Gönderen Konu: Silecek ve silecek lastiğine dair herşey  (Okunma sayısı 160371 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Silecek ve silecek lastiğine dair herşey
« Yanıtla #500 : Kasım 20, 2021, 15:11:50 »
Ben aracımı 10000 bakımına götürdüğümde bana sol silgeçin iz bıraktığı söylendi, değiştirip değiştirmek istemediğim soruldu. Önce değiştirin dedim. Sonra içime kuşku düştü ne kadar diye sordum. Çift olarak değişmesi gerektiğini ve fiyatının işçilikle 560 TL olduğu söylendi. Gerekirse ben iner kendim silerim, değiştirmeyin dedim. 4 aylık arabada hem de kış görmemiş arabada silgeç nasıl gider dedim, garanti kapsamında olup olmadığını sordum. Garanti kapsamında olmadığını söylediler. Üstelemedim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #500 : Kasım 20, 2021, 15:11:50 »

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #501 : Kasım 20, 2021, 20:04:40 »
2019 Kasımda aracımı aldım. Bir hafta sonra yağmur yağınca sol silecek yukarı çıkarken gayet iyi siliyor. Aşağı inerken iz bırakıyordu. Servise gittim, "değiştirin bunu garantiden bir haftalık araç." Garantiye girmiyor dediler. Öyle kaldı ve hâlâ da bu şekilde siliyor. Eski aracım Astraydı. Araç bir yaşındayken ikinci el olarak almıştım. Onda da benzer bir sorun vardı. O zaman Batman'da görev yapıyordum. Sanayide tanıdık oto aksesuarcı vardı. Durumu anlattım. Eline bir bez ve pense aldı. Kendi kendime, "bu beni yanlış anladı herhalde." dedim. Bezi silecek kolunun ortasına sardı. Sileceği hafif yukarı kaldırarak penseyi beze geçirdi ve cama doğru biraz bastırdı. "Bir şimdi dene?" dedi. Sorun düzeldi. O orijinal sileceği tam 5 yıl kullandım. Sanırım bu yeni kasa corollalarda sileceklerden ziyade, silecek kolunun açısal ayarıyla alakalı bir sorun gibi duruyor. Herkes aynı silecekten şikayetçi olunca birden aklıma geldi. Bir ara deneyeyim diyorum; ama cesaret de edemiyorum. Silecek kolu elimde kalır, diye.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #502 : Kasım 20, 2021, 20:33:58 »
Bence asagi inerken yapiyorsa silecek kolunu  yukariya dogru biraz kivirin . Ben eskiden oyle yapmistim duzelmisti.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #503 : Kasım 21, 2021, 10:44:39 »
Aynı sorun benim aracımda da mevcut aldığımdan beri bu durumdan muzdaribim denenebilir.
2023 hibrit corolla flame x pack....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #504 : Kasım 22, 2021, 00:37:15 »
Sanırım herkeste aynı. Şöför tarafı silecek inerken iz bırakıyor. Bunu ben kil hamuru ile temizleyip, her sabah cama 1,5lt su döküp silecekleri öyle çalıştırarak aşabildim sadece. Eğer önden su dökmeden fışkırtarak silgi çalıştırırsam inerken yine iz yapıyor.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 22, 2021, 00:39:06

@Hüseyin ÖZTÜRKOĞLU (50046)  @Mahmut  Bere (34883) şu uygulamaları daha detaylı anlatsanız hocam

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 162 kere teşekkür etti
« Yanıtla #505 : Kasım 22, 2021, 08:02:18 »
Sanırım herkeste aynı. Şöför tarafı silecek inerken iz bırakıyor. Bunu ben kil hamuru ile temizleyip, her sabah cama 1,5lt su döküp silecekleri öyle çalıştırarak aşabildim sadece. Eğer önden su dökmeden fışkırtarak silgi çalıştırırsam inerken yine iz yapıyor.

@Hüseyin ÖZTÜRKOĞLU (50046)  @Mahmut  Bere (34883) şu uygulamaları daha detaylı anlatsanız hocam
Eski aracıma yapılan şu şekildeydi. Silecek kolunun orta kısmının biraz yukarısına, pense ile cama doğru bastırarak, kola biraz daha hafif bir kıvrım verme. Kolun cama olan baskısı bu şekilde artmış oldu. Bezi sarmaktaki amacı ise kolun çizilmemesi. Bizim şu anda yaşadığımız sorun da buna benzer bir şekilde çözülebilir. Ama ben bu aracıma denemedim. Selamlar.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #506 : Kasım 22, 2021, 09:56:32 »
Eski aracıma yapılan şu şekildeydi. Silecek kolunun orta kısmının biraz yukarısına, pense ile cama doğru bastırarak, kola biraz daha hafif bir kıvrım verme. Kolun cama olan baskısı bu şekilde artmış oldu. Bezi sarmaktaki amacı ise kolun çizilmemesi. Bizim şu anda yaşadığımız sorun da buna benzer bir şekilde çözülebilir. Ama ben bu aracıma denemedim. Selamlar.

bu çözümü biri fidyo (video) ile analtabilir mi lütfen?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #507 : Kasım 22, 2021, 11:33:03 »

Bu yontemi silecek inerken tikir tikir atlamali indiginde de yapmistim. Gecmisti..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #508 : Kasım 22, 2021, 16:24:35 »
Tahmin ettiğime göre anlatayım.
Silecek kolu (ana kol, silecek lastiğinle yekpare olan değil) silecek lastiğinin takıldığı ekleme yakın yerden, metalin çizilmemesi amacıyla üstü bez sarılarak, pense ön cama paralel olacak şekilde kolu kavrayarak, eğer pense sapı tavana bakıyorsa pense hafif sap çevrilerek, silecek koluna sehim verilir, silecek kol ucu cama yaklaştırılır. Bu da sileceğin cama baskısını arttırır.
Dikkat edilecek hususlar, fazla baskıda kırılma olabilir, baskı aşırı artarsa silecek mekanizma ve motoru zorlanabilir. Ayrıca Bauschinger etkisine de (sitede daha önce bilgi vermiştim) dikkat etmek gerekir.

Kısaca; silecek, silecek koluna takılı olmadığı durumdaki kolun ucunun eksenel noktasının, kolun cam yönünde eğilmesi sureti ile cama yaklaştırılması. Baş parmakla da hafif denenebilir, sorun bu şekilde çözülüyorsa.
Tabi bu bilgiler sorumluluk içermez, uygulayıcının insiyatifindedir.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 162 kere teşekkür etti
« Yanıtla #509 : Kasım 22, 2021, 16:30:08 »
Tahmin ettiğime göre anlatayım.
Silecek kolu (ana kol, silecek lastiğinle yekpare olan değil) silecek lastiğinin takıldığı ekleme yakın yerden, metalin çizilmemesi amacıyla üstü bez sarılarak, pense ön cama paralel olacak şekilde kolu kavrayarak, eğer pense sapı tavana bakıyorsa pense hafif sap çevrilerek, silecek koluna sehim verilir, silecek kol ucu cama yaklaştırılır. Bu da sileceğin cama baskısını arttırır.
Dikkat edilecek hususlar, fazla baskıda kırılma olabilir, baskı aşırı artarsa silecek mekanizma ve motoru zorlanabilir. Ayrıca Bauschinger etkisine de (sitede daha önce bilgi vermiştim) dikkat etmek gerekir.

Kısaca; silecek, silecek koluna takılı olmadığı durumdaki kolun ucunun eksenel noktasının, kolun cam yönünde eğilmesi sureti ile cama yaklaştırılması. Baş parmakla da hafif denenebilir, sorun bu şekilde çözülüyorsa.
Tabi bu bilgiler sorumluluk içermez, uygulayıcının insiyatifindedir.
Aynen Hakan Bey. Dediğiniz gibi yapmıştı usta. Tabi eğme olayı çok hafif olmalı. Sorumluluk yapana aittir. Dikkat etmek gerekiyor. Ben bu araca, kendim uygulama cesaretini gösteremedim.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #510 : Kasım 22, 2021, 23:01:34 »
Bunu yeni corolla’da yapamayız. Çünkü zaten nozzle’dan çıkan su silecek koluna çarpıyor. Suyun yarısı kola çarpıp aşağı düşerken yarısı cama geliyor.

Eğer ana silecek demir kolu bir miktar cama doğru eğersek, cama olan baskı artacak fakat bu sefer demir kol bir miktar yükselecek. Bu sefer nozzle’dan çıkan su cama hiç gelmeyebilir.

Anlatan arkadaşlara teşekkür ederim. Nozzle biraz düzgün olsa uygulanabilecek bir çözümmüş aslında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 35 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #511 : Kasım 23, 2021, 09:42:21 »
Merhabalar. Ben de aracımı 2020 ocak ayında aldım. Aldığımdan beri şoför tarafı sileceği bende de çizikler bırakıyor. Servise götürdüm oralı olmadılar. Kendim değiştirmeyi düşündüm ama uygun bir silecek bulsam bile fark eder mi bilemiyorum.
Corolla Dream MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #512 : Kasım 23, 2021, 20:55:14 »
Merhabalar. Ben de aracımı 2020 ocak ayında aldım. Aldığımdan beri şoför tarafı sileceği bende de çizikler bırakıyor. Servise götürdüm oralı olmadılar. Kendim değiştirmeyi düşündüm ama uygun bir silecek bulsam bile fark eder mi bilemiyorum.
Sorun silecek kolunda  sileceği değiştirmek pek işe yaramıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #513 : Kasım 24, 2021, 18:41:40 »
bu rahatsızlığı mail atın toyota ya çok güzel oralı olurlar:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #514 : Kasım 25, 2021, 15:05:32 »
Silecek kolunu hafif kaldırıp orta kısmına biraz baskı uyguladım daha kötü oldu bence bırakın öylece kalsın :DUR:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #515 : Kasım 25, 2021, 19:12:11 »
Arkadaşlar bu işlemi kesinlikle yapmayın silgi kolunun gönyesini bozarsınız yapıp fayda görende hasbelkader olmuştur,yapmanız gereken işlem @Ufuk Sönmez (16363) beyden süpürge takımı alıp değiştirmek en iyi yöntemdir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #516 : Kasım 26, 2021, 15:13:09 »
Son kasa Corolla ile bir önceki kasa Corolla'nım silecekleri aynımı? Uyarmı biribirine?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #517 : Kasım 26, 2021, 15:26:02 »
Son kasa Corolla ile bir önceki kasa Corolla'nım silecekleri aynımı? Uyarmı biribirine?

Silecek tipi ve takılış şekli aynı ölçüleri farklı, son kasa da sol taraf 70cm, sağ taraf 35cm, önceki kasa da sol taraf 65cm, sağ taraf 35cm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #518 : Kasım 28, 2021, 22:13:16 »
Sonuc olarak silecek supurge kolu komple degismeli mi ve tem oto'da bunun fiyati nedir? Sag sol takim olarak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #519 : Aralık 19, 2021, 12:45:29 »
Arkadaşlar bu işlemi kesinlikle yapmayın silgi kolunun gönyesini bozarsınız yapıp fayda görende hasbelkader olmuştur,yapmanız gereken işlem @Ufuk Sönmez (16363) beyden süpürge takımı alıp değiştirmek en iyi yöntemdir.
Bu silecek meselesi canimi sıkıyor. Yukarda bahsedildigi gibi silecek cikarken gayet guzel siliyor,dönüste inerken iz birakiyor. Yeni muz silecek aldim ayni, kil hamuru alip temizledim yine ayni. Simdi siz diyorsunuz ki ufuk beyden supurge takimi alin. Supurge takimi aldigimizda durum degisecek mi? Buna ufuk bey de cevap verirse sevinirim.. 4 aylik aracta bile bu oluyorsa mesele supurge takimiyla degil, direkt silecek kollarinin muhendisligi ile ilgili sanirim.

Silecekleri supurge takimi olarak degistigimizde sorun hallolacaksa degiselim. Ne diyorsunuz ufuk bey?

Mesaj Birleştirildi: Aralık 19, 2021, 12:51:03
Hali hazırda ki silecekleri değiştirmeden önce cam'a kil temizliği yapın,sonrasında silme hâlâ sorunlu olursa kol ile komple değişim yapmanız gerekir,form üyemiz tem özel servis ufuk beylerden almanızı tavsiye ederim ben aldım çok memnunum.

Ben kil temizligi de yaptim yine ayni. Surucu tarafi Silecek kolu+silecek supurgesi mi degismeliyim? Tem oto fiyat verebilir misiniz?