tatsızlık yaratmaya gerek yok diye düşünüyorum.Satıcı arkadaş aracına isterse 70000 lirada ister,100000 de ister.Hoş olur olmaz orasıda bizi ilgilendirmez.Tabi bu demek değilki "benim yaptığım normal sizler saçmalıyorsunuz" Biz genel olarak görüşümüzü söyledik,artık bundan sonra Ülgen Bey'inde tavırlarına dikkat etmesini ve karşılıklı olarak görüşümüzü birbirimize saygısızlık etmeden devam ettirmekte fayda var.Yüzlerce sayfa yorumda olsa satıcı isteğini söyler,alıcıda işine gelirse alır.Ama açık konuşayım(yanlış anlaşılmasın kimsenin şahsına yönelik değil bu) bu şekilde bir ilan görmüş olsam araçta aylardır aradığım araç olsa aramaya dahi tenezzül etmem.Daha önce defalarca araç alıp sattık her iki tarafında biraz tok gözlü olması lazım.Diğer türlü kim kimden ne koparırsa mantığıyla gidersek sahibinden alma mantığı diye bir şey kalmıyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Haziran 29, 2013, 01:18:09 »
İlla Araç satış - Alış kuralları diye kitap çıkarmam mı gerek :D
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 54 ES ?
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Haziran 29, 2013, 03:12:49 »
Dün 47bin liraya bir araç sattık yarım depoda benzin vardı içinde keşke isteseymişiz..Ufkumu açtınız :)

+Sizde hiç suç yok , alıcı o ilan açıklamasına rağmen aracı almaya niyetlenerek yapmış..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Haziran 29, 2013, 08:59:13 »
eski araçları satarken içinde benzin olsa bile kapora aldıktan sonra park yerinden çıkarmadım, benzin var diye lafta etmedim, keşke benzini çekseymişim :(
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Haziran 29, 2013, 09:39:25 »
Ulgen hocam, araciniz temiz gozukuyor. insallah iyi bir fiyata verirsiniz. Keske ilani biraz daha kisa ve net tutsaydiniz. Benzin konusuna gelince bence de benzin parasini istemek olmaz madem satmaya niyetlisiniz benzin almayin araca ceyrek depoda kalacak sekilde kullandikca 20-30liralik benzin alirsaniz kimse sizden depoyu doldurmanizi istemez sizde alicidan aracin icindeki benzini istememis olursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Haziran 29, 2013, 13:28:16 »
Arkadaşla meslektaşız, ilanda yazılanları biraz çocuksu buldum, açıkçası böyle bir ilanı bende almak için düşünmezdim. Arkadaşın aracı satarken ya benzini içinde fiyatı koyup öyle fiyat isteyeceksin, yada o benzini harcayıp öyle satacaksın. Benzini bir değer olarak görmeniz normal, fakat satış miktarı gözönüne alındığında 250/50000 yaklaşık %0,5 gibi bir orana sahip. Şunu unutmayalım hiç bir ticari alışveriş yüzde 0,5 gibi küçük bir farktan bozulmamalı bu ticaretin kuralına aykırı inanın benim için bu oran % 5 e kadar çıkar, yani eğer ihtiyacım varsa 50 bin tl olan arabamı 47500 e düşünmeden veririm. Çünkü ticaretteki esas kazanç doğru zamanda doğru ürünü almaktır, bir arabayı satarken küçük meblağ dolayısıyla kaybettiğiniz zaman aralığında bir çok ekonomik gösterge değişebilir, aracınız değer kaybedebilir, döviz artabilir, alacağınız evin fiyatı önemli miktarda artabilir.

Kısa bir örnek vereceğim bir arkadaşım ev almayı geciktirdi, çok hesap yaptı, ince düşündü ev almayı hasbalkader 1 yıl geciktirince alacağı evlerin fiyatı %30 oranında arttı. bu kendisine tam 50 bin tl fazla fiyata ev sahibi olmuş oldu.  Satan arkadaşda alacak arkadaşda toplumda fazla hoş olmayan bir durum içine girmişler.
3 elipsten yapılmış amblem Toyota'nın geleceğe yönelik kararlılığını gösterir. İlk elips Toyota sahibini, ikinci elips Toyota'yı iki elipsi çevreleyen üçüncü elips ise Toyota teknolojisi ve yeniliğinin sınırsız olanaklarını ve yaratıcı ruhunu simgeler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Haziran 29, 2013, 13:40:30 »
Alıntı
Kimi arkadaşlar liste fiyatı şu, bu demiş, Bakırcıları aradım ellerinde bir tek siyah renk kalmış ve liste en son 54 bin TL'ye bırakabileceklerini söylediler. Siz de arayın sorun.

Ama olmaz ki hocam, siz burada beni suçluyorsunuz
size yalan borcum mu var
Antalya bayisinin verdiği fiyat buydu, hem de telefonla pazarlıkta
yüz yüze bir takım hediyeler de alınabildiğini tahmin ediyorum
benim renk takıntım yoktur, o nedenle renk sormamıştım ama beyazın diğer renklerden pahalı olduğunu
hiç sanmıyorum

aslına bakarsanız arabanıza müşteri olacaktım, ama yazılanları okudukça hevesim kaçtı
zaten pazarlık ta etmezsiniz değilmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Haziran 29, 2013, 18:30:44 »
 Arkadaşlar araç  Bursa İnegöl'e satılmıştır. Ben hayatım boyumca hak etmediğim bir şeyi hiç kimseden istemedim, kimseyi kırmadım. Yalnız burada çok eleştirildim. Bana "saf salak ve görmemişin aracı" diyen arkadaş hariç herkesin canı sağolsun. Ben gerçek adımı ve resmimi kullanıyorum. Türk Ceza Kanununa göre bana yönelik bu kelime ve yakıştırmalar hakaret  suçunu oluşturur. Aynı arkadaşın aynı sıfatları tekrar kullanması halinde dava açabileceğimi belirteyim. Ben araçların çoğu sürücü tarafından hor kullanıldığını yazmışım arkadaş üstüne alınmış. Niye alınıyorsun arkadaşım ? Ben sadece gözlemlerimi aktardım. Evimin önünde her gün onlarca araç akrobasi yapıyor. Büyükşehirlerde elbette zorunluluktan kaldırımlara nasıl çıkılarak park edildiğini görüyorum. Araç alım- satımında isteyen istediği şartları öne sürebilir. Kimse kimseye zorla mal satmaz. Aracı vermemekle iyi etmişim. Aracı yakıt da dahil önceki  fiyatından 1200 TL daha fazla tutarda sattım. Geleneklere aykırı davrandığımı kısmen kabul edebilirim. Neyse araç gitti arkadaşlar. Alan hayrını görür inşallah. Herkese selamlar.