0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Rölanti motorun yüksüz çalışması olduğu için benim demek istediğimi açıklayamayabilir. Dediğim gibi çok emin değilim, hafızam beni yanıltıyor da olabilir.
Zengin karışımın oranı sabit değildir yine sanırım.Devirle beraber parabolik artar sanırım doğru mudur?
Benzinlide yüksek devir için bişi daha;3500 devirden sonra oksijen sensörü saglıklı ölçüm yapamamaya başladıgı için sürekli zengin karışımda çalışmaya başlar.Kısaca fazla yakıt tüketir.
Teknik anlamda çok düşük devirlerde avans vurur çünkü tork üretemez, kırmızı bölge çok üst devirlerde de yüzme tabir edilen olay oluşur ki motor yine tork üretemez ama avans ta vurmaz. Çok üst devirlerde kontrolsüz dönüşüm başladığından parçalarda dalgalanma ve vibrasyon oluşur, bu tehlikeli bir durumdur ve kesinlikle fazla aşınma meydana getirir bazen saniyeler içinde motoru bitirebilirsiniz.
Kontrolsüz dönüşüm dediğiniz nedir. Motor limit devrine geldiğinde, tabi bir kesinti ve avans vurma oluşmaktadır. Ama limitöre girilmediği sürece, bir vibrasyon oluştuğunu düşünmüyorum. Karbüratörlü araçlarda devir limitlenmesi olmadığı için dediğiniz, motor bitirme olayı hasıl olabilir. Aslende yapacağı kol çıkartmaktır. Ama güncel araçlarda, sadece devir döndüğü için motor bitmez, eğer bunun yanında genel kullanım kurallarına uyuluyorsa. Sadece motor ömrü kısalır, o da 500bin ise, kullanıma göre 350binlere düşebilir diyebiliriz, farazi olarak. Atmosferik motorlar için konuşuyorum
aşınma olur , d/d 'lara takılmayın bu kadar sakin (hissederek) kullanın sorun çıkmaz. diğer bir deyişle " baba gibi kullanın"
Alper bey, çalışma ortamınızdaki motoru devirlendirmek için herhangi bir girişiminiz oluyor mu? neler yapılabilir, sanırım çok kaliteli yakıtlar da kullanılmıyor, yoksa kullanılıyor mu?Baba olduktan sonra elbette daha sakin kullanılıyor ama daha önemlisi küçük yaştan itibaren kemere alıştırmak.
Ben hep teklif sunuyorum3bin hp tek makine kullanacağımıza, 3 adet, bugatti motoru kullansak, hem bu kadar yer kaplamaz, hem aynı gücü alır, güzelde ses duyarız diye , fakat aldırış etmiyorlar :9
Asıl amaç arkadan su kayağı yapmak gibi geldi..Sanırım sizdede tork daha önemli.
Baba olmadan, öyle kullanmayalım yav, Devir dönmeyecek olsam, olsak, polo 1.2tdi chrome edition güzel bir tercih olurdu, Senin için de benim için de:=) ,
evet katılıyorum alpercim ama ben sürüş karakteristiğimden hiç ödün vermedim, dolayısıyla yakıtı da hiç düşünmedim. baba olsamda ayagımın altında güç isterim. 1.2 neyy laann su motoru pompası gibi
İyide abi , bu ticari amaçla kullanılan bir vasıta değil, kamyon otobüsle, otomobillerin motoru benzer yapılarda değil, büyük araçlarda tork bandı uzun, bu yüzden fazla devir dönmüyor , dönmesinede gereksinim olmuyor. Ama güncel japon teknolojisi motorlarda, değişken subap zamanlaması bulunduğu için, alt devirlerde oldukça ölüler. Yani sollama, ve ani hızlanma ihtiyacı olan durumlarda, devir çevirme ihtiyaçları var. Bütün firmalarda, araçların rodaj döneminde ve sonrasında, değişik devirlerin ara sıra kullanılmasını tavsiye ediyor. Otomobillerde ses yalıtımı çok geliştiği için, artık motorlar eskisi gibi pek bağırmıyor, tabi toyota için bunu söyleyemeyeceğim, bir çok model motor sesini fazla alıyor içeri.