0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ülgen bey en son forumda dava açarım kelimesini kullanan kişiyi şimdilerde belki hatırlayan bile yoktur, aynı akıbete uğramanızı istemem o yüzden yazdıklarınızın arkasında durduğunuz gibi eleştirileri de kabul etmeye çalışın.
Hatırlanmak gibi bir derdim yok lütfen üyelikten çıkarınız.
Gerçek isimle üye olmak zorunlu zaten siz doğru olanı yapmışsınız bunu marifet olarak saymayın öncelikle. Dava açabilirsiniz lakin bu forum ortamlarında hoş karşılanmayan bir durumdur ki bu ülkedeki en seviyeli forumlardan birisindesiniz. Siz konu açtınız ve forum çoğunluguna yaptığınız satış hadisesi saçma geldi ve eleştirildiniz, terbiyesizlik yapan da cezasini alır ve almıştır. Yani siz konu açıyorsunuz ve eleştiriliyorsunuz gayet makul karşılamanız lazım.
Forum çoğunluğuna göre saçma gelebilir. Herhangi bir ilde caddeden geçen 1000 kişiye sorun: Yere tükürmek, yerlere çöp atmak doğrumu dur? Size verilecek cevap bellidir: Yere tükürmek son derece yanlıştır. Çöpleri yere atmam olacaktır. Ancak sokakların durumunu hepimiz görüyoruz. 1 metre kaldırımda 10 tükürük görebilirsiniz. Benim yaşadığım olayda da benzeri tepkileri görmek mümkün. Elbette istisnai durumlar olur. Aracını isteyerek cömertçe dop dolu bir şekilde vermek isteyen kaç kişi çıkacaktır? Anket yapsak %100' e yakın sonuç çıkar ama gerçekte genel davranış olarak yine tekrarlıyorum uyarı ışığı yanmış veya yanmak üzere teslim edilir. Neredeyse çoğu insan full depodaki benzinin parasını istediğim için beni ayıpladı.Olabilir. Ben halen haklı olduğumu düşünüyorum.Bana göre araç satılacak diye azar azar benzin almak etik olmazdı. Çünkü ben dolu depodan sadece 40 km'lik benzin tüketmiştim. Araç satılacak diye depoya 20-30 Tl benzin ekleyemezdim. Böyle bir arabayla yolda kalmak asıl ayıpların en büyüğü olurdu. Alıcıya istediğim fiyattan neredeyse 2500 TL. düştüm. Pazarlık sürecini anlatmak çok da doğru değil hele hele bu saatten sonra hiç değil. Eleştiriden dolayı kimseye hakaret içeren bir söylemde bulunmadım. Ben malımın bedelini istedim. Malın bedelini istemek haktır. Pazarlık sürecinde alıcı fiyatı düşürmek , satıcı da yükseltmek ister. Gayet doğal bir süreçtir. Sonuçta aracımı sattım. Eleştiri sınırları içerisinde yorumda bulunanlara teşekkür ederim.
bu formda bir yerlerde okumuştum, bir üyemiz arabasını satacakmış, uzak bir şehirden gelen alıcılar galiba 3 kişiymişlrmi ne, kaldıkları otelin parasını ve yemek için harcadıklarını arabanın sahibinden istemişler; birde böyleleri var yani; Ülgen hocam benzininin parasını istemiş çokmu
Satıcı abimiz genç değil , sebebi de budur
doktorlar ise zengin oldukları dolayısıyla............
üyeliğimi silin... çocuğumu kesicem....
ben hayatımda depodaki benzinin parasını isteyen satıcı duymadım.
Travego otobüs pazarlığı yapıyor olsak neyse, depo 1 ton, ama dediğiniz gibi çok sığ bir davranış. Bu arada Atilla abi imzandaki siteye girdim çok süper olmuş, favorilere ekledim takipçisiyim.
Dava açmayasın sende hande abla.