Gönderen Konu: Silecek ve silecek lastiğine dair herşey  (Okunma sayısı 160381 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
Ynt: Silecek ve silecek lastiğine dair herşey
« Yanıtla #520 : Aralık 19, 2021, 12:52:41 »
Bu silecek meselesi canimi sıkıyor. Yukarda bahsedildigi gibi silecek cikarken gayet guzel siliyor,dönüste inerken iz birakiyor. Yeni muz silecek aldim ayni, kil hamuru alip temizledim yine ayni. Simdi siz diyorsunuz ki ufuk beyden supurge takimi alin. Supurge takimi aldigimizda durum degisecek mi? Buna ufuk bey de cevap verirse sevinirim.. 4 aylik aracta bile bu oluyorsa mesele supurge takimiyla degil, direkt silecek kollarinin muhendisligi ile ilgili sanirim.

Silecekleri supurge takimi olarak degistigimizde sorun hallolacaksa degiselim. Ne diyorsunuz ufuk bey?

Mesaj Birleştirildi: Aralık 19, 2021, 12:51:03
Ben kil temizligi de yaptim yine ayni. Surucu tarafi Silecek kolu+silecek supurgesi mi degismeliyim? Tem oto fiyat verebilir misiniz?

Ben silecek kollarının ve nozzle’lerin hatalı olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle geri çağırma yapılmalı.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #520 : Aralık 19, 2021, 12:52:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #521 : Aralık 19, 2021, 13:02:54 »
Ben silecek kollarının ve nozzle’lerin hatalı olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle geri çağırma yapılmalı.

Silecek kollarini degistirip cözüm bulan var mi? Belki yeni uretim silecek kollarinda sorun yoktur. Oyleyse silecek kollarinin garantiden degismesi lazim degil mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #522 : Aralık 19, 2021, 14:33:13 »
Benim araçta da aynı sorun vardı ufuk beyden süpürge takımı alıp değiştirdikten sonra düzelmişti ama bazen çok tozlu yerlerde rüzgarlı havalarda süpürge altına toz alırsa düzelene kadar (bir kaç silme işlemi) iz kalıyordu ama diğer sileceklere göre aşırı memnun kalmıştım.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 19, 2021, 14:35:12
Bana gelenlerde sürücü tarafında spoyler vardı hatta 2 takım almıştım diğerini 2004 dobloya taktım ölçü aynıydı hala onu kullanıyoruz çok iyi iş görüyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #523 : Aralık 20, 2021, 00:07:48 »
Bu silecek meselesi canimi sıkıyor. Yukarda bahsedildigi gibi silecek cikarken gayet guzel siliyor,dönüste inerken iz birakiyor. Yeni muz silecek aldim ayni, kil hamuru alip temizledim yine ayni.

Simdi siz diyorsunuz ki ufuk beyden supurge takimi alin. Supurge takimi aldigimizda durum degisecek mi? Buna ufuk bey de cevap verirse sevinirim.. 4 aylik aracta bile bu oluyorsa mesele supurge takimiyla degil, direkt silecek kollarinin muhendisligi ile ilgili sanirim.

Silecekleri supurge takimi olarak degistigimizde sorun hallolacaksa degiselim. Ne diyorsunuz ufuk bey?

Ben kil temizligi de yaptim yine ayni. Surucu tarafi Silecek kolu+silecek supurgesi mi degismeliyim? Tem oto fiyat verebilir misiniz?

Ümit bey'in bahsettiği silecekler Japon NWB firmasının üretimi süpürgeler, kalite olarak silecek konusunda ülkemizde "premium" sanılan bilindik markaların standartlarının çok üzerinde bir kaliteye sahiptir (şu an OEM'den çok daha kaliteli) ancak fiyatları da ülkemiz koşullarına göre gerçekten yüksek.

Bahsettiğiniz sorunun silecek süpürgesi ile çözülebileceği garantisini ben dahil kimse veremez, garanti veriyorum diyen de yalan söyler çünkü önce sorunun tespiti yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Kontrol ettiğim kadarıyla 2020/3 sonrasında silecek kolunda herhangi bir değişiklik veya revizyon söz konusu değil ancak silecek fıskiyelerinin fabrikasyon (0 derece) açısından farklı olarak +2 derece (yukarı yönde) ve -2 derece (aşağı yönde) değişik seçenekleri mevcut.

Aracınıza uygun NWB silecek süpürgelerinin satış linkini de ekliyorum,
https://urun.n11.com/muz-silecek/nwb-nu-028-nu-014-hybrid-tip-silecek-P450302367

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #524 : Aralık 20, 2021, 00:16:13 »
Ümit bey'in bahsettiği silecekler Japon NWB firmasının üretimi süpürgeler, kalite olarak silecek konusunda ülkemizde "premium" sanılan bilindik markaların standartlarının çok üzerinde bir kaliteye sahiptir (şu an OEM'den çok daha kaliteli) ancak fiyatları da ülkemiz koşullarına göre gerçekten yüksek.

Bahsettiğiniz sorunun silecek süpürgesi ile çözülebileceği garantisini ben dahil kimse veremez, garanti veriyorum diyen de yalan söyler çünkü önce sorunun tespiti yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Kontrol ettiğim kadarıyla 2020/3 sonrasında silecek kolunda herhangi bir değişiklik veya revizyon söz konusu değil ancak silecek fıskiyelerinin fabrikasyon (0 derece) açısından farklı olarak +2 derece (yukarı yönde) ve -2 derece (aşağı yönde) değişik seçenekleri mevcut.

https://urun.n11.com/muz-silecek/nwb-nu-028-nu-014-hybrid-tip-silecek-P450302367

Nozzle’ların püskürttüğü yer tam olması gereken yer. Yani daha yukarıya püskürten nozzle tahminen camın en üst noktasına veya araç tavanına püskürtür diye düşünüyorum. Sorun, silecek kolunun nozulun önüne koyulması. Bir derece üste püskürten denenebilir aslında. Nerede bulabiliriz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #525 : Aralık 20, 2021, 00:55:25 »
Nozzle’ların püskürttüğü yer tam olması gereken yer. Yani daha yukarıya püskürten nozzle tahminen camın en üst noktasına veya araç tavanına püskürtür diye düşünüyorum. Sorun, silecek kolunun nozulun önüne koyulması.

Bir derece üste püskürten denenebilir aslında. Nerede bulabiliriz?

85381-12440 parça numarası ile dilediğiniz yetkili servisten temin edebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #526 : Aralık 20, 2021, 12:44:56 »

Vay vay vay,benim Corona için aldığımda 135 TL idi 2 yıl kadar olmuştu,bu nedir böyle yav nereye gidiriyoruz böyle.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #527 : Aralık 20, 2021, 12:51:21 »
Vay vay vay,benim Corona için aldığımda 135 TL idi 2 yıl kadar olmuştu,bu nedir böyle yav nereye gidiriyoruz böyle.

Şu an bu silecek süpürge takımının sadece sol tarafının yetkili servis fiyatı yaklaşık 600₺...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #528 : Aralık 20, 2021, 16:56:03 »
Bugun sileceği soktum, evde lastiklerini şöyle bulasik deterjanli suyla bulasik sungeri ile ova ova yikadim. Sonra taktim. Valla iz birakmaz oldu :)) kışı cikarsin yeter..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #529 : Aralık 20, 2021, 17:18:17 »
Bugun sileceği soktum, evde lastiklerini şöyle bulasik deterjanli suyla bulasik sungeri ile ova ova yikadim. Sonra taktim. Valla iz birakmaz oldu :)) kışı cikarsin yeter..
Geçici çözüm,o işleri bir çok kez yaptım kısa süre sonra sıcak,soğuk,yağmur,kar görünce eskiye dönecektir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #530 : Aralık 20, 2021, 20:55:17 »

Bu urunun 1 Araliktaki fiyati 200tl iken 3Aralikta %226 zam gelmis ve fiyat 750 tl olmus.. Tamam piyasa,kur,enflasyon falan filan da kusura bakmayin @Ufuk Sönmez (16363) bey bu fiyata silecek alacagima camdan elimi uzatip bezle silerim.. Alinmayin genel duruma isyanim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #531 : Aralık 20, 2021, 22:12:53 »

Bu urunun 1 Araliktaki fiyati 200tl iken 3Aralikta %226 zam gelmis ve fiyat 750 tl olmus.. Tamam piyasa,kur,enflasyon falan filan da kusura bakmayin @Ufuk Sönmez (16363) bey bu fiyata silecek alacagima camdan elimi uzatip bezle silerim.. Alinmayin genel duruma isyanim.

Estağfurullah, alınmak ne demek? açıklayayım;

Bu ürün 2021 Temmuz ayından Aralık ayı başına kadar stoklarda bulunmuyordu, dolayısı ile N11'de de 2021 Mart ayı civarında satılmaya başlanan fiyatı ile Temmuz ayında tükenmiş ve fiyatı orada kalmış, Aralık başı stoklara yeniden girişi ile birlikte maliyetindeki artışın hesabını göz önünde bulundurmak gerekli.

Bir anlamda Temmuz ayında satışı yapılan ürünü (her neye isterseniz endeksleyebilirsiniz) zararına yeniden stoklara sokmuşuz, bu da bizim kaliteli ürün satma prensibimizin sonucu.

Aynı ürünlerin yurt dışındaki satış linklerini de ekliyorum, inceleyebilirsiniz, an itibariyle "rus rublesi" kur'u ile 680₺'den daha fazla, ek olarak N11'de %12 komisyon ve ülkenin en pahalı kargo firması ile ücretsiz gönderilmesini de hesaba katmak gerekli diye düşünüyorum.

https://autoschetki.ru/id/gibridnaya-schetka-stekloochistitelya-nwb-nu-028-700-mm/28d-716.html

https://autoschetki.ru/id/gibridnaya-schetka-stekloochistitelya-nwb-nu-014-350-mm/14d-301.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #532 : Aralık 21, 2021, 15:54:16 »
@Ufuk Sönmez (16363) Bey, dolar tepetaklak masallah. Şu nwb sileceklerde hatiri sayilir bir indirim yapsan da biz de alsak ne guzel olur :)
Bu arada nazik,kibar ve sabirla cevapliyorsunuz sorularimizi, kendi adima tesekkur ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #533 : Aralık 21, 2021, 16:51:41 »
@Ufuk Sönmez (16363) Bey, dolar tepetaklak masallah. Şu nwb sileceklerde hatiri sayilir bir indirim yapsan da biz de alsak ne guzel olur :)

Bu arada nazik,kibar ve sabirla cevapliyorsunuz sorularimizi, kendi adima tesekkur ederim.

Merhaba Mustafa bey, rica ederim, defa kez belirttim buraya satış amacıyla değil forum kullanıcılarına yardımcı olabilmek için üyeyim,

Siz kullanıcı gözüyle haklısınız, döviz vs. tepetaklak maşallah ancak reel ticaret hayatında ne yazık ki işler günlük yapılamıyor, NWB, JS Asakashi, NIBK vb. Japon menşe ürünlerin temin süresi ortalama 6 ay.

Ek olarak ürünün maliyeti stoğa giriş maliyetinin altına düşse dahi maliyetinin altında (zararına) satılması maliye kanunlarına göre yasak ki zaten bunu zaruri haller dışında hiç bir tüccar yapmaz, bir diğer konu da takdiriniz ki ürünün satıldığı günkü değeri değil yerine konulacağı gün kü değerinin belli olması gerekli, ek olarak marjların en büyük etkeni giderlerdir ki siz kullanıcı olarak bile giderlerinizin düştüğünü hissedemediğiniz bir durumda işletme giderlerinin düşmesini beklemek de pek mantıklı olmaz.

Kısacası fiyatların bir günde, bir haftada, hatta temini uzun süren ürünler için bir ayda düşmesi söz konusu olmaz, istikrar söz konusu olması gerekli, bakın aşağıdaki konuda 1 Aralık tarihinde aşağıdaki iletimi paylaşmıştım, bu görüşüm şu an ki konjonktür de daha da derinleşmiş vaziyette.

https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=90914.50

Bu konu ile ne kadar alakalıdır bilemiyorum ancak sektörün içerisinden biri olarak forum sakinlerine naçizane tavsiyemdir, aracınızı uzun vadeli kullanacaksanız ve durumunuz müsait ise periyodik kullanılabilecek ürünleri alın ve stoklayın, önümüzdeki süreçte "cebinizde paranız olsa dahi" temin edemeyeceğimiz ve/veya istenilen kalitede ürün temin edemeyeceğimiz, şu an aynı ürünün önümüzdeki süreçte fiyat farkını cebinizdeki hiç bir para biriminin, emtianın artışının karşılayamayacağı bir süreç bizi bekliyor olacak gibi görünüyor.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 22, 2021, 12:55:48
@Mustafa Gokkaya (53797) sizi dinledik ve kısa süreliğine N11 sisteminde bazı ürünlerde indirim girdik, değerlendirebilirsiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #534 : Aralık 22, 2021, 18:03:27 »
@Ufuk Sönmez (16363) bey tesekkur ederim. Indirimi degerlendirenler olur mutlaka, lakin benim icin fiyat halen yuksek (Silecek icin) ;
diger urunlerinizde balatalarda indirim varsa onlari degerlendirebilirim. Watsupp uzerinden fiyat alacagim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #535 : Aralık 22, 2021, 18:09:40 »
@Ufuk Sönmez (16363) bey tesekkur ederim. Indirimi degerlendirenler olur mutlaka, lakin benim icin fiyat halen yuksek (Silecek icin) ;
diger urunlerinizde balatalarda indirim varsa onlari degerlendirebilirim. Watsupp uzerinden fiyat alacagim.

Şu an için diğer ürünlerde indirim söz konusu değil maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #536 : Aralık 23, 2021, 09:25:59 »
Mustafa bey ihtiyacınız varsa ve ekonomik durumunuz müsaitse kesinlikle alın yoksa bu fiyatları çok ararsınız,doların fiyatının düştüğüne bakmayın yükseldiği vakit piyasaya yansıyan yerinde kalır (bazı ürünler hariç) zaten ufuk bey yazısında uzunca nedenleri sıralamış,bizler vatandaş olarak beklentimiz hep aşağı yönlü oluyor ama reel piyasada işler farklı oluyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • 24 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #537 : Ocak 19, 2022, 10:14:49 »
merhabalar

2020 vision için silecek önerisi olan var mı? yağmurlu havlar için su kaydırıcı kullandınız mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #538 : Ocak 19, 2022, 10:32:57 »
Aracımda Bosch Aerotwin kullanıyorum, oldukça memnunum.  Su kaydırıcı gibi ek meteryaller kullanmadım. Silecekler gayet yeterli geliyor.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • 24 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi