Gönderen Konu: Garip bir "satıştan vazgeçme" öyküsü  (Okunma sayısı 11162 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Ynt: Garip bir "satıştan vazgeçme" öyküsü
« Yanıtla #80 : Haziran 29, 2013, 20:16:25 »
Ülgen bey en son forumda dava açarım kelimesini kullanan kişiyi şimdilerde belki hatırlayan bile yoktur, aynı akıbete uğramanızı istemem o yüzden yazdıklarınızın arkasında durduğunuz gibi eleştirileri de kabul etmeye çalışın.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Haziran 29, 2013, 20:16:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Haziran 29, 2013, 21:31:36 »
Ülgen bey en son forumda dava açarım kelimesini kullanan kişiyi şimdilerde belki hatırlayan bile yoktur, aynı akıbete uğramanızı istemem o yüzden yazdıklarınızın arkasında durduğunuz gibi eleştirileri de kabul etmeye çalışın.
"Saf salakça" ve "görmemiş aracını..." ne demek oluyor. Eleştiri sınırı mı oluyor? Bunu eleştiri sınırları içerisinde kabul ediyorsanız , ben yanlış yerdeyim. Ben üyelikten ayrılmak istiyorum. Böyle hitap tarzını uygun bulmuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
« Yanıtla #82 : Haziran 29, 2013, 21:33:10 »
Hatırlanmak gibi bir derdim yok lütfen üyelikten çıkarınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Haziran 29, 2013, 21:40:15 »
Hatırlanmak gibi bir derdim yok lütfen üyelikten çıkarınız.
Size o şekilde hitap eden arkadaşın aldığı ceza ortada.Yani kimse tarafından bir hoşgörü söz konusu değil.Ama siz konuya yorum yazanları hedef alıyorsunuz farkındaysanız şuanda.Yani madem kişiler görünü belirtemeyecek(belirli çerçeve içerisinde,çerçeveyi aşanlar cezasını alıyor) o zaman bu konu neden var? Açık konuşayım,siz konuyu açarken "sana katılıyorum,haklısın olur mu öyle şey" demesini bekliyordunuz herkesin.Baktınız yorumlar öyle gelmedi,konuyu kilitleyin yada kaldırın gibi bir yorumda bulundunuz.Gerek görülmeyince buna şimdide üyeliğimi silin diyorsunuz.Yani bu kadar basit mi? Ben yaklaşık olarak 1 senedir forumda aktif olarak konuları takip ediyorum bu şekilde tavırlar artık şaşırtmıyor beni.Genel profil bu şekilde oluyor.İşine gelmeyen hemen silin üyeliğimi deyip çıkıyor işin içinden.

İlla silinmesini istiyorsanız yöneticilerimizden birisine durumu iletirsiniz gereği yapılır.Bunu buradan "bak giderm haaa" der gibi afişe etmenin gereği yok.Size 1 kişi saygısız davrandı diye bütün herkesi aynı kefeye koyamazsınız.

......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Haziran 29, 2013, 22:13:30 »
Tüm iletileri tek tek okuyarak rahatsız olduğunuz iletileri bulmak bizim görevimiz değil, rahatsız olunan iletinin alt kısmındaki "moderatöre rapor et" seçeneğini kullanmanız yeterli değerlendirme için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Haziran 29, 2013, 22:22:41 »
Gerçek isimle üye olmak zorunlu zaten siz doğru olanı yapmışsınız bunu marifet olarak saymayın öncelikle. Dava açabilirsiniz lakin bu forum ortamlarında hoş karşılanmayan bir durumdur ki bu ülkedeki en seviyeli forumlardan birisindesiniz. Siz konu açtınız ve forum çoğunluguna yaptığınız satış hadisesi saçma geldi ve eleştirildiniz, terbiyesizlik yapan da cezasini alır ve almıştır. Yani siz konu açıyorsunuz ve eleştiriliyorsunuz gayet makul karşılamanız lazım.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Haziran 29, 2013, 23:57:27 »

Gerçek isimle üye olmak zorunlu zaten siz doğru olanı yapmışsınız bunu marifet olarak saymayın öncelikle. Dava açabilirsiniz lakin bu forum ortamlarında hoş karşılanmayan bir durumdur ki bu ülkedeki en seviyeli forumlardan birisindesiniz. Siz konu açtınız ve forum çoğunluguna yaptığınız satış hadisesi saçma geldi ve eleştirildiniz, terbiyesizlik yapan da cezasini alır ve almıştır. Yani siz konu açıyorsunuz ve eleştiriliyorsunuz gayet makul karşılamanız lazım.
Forum çoğunluğuna göre saçma gelebilir. Herhangi bir ilde caddeden geçen 1000 kişiye  sorun: Yere tükürmek, yerlere çöp atmak doğrumu dur? Size verilecek cevap bellidir: Yere tükürmek son derece yanlıştır. Çöpleri yere atmam olacaktır. Ancak sokakların durumunu hepimiz görüyoruz. 1 metre kaldırımda 10 tükürük görebilirsiniz. Benim yaşadığım olayda da benzeri tepkileri  görmek mümkün. Elbette istisnai durumlar olur. Aracını isteyerek  cömertçe dop dolu bir şekilde vermek isteyen kaç kişi çıkacaktır? Anket yapsak %100' e yakın sonuç çıkar ama  gerçekte genel davranış olarak yine tekrarlıyorum uyarı ışığı yanmış veya yanmak üzere teslim edilir.  Neredeyse çoğu insan full depodaki benzinin parasını istediğim için beni ayıpladı.Olabilir. Ben halen haklı olduğumu düşünüyorum.Bana göre araç satılacak diye azar azar benzin almak etik olmazdı. Çünkü ben dolu depodan sadece 40 km'lik benzin tüketmiştim. Araç satılacak diye depoya 20-30 Tl benzin ekleyemezdim.  Böyle bir arabayla yolda kalmak asıl ayıpların en büyüğü olurdu. Alıcıya istediğim fiyattan neredeyse 2500 TL. düştüm. Pazarlık sürecini anlatmak çok da doğru değil hele hele bu saatten sonra hiç değil.  Eleştiriden dolayı kimseye hakaret içeren bir söylemde bulunmadım. Ben malımın bedelini istedim. Malın bedelini istemek haktır. Pazarlık sürecinde alıcı fiyatı düşürmek , satıcı da yükseltmek ister. Gayet doğal bir süreçtir. Sonuçta aracımı sattım. Eleştiri sınırları içerisinde yorumda bulunanlara teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Haziran 30, 2013, 00:06:30 »
  Forum çoğunluğuna göre saçma gelebilir. Herhangi bir ilde caddeden geçen 1000 kişiye  sorun: Yere tükürmek, yerlere çöp atmak doğrumu dur? Size verilecek cevap bellidir: Yere tükürmek son derece yanlıştır. Çöpleri yere atmam olacaktır. Ancak sokakların durumunu hepimiz görüyoruz. 1 metre kaldırımda 10 tükürük görebilirsiniz. Benim yaşadığım olayda da benzeri tepkileri  görmek mümkün. Elbette istisnai durumlar olur. Aracını isteyerek  cömertçe dop dolu bir şekilde vermek isteyen kaç kişi çıkacaktır? Anket yapsak %100' e yakın sonuç çıkar ama  gerçekte genel davranış olarak yine tekrarlıyorum uyarı ışığı yanmış veya yanmak üzere teslim edilir.  Neredeyse çoğu insan full depodaki benzinin parasını istediğim için beni ayıpladı.Olabilir. Ben halen haklı olduğumu düşünüyorum.Bana göre araç satılacak diye azar azar benzin almak etik olmazdı. Çünkü ben dolu depodan sadece 40 km'lik benzin tüketmiştim. Araç satılacak diye depoya 20-30 Tl benzin ekleyemezdim.  Böyle bir arabayla yolda kalmak asıl ayıpların en büyüğü olurdu. Alıcıya istediğim fiyattan neredeyse 2500 TL. düştüm. Pazarlık sürecini anlatmak çok da doğru değil hele hele bu saatten sonra hiç değil.  Eleştiriden dolayı kimseye hakaret içeren bir söylemde bulunmadım. Ben malımın bedelini istedim. Malın bedelini istemek haktır. Pazarlık sürecinde alıcı fiyatı düşürmek , satıcı da yükseltmek ister. Gayet doğal bir süreçtir. Sonuçta aracımı sattım. Eleştiri sınırları içerisinde yorumda bulunanlara teşekkür ederim.
Ülgen kardeşim sen okumuş yazmış kültürlü bir insansın, toplumla inatlaşmayı bırak , bir daha araba satarken depoyu full değil en fazla çeyrek dolu olarak satışa sun böylece ne sen yorulursun nede alıcı irrite olur.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Haziran 30, 2013, 00:07:07 »
Bakın ne güzel bir noktaya değinmişsiniz siz haklı olduğunuzu düşünüyorsunuz,bizde size dolu depoyla veriyorsanız pazarlıktada ona göre düşün fiyattan diyoruz.Depoda 15-20 litre benzin bırakmak yeterlidir,fazlası olursada dediğim gibi atıyorum 2500 değilde 2250 lira düşersiniz.Ama direk bu benzinin parasıda ayrı deyince isteristemez tepki alırsınız.Mesela bu durumu bayilerde yapıyor,size indirim yapmak yerine maliyeti 150 lira olan(satış fiyatı 500 olan) bir işleme gelin siz 200 verin yapalım diyor.50 lira kendisi kazanıyor,sizinde gönlünüzü alıyor.Olay bu,her şeyin bir gönüle hitap eden yolu mevcut.

Birde benden size bir kardeş,dost,arkadaş(artık ne olarak görürseniz) bir tavsiye;kendi malınızı satarken diğer insanların benzer şeyleri nasıl kullandığına değinmeyin beş parmağın beşide bir değil o şekilde yazınca diğerlerinin tamamı o şekilde gibi oluyor.Bu durum sizde dahil kimsenin hoşuna gitmez  ;)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Haziran 30, 2013, 00:14:44 »
Alana da satana da hayırlı olsun.

Not: Bugüne kadar 10 tane araba sattım hiçbiri full depo değildi ama benden aldığı araba ile benzinlik görmeden Konya'ya giden bile oldu, haklı olabilirsiniz, diğer satıcılar boş depo verebilir ama usulen satılan aracın içindeki yakıtın parası istenmez.

Bu arada size karşı hakaret içeren mesajları rapır ederseniz, gerekli düzeltme ya da ceza işlemi bizim tarafımızdan yapılacaktır.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Haziran 30, 2013, 01:10:40 »
Şaka maka 1 depo benzin için bizim Opelci İsmaili kaybettik. :D
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Haziran 30, 2013, 19:33:44 »
Konuyu baştan sona soluksuz okudum diyebilirim.. :alkis:

Artık yorum yapmayacağım, zaten yeterince yazılmış herşey..Alana da satana da hayırlı olsun..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Temmuz 01, 2013, 03:35:21 »
tüh bee... kaçırdık güzelim arabayı, epeyce de heveslenmiştim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Temmuz 01, 2013, 03:39:07 »
bu formda bir yerlerde  okumuştum, bir üyemiz arabasını satacakmış, uzak bir şehirden gelen alıcılar galiba 3 kişiymişlrmi ne, kaldıkları otelin parasını ve yemek için harcadıklarını arabanın sahibinden istemişler; birde böyleleri var yani; Ülgen hocam benzininin parasını istemiş çokmu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Temmuz 01, 2013, 16:13:42 »
bu formda bir yerlerde  okumuştum, bir üyemiz arabasını satacakmış, uzak bir şehirden gelen alıcılar galiba 3 kişiymişlrmi ne, kaldıkları otelin parasını ve yemek için harcadıklarını arabanın sahibinden istemişler; birde böyleleri var yani; Ülgen hocam benzininin parasını istemiş çokmu

çok
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Temmuz 02, 2013, 11:29:02 »

Satıcı abimiz genç değil , sebebi de budur :)

doktorlar ise zengin oldukları dolayısıyla............

üyeliğimi silin... çocuğumu kesicem....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Temmuz 02, 2013, 14:35:08 »
üyeliğimi silin... çocuğumu kesicem....
Dava açmayasın sende hande abla. :D
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Temmuz 02, 2013, 15:55:09 »
ben hayatımda depodaki benzinin parasını isteyen satıcı duymadım.

Travego otobüs pazarlığı yapıyor olsak neyse, depo 1 ton, ama dediğiniz gibi çok sığ bir davranış. Bu arada Atilla abi imzandaki siteye girdim çok süper olmuş, favorilere ekledim takipçisiyim.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Temmuz 02, 2013, 23:52:31 »
Travego otobüs pazarlığı yapıyor olsak neyse, depo 1 ton, ama dediğiniz gibi çok sığ bir davranış. Bu arada Atilla abi imzandaki siteye girdim çok süper olmuş, favorilere ekledim takipçisiyim.
sağol Özkan cığım.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Temmuz 03, 2013, 11:07:23 »
Dava açmayasın sende hande abla. :D

açabilirim... açmaya da bilirim....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."