0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Buarada Saab Turbo ları canavardır. Turbo boşluğu olmayan motorlar üretir. Epeyce bir süre kullandım ve boşluksuz keyfi sürdüm
Turbo lag muhakkak vardır da 900 serisinden bu yana min. 2.0 motorlar üzerine turbo kullandığı için hissedilmiyor olabilir, yani turbo lag 100-200 devir civarı ise daha farkına varamadan koltuğa yapışıyor olmalısınız
yahu ne bileyim fiat dedinmi aklıma hep o dandik doblo falan geliyor
müsadenizle bir şey sormak istiyorum.. benim aracım astra 1.3 cdti dizel.. sırf yakıt tüketimini azaltacağız derken aracımız devir düşük kullanıldığında enjektörlerde kurum birikir ve aracımız çekişten düşer deniliyor..1- bu doğru mudur ?2- eğer doğru ise aracımızı yüksek devirde (örneğin 3000 d/d) ş.dışında bir süre kullanırsak kurumlardan temizlenir ve arabanın çekişinin normale dönmesinde faydası olur mu ?3- ş.dışında uzun yolda belli bir süre yüksek devirde kullanıdığımızda aracımızın turbosu zarar görür mü ?
cvt sanzumanli araclar 1000-2000 devir araliginda hatta 800 devire kadarda dusup calisiyor. spor mod arabayi nornal hale getiriyor ve 2700 gibi devirlerde gidiyor.bu durumda 1200 devirle normal giden bir araca nasil mudahale edecegiz
Fevkaladenin Fevkindesiniz Fikri Bey.
2005 model 1.6 corolla lpg için ideal vites değişim devri kaçtır ?Ben 2000 in altına düşmüyorum.3000 yakın da da vites büyütüyorum.3000 i de pek geçmiyorum.Doğru yolda mıyım.
Hazır konusu varken 1.4d4d corollanın ideal devri nedir? Ben genelde 2100 devirlerde geziyorum arada bir de 2. Viteste abanıyorum gittiği kadar açılsın diye ama doğru mu bu yaptığım? Doğru devir ve teknik tavsiyesi var mı?