0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iyi etmişsin.böylelerine bu şekilde davranmak en güzelidir.
Aracınızı kaça satıyorsunuz, bende otomatik Corolla arıyordumo ileri zekalı gibi expertiz, benzin pazarlığı falan yapmamcazip bir fiyata verirseniz peşin alırım
Bozüyük diye seçerseniz aracım çıkar.
gerçek alıcı bir gün kapınızı çalıyor. üstelik hiç bir problem de çıkartmıyor. bazen hah oh be alan adam kendini nasılda belli eder diyorsunuz ama gene hayal kırıklığına uğruyorsunuz o ayrı ama acele etmeyin derim .
neden yağ değiştirdiniz ki acaba..? sorabilirmiyim
expertiz olayı saçma olmuş; fakat araç içerisindeki benzinin fiyatını almak da nedir...öyle yapacağınıza, boş depoyla teslim edin o bile daha iyi...
karmaşık şeyler çıkıyor , ilan numarası verseniz..
Arkadaşlar 7 bin km'de olan "2012 Corolla Elegant A/T" aracımı bir süredir ev alacağım için internet üzerinden satışa koymuştum. Alıcıyla telefonla anlaştık. Pazarlığımızı ve şartlarımızı açık açık konuştuk. Bunlardan birisi aracın deposundaki benzin...Benzini deponun boğazına kadar dolduracak 55 litre üzerinden hesaplayıp bedelini alacaktım. Depo zaten ağzına kadar dolu gibiydi. Bunu kabul edene kadar bir sürü pazarlık. Neymiş benzin için bir kuruş ödenmezmiş, bunu da istemek ayıpmış. "Sen benzini pahalı almışsın, ben daha ucuzundan benzin alacaktım." Aracımın üzerinde 1 cm'lik çizik, vuruk, rötuş boyası bile olmadığını belirtmeme rağmen expertiz yapan ustaya alıcı arkadaş , araçta 3 parçanın boyalı olduğunu, bunların bulunmasını istedi. Ustamız uğraşırken kıs kıs gülüyordu.Ben de sırf rahat olsun diyerek müdahil olmadım. Sonuç elbette hatasızdı. Meğer amacı ustayı test etmekmiş. Bu ikinci olayla "bu iş burada bitti" dedim. "Sen bu arabaya ucuz benzin alacaksan böylesine modelli bir aracı, TOYOTA'yı alma" dedim. Şimdilik beyaz meleğimle baş başayım. Arkadaşlar fiyatını cidden kabul edebileceğim psikolojik sınırın altına söylemiştim. Alıcı her şeyi kendine yontunca iş bozuldu. Yüksek bir fiyattan vermiş olsaydım, 250 TL'nin elbette lafı olmazdı.
Üstad bence çokta iyi yapmışsınız. O adamcağız o araca binmeyi hak etmemiş. Ben de şu aralar bir araç sattım.(Citroen C-Elysee Exclusive1.6) Yarın satışı alıcıyla beraber noterde sonlandıracağız inşallah. Hakikaten çok garip insanlarla karşılaşıyorsunuz. Size de onlardan biri denk gelmiş. Hayırlısı diyelim. İnşallah aracın hakikaten hakkını verecek hayırlı bir alıcıya gitmesi duası ile..
Hocam, araba güzel ama biraz fiyatlı gibi geldiToyota plazayı aradım, liste fiyatı 54.200 ama 52 ye bırakıyorlar epey bir hediyede koparılabiliyorşöyle belirteyim, sizin extra ücretle vereceğiniz 5 yıllık uzatılmış garanti de hediyeler arasında dedilerGerçi pazalık yok demişsiniz ama bence bir daha düşünün
Valla renk olayına dikkat etmedim ama benim aradığım Antalya bayisi bu fiyatları verdi , bir arayın isterseniz
Garibim motora benzini sadece koklatmak istemedim
ben hayatımda depodaki benzinin parasını isteyen satıcı duymadım.