Gönderen Konu: Garip bir "satıştan vazgeçme" öyküsü  (Okunma sayısı 11167 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: Garip bir "satıştan vazgeçme" öyküsü
« Yanıtla #40 : Haziran 28, 2013, 00:16:28 »
ayrıca sizin ilan yakında efsane ilan olur sahibindende :D o ne ya öyle 90 km geçmedim 1 kez sert fren yapmadım. ne yani önünüze araba atlasa sert fren yapmayıp vuracakmıydınız :D en çokta tuzlu yollarda gitmedim oldu :D arabayı eve alaydınız :D salonda dursaydı. :D  birde diğer araçlara diyorsunuz ya hor kullanılmış diye falan sert frene basılan tuzlu yollarda kullanılan 100 km hıza ulaşmış araba hor kullanılmışsa alırım ya :D  sizin arabada sağır olmuştur sanırım 90 90 arabamı kullanılır :D
...Wir Leben Autos...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 28, 2013, 00:16:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 28, 2013, 00:34:18 »
Tabi ki araba almak kolay değil.Ama bu kadar üzerine varırsanız satamazsınız bence .Fiyatı ona göre yazın madem..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 28, 2013, 01:10:34 »
Sahibinden.com da herşey mübahtır .
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.benyunus.com
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Haziran 28, 2013, 01:17:26 »
Arac nemli yerde kullanilinca ne oluyor? Meraktan soruyorum gercekten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 28, 2013, 01:21:53 »
Açık konuşmak gerekirse ben araç bakarken,malını çok övendende samimi olmayandanda uzak duruyorum.Öven kişi belki çok dürüst birisi ama ne olursa olsun diğer türlü olma ihtimali yüksek.Mesela ben araç satarkende "burasında şu şu şu var,ama yinede arabayı hurda bil baktır hoşuna giderse fiyatı konuşalım" derim.Benzin olayı ise depoyu dolu verecekseniz istediğiniz fiyata eklersiniz,ikinciel araç alırken genelde çeyrek deponun biraz altında(yani en azından 40-50 km yol yapacak şekilde) benzin bırakmak yeterlidir.Ama tutupta benzinide ekliyeyim ayrıca derseniz tepki alırsınız.Her şeyin bir yolu var.2013 modelinin 55-56000 liste fiyatı varken siz tutup 2012 ye 50000 derseniz(üzerinde istediği kadar ekstra olsun) ben yanaşmam şahsen.Sonuçta satarkende kullanırkende birisi sorduğunda "kaç model" diye soruyor.Donanım sonrasında geliyor.Kaldıki ikincielde aksesuar alırkenki miktarına oranla o kadar fark getirmiyor ne yazıkki.Yanlış anlamayın sizi yargılamıyorum ama bu şekildeki davranışta bana normal gelmediği gibi araca bayılsamda almam.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Haziran 28, 2013, 01:22:35 »
Arac nemli yerde kullanilinca ne oluyor? Meraktan soruyorum gercekten.
Paslanma olayı daha çabuk oluyor(tabi eski araçlarda daha çabuk gerçekleştiğinden eskiden kalma bir söz)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Haziran 28, 2013, 01:24:27 »
Paslanma olayı daha çabuk oluyor(tabi eski araçlarda daha çabuk gerçekleştiğinden eskiden kalma bir söz)

Satıcı abimiz genç değil , sebebi de budur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Haziran 28, 2013, 02:00:20 »

Satıcı abimiz genç değil , sebebi de budur :)
Yaşla alakası yok aslında,yani etrafında nasıl bir bilgi aktarımı olduysa ona göre hareket ediyor herkes.Mesela bu nemli bölgeden dolayı antalya,Mersin gibi yerlerde araçları öldürüp aldıklarını biliyorum zamanında.Şimdi 10 sene paslanmama garantisi var.(Tabi vuruk vs olmayacak)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 28, 2013, 04:43:35 »
Depodaki benzin mi ? Benzini hortumla çekip saklasaydınız, başka birine satardınız bence (!) Böyle bir konuyu duysam telefonu direk kapatırdım heralde. Garanti extranın parasını da ayrıca istiyorum yazmışsınız bir de... Kusura bakmayın ama ilandaki tarzınız bana çok itici geldi. Size de böyle bir alıcı denk gelmiş zaten...

Arkadaşımız memurmuş sonuçta, tabiki  benzinin paRAsınıda düşünmesi gerekir
satılacak arabaya benzin koymamalı veya satmadan önce benzini tüketmeli , veya boşaltmalı denilmiş..
ama anladığım kadarıyla alıcı ile "ful depo benzinle satış" şeklinde bir anlaşma yapılmış
fiyatı 250 tl yüksek tutsaydın diyenler var ama arabanın fiyatı zaten yüksek, birde onu üstüne koysa uçacak
birde şu var: hadi diyelim benzini bir şekilde boşalttı veya kullandı; ama extra garanti ne olacak, diyelimki ben extra garanti istemiyorum, neden onu da almak zorunda kalayım, zaten sözü edilen alıcı da gerçek alıcı değil galiba, ülgen beyi işletmek için müşteri olmuştur
zaten aracı ustasına gösterirken gayri ciddi davranışlar sergilemiş, büyük olasılıkla sizler gibi ilana gıcık olup hocayı işletmeye gelmiştir

Bunun dışındaki düşüncelerinize katılmıyorum; İnsanlar titiz olabilir, bunda yadırganacak ne var
arabaya temiz bakması, kendi yıkaması, yavaş gitmesi, frene basmaması kötü şeyler değil; jant lastik olayını çok fazla anlayamadım ama
araba zaten oldukça düşük km. de her hâlükârda temiz olacak elbet

Asıl dikatimi çeken ise kuvvetle gerçek öğretmen oluşunu vurgulaması
"Bayandan"  "doktordan" başlıklarının sahteleri olduğunu biliyorum Sanırım bayanlar hor kullanmadığı için, doktorlar ise zengin oldukları dolayısıyla bakım parça vs eksik bırakmadıklaRI için terchlidir; "doktordan satılık" ilanlarının çoğunda gerçek araç sahibi kabzımal falan çıkıyor
asıl mesele "öğretmenden" ibaresinin ne gibi bir avantajı olabilirki, 2 ihtimal var
a)Okumuş kültürlü insanlardırlar, araçlarına da iyi bakarlar
b)öğretmenler fakirdirler benzin parası bulupta arabayı fazla kullanamazlar, yani araba yıpranmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Garip bir &quot;satıştan vazgeçme&quot; öyküsü
« Yanıtla #49 : Haziran 28, 2013, 07:36:35 »
90 i ecmeyen arabanin yorulmayacagini saniyorsaniz, yaniliyorsunuz daha cok yoruluyor
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Haziran 28, 2013, 09:13:50 »
tuncay bey gerckten cok hoş bir araç.arabanın hakkını verirseniz cok yakıyo sakın kullansanızda yıne normal araca göre yüzde 10 15 fazla yakıyor.bende yakıt ve vergi konusunda cok karamsardım.babam ''oğlum atın yiğit olsun varsın arpayı cok yesin '' deyince gittim aldım :)

sakin kullanırsanız gerçekten o değerleri uzun yolda yakalayabiliyosunuz ama benim babam gibi ihtiyar bir delikanlı sürekli laf sokunca o değerler hayal oluyor.Madem böyle kullanacan alaydın bir doğan şahin kenardan tıngır mıngır gideydin ne diye bu kadar para verdin diyor :))

Zeki bey gerçekten süper babanız varmış. benimde çok sevdiğim ilerde almak istediğim bir araç fakat malum nedenlerden dolayı soğuduğum bir araç :)
özellikle beyaz renk içi de krem deri döşeme ise 10 numara. Güle güle kullanın.

Aracında satışıyla ilgili de içindeki benzin parasını almak tuhaf, benzini az da olsa full olup parasını almaktan daha avantajlıdır. :)
ayrıca 46 bin tl nin yanında 100-200 TL nin lafının yapılmaması lazım. bende bu tarz ilanları okuyup kapatırım uğraşmam.
Ama başta alıcı ile o şekilde anlaşılmışsa diyecek bir şey yok. Adamın başta karşılıklı anlaşıp sonradan benzin parası alınmaz ödemeyim demesi de tuhaf. başta anlaşmayacaksın o zaman.

ben de aracı alırken sahibi ve babasıyla pazarlık ettim adam bir yerden sonra hiç düşmedi. sonra babası noter parasını oğlum versin son indirim de bu olsun dedi. bende az ama tamam dedim kabul ettik karşılıklı.

araç sahibi akşam aradı ve eşim noter parasını ödememe izin vermiyor. noter parasını alıcı taraf ödermiş dedi. :olu: :olu: :olu:
 sanki ben bilmiyorum babanız pazarlıkta indirim olsun diye teklif etti kabul ettiniz niye dönüyorsunuz dedim. evimin huzuru bozulmasın diye sizden rica ediyorum dedi.
Çook sinir oldum normalde vazgeçerdim ama araç lazım olduğu için kabul ettim. kılıbık insanlara bir defa daha gıcık oldum, sinir oldum.  >:( >:( >:(
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Haziran 28, 2013, 10:50:23 »
.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Haziran 28, 2013, 10:50:50 »
Araç kiminse ilana istediğini yazmakta hür'dür.

bence olayı daha fazla irdelemeyelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Haziran 28, 2013, 10:52:14 »
Arkadaşlar 7 bin km'de olan "2012 Corolla Elegant A/T" aracımı bir süredir ev alacağım için internet üzerinden satışa koymuştum. Alıcıyla telefonla anlaştık. Pazarlığımızı ve şartlarımızı açık açık konuştuk. Bunlardan birisi aracın deposundaki benzin...Benzini deponun boğazına kadar dolduracak 55 litre üzerinden  hesaplayıp bedelini alacaktım. Depo zaten ağzına kadar  dolu gibiydi. Bunu kabul edene kadar bir sürü pazarlık. Neymiş benzin için bir kuruş ödenmezmiş, bunu da istemek ayıpmış.  "Sen benzini pahalı almışsın, ben daha ucuzundan benzin alacaktım." Aracımın üzerinde 1 cm'lik çizik, vuruk, rötuş  boyası bile olmadığını belirtmeme rağmen expertiz  yapan ustaya alıcı arkadaş , araçta 3 parçanın boyalı olduğunu, bunların bulunmasını istedi. Ustamız uğraşırken kıs kıs gülüyordu.Ben de sırf rahat olsun diyerek müdahil olmadım.  Sonuç elbette hatasızdı. Meğer amacı ustayı test etmekmiş. Bu ikinci olayla "bu iş burada bitti" dedim. "Sen bu arabaya ucuz benzin alacaksan böylesine modelli bir aracı, TOYOTA'yı alma" dedim. Şimdilik beyaz meleğimle baş başayım. Arkadaşlar fiyatını cidden kabul edebileceğim  psikolojik sınırın altına söylemiştim. Alıcı her şeyi kendine yontunca iş bozuldu. Yüksek bir fiyattan vermiş olsaydım, 250 TL'nin elbette lafı olmazdı.

Ülgen Bey ikinizde kısmen hatalısınız.. Alıcı expertiz yaparkenki blöfünde, sizde benzin olayında. Ya benzini bitirin öyle satın yada büyük rakamlara ikinci el satış yaparken ufak paralar peşinde olmayın. Ufaktan kastım satışa göre ufak para olması. Ayrıca ilk defa duyuyorum depodaki benzinin parasının istendiğini.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Haziran 28, 2013, 11:13:07 »
Ben de hayatımda baktığım tüm 2. el araçlarda deponun full veya yarıya yakın olduğunu görmedim. Aksine depo boş uyarısının göstergede olduğunu gördüm. Size zahmet 2. el araç satılan sitelerde yer alan araçların kadranlarında akaryakıt durumunu inceleyin. Elbette hem kullanılan hem de satışta olan araçların durumu farklı olabilir. Sonuçta kabul edilmiş ve konuşulmuş bir durum var.
Ülgen kardeş ben çok araba aldım sattım hakikaten dediğin gibi ağzına kadar dolu depo görmedim, bu sana hak verdiğim manasına gelmiyor. ben araba satarken varsa brandasını ,yedek parçalarını hepsini veririm. sen benzinin parasını hiçbir alıcıdan isteme istersen, ya depodan benzini çektir yada harca. bizlere de kızma dost biraz acı söyler.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Haziran 28, 2013, 11:20:18 »
 Arkadaşlar kabahat bende , suç bende . Bazı arkadaşların çok kırıcı davrandığını  görüyorum. Kimseye zorla mal satmıyorum. Ben tüm detayları yazamazdım. Ben özellikle boya kontrolünde  yapılan ısrarlı " bu araçta boya var, satıcı bunu söylüyor, siz niye görmüyorsunuz?" demesinden sonra zaten aracı satmaktan vaz geçmiştim. Bir de mal benim olduğu için dilediğim şartlarda satmaya hakkım olduğunu düşünüyorum.  Lütfen bu vakitten sonra ilanımı eleştirme, tutumu eleştirmeye kalkmayın. Aracı çoğunuzun kullandığı gibi kullansaydım, ben de aracımı başımda def etmek için 3, 5'e bakmaz satardım. Kimi arkadaşlar liste fiyatı şu, bu demiş, Bakırcıları aradım ellerinde bir tek siyah renk kalmış ve liste en son 54 bin TL'ye bırakabileceklerini söylediler. Siz de arayın sorun. Sizden rica ediyorum olumlu veya olumsuz yorum yapmayın. Bir tek idam sehpasını hazırlamadınız. Yok ayıp etmişim yok şu yok bu... Her an buraya giremiyorum. Herkese cevap yazamam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Haziran 28, 2013, 11:26:12 »
Arkadaşlar kabahat bende , suç bende . Bazı arkadaşların çok kırıcı davrandığını  görüyorum. Kimseye zorla mal satmıyorum. Ben tüm detayları yazamazdım. Ben özellikle boya kontrolünde  yapılan ısrarlı " bu araçta boya var, satıcı bunu söylüyor, siz niye görmüyorsunuz?" demesinden sonra zaten aracı satmaktan vaz geçmiştim. Bir de mal benim olduğu için dilediğim şartlarda satmaya hakkım olduğunu düşünüyorum.  Lütfen bu vakitten sonra ilanımı eleştirme, tutumu eleştirmeye kalkmayın. Aracı çoğunuzun kullandığı gibi kullansaydım, ben de aracımı başımda def etmek için 3, 5'e bakmaz satardım. Kimi arkadaşlar liste fiyatı şu, bu demiş, Bakırcıları aradım ellerinde bir tek siyah renk kalmış ve liste en son 54 bin TL'ye bırakabileceklerini söylediler. Siz de arayın sorun. Sizden rica ediyorum olumlu veya olumsuz yorum yapmayın. Bir tek idam sehpasını hazırlamadınız. Yok ayıp etmişim yok şu yok bu... Her an buraya giremiyorum. Herkese cevap yazamam.

konuyu niye açtınız o zaman diye sormadan edemiyeceğim.

aracınızı satma işleminde başarılar.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Ynt: Garip bir &quot;satıştan vazgeçme&quot; öyküsü
« Yanıtla #57 : Haziran 28, 2013, 12:38:52 »
Konu acip artik cevap yazmayin deme luksunuz malesef yok. Mantik cercevesinde yorumlar eklencektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '07
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Haziran 28, 2013, 13:04:09 »
Konunun adının Garip bir "satış" öyküsü olarak değiştirilmesini talep ediyorum.  :olu:
3) 2020 Peugeot 3008 1.6 Active Life Prime Ed., 2007 Toyota Yaris 1.0 Terra
2) 2012 Avensis Elegant Extra, 2012 Auris 1.33 Comfort
1) 2005 Focus Collection 1.6i HB.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Haziran 28, 2013, 14:20:06 »
Bahsi geçen Toyota modeli şuanda Antalya Bakırcılar Toyota Plaza'da mevcut. Lütfen doğru bilgi paylaşın.