Gönderen Konu: Silecek ve silecek lastiğine dair herşey  (Okunma sayısı 160351 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '20
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Silecek ve silecek lastiğine dair herşey
« Yanıtla #580 : Aralık 19, 2024, 12:38:49 »
Evet degistirebilirsin c tip hibrit sileceklere uygun silecek lastigi 8mm olandan alırsan rahatlıkla değişim  kolaylıkla yapabilirsiniz.

Sileceği araçtan söktükten sonra sileceğin neresinden müdahale edeceğim. Kızak bölümüne ulaşmak için nereyi açmam lazım, fotoğraf vb gönderme imkanınız var mı?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #580 : Aralık 19, 2024, 12:38:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '23
  • 168 kere teşekkür etti
« Yanıtla #581 : Mart 17, 2025, 11:53:13 »
Merhaba iyi günler. 2023 Model (E210) kasa corolla sahibiyim. Sileceklerin lastiğini değiştirmke istiyorum. kendim sadece lastik siparişi vereceğim fakat bu lastiklerin türleri varmış. Hangi türünü tercih etmem gerekiyor. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #582 : Mart 17, 2025, 11:57:49 »
Sadece silecek lastiği değişecek ise boylarını ölçün ,ona göre piyasada ne varsa (bosch vs) alırsınız,ya da ben uğraşamam diyorsanız,bir aksesuarcıya gidin hesaplı fiyattan silecek lastiklerini değiştirirler.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #583 : Mart 18, 2025, 08:24:22 »
Aloparça’dan bosch aerotwin almıştım. 3,5 sene oldu. Hala iyi siliyor. Tabi bunun için birkaç şeye dikkat ettim.

- sabah aracıma binerken silecek üstündeki tozları üfledim veya cama biraz su döktüm kaba tozları temizledim.
- silecek lastiğine en ufak bez mendil bile sürmedim, temizlemedim
- cam suyu haricinde bir şey kullanmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '18
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #584 : Mart 18, 2025, 15:03:17 »
Merhaba iyi günler. 2023 Model (E210) kasa corolla sahibiyim. Sileceklerin lastiğini değiştirmke istiyorum. kendim sadece lastik siparişi vereceğim fakat bu lastiklerin türleri varmış. Hangi türünü tercih etmem gerekiyor. Teşekkürler.
Merhaba, üzerinde orjinal hibrit silecek varsa yanılmıyorsam tip c silecek lastiği uyuyordu. muz tip varsa genelde b tip oluyor. Kanallardan lastiği çıkarttıktan sonra orjinal süpürgedeki çelik şeritleri alıp yeni süpürgeye takıyorsunuz. Sonrasında kanallardan geçirerek yerine oturtuyorsunuz. Orjinal sileceklerde lastik harici aksam da çok sağlam ve kaliteli, sonradan alınan lastiklere zarar vermeden takarsanız fena iş çıkartmıyor ama söküp takmak biraz el mahareti istiyor. Ben bosch aerotwin kullanıyorum ilk taktığım zaman inanılmaz iyiler ama uzun olan çabuk iz bırakmaya başlıyor.