Gönderen Konu: Garip bir "satıştan vazgeçme" öyküsü  (Okunma sayısı 11166 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Ynt: Garip bir "satıştan vazgeçme" öyküsü
« Yanıtla #20 : Haziran 26, 2013, 22:44:56 »
şahsen benden biri araç satışı esnasında içindeki benzinin ücretini istese, hiç hoş sonuçları olmaz bu işin, sonuçta atalarımız bile demiş "at semeriyle satılır" diye, siz semeri de geçip, adın midesindeki arpayı satıyorsunuz...

sizin yerinizde olsam, bunun yerine araç fiyatını 250 TL kadar yüksek tutardım...
Bayiden aracını alırken semerli verselerdi semerini kimseden esirgemezdim. Ben full depodan söz ediyorum. Hangi satıcı aracını full depoyla satar. Sonuçta serbest piyasa isteyen alır isteyen almaz. Geleneklerden söz ediyorsak dediğiniz ne kadar doğruysa benim dediğim de o kadar doğrudur. Kaç satıcı deposunu doldurarak veriyor. İlanlara bakarsanız göstergelerde yakıt uyarı ışıklarının yanmış olduğunu görürsünüz. Ben "0" araca yakın bir araç satıyorum. Enkaz durumda , hor, bakımsız bir durumda araç satıyor olsaydım (ki  satılan araçların çoğu öyle) bunu sorun etmezdim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 26, 2013, 22:44:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 26, 2013, 22:49:03 »
ülgen bey yanlış anllamayın ama arabanız çok temiz ise ona göre de fiyat istiyorsunuz.ama aracın içindeki benzinin veya lpg nin fiyatının yakıtının istenmesi  anormal karsılanır çogu insan tarafından.aracınızı güle güle satın.Dediğiniz  gibi garip bir satış olmuş.Mesela önceki sattıgım hb corollada yarım depoya yakın benzin ve 30 -40 liralık ta lpg kalmıstı.keşke fiyatına 250 lira fazla ekleyip o
 şekilde isteseymişsiniz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 26, 2013, 22:50:02 »
ben aracımı full depo benzin ve full depo  lpg ile aldım araç kusursuz.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 26, 2013, 22:51:47 »
Resimdeki accord ise bu kasasını çok begeniyorum.sırf 2,0 motor çok yakar ve suan o kadar aprayı baglamak istemememden dolayı beklyırom.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Haziran 26, 2013, 22:55:06 »
tuncay bey gerckten cok hoş bir araç.arabanın hakkını verirseniz cok yakıyo sakın kullansanızda yıne normal araca göre yüzde 10 15 fazla yakıyor.bende yakıt ve vergi konusunda cok karamsardım.babam ''oğlum atın yiğit olsun varsın arpayı cok yesin '' deyince gittim aldım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 26, 2013, 22:56:41 »
Bayiden aracını alırken semerli verselerdi semerini kimseden esirgemezdim. Ben full depodan söz ediyorum. Hangi satıcı aracını full depoyla satar. Sonuçta serbest piyasa isteyen alır isteyen almaz. Geleneklerden söz ediyorsak dediğiniz ne kadar doğruysa benim dediğim de o kadar doğrudur. Kaç satıcı deposunu doldurarak veriyor. İlanlara bakarsanız göstergelerde yakıt uyarı ışıklarının yanmış olduğunu görürsünüz. Ben "0" araca yakın bir araç satıyorum. Enkaz durumda , hor, bakımsız bir durumda araç satıyor olsaydım (ki  satılan araçların çoğu öyle) bunu sorun etmezdim.

aracın temizliği ile ne alakası var bu durumun..?
onu da geçtim, deponun full ya da yarım olması çok da önemli değil, aracı benzinsiz bir şekilde satmak ayıptır, ben bunu hep söylerim, ancak içindeki benzinin parasını istemek bana göre çok daha ayıp bir davranıştır.
İsteyen alır isteyen almaz tabi ki, Allah alıcının da satıcının da aklıselim olanıyla karşılaştırsın ne diyeyim...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 26, 2013, 23:20:37 »
tuncay bey gerckten cok hoş bir araç.arabanın hakkını verirseniz cok yakıyo sakın kullansanızda yıne normal araca göre yüzde 10 15 fazla yakıyor.bende yakıt ve vergi konusunda cok karamsardım.babam ''oğlum atın yiğit olsun varsın arpayı cok yesin '' deyince gittim aldım :)
Bende bunun siyahı vardı 2009 model. Şehir içinde 11-12 lt yakarken şehir dışı 5.5lara kadar iniyordu. Ayrıca ses sistemi de bugüne kadar gördüğüm en iyi araç sistemlerinden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Haziran 26, 2013, 23:33:12 »
Bende bunun siyahı vardı 2009 model. Şehir içinde 11-12 lt yakarken şehir dışı 5.5lara kadar iniyordu. Ayrıca ses sistemi de bugüne kadar gördüğüm en iyi araç sistemlerinden.
sakin kullanırsanız gerçekten o değerleri uzun yolda yakalayabiliyosunuz ama benim babam gibi ihtiyar bi delikanlı sürekli laf sokunca o değerler hayal oluyor.Madem böyle kullanacan alaydın bi doğan şahin kenardan tıngır mıngır gideydin ne diye bu kadar para verdin diyor :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 26, 2013, 23:53:25 »
Kusura bakmayın da arabadaki benzin parasının istendiğini ilk defa duyuyorum.Fiyata eklersin ama alıcıya söylemenin hoş olmayacağını düşünüyorum.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 26, 2013, 23:59:09 »
Kusura bakmayın da arabadaki benzin parasının istendiğini ilk defa duyuyorum.Fiyata eklersin ama alıcıya söylemenin hoş olmayacağını düşünüyorum.

Aynen :) Benzin pazarlığı hoş olmamış. Hayırlısı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 27, 2013, 00:00:14 »
Açıkcası bende bu konuda fikrimi söyleyeyim.Kendiniz de diyorsunuz internette satılık arabaların yakıt uyarı ışıkları yanıyor. Birincisi benim anlamadığım hem aracı satacaksanız hem de bunu bildiğiniz halde niye depoyu fullediniz :) yada depoyu boşaltın öyle satın ne diyim :D  bu gerçi tercih meselesi.. ben gecen hafta 97 corollamı sattım önceden fullerdim ama satacağım için 20 liralık gaz alıyordum. hadi onuda geçtim :D Murat bey çok doğru konuşmuşsunuz. madem depoyu fullediniz bunu söylemeden fiyata ekleyebilirisniz.? Ayrıca bende ilk kez duyuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 27, 2013, 00:19:32 »
Depodaki benzin mi ? Benzini hortumla çekip saklasaydınız, başka birine satardınız bence (!) Böyle bir konuyu duysam telefonu direk kapatırdım heralde. Garanti extranın parasını da ayrıca istiyorum yazmışsınız bir de... Kusura bakmayın ama ilandaki tarzınız bana çok itici geldi. Size de böyle bir alıcı denk gelmiş zaten...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 27, 2013, 00:58:00 »
Benzinin parasimi istenir, ilk defa duydum böyle bişey. Siz satmayin bence adam ekspere güvenmek için zarf atmış bence doğru yapmiş size inanmak zorunda değil sonuçta. Ben alıcıda bir sıkıntı göremedim açıkcası.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 27, 2013, 05:32:43 »
emeğe ve emek karşılığı alınana saygı budur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 27, 2013, 06:32:16 »
 Vallahi ne yalan söyleyeyim sizin gibi cömert , eli açık insanları görünce gözlerim yaşardı. Bugüne kadar 5 tane 2. el araç aldım. 2 tanesinde daha 5 km gitmeden  benzin bittiğinden yolda kaldı. Ankara'da arabayı orta yerde bırakmak zorunda kalmıştım.  Kabahat bendeymiş, bu ülkede kazalı iki aracı birleştirme, boyalı veya pert aracı   saf birine kakalama  bu kadar yaygınken durumundan emin olduğum araba  için HAKKIMI istemek ayıp oluyor. Lütfen kullandığınız kelime veya sıfatları dikkatli seçiniz. Lütfen bundan sonra yorum yapmayınız konunun kapatılmasını istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 27, 2013, 20:43:48 »
Konunun kilitlenmesi için herhangi bir sebep göremiyorum. Uzunca bir zaman sonra ilk defa bu kadar uzun uzadıya bir konuyu okudum hayretle, sizinkisi hastalık derecesinde olmuş arabayı kullanmak için mi almıştınız yazın parka bahçeye götürüp izlemek için mi?

Diğer insanlar arabalarıyla çarpışan arabacılık mı oynuyorlar? Altını vurmadım sert frene basmadım vs. vs. İstediğiniz ekstra rakamlar çok enteresan her şey dahil bir bedel hesaplanır ve o rakam üzerinden anlaşma sağlanmaya çalışılır çok azıcık mantık lütfen. 90'ı neden hiç geçmediniz? Japonyaya saygı selam olarak mı? Tabi son olarak birde jant konusu, jantlara farklı lastik takılıp çıkarıldığında jantlarda ne ölçüde deformasyon olacağını düşünüyorsunuz? 0 janta kar lastiği takılırken korktuğunuz deformasyon oluşmadı mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Haziran 27, 2013, 21:22:39 »
Ben araç alacak olsam satıcı benden benzin parası istese kesinlikle o aracı almam . Bir çok kez araba sattım her sattığım arabada en az çeyrek depo yakıt vardı . Hatta bir arabamı satarken alıcı arkadaş pazarlık yapmayınca kendim fulleyip öyle teslim etmiştim .

Diğer yandan ilan açıklamalarında bulunan hiç çukura girmedim , dreksiyon kırıp park etmedim , 90 nı geçmedim , altını çarpmadım gibi açıklamalar gereksiz . Aracınıza olan titizliğinize saygı duyarım ama bunu aracın bir sonraki sahibinin gözüne sokmanıza gerek yok . Titizliğinizin sebebi aracı satarken yüksek fiyata satmak ise maalesef kimse size aracınıza iyi bakmışsınız diye fazla para vermez . Ben aracımı hor kullanmamakla birlikte çokta titiz kullanmam benim aracın aynısının titiz kullanılmışı ile benim aracımın 2. el değeri ise şu an aynı . Araç satarken alıcı aracın kazası ,boyası ve değişeni var mı motor ne durumda diye bakar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 27, 2013, 21:26:03 »

Babaları buluşturup bi çay içirelim , bizimkinin aklını çelsin :D
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 27, 2013, 22:14:51 »
ben hayatımda depodaki benzinin parasını isteyen satıcı duymadım.
size söyle diyeyim aslında ben farklı bir şeklide daha fazlasını duydum.Şu anki arabamı almaya gittiğimde full depo benzin vardı ona rağmen adam son fiyat dediği halde 250 tl daha indirip 25,750 tl ye arabamı aldım.benzinin konusu bile geçmedi.Ama bu arabayı almadan önce 2004 model bir araba bulmuştum 27 bin tl istiyordu gidip bakayım dedim adamın söylediği kelimeler şunlar oldu benzin full 200 tl arabaya 4 adet lastik 1 hafta önce takıldı 1000 tl bakımını yeni yaptırdım 300 tl 40000 bakım için demişti toplam bu arabayı 28,500 tl ye veririm dedi.DAlga geçiyor sandım ama meğer doğruymuş.Şaka gibi ama maalesef doğru şaşırdım yani çekip geldim sonra bu kısmetmiş
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 28, 2013, 00:00:10 »
bana deseki arabadaki benzinin ücretini istiyorum. al arabanla sana iyi günler derim. arabam satılığa çıkarttıysam 3 4 günlük yakıt ihtiyacımı alırım. he fullemiş olsamda içindeki benzinin lafını etmem. o resmen sineği sıkıp yağ çıkartmak...
...Wir Leben Autos...