0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arac nemli yerde kullanilinca ne oluyor? Meraktan soruyorum gercekten.
Paslanma olayı daha çabuk oluyor(tabi eski araçlarda daha çabuk gerçekleştiğinden eskiden kalma bir söz)
Satıcı abimiz genç değil , sebebi de budur
Depodaki benzin mi ? Benzini hortumla çekip saklasaydınız, başka birine satardınız bence (!) Böyle bir konuyu duysam telefonu direk kapatırdım heralde. Garanti extranın parasını da ayrıca istiyorum yazmışsınız bir de... Kusura bakmayın ama ilandaki tarzınız bana çok itici geldi. Size de böyle bir alıcı denk gelmiş zaten...
tuncay bey gerckten cok hoş bir araç.arabanın hakkını verirseniz cok yakıyo sakın kullansanızda yıne normal araca göre yüzde 10 15 fazla yakıyor.bende yakıt ve vergi konusunda cok karamsardım.babam ''oğlum atın yiğit olsun varsın arpayı cok yesin '' deyince gittim aldım
sakin kullanırsanız gerçekten o değerleri uzun yolda yakalayabiliyosunuz ama benim babam gibi ihtiyar bir delikanlı sürekli laf sokunca o değerler hayal oluyor.Madem böyle kullanacan alaydın bir doğan şahin kenardan tıngır mıngır gideydin ne diye bu kadar para verdin diyor )
Arkadaşlar 7 bin km'de olan "2012 Corolla Elegant A/T" aracımı bir süredir ev alacağım için internet üzerinden satışa koymuştum. Alıcıyla telefonla anlaştık. Pazarlığımızı ve şartlarımızı açık açık konuştuk. Bunlardan birisi aracın deposundaki benzin...Benzini deponun boğazına kadar dolduracak 55 litre üzerinden hesaplayıp bedelini alacaktım. Depo zaten ağzına kadar dolu gibiydi. Bunu kabul edene kadar bir sürü pazarlık. Neymiş benzin için bir kuruş ödenmezmiş, bunu da istemek ayıpmış. "Sen benzini pahalı almışsın, ben daha ucuzundan benzin alacaktım." Aracımın üzerinde 1 cm'lik çizik, vuruk, rötuş boyası bile olmadığını belirtmeme rağmen expertiz yapan ustaya alıcı arkadaş , araçta 3 parçanın boyalı olduğunu, bunların bulunmasını istedi. Ustamız uğraşırken kıs kıs gülüyordu.Ben de sırf rahat olsun diyerek müdahil olmadım. Sonuç elbette hatasızdı. Meğer amacı ustayı test etmekmiş. Bu ikinci olayla "bu iş burada bitti" dedim. "Sen bu arabaya ucuz benzin alacaksan böylesine modelli bir aracı, TOYOTA'yı alma" dedim. Şimdilik beyaz meleğimle baş başayım. Arkadaşlar fiyatını cidden kabul edebileceğim psikolojik sınırın altına söylemiştim. Alıcı her şeyi kendine yontunca iş bozuldu. Yüksek bir fiyattan vermiş olsaydım, 250 TL'nin elbette lafı olmazdı.
Ben de hayatımda baktığım tüm 2. el araçlarda deponun full veya yarıya yakın olduğunu görmedim. Aksine depo boş uyarısının göstergede olduğunu gördüm. Size zahmet 2. el araç satılan sitelerde yer alan araçların kadranlarında akaryakıt durumunu inceleyin. Elbette hem kullanılan hem de satışta olan araçların durumu farklı olabilir. Sonuçta kabul edilmiş ve konuşulmuş bir durum var.
Arkadaşlar kabahat bende , suç bende . Bazı arkadaşların çok kırıcı davrandığını görüyorum. Kimseye zorla mal satmıyorum. Ben tüm detayları yazamazdım. Ben özellikle boya kontrolünde yapılan ısrarlı " bu araçta boya var, satıcı bunu söylüyor, siz niye görmüyorsunuz?" demesinden sonra zaten aracı satmaktan vaz geçmiştim. Bir de mal benim olduğu için dilediğim şartlarda satmaya hakkım olduğunu düşünüyorum. Lütfen bu vakitten sonra ilanımı eleştirme, tutumu eleştirmeye kalkmayın. Aracı çoğunuzun kullandığı gibi kullansaydım, ben de aracımı başımda def etmek için 3, 5'e bakmaz satardım. Kimi arkadaşlar liste fiyatı şu, bu demiş, Bakırcıları aradım ellerinde bir tek siyah renk kalmış ve liste en son 54 bin TL'ye bırakabileceklerini söylediler. Siz de arayın sorun. Sizden rica ediyorum olumlu veya olumsuz yorum yapmayın. Bir tek idam sehpasını hazırlamadınız. Yok ayıp etmişim yok şu yok bu... Her an buraya giremiyorum. Herkese cevap yazamam.