0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sanırım herkeste aynı. Şöför tarafı silecek inerken iz bırakıyor. Bunu ben kil hamuru ile temizleyip, her sabah cama 1,5lt su döküp silecekleri öyle çalıştırarak aşabildim sadece. Eğer önden su dökmeden fışkırtarak silgi çalıştırırsam inerken yine iz yapıyor. Mesaj Birleştirildi: Kasım 22, 2021, 00:39:06@Hüseyin ÖZTÜRKOĞLU (50046) @Mahmut Bere (34883) şu uygulamaları daha detaylı anlatsanız hocam
Eski aracıma yapılan şu şekildeydi. Silecek kolunun orta kısmının biraz yukarısına, pense ile cama doğru bastırarak, kola biraz daha hafif bir kıvrım verme. Kolun cama olan baskısı bu şekilde artmış oldu. Bezi sarmaktaki amacı ise kolun çizilmemesi. Bizim şu anda yaşadığımız sorun da buna benzer bir şekilde çözülebilir. Ama ben bu aracıma denemedim. Selamlar.
Tahmin ettiğime göre anlatayım.Silecek kolu (ana kol, silecek lastiğinle yekpare olan değil) silecek lastiğinin takıldığı ekleme yakın yerden, metalin çizilmemesi amacıyla üstü bez sarılarak, pense ön cama paralel olacak şekilde kolu kavrayarak, eğer pense sapı tavana bakıyorsa pense hafif sap çevrilerek, silecek koluna sehim verilir, silecek kol ucu cama yaklaştırılır. Bu da sileceğin cama baskısını arttırır.Dikkat edilecek hususlar, fazla baskıda kırılma olabilir, baskı aşırı artarsa silecek mekanizma ve motoru zorlanabilir. Ayrıca Bauschinger etkisine de (sitede daha önce bilgi vermiştim) dikkat etmek gerekir.Kısaca; silecek, silecek koluna takılı olmadığı durumdaki kolun ucunun eksenel noktasının, kolun cam yönünde eğilmesi sureti ile cama yaklaştırılması. Baş parmakla da hafif denenebilir, sorun bu şekilde çözülüyorsa.Tabi bu bilgiler sorumluluk içermez, uygulayıcının insiyatifindedir.
Merhabalar. Ben de aracımı 2020 ocak ayında aldım. Aldığımdan beri şoför tarafı sileceği bende de çizikler bırakıyor. Servise götürdüm oralı olmadılar. Kendim değiştirmeyi düşündüm ama uygun bir silecek bulsam bile fark eder mi bilemiyorum.
Son kasa Corolla ile bir önceki kasa Corolla'nım silecekleri aynımı? Uyarmı biribirine?
Arkadaşlar bu işlemi kesinlikle yapmayın silgi kolunun gönyesini bozarsınız yapıp fayda görende hasbelkader olmuştur,yapmanız gereken işlem @Ufuk Sönmez (16363) beyden süpürge takımı alıp değiştirmek en iyi yöntemdir.
Hali hazırda ki silecekleri değiştirmeden önce cam'a kil temizliği yapın,sonrasında silme hâlâ sorunlu olursa kol ile komple değişim yapmanız gerekir,form üyemiz tem özel servis ufuk beylerden almanızı tavsiye ederim ben aldım çok memnunum.