Gönderen Konu: Silecek ve silecek lastiğine dair herşey  (Okunma sayısı 160375 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
Ynt: Silecek ve silecek lastiğine dair herşey
« Yanıtla #480 : Eylül 24, 2021, 07:44:07 »
ben su fiskiyelerinin ön tarafina (cam tarafi) kaporta ile arasina ince lastik soktum. Simdi cama puskurtuyor...

E210’da dediğinizi denedim. Hem çok zor giriyor, plastiği kastırıyor, hem de esnemiyor hiç. Faydası olmadı

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #480 : Eylül 24, 2021, 07:44:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #481 : Eylül 24, 2021, 08:33:01 »
E210’da dediğinizi denedim. Hem çok zor giriyor, plastiği kastırıyor, hem de esnemiyor hiç. Faydası olmadı
Sizin araç için uygun,ayarlı fıskiye başlığı bulursanız değiştirin sorun çözülür
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #482 : Eylül 24, 2021, 15:39:41 »
Sizin araç için uygun,ayarlı fıskiye başlığı bulursanız değiştirin sorun çözülür

👏

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 33 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #483 : Eylül 25, 2021, 11:16:00 »
2018 Corolla orjinal silecekleri üstünde ama artık silerken leke bırakıyor ve lastiğin uç kısımları kopmuş. Orjinal sileceklere lastik alıp takmak istesem lastikleri nerde bulabilirim?
2018 Corolla 1.6 Life Manuel Benzin/LPG - Atiker Grand

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #484 : Eylül 25, 2021, 15:08:28 »
İkitelli’de yamaçlar detailing’e gittim. Cam temizleyeceğim dedim. Direkt mavi verdi. Sarı turuncu ne için dedim? Yeni arabalar, hassas boyalar vs için dedi. Cama olmaz mı dedim? Mavi ile daha iyi yaparsın. Camı yıka temizle. Sabunlu suyla kil hamuruyla sil. Sıkıntı olmaz dedi. Ben de mavi aldım

Valet pro

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #485 : Eylül 26, 2021, 17:00:31 »
Toyota sağ olsun silecek koluna çarpan su fıskiyesi yapmış. Ve servis buna göz göre göre sorun yok diyor. Gördüğün şeye görmüyorum demek kusura bakmayın ama ağır hakareti hakediyor. Daha önceden bunun video ve fotoğraflarını paylaşmıştım

Gerçekten bazen bazı yaklaşımları anlamak güç. Sitrde de paylalmıştım zamanında, V40 Cross Country inceleme ve görüşlerimizi. O tasarımdaki bir araçta, motor kabutu üstünde, görünür halde ve üstelik üç adet fıskiye hangi tasarım düşüncesiyle yapılmış anlayamadık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #486 : Kasım 07, 2021, 14:44:54 »
Gerçekten bazen bazı yaklaşımları anlamak güç. Sitrde de paylalmıştım zamanında, V40 Cross Country inceleme ve görüşlerimizi. O tasarımdaki bir araçta, motor kabutu üstünde, görünür halde ve üstelik üç adet fıskiye hangi tasarım düşüncesiyle yapılmış anlayamadık.

O da volvo’nun ayıbı. Silecek suyu silecek koluna su atıyorsa ve bundan şikayet varsa bunu çok basit şekilde değiştirirsin. Bu araba daha 3-4 sene üretilecek. Yenilerine de yeni nozıl koyulur.

Toyota uk sayfası silecek suyu nasıl koyulur videosunda bile gözüken bir durum. Kendi silgilerinde çarpıp dağılıyor su. Cama çok az geliyor. Bosch aerotwin aldım aloparça’dan. Orijinal ürün. Sağ nozıl ilk püskürtmede cama hiç atmıyor artık. İlk silgi kuru siliyor.

Videonun 1.42 ve 1.43 saniyelerini durdurup bir bakın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #487 : Kasım 07, 2021, 15:28:21 »
Son kasadaki fıskiye tasarımında amaç silginin ilk hareketinde kuru çalışmasın diye yapılmış,videodaki araçta zaten camı yeterince ıslatıyor ve siliyor,yerli üretimlerde kullanılan silgi tasarımında sıkıntı olabilir,

Ayrıca dikkatimi çeken videodaki araçta kaput sabitleme demiri buradaki E220 lerden farklı,kaput üzerine sabitlenmiş bilmiyorum buradaki hybrit'de nasıldır yerli üretim ile Avrupa/Amerika pazarında kiler bile fark ediyor olabilir.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #488 : Kasım 07, 2021, 16:57:01 »
Son kasadaki fıskiye tasarımında amaç silginin ilk hareketinde kuru çalışmasın diye yapılmış,videodaki araçta zaten camı yeterince ıslatıyor ve siliyor,yerli üretimlerde kullanılan silgi tasarımında sıkıntı olabilir,

Ayrıca dikkatimi çeken videodaki araçta kaput sabitleme demiri buradaki E220 lerden farklı,kaput üzerine sabitlenmiş bilmiyorum buradaki hybrit'de nasıldır yerli üretim ile Avrupa/Amerika pazarında kiler bile fark ediyor olabilir.

Servisdekiler de sizin gibi söylüyor. Sorun yok diyor. Gözünün önünde suyun çoğu cama gitmeden silecek koluna çarpıp aşağı iniyor. Ya vicdanınızı ya gözlerini bi kontrol edin dedim en son. Orijinalimde kola çarpan silecek var. Yerli tasarımda sıkıntı olabilirmiş. Yoruma bakın. Toyota’ya bir uğrayın belki araba hediye ederler size.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 07, 2021, 17:22:30
Orijinal silecekler. Yerliler hatalı ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #489 : Kasım 07, 2021, 20:19:47 »
Fıskiye başlıklarını öyle bir yer koymuşlar ki ne yapsan pek fayda etmez. Yukarı aşağı oynar fıskiye bulup taksan da işe yaramayabilir. Çünkü fıskiyenin suyu kola çarpmasın diye, oynar başkıkkarı hafif yukarı kaldırsan su cama teğet geçecek gibi duruyor. Fıskiye başlıkları çok dipte. Ciddi anlamda bir mühendislik hatası var. Kaputun dibinde, kuytu noktada fıskiye mi olur?
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #490 : Kasım 07, 2021, 22:15:31 »
Servisdekiler de sizin gibi söylüyor. Sorun yok diyor. Gözünün önünde suyun çoğu cama gitmeden silecek koluna çarpıp aşağı iniyor. Ya vicdanınızı ya gözlerini bi kontrol edin dedim en son. Orijinalimde kola çarpan silecek var. Yerli tasarımda sıkıntı olabilirmiş. Yoruma bakın. Toyota’ya bir uğrayın belki araba hediye ederler.
Ben Toyota'ya bir kaç günde bir uğruyorum Tansu bey,arkadaşlara araç bakıyoruz ve bizdeki 2020 modeldede hiçbir sıkıntı yok silmesi ve fıkiyesi çok güzel orası benim malım değil ben size bir örnek gösterdim bir çok modelde yurt dışına giden araçlarda birçok farklılıklar olabiliyor,zaten yüklediğiniz videoda cam gayet normal siliniyor ve o videoda yurt dışından.
Fıskiye başlıklarını öyle bir yer koymuşlar ki ne yapsan pek fayda etmez. Yukarı aşağı oynar fıskiye bulup taksan da işe yaramayabilir. Çünkü fıskiyenin suyu kola çarpmasın diye, oynar başkıkkarı hafif yukarı kaldırsan su cama teğet geçecek gibi duruyor. Fıskiye başlıkları çok dipte. Ciddi anlamda bir mühendislik hatası var. Kaputun dibinde, kuytu noktada fıskiye mi olur?
İkinci aracım olan Fiat Doblo 2016 modeldede aynı şekilde kaputun altında bu güne kadar hiç sıkıntı yaşamadım,2020 toyatanın da aynı yerde ondada sıkıntı yaşamadım.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 162 kere teşekkür etti
« Yanıtla #491 : Kasım 07, 2021, 22:47:53 »
Ben Toyota'ya bir kaç günde bir uğruyorum Tansu bey,arkadaşlara araç bakıyoruz ve bizdeki 2020 modeldede hiçbir sıkıntı yok silmesi ve fıkiyesi çok güzel orası benim malım değil ben size bir örnek gösterdim bir çok modelde yurt dışına giden araçlarda birçok farklılıklar olabiliyor,zaten yüklediğiniz videoda cam gayet normal siliniyor ve o videoda yurt dışından.İkinci aracım olan Fiat Doblo 2016 modeldede aynı şekilde kaputun altında bu güne kadar hiç sıkıntı yaşamadım,2020 toyatanın da aynı yerde ondada sıkıntı yaşamadım.
Ümit Bey, 2020 modellerde fıskiye suyu silecek koluna çarpmıyor mu?
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 76000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #492 : Kasım 08, 2021, 00:06:12 »
2019 model e210 corolla aracım için 70e 35 hybrid tip silecek hiçbir sitede bulamadım. Sileceksepetinde buldum inwells'in oda stokta yok yazıyor. Varmı bildiğiniz uyumlu hybrid tip, bütçeye uygun silecek? Teşekkürler
Unknown!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 61500
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #493 : Kasım 08, 2021, 18:18:35 »
2019 model e210 corolla aracım için 70e 35 hybrid tip silecek hiçbir sitede bulamadım. Sileceksepetinde buldum inwells'in oda stokta yok yazıyor. Varmı bildiğiniz uyumlu hybrid tip, bütçeye uygun silecek? Teşekkürler
Alt kasalarin 65-35 al tak 5 cm kisa cok sorun olmaz bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 162 kere teşekkür etti
« Yanıtla #494 : Kasım 08, 2021, 19:56:12 »
https://m.n11.com/toyota-corolla-2020-22-on-cam-silecek-silgi-silgec-takimi-70x35cm-P483311170?adBidding=true#
Sanırım bu ürün olur gibi.
https://m.n11.com/toyota-corolla-on-silecek-takimi-2018-2021-rbw-hibrit-P471492077#
Bu iyi ve bilindik bir marka. RBW markayı daha önceki aracımda üç kış kullanmıştım.
Ayrıca
https://m.n11.com/toyota-corolla-silecek-takimi-2018-2021-inwells-hibrit-P471493129

Bu üçünü değerlendirebilirsiniz.
Aldığınız ürünü kullandıktan sonra, deneyimlerinizi burada  paylaşırsanız sevinirim. Almak istediğimizde bir fikir olur.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • suvaslu
  • Kilometre: 6000
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #495 : Kasım 20, 2021, 09:26:46 »
Bir buçuk senelik arabada sileceğin cami lekeli bırakması ve temizlemesi ne kadar normal. Bu kadar kalitesiz mi? Sorunu yaşayan üyemiz varmı. Garantiden değiştirme imkanı olabilir mi. ?
Silecek önerisi olan varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #496 : Kasım 20, 2021, 09:49:56 »
Camınızı mavi kil hamuruyla güzelce temizleyin derim. Silecek izlerinin bir kısmı yıkamada temizleyen cama yapışmış tozlardan oluyor. Ben valet pro kullandım mavi renk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #497 : Kasım 20, 2021, 11:29:20 »
Bildiğim kadarıyla silecekler garantiye girmiyor ama yine de sorun,1.5 yıllık arabada silecek sorunu olması can sıkıcı,biz de halen 2017 model de orijinal silecek lastikleri var ama yazın silecekleri beyaz bir örtü ile örtüyorum.Önerilen cam kilini deneyin umarım işe yarar ondan sonra durumu değerlendirirsiniz yeni silecek almak için.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #498 : Kasım 20, 2021, 12:10:59 »
Bir buçuk senelik arabada sileceğin cami lekeli bırakması ve temizlemesi ne kadar normal. Bu kadar kalitesiz mi? Sorunu yaşayan üyemiz varmı. Garantiden değiştirme imkanı olabilir mi. ?
Silecek önerisi olan varmı?
Merhabalar,
1 buçuk yıllık arabada silgi sorunu olması eski zamana göre normal değil ama günümüzde gayet normal,çünkü havamız aşırı kirlendi ve araçları yakadıkları şampuanlar vs çok fazla kimyasal içermekte bu kirliliklerin hepsi camda vs birikmikte ve araç fazla güneş altında kalıyorsa zaten yapacak bişey yok,
Önerildiği gibi kil uygulaması yapmanızı tavsiye ederim.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #499 : Kasım 20, 2021, 14:12:20 »
2009 corollamda 160b km boyunca silecekleri hiç değiştirmeden kullandım 2016 da sattığımda hala iz bırakmıyordu. 2016 da 0 km olarak aldığım versoda ise geçen sene 60b km olduğu halde sileceği değiştirmek zorunda kaldım. Tamamen aynı koşullarda kullanıldı. Servis aracın normal garantisi boyunca plastik/deri parçaları garantiye sokuyor. Bence bir şansınızı deneyin
2020 1.6 Corolla Dream Multidrive S (2022-
2015 1.4 D-4D Corolla Touch M/M (2022- 
2016 1.6 D-4D Verso Advance (2016-2022)
2009 1.4 D-4D Corolla Class (2014-2016)