Gönderen Konu: Opel Astra'nın 100.000 Km Uzun Dönem Testi Basarısı  (Okunma sayısı 8479 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Dunyaca saygınlıgı kabul edilen "Auto Motor und Sport" dergisinin yaptıgı uzun sureli test kullanımında Astra buyuk bir basarıya imza atarak şimdiye kadar test edilen en sorunsuz arac ünvanını kazandı. Astra yaklasık 2 yıllık test kullanımı esnasında yapılan 104.800 km boyunca en ufak bir teknik sorunla karsılasmadı. Test için kullanılan Astra Sports Tourer 2.0 CDTI sadece periyodik bakımları için servise giderek bu basarıyı kazandı. Rekabetin en yogun oldugu kompakt sınıfta aynı dergi tarafından diger uzun sure testlerinde ikinci olan aracın ise 3 kez teknik arıza sebebi ile servise gitmesi gerekmişti. Astra bu basarısı ile sıralamada bu konuda daha önce aynı test surecini gecirmiş VW Golf, Mercedes A class ve Toyota Prius'un önünde 1. Sırada yer aldı. Teste katılan editörler ise aracın yaptıgı kilometreler boyunca özellikle aracın malzeme kalitesinin devamından, uzun yol surus konforundan ama özellikle aracın genel saglamlıgından cok memnun kaldıklarını belirttiler. Bu basarı, Opelin "Kalite 2022" vizyonunda kendisine hedef olarak koydugu her yeni aracın daha kaliteli hale gelerek 2022 yılına gelindiginde endüstride kalite lideri olma hedefi yolunda dogru adımlar attıgınında bir göstergesi olarak degerlendirilebilir.

...Wir Leben Autos...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: Opel Astra'nın 100.000 Km Uzun Dönem Testi Basarısı
« Yanıtla #1 : Mayıs 30, 2013, 13:49:15 »
Maşallah opele, aynı test türkiyede yapılsa, bozuk yollardan dolayı, belki ön takımda sıkıntı yaşayabilirdi, bir de kabin sesi mutlaka artacaktı, sert süspansiyonlardan dolayı.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 30, 2013, 13:51:24 »
Tebrikler opel.

Şahsım adına konuşayım opeli hiçbir zaman tercih etmem. Keza Fransız arabalarının tamamını da...
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2013, 19:29:12 »
Tebrikler opel.

Şahsım adına konuşayım opeli hiçbir zaman tercih etmem. Keza Fransız arabalarının tamamını da...
Ben dokuz sene astra kullandım sert süspansiyonu haricinde hiç bir olumsuz yönüyle karşılaşmadım ve hiç yoldada kalmadım .sadece periyodik kontrollerini yaptırdım.ve hala sert süspansiyonundan dolayı o güzel yol tutuşunu özlüyorum.tekrar alırmısınız derseniz alırım çünkü ne zaman yolda görsem dönüp bakıyorum
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 31, 2013, 11:05:20 »
Astramı ilk kullandığımda 'oh be dünya varmış' demiştim kendi kendime. Şimdi bu yazıyı görünce bir kez daha doğru tercih yaptığımı düşündüm. Üzerinde yaratılan yersiz sorunlu algısına hiç aldırmadım. Çünkü yıllarca Opelin nasıl bir araba olduğunu etrafımda kullananlardan gördüm. Sorun yaşanmayan bir marka da mevcut olmadığına göre... Yakın zamanda yapılacak yeni yatırımlarla da piyasada en üst sıralarda olacaktır.
http://www.otohaber.com.tr/Haberler/Yenilikler/2013/04/26/2016ya-kadar-yuzde-80-degisim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 31, 2013, 11:37:59 »
Piyasadaki en güzel tipli HB araçlardan biri..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 31, 2013, 11:51:19 »
sorunlu marka imajına en iyi cevaptır bu haber.
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 31, 2013, 12:41:26 »
Astramı ilk kullandığımda 'oh be dünya varmış' demiştim kendi kendime. Şimdi bu yazıyı görünce bir kez daha doğru tercih yaptığımı düşündüm. Üzerinde yaratılan yersiz sorunlu algısına hiç aldırmadım. Çünkü yıllarca Opelin nasıl bir araba olduğunu etrafımda kullananlardan gördüm. Sorun yaşanmayan bir marka da mevcut olmadığına göre... Yakın zamanda yapılacak yeni yatırımlarla da piyasada en üst sıralarda olacaktır.
http://www.otohaber.com.tr/Haberler/Yenilikler/2013/04/26/2016ya-kadar-yuzde-80-degisim

Hocam bir taraftan bu haber var, bir taraftan da platform geliştirme bölümünü kapatıyor avrupada. PSA grubunun platformunu ortak kullanacaklarmış.
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 31, 2013, 12:41:49 »
aslında sorunları sadece kaza yapan araçlarını boyayıp tamir edip satması yoksa bence bi sorunları yok:))))
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 31, 2013, 12:54:36 »
Bu konu sanki sizin toyota araçlarınız sorunsuzsa bakın bizim opel araçlarımız sorunsuz tarzında açılmış bir konu gibi geldi bana.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 31, 2013, 12:58:49 »
Her konuyu sidik yarışına dönüştürmeyi başarıyorsunuz. Opel de Toyota da güzel arabadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 31, 2013, 13:44:48 »
Maaşallah opele. Umarim bundan sonraki 100 bini de böyle sorunsuz geçirebilir
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 31, 2013, 13:58:50 »
Bu konu sanki sizin toyota araçlarınız sorunsuzsa bakın bizim opel araçlarımız sorunsuz tarzında açılmış bir konu gibi geldi bana.
gibi gibi. birisi konu açtığı zaman burada bazı üyelerin hayatlarında binmedikleri araç hakkında kulaktan dolma sanayide usta sıfatıyla gezinen kasapların elinden geçmiş deneme yanılma yöntemi sonucu arızayı çığ gibi büyüttükleri için sorunlu sıfatını yakıştıranlara itafen...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 31, 2013, 13:59:42 »
Hocam bir taraftan bu haber var, bir taraftan da platform geliştirme bölümünü kapatıyor avrupada. PSA grubunun platformunu ortak kullanacaklarmış.
psa grubuyla bir söylenti çıktı evet ama gm tarafından bir açıklama yok hala...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 31, 2013, 14:34:39 »
yani 100 binde sat mantığı devam ediyor.
bence 1 milyon testi yapılmalı idi opel e yakışmamış bir başarı hangi devirde yaşıyoruz. citröen kadar olamamış derim o zaman.
diğer araçların ne sebepten servise gittiği önemli ufuk tefek şeyler mi yoksa motor mu inmiş. saçma sapan bir haber olmuş uyduruk.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 31, 2013, 14:55:47 »
citroenın yaptığı test yakıt için. sağlamlıkla ilgili değildi. buradaki süre sorun istatisliği ile alakalı. 2 sene sonra opeli satanların çoğu ya sınıf yükseltiyorlar ya da premium sınıfa geçiyorlar. belli bir kısımda hoşafı çıkmış galeriden düşme km oynanmış pertten dönme ama çıkma parçalarla toplandığı için orjinal sanılan araç alanlar sorunlu diye veryansın edenler...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 31, 2013, 15:04:19 »
Her iki markanın da araçlarını kullanmamış "yorumcular" izlenimlerine nerelerden sahip olmuşlar bizimle de paylaşabilirlerse memnun olurum....
Şahsım adına pek çok model Toyota (Yaris, Corolla, Avensis) ve Opel (Kadett, Astra, Vectra) kullandım. Hiç birinde sorun yaşamadım, Opel'in Toyota'dan farkı yol tutuşu biraz daha iyi ve süspansiyonu biraz sert. D4D motor ile CDTI (multijet ;) ) motorları kıyaslamam gerekirse de  CDTI daha az yakıtla daha fazla km yapıyor ve bakım aralığı daha uzun derim...

Unutmadan, D4D daha seri ve atak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 31, 2013, 17:03:47 »

O haberi ben de 2 Türk yorumcunun konuştuğu videoda görmüştüm. Ama resmi sitede de yazan bu. 4 milyar euroyu Fransızlaşmak için kullanacaklarını sanmıyorum. http://www.opelmedyaturkiye.com/page.aspx?id=bulletin_detail&bulletin_id=1026
yani 100 binde sat mantığı devam ediyor.
bence 1 milyon testi yapılmalı idi opel e yakışmamış bir başarı hangi devirde yaşıyoruz. citröen kadar olamamış derim o zaman.
diğer araçların ne sebepten servise gittiği önemli ufuk tefek şeyler mi yoksa motor mu inmiş. saçma sapan bir haber olmuş uyduruk.
Motor mu inmiş deyince başka bir marka geldi aklıma nedense... Bu test aynı araçla bağımsız bir derginin yaptığı test gördüğünüz gibi yani Opele yakışmamış demek yersiz bence. Ayrıca Citroenin reklamlarında dönen bilmem kaç milyon km yapıldı denen testin tek bir araçla mı yapıldığını düşünüyorsunuz :D 24 saat hiç durmadan kaç yıl sürmüştür acaba :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 31, 2013, 17:19:32 »
O haberi ben de 2 Türk yorumcunun konuştuğu videoda görmüştüm. Ama resmi sitede de yazan bu. 4 milyar euroyu Fransızlaşmak için kullanacaklarını sanmıyorum. http://www.opelmedyaturkiye.com/page.aspx?id=bulletin_detail&bulletin_id=1026 Motor mu inmiş deyince başka bir marka geldi aklıma nedense... Bu test aynı araçla bağımsız bir derginin yaptığı test gördüğünüz gibi yani Opele yakışmamış demek yersiz bence. Ayrıca Citroenin reklamlarında dönen bilmem kaç milyon km yapıldı denen testin tek bir araçla mı yapıldığını düşünüyorsunuz :D 24 saat hiç durmadan kaç yıl sürmüştür acaba :D

Baya alanda gm-psa isbirligi olacak gibi hocam. Gm opel i psa ya satacak demiyorum ama maliyet kisma adina psa nin etinden sutunden faydalanacaklar..

Gm-psa isbirligi deyince :

http://m2.milliyet.com.tr/News/NewsArticle?ID=1660092

http://m2.milliyet.com.tr/News/NewsArticle?ID=1660092
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 31, 2013, 17:21:30 »
ayrıca psa ile platform ortaklığı korkutmuyor. eski nesil ecotech motorlarda süspansiyonlarda lotus tasarımlıydı. sıkıntı edecek durum yok bence...
...Wir Leben Autos...