Gönderen Konu: Opel Astra'nın 100.000 Km Uzun Dönem Testi Basarısı  (Okunma sayısı 8478 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Ynt: Opel Astra'nın 100.000 Km Uzun Dönem Testi Basarısı
« Yanıtla #40 : Haziran 02, 2013, 20:56:07 »
Ertan abi senin canın ban istiyor galiba.Sanada bana yaptıkları gibi verecekler 4 gün ceza haberin yok. :alkis:
Ben hiç bir markayı hiç bir markaya savunmuyorum yada hiç bir markayı yüceltmek adına diğerlerini haksız yere yermiyorum.Eskiden 100000 km çok uzun bir mesafeydi ancak artık öyle bir hale geldiki 2012 model araçlar bile şuanda 1 sene içerisinde 70-80000 km kullanılır oldu.Yani eğer kısa süreler sağlamlık göstermesi yetiyor ise o zaman piyasada kötü araç yok.Gerçek sağlamlık km,yıl ve ve bu süreçler içerisindeki kondisyon durumuna bakılarak ölçülür.Tabi bu süreç ne akdar uzun olursa o kadar gerçekçi olur.Yani tutup 100000 km test yaparsanız kolay kolay günümüz teknolojisinde hiçbir araç sorun çıkarmaz (bakımlarının tam olduğu,kullanıcı ve fabrikasyon hataların olmadığı durumlarda) Benim anlatmaya çalıştığımda buydu. Ban olayına gelirsek eğer yukarıda bahsettiğim bir şeyi yapıyorsam 4 gün değil 14 günde erebilirler sorun yok  :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 02, 2013, 20:56:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 02, 2013, 22:12:14 »
Ertan abi senin canın ban istiyor galiba.Sanada bana yaptıkları gibi verecekler 4 gün ceza haberin yok. :alkis:
Neden ceza yediğini anlayamadın demek. Kimse sana başka marka hakkındaki görüşünü dile getirdin diye ceza vermez. Aynı tartışmada ben de 2 gün yedim, sen 4 gün. İğneyi kendine bir batır bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 02, 2013, 22:17:56 »
Neden ceza yediğini anlayamadın demek. Kimse sana başka marka hakkındaki görüşünü dile getirdin diye ceza vermez. Aynı tartışmada ben de 2 gün yedim, sen 4 gün. İğneyi kendine bir batır bakalım.
Hayırlısı olsun,mühim olan olanlardan ders çıkarabilmek. :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Haziran 02, 2013, 22:44:06 »
Yarası olan gocunuyor. ;)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 02, 2013, 22:51:10 »
arkadaşlar bir arabanın iyiliği kötülüğü en az 10 senelik arabasının ikinci el fiatları ve satılma süresiyle ölçülür yoksa uyduruk testlerle değil.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Haziran 03, 2013, 00:53:39 »
Yarası olan gocunuyor. ;)
Söylediğimde 'yara' ya da 'gocunmak' kelimelerine karşılık birşey nerde? Bu cevabın ne alaka anlamadım? Kendi minicik düşünce dünyanda devam et...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Haziran 03, 2013, 09:43:42 »
Ayrıca Citroenin reklamlarında dönen bilmem kaç milyon km yapıldı denen testin tek bir araçla mı yapıldığını düşünüyorsunuz :D 24 saat hiç durmadan kaç yıl sürmüştür acaba :D

işte onu diyorum bende citröen reklamında geçen milyon km km test edildi haberi gibi olmuş opel 100 bin km arıza çıkarmadı. o zaman saçma yerine yetersiz bilgili haber diyeyim bari yada sadece bahsetme amaçlı yapılmış bir haber gibi olmuş.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Haziran 03, 2013, 09:45:20 »
arkadaşlar bir arabanın iyiliği kötülüğü en az 10 senelik arabasının ikinci el fiatları ve satılma süresiyle ölçülür yoksa uyduruk testlerle değil.

atilla bey bende aynısına yakın bir şeyler yazdım ama kızdılar bana opeli 100 binde sat haberi olmuş bu haber.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kadınlar insandır, biz insanoğlu.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 03, 2013, 10:18:16 »
atilla bey bende aynısına yakın bir şeyler yazdım ama kızdılar bana opeli 100 binde sat haberi olmuş bu haber.

BArış Bey, bende gorusunuze katılıyorum. Hatta bence her marka sadece üstün oldugu yönünü reklamda ön plana cıkarıyor. Mesela citroen 1milyon km reklamında arızayı on plana çıkarmadı, sadece yakıt tasarrufunu onplana cıkardı. 1milyon km ye gelene kadar ne masraflar cıkar o araba da , bir kaç tane araba aldırır adama.  :D

Opel de 100bin km gibi ufak bir teste tabi tutulmuş ve saglamlık olarak test edilmiş yakıttan bahsedilmiyor, yani ne sadece yakıt tasarrufu ne de ilk 100bin km de ki arıza-saglamlık testi yeterli degil...
Sizi sabah namazına kaldıracağına söz veren birisiyle evlenin!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Haziran 03, 2013, 11:59:50 »
bu testte eminim prius 1. olsaydı buradaki çoğu kullanıcı toyota farkı diye post atacaktı.
ne yapsın yani adamlar 10 sene boyunca arabamı test etsinler ?
2. yıl sonunda en sağlam başarıyı bu araba yakalamış bunu anlamak idrak etmek bu kadar mı zor ?
yaıt tüketimine gelince. şehir içi 5 lt ile geziyor çoğu kullanıcı anladınız mı bilmiyorum. kulaktan dolma yok sanayide ustam dedi yok komşunun abisi aldı gibi yorumlarla gelmeyin...
100000 km testi tabiki birşey değil bizde biliyoruz. 2011 corsamız 1 senede 60 bin km yol yaptı bakımdan bakıma sadece sanayi gördü. 200 binde astra sattım tık demedi. 2006 model araçtı ve sene 2009 yılıydı.(babamın aracıydı) özellikle rica edeceğim kendi arabası olmayanlar özellikle 20 yaş altı arkadaşalar kendinizi ispatlamaya falan çalışmayın. ben biliyorum babanın arabasından başka arabaya binmedin. dünyadaki bütün arabaları kullanmış gibi yorumlar yapmayın...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Haziran 03, 2013, 12:29:58 »
100.000 km testi iyi bir test tamam belki genel olarak cok yuksek bir km degildir . Ama bu da bir basari Opel icin iyi bir basari yukselme var demektir.
Tebrik etmek bana duser, keske imkanlar olsada bu CC deki araclari ulkemize getirebilsek.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Haziran 03, 2013, 12:33:06 »
bu testte eminim prius 1. olsaydı buradaki çoğu kullanıcı toyota farkı diye post atacaktı.
2. yıl sonunda en sağlam başarıyı bu araba yakalamış bunu anlamak idrak etmek bu kadar mı zor ?
yaıt tüketimine gelince. şehir içi 5 lt ile geziyor çoğu kullanıcı anladınız mı bilmiyorum. kulaktan dolma yok sanayide ustam dedi yok komşunun abisi aldı gibi yorumlarla gelmeyin...
100000 km testi tabiki birşey değil bizde biliyoruz. 2011 corsamız 1 senede 60 bin km yol yaptı bakımdan bakıma sadece sanayi gördü. 200 binde astra sattım tık demedi. 2006 model araçtı ve sene 2009 yılıydı.(babamın aracıydı) özellikle rica edeceğim kendi arabası olmayanlar özellikle 20 yaş altı arkadaşalar kendinizi ispatlamaya falan çalışmayın. ben biliyorum babanın arabasından başka arabaya binmedin. dünyadaki bütün arabaları kullanmış gibi yorumlar yapmayın...
prius'un böyle testlere ihtiyacı yok forumda zaten tuv rapor sonuçları mevcut göz atabilirsin. bende 20 yaş altı sayılırım 93 astramız kayda değer büyük sorun çıkarmasa da 99 astramız bizi 2 kez yolda bıraktı. şimdi ben kalkıp opele saydırmıyorum burdan biri sorun çıkarmazken biri çıkardı. 6 yıldır tık demeyen corollamız var, hemde sorunlu gösterilmeye çalışılan d4d motoru var kaputunun altında. yarın birgün arıza çıkarsa ben yine gelip burda vay toyota böyle vay toyota şöyle demiycem. şuanda; toyota dünyanın en sorunsuz aracıdır 6 yıl şu kadar km dir arıza çıkartmıyor demediğim gibi. böyle bi konu açıyorsun yorumlara hazırlıklı ol. testi sen yapmamışsın tamam ama testin benim açımdan hiçbir kanıtlayıcı elle tutulur gözle görülür bir sonucu yok. beni kastetmedin belki ama 20 altı diye hor görmeni de anlayamadım
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Haziran 03, 2013, 12:57:02 »
Evet ben sordum! Hepsinin ortak cevabı dizelse fiat, benzinliyse toyota.
Fiatın multijet (aynı motor gm'de CDTI) adlı motorunun en fazla km yapan araç olduğu yönünde yorumlara sahip Kadıköy-Bostancı duraklarında taksicilik yapan arkadaşlar ;)
Hyundai'de maksimum 300bini gördüğünü söyleyen arkadaşım var, Toyota'da 500-750binler fiatta 1000000 evet 1 milyon! gören var ;)

Emre ben benzinli yada dizel diye genelleme yamadım farkındaysan :) neden göz kırptığınıda anlamadım ya neyse :D  fiyatın multijetinede kötü demedim, yada şu araba şu motor kötüde demedim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kadınlar insandır, biz insanoğlu.
  • Araç: ---
  • 25 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Haziran 03, 2013, 14:52:24 »
Şimdi, 2013 yılında bu teknolojide , en basit bir marka aracı sıfır alsak ve periyodik bakımlarını aksatmadan, değişmesi gereken vs. parçaları da zamanında yenilesek ,eminim ilk senede fazla sorun çıkarmayacaktır.Ama  uzun vadede ve degişik cografik ve yol şartlarında ne olur acaba?
Yani bu 100bin km testi yetersiz ve az...
Sizi sabah namazına kaldıracağına söz veren birisiyle evlenin!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Haziran 03, 2013, 16:15:24 »
2 yıllık basit bir test neden bazı arkadaşlar anlamıyor anlamıyorum. Bazı marka model araçları almış 2 yıl kullanmış adamlar sadece. Bazılarımız 2 yılda zaten birşey çıkarmaz falan demişler ama bu testte bunun için zaten. 2. olan araç 3 kez teknik arıza yaşamış. Demek ki ilk 2 yılda da problem olabiliyormuş, Opel'de bu yaşanmamış. Özellikle malzeme kalitesinin devamından, aracın genel sağlamlığından memnun kalınmış. Demek ki testteki diğer araçlarda bu konularda da eksiklikler görülmüş. Yok 10 yıl sonra belli olur falan. Olay bu değil ki. 10 sene sonraki 2.el değerini sorgulayanlar bile çıkmış pes valla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Haziran 03, 2013, 17:56:03 »
2 yıllık basit bir test neden bazı arkadaşlar anlamıyor anlamıyorum. Bazı marka model araçları almış 2 yıl kullanmış adamlar sadece. Bazılarımız 2 yılda zaten birşey çıkarmaz falan demişler ama bu testte bunun için zaten. 2. olan araç 3 kez teknik arıza yaşamış. Demek ki ilk 2 yılda da problem olabiliyormuş, Opel'de bu yaşanmamış. Özellikle malzeme kalitesinin devamından, aracın genel sağlamlığından memnun kalınmış. Demek ki testteki diğer araçlarda bu konularda da eksiklikler görülmüş. Yok 10 yıl sonra belli olur falan. Olay bu değil ki. 10 sene sonraki 2.el değerini sorgulayanlar bile çıkmış pes valla...
neden pes dediğinide anlayamadım, böyle testleri, yılın arabası yakıştırmalarını çok gördük. saf tüketiciyi kandırma yöntemi bunlar. arabanın iyisini en az 10 yıllık ikinci el piyasasında vede yollarda gördüğün eski modellerinin bakımlı olmasından anlaşılır. ama sen dersen ki benim bilgim ve tecrübem bana yeter o zaman devam et testlerdeki başarılara göre araba al.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Haziran 03, 2013, 21:28:47 »

8 aylık astranın beyni bozuldu, fiyat 1400tl garantiden değiştirmediler üstelik, yurtdışından çıkmasını getirttim 300tl ye. Araç arkadaşımın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Haziran 03, 2013, 21:48:46 »

Eeeh yeter ama 20 yaş altını beğenmiyorsunda kendin 24 yaşına gelmişsin sürekli birşeyi burda ispatlama çabasındasın madem opelcisin gidersin opel forumunda ispatlamanı yap her horoz kendi çöplüğünde öter biz toyotacıyız burda ötüyoruz ve öterizde çöplük bizim başka marka araç alan bir çok kişi var onların forumdan kopmamasının sebebi nedir biliyor musun ? Çevreye olan saygıları kişilere yaklaşımı aramızdaki muhabbet burda sürekli gelip yok o öyle değil bu böyle değil siz şöylesiniz siz böylesiniz yok şu yaş grubu yorum yapmasın hayırdır nedir sorun kimin nereye yorum yapıp yapamayacağı sana mı bağlı öncelikle çevreye saldıracağına kendine baksan iyi olacak farkında mısın bilmiyorumda her konuda yaramaz çocuklar gibi abuk subuk şeyler söyleyip diretip kavga çıkartıp insanları gerip sıkıntı çıkartıyorsun bunu YAPMA !

TCTde ilk defa benden ilk kez büyük birisine bu şekilde konuştum farkındayım ceza alacağımın bi 4 gün olmadı 1 hafta yetmezse 2 hafta kadar ceza yerim ama akıllanmayanların biraz düzelmesine özen gösterilirse sevinirim !!!
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Haziran 03, 2013, 22:51:04 »
Eeeh yeter ama 20 yaş altını beğenmiyorsunda kendin 24 yaşına gelmişsin sürekli birşeyi burda ispatlama çabasındasın madem opelcisin gidersin opel forumunda ispatlamanı yap her horoz kendi çöplüğünde öter biz toyotacıyız burda ötüyoruz ve öterizde çöplük bizim başka marka araç alan bir çok kişi var onların forumdan kopmamasının sebebi nedir biliyor musun ? Çevreye olan saygıları kişilere yaklaşımı aramızdaki muhabbet burda sürekli gelip yok o öyle değil bu böyle değil siz şöylesiniz siz böylesiniz yok şu yaş grubu yorum yapmasın hayırdır nedir sorun kimin nereye yorum yapıp yapamayacağı sana mı bağlı öncelikle çevreye saldıracağına kendine baksan iyi olacak farkında mısın bilmiyorumda her konuda yaramaz çocuklar gibi abuk subuk şeyler söyleyip diretip kavga çıkartıp insanları gerip sıkıntı çıkartıyorsun bunu YAPMA !

TCTde ilk defa benden ilk kez büyük birisine bu şekilde konuştum farkındayım ceza alacağımın bir 4 gün olmadı 1 hafta yetmezse 2 hafta kadar ceza yerim ama akıllanmayanların biraz düzelmesine özen gösterilirse sevinirim !!!
babanın forumumu ötüyorsun horoz efendi ?
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Haziran 03, 2013, 23:32:25 »
babanın forumumu ötüyorsun horoz efendi ?

burası toyota forumu Ercümentin dediği gibi opelin methiyesini opel forumunda yap.