Gönderen Konu: Opel Astra'nın 100.000 Km Uzun Dönem Testi Basarısı  (Okunma sayısı 8475 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: Opel Astra'nın 100.000 Km Uzun Dönem Testi Basarısı
« Yanıtla #60 : Haziran 03, 2013, 23:34:07 »
İsmail bey, bu şekilde konuşman çok yanlış, kişilerin aile yapılarını yetişme tarzlarını ekonomik durumlarını yorumlayıp yargılamak bu kadar basit değildir. Bende 3 yıl babamın aracını kullandım, otomobil almadan önce ama bütün masraflarını kendim karşılıyordum mesela. O yüzden, birbirimizi iyi tanımadan değer yargılarımızı sertçe savurmayalım. Şu günlerde zaten herkezin tansiyonu oldukça yüksek. Otomobiller konusunda tartışırken de hepimizin arada tansiyonu yükseliyor. Ama belli limitleri aşmak, kişiliğe karşı yazmak, küçümsemek hiçbirimizi yüceltmez veya haklı çıkarmaz.
Ercüyüde tanır ve çok severim. Konuyu burda kapatmanızı rica ediyorum.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Haziran 03, 2013, 23:34:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Haziran 03, 2013, 23:36:00 »
babanın forumumu ötüyorsun horoz efendi ?

Hayir yani anlamak var anlamak var iste duvara konussa o cansiz materyal bile daha mantikli bir cevap vermisti
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Haziran 03, 2013, 23:41:21 »
babanın forumumu ötüyorsun horoz efendi ?

Babasının değil ama abisinin forumu.

Derdiniz nedir arkadaşım. Burası Toyota forum elbette Toyota aracı 1. olsa buraya post yazardık bundan daha doğal ne olabilir ki. Bağımsız otomobil forumu değiliz biz farkındaysanız. Buraya kayıt olan üyelerin çoğunluğu Toyota marka arabası olduğu için burada. Sonuçta kimse yoğurdum ekşi demez, doğal olarak buradaki arkadaşların kendi araçlarını övmesi ya da iyi yanlarını ön plana çıkartması çok normal.

Buraya üye olurken bunları tahmin etmiş olmanız lazım. Tahmin etmemişseniz şimdi öğrendiniz, tahmin etmişseniz sizi rahatsız eden nedir?
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Haziran 03, 2013, 23:48:35 »
Ercü kendine adına konuyu üstteki mesajınla bitirdiğini düşünüyorum kardeşim ;)

Alpere katılıyorum sonuna kadar zaten herken canı burnunda üç kuruşluk araçların beş kuruşluk huzur kaçırmasına izin vermeyin ;)

sayın İsmail Aksu eğer öyle bir yetiniz varsa, iki düşünün bir yorum yapın lütfen Alperin dediği gibi kimsenin sosyal statüsünü bilemezsiniz yaş itibarı ile ülkemiz şartları göz önüne alındığında sizin yaşınızda baba arabasına binmeye gayet müsait, bu tartışılacak ve laf edilecek bir durum değildir...  Ayrıca forum geneline baktığınızda bahsettiğiniz yaş aralığında ki üyelerimiz sizin gibi davranmıyor!

"Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır."

;) ;) ;)

Sivrisinek ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Haziran 04, 2013, 00:24:04 »
varya şu konuyuda buralara getirdiniz ya helal olsun.
ne diyeyim çok hoşgörülü bir forum burası. konuyu açtık ilk 6 7 postta sıkıntı yok ama sonra bakınız sıkıntılar başlıyor. bu yüzden dedim 20 yaş altı diye. ercüment arkadaşımız yazmış bak işte sizin toyotanız sorunsuzsa bizimkide sorunsuz manasında açılmış bir konu diye balıklama atlayış yaptı. ne diyeyim yani bu yorumu yapan kişinin duvar metaryeli ile aynı seviyeye gelemeyeceğini kestirebiliyorum ;)
ayrıca ercüment senin benimle seviye olayına gelebilmen için baya çaba sarfetmen gerekir ;) senin geçtiğin yollardan bizde geçtik o yüzden yadırgamıyorum seni. bende babamın amcamın arabasını kullanırken dünyanın en iyi arabalarına sahipim diye düşünüyordum. hatta o kadar abartıyordum ki laf söyleteni düşman ilan edebiliyordum tıpkı senin gibi...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Haziran 04, 2013, 00:25:03 »
burası toyota forumu Ercümentin dediği gibi opelin methiyesini opel forumunda yap.
neden ? biz opel forumundada konuşuyoruz bas baya başka markaları. bu kadar mı dar görüşlüsünüz ?
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Haziran 04, 2013, 00:28:43 »
neden ? biz opel forumundada konuşuyoruz bas baya başka markaları. bu kadar mı dar görüşlüsünüz ?

İsmail bey niye zorluyorsunuz anlamadım. Sizin ifadeniz ile dar görüşlüyüz, başka markaları konuşunca kıskanıyoruz ve başka marka aracı olanlardan nefret ediyoruz. Siz Opel forumda mutluysanız niye bizi mutsuz etmeye çalışıyorsunuz. Bırakın dar dünyamızda biz de mutlu olalım.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Haziran 04, 2013, 00:35:49 »
varya şu konuyuda buralara getirdiniz ya helal olsun.
ne diyeyim çok hoşgörülü bir forum burası. konuyu açtık ilk 6 7 postta sıkıntı yok ama sonra bakınız sıkıntılar başlıyor. bu yüzden dedim 20 yaş altı diye. ercüment arkadaşımız yazmış bak işte sizin toyotanız sorunsuzsa bizimkide sorunsuz manasında açılmış bir konu diye balıklama atlayış yaptı. ne diyeyim yani bu yorumu yapan kişinin duvar metaryeli ile aynı seviyeye gelemeyeceğini kestirebiliyorum ;)
ayrıca ercüment senin benimle seviye olayına gelebilmen için baya çaba sarfetmen gerekir ;) senin geçtiğin yollardan bizde geçtik o yüzden yadırgamıyorum seni. bende babamın amcamın arabasını kullanırken dünyanın en iyi arabalarına sahipim diye düşünüyordum. hatta o kadar abartıyordum ki laf söyleteni düşman ilan edebiliyordum tıpkı senin gibi...

İsmail bilmiyorum iq seviyen ne alemde ama tekrar oku istersen aşağıdaki alıntıyı ;)  İdrakk yolları enfeksiyonun varsa da söktürücü ayarla kendinede söktür ;)

Ercü kendine adına konuyu üstteki mesajınla bitirdiğini düşünüyorum kardeşim ;)

Alpere katılıyorum sonuna kadar zaten herken canı burnunda üç kuruşluk araçların beş kuruşluk huzur kaçırmasına izin vermeyin ;)

sayın İsmail Aksu eğer öyle bir yetiniz varsa, iki düşünün bir yorum yapın lütfen Alperin dediği gibi kimsenin sosyal statüsünü bilemezsiniz yaş itibarı ile ülkemiz şartları göz önüne alındığında sizin yaşınızda baba arabasına binmeye gayet müsait, bu tartışılacak ve laf edilecek bir durum değildir...  Ayrıca forum geneline baktığınızda bahsettiğiniz yaş aralığında ki üyelerimiz sizin gibi davranmıyor!

"Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır."

;) ;) ;)

Sivrisinek ;)

Birde eklemeden edemeyeceğim dar görüşlü  diye YAFTALADıĞINIZ insanlar TOYOTA kullanmıyor...  Biraz çok az hassasiyet lütfen...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Haziran 04, 2013, 00:37:09 »
Yorum yazmayacaktım ancak dayanamadım.Yazılanların dar görüşlülükle hiç bir ilgisi yok.Hatta olayın opellede ilgili yok.Tek söylediğimiz şey tamam testte 1.çıktı ancak bunlar aslında gerçek sağlamlık ve kalite bilgisini vermeyeceği,daha uzun sürelerde(4-5 sene) asıl gerçek değerlere daha çok yaklaşılacağıydı.Ancak bu noktadan sonra sizin "yaıt tüketimine gelince. şehir içi 5 lt ile geziyor çoğu kullanıcı anladınız mı bilmiyorum. kulaktan dolma yok sanayide ustam dedi yok komşunun abisi aldı gibi yorumlarla gelmeyin...
100000 km testi tabiki birşey değil bizde biliyoruz. 2011 corsamız 1 senede 60 bin km yol yaptı bakımdan bakıma sadece sanayi gördü. 200 binde astra sattım tık demedi. 2006 model araçtı ve sene 2009 yılıydı.(babamın aracıydı) özellikle rica edeceğim kendi arabası olmayanlar özellikle 20 yaş altı arkadaşalar kendinizi ispatlamaya falan çalışmayın. ben biliyorum babanın arabasından başka arabaya binmedin. dünyadaki bütün arabaları kullanmış gibi yorumlar yapmayın..." yorumunuzdan sonra işin rengi değişti.Hiç bir bilgisi olmayan bir arkadaşımızı konuya yanlış yorum yapsa dahi kırmadan,rencide etmeden üstüne yorum yaparak onunda öğrenmesini sağlayacak şekilde düzeltirken,sizin "bana bunlarla gelmeyin,20 yaş altı gelmesin,kendinizi ispatlamaya çalışmayın,ben biliyorum babanın arabasında  başka arabaya binmedin,dünyadaki bütün araçları kullanmış gibi yorum yapmayın" yorumunuz tamamen konuyu yönünden saptırdı.20 yaşın altındaysa veya kendi aracı yok ise size göre "o zaman ölün" mantığındasınız.Nedir bu bu kadar benim doğrum esas diğerlerinin canı çıksın mantığı anlayamıyorum.İnsanları kırmadan,rencide etmeden konuşmak varken bu şekilde sivriltmenin mantığı var mıydı konuyu? Forumda o kadar üye var farklı marka aracı olan hatta yönetici abilemiz var.Onlar herhangi bir karşı görüşte kendi görüşünü karşısındakine empoze etme amacı gütmezken siz neden değil empoze etmek tamamen sindirmeye çalışıyorsunuz? Eğer amacınız OPEL DÜNYANIN EN DAYANIKLI VE KALİTELİ MARKASIDIR dedirtmek ise buyurun ben istediğiniz kadar diyebilirim.Hatta istediğiniz model model yılı varsa onlarıda söylerim sorun değil.Yeterki siz etrafınızdakilere nasıl davranmamanız gerektiğinin farkına varın. ;)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Haziran 04, 2013, 00:48:48 »
...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kadınlar insandır, biz insanoğlu.
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Haziran 04, 2013, 10:30:36 »
Yorum yazmayacaktım ancak dayanamadım.Yazılanların dar görüşlülükle hiç bir ilgisi yok.Hatta olayın opellede ilgili yok.Tek söylediğimiz şey tamam testte 1.çıktı ancak bunlar aslında gerçek sağlamlık ve kalite bilgisini vermeyeceği,daha uzun sürelerde(4-5 sene) asıl gerçek değerlere daha çok yaklaşılacağıydı.Ancak bu noktadan sonra sizin "yaıt tüketimine gelince. şehir içi 5 lt ile geziyor çoğu kullanıcı anladınız mı bilmiyorum. kulaktan dolma yok sanayide ustam dedi yok komşunun abisi aldı gibi yorumlarla gelmeyin...
100000 km testi tabiki birşey değil bizde biliyoruz. 2011 corsamız 1 senede 60 bin km yol yaptı bakımdan bakıma sadece sanayi gördü. 200 binde astra sattım tık demedi. 2006 model araçtı ve sene 2009 yılıydı.(babamın aracıydı) özellikle rica edeceğim kendi arabası olmayanlar özellikle 20 yaş altı arkadaşalar kendinizi ispatlamaya falan çalışmayın. ben biliyorum babanın arabasından başka arabaya binmedin. dünyadaki bütün arabaları kullanmış gibi yorumlar yapmayın..." yorumunuzdan sonra işin rengi değişti.Hiç bir bilgisi olmayan bir arkadaşımızı konuya yanlış yorum yapsa dahi kırmadan,rencide etmeden üstüne yorum yaparak onunda öğrenmesini sağlayacak şekilde düzeltirken,sizin "bana bunlarla gelmeyin,20 yaş altı gelmesin,kendinizi ispatlamaya çalışmayın,ben biliyorum babanın arabasında  başka arabaya binmedin,dünyadaki bütün araçları kullanmış gibi yorum yapmayın" yorumunuz tamamen konuyu yönünden saptırdı.20 yaşın altındaysa veya kendi aracı yok ise size göre "o zaman ölün" mantığındasınız.Nedir bu bu kadar benim doğrum esas diğerlerinin canı çıksın mantığı anlayamıyorum.İnsanları kırmadan,rencide etmeden konuşmak varken bu şekilde sivriltmenin mantığı var mıydı konuyu? Forumda o kadar üye var farklı marka aracı olan hatta yönetici abilemiz var.Onlar herhangi bir karşı görüşte kendi görüşünü karşısındakine empoze etme amacı gütmezken siz neden değil empoze etmek tamamen sindirmeye çalışıyorsunuz? Eğer amacınız OPEL DÜNYANIN EN DAYANIKLI VE KALİTELİ MARKASIDIR dedirtmek ise buyurun ben istediğiniz kadar diyebilirim.Hatta istediğiniz model model yılı varsa onlarıda söylerim sorun değil.Yeterki siz etrafınızdakilere nasıl davranmamanız gerektiğinin farkına varın. ;)
Agzına saglık hemserim, bende dun cok sabrettim boyle bir patlama olacagını biliyordum, neyse guzel ve medeni bir sekilde bizim foruma yakısan cevabı vermissin...
Sizi sabah namazına kaldıracağına söz veren birisiyle evlenin!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Haziran 04, 2013, 10:32:23 »
Bu konuda burda kapansın, maksadını aştı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Haziran 04, 2013, 10:32:59 »
Tabii bölüm sorumlumuz da uygun görürse...