Anket

Hangi toyota verso? ve neden?

Corolla verso(2004-2009)
15 (38.5%)
Verso(2009-2013)
24 (61.5%)

Toplam Oy Verenler: 38

Gönderen Konu: Corolla Verso ile Verso arasında kaldım yardım lütfen!  (Okunma sayısı 24684 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Verso ile Verso arasında kaldım yardım lütfen!
« Yanıtla #60 : Nisan 16, 2013, 20:08:18 »
antalya seat bayiinde inceledim. araç güzel. seat çizgileri var dışında ve iç malzeme ön kadran olsun... vw yi anımsatıyor..kaliteli.. yan aynalar otomatik kapanıyor.ön koltuk elektrikli ayarlanıyor.zenon far vardı.arka koltuklar oldukça diz mesdafesi fazla ve hareket ediyor bagımsız olarak.. bagaj ben gbii çocuklu aileler için çok iyi.. zaten versoyu da bebek yüzünden istiyorum malum valiz fazla:)))dizel otomatik ama otomatik vites kolu yandan düğmeli ve ben sevmiyorum o şekildeki vites topuzlarını..navigasyon var koltuk başlıklarınada koydurmak isterseniz tooplam 4000tl daha istediler 3500e yaparız dediler.karar verin biraz daha bişeyler yaparız dedi.... versonun cam tavanı geri görüş kamerası ve toyota ya olan sempatimle çıktıktan sonra versdo daha güzel dedim ama eşim seata hayran kaldı tam bizlik bu daha güzel dedi:((( ama cam tavan  yokkk seatta istesenizde..
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Nisan 16, 2013, 20:08:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Nisan 16, 2013, 20:12:46 »
Verso 7 koltuk, altea XL 5 koltuk. Bu yüzden sanki Verso nun Seat daki karşılığı 7 koltuklu Alhambra gibi geliyor. Onun da fiyatı verso dan kalmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Kilometre: 31000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Nisan 16, 2013, 20:33:38 »
alhambra 78000tl den satılıyor.. gercekten müthiş büyük bi araç çok harika ama pahalı.. vw deki karşılığı sharan modeli... alhambrayı incelerken satış temsilcisi seneye vw sharanı getirecek die söledi.
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 205154
  • Model Yılı: '12
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Nisan 16, 2013, 20:54:07 »
Verso 7 koltuk, altea XL 5 koltuk. Bu yüzden sanki Verso nun Seat daki karşılığı 7 koltuklu Alhambra gibi geliyor. Onun da fiyatı verso dan kalmaz.

Ben xl yi 7 kişilik diye biliyordum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Nisan 16, 2013, 22:59:44 »
kayseri de oturduğumuzdan mıdır? bende biraz yakıt ekonomisinden  bahsedeyim. kullandığım 1500 kg verso ile eşimin kullandığı 970 kg 99 corsa aynı yakıtı yakıyor. ikiside lpg li. bu oran beni versoya daha çok bağlıyor.22 lt lpg ile yazın uzun yolda sakin kullanımda 290 km gitmişimdir. bu arada vsc özelliği elegantlarda var. 2.5 senedir kullanıyorum. 3 defa devreye girdi ilki bilinçsiz, sonrakiler deneme amaçlı düşük hızda viraja sert girerek  gerçekleşti.  alacağınız araba şimdiden hayırlı olsun . boya önemli değil ama değişensiz olsun.
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Nisan 17, 2013, 04:09:13 »
kayseri de oturduğumuzdan mıdır? bende biraz yakıt ekonomisinden  bahsedeyim. kullandığım 1500 kg verso ile eşimin kullandığı 970 kg 99 corsa aynı yakıtı yakıyor. ikiside lpg li. bu oran beni versoya daha çok bağlıyor.22 lt lpg ile yazın uzun yolda sakin kullanımda 290 km gitmişimdir. bu arada vsc özelliği elegantlarda var. 2.5 senedir kullanıyorum. 3 defa devreye girdi ilki bilinçsiz, sonrakiler deneme amaçlı düşük hızda viraja sert girerek  gerçekleşti.  alacağınız araba şimdiden hayırlı olsun . boya önemli değil ama değişensiz olsun.

İnşallah gönlümüze göre temiz bir araç buluruz. Zaten benim de boya takıntım pek yok ama değişene sıcak bakmıyorum. Bu arada corolla verso nun yakıt tüketimi bahsettiğiniz değerlerde ise gayet makul.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Nisan 17, 2013, 20:50:41 »
ş.içinde kışın lph 2,70 km ,0.30 tl yakıyordu.Hantal işte ya.hantallıgına bir türlü alışamadım
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Nisan 17, 2013, 21:14:02 »
Tuncay bey sizin bir önceki aracınız neydi acaba? Neticede hantallık göreceli bir kavram ve kişiden kişiye farklılık göstermesi gayet tabiîdir. Ben şu an vw bora 1.6 16 v 105 hp kullanıyorum ve bence alt devirler hantal. Üst devirlerde sıkıntısı yok ama ilk hızlanması biraz zaman alıyor. Belki sizdeki araç bana göre atik gelebilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Nisan 17, 2013, 21:15:58 »
Biz 2004 model 1.6 elegant donanımlı Verso'ya sahibiz. Birde yakınlarda yeni kasa premium donanımlı 1.6 Auris aldık. Yeni Auris bir öncekine kıyasla çok daha başarılı. Ancak Verso'nun yeri ayrı. Biz bu ana kadar sorunsuz kullandık ve çok memnunuz. Allah kısmet ederse bir 10 yıl daha kullanırız.  Ben şunu söylemek istiyorum aslında. Her marka (Toyota'da dahil) yıllar geçtikçe uzun yıllar kullanılacak araçlardan ziyade kullan-at mantığı ile araç üretmeye başladılar. Çünkü "tüketim toplumları" doğdu.  Eskiden Opel, Toyota denilince sağlam araç imajı daha kuvvetliydi. Şimdilerde maliyeti düşürmek için herşeyden kırpıyorlar. Örneğin geçen gün yeni Auris'in arka koltuklarını incelerken koltuk arkalarındaki döşemelerde yer yer boşluklar olduğunu fark ettim. Sorsanız aracın ağırlığını hafifletmek için yaptık diyecekler. Bana pek inandırıcı gelmeyecek tabii ki. Aracı daha sağlam yapmak için daha güçlü fakat daha hafif bir konstrüksiyon kullanılacak ama koltuklara çözüm bulunamayacak. Ayrıca kaputu açınca radyatör ile ön ızgara arasında bir boşluk var. Normalde bu boşluğun üzerinde güvenlik amacıyla plastik bir örtü olması gerekir. Ama yok. Bahsettiğim Auris en üst donanım ve 2013 model. Avrupada satılanlarda da bu parça yok. Ama 2004 model Verso'da var. Arka koltukların arkası da sert mazleme ile kaplı. Koltukları kapatıp bagajla birleştirince sağlam ve geniş bir yüzey sağlıyor. Biz uzun yolculukta 2 koltuğu bu şekilde kapatıp üzerine battaniye sererek çocuklara yatmak için yer yaptık. Yakıt tüketimi de tamamen kullanıcıya bağlı. İstanbul Manavgat güzergahında trafik kurallarına uygun olarak araç kullanıp 100 km.de ortalama 5.3 lt yakıt ortalaması elde ettim. Dönerkende aynı ortalama ile döndüm.

Yeni modelli 2.el almak teorik olarak daha mantıklı olabilir. Ancak burada sadece model yılına değil aracın genel kullanımına, servis bakımlarının yapılıp yapılmadığına, kilometresine ve ağır bir kaza geçirip geçirmediğine de bakmanızı öneririm. Performansta çok göreceli bir kavram. Ben neredeyse 9 yıldır kullanıyorum. 6 kişi + ağzına kadar yükle kaç defa İstanbul - Antalya yaptım.  Yarış yapmıyorsanız ve trafik kurallarına uyarsanız hiç bir sıkıntısı yok.

Verso ile amacınıza yönelik doğru bir tercih yaptığınızı düşünüyorum. Aklınız başka bir yerde kalmasın. İnşallah kendinizi için en uygun ve doğru araca ulaşırsınız.
2004 Corolla Verso Elegant 1.6 VVT-i (2004-...)
2011 Auris 1.33 Comfort (2011-2013)
2013 Auris 1.6 Valvematic Premium Multidrive S (2013-2017)
2017 C-HR 1.2T 4x2 Diamond Premium (2017-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Nisan 17, 2013, 21:27:05 »
Biz 2004 model 1.6 elegant donanımlı Verso'ya sahibiz. Birde yakınlarda yeni kasa premium donanımlı 1.6 Auris aldık...
Verso ile amacınıza yönelik doğru bir tercih yaptığınızı düşünüyorum. Aklınız başka bir yerde kalmasın. İnşallah kendinizi için en uygun ve doğru araca ulaşırsınız.

Gerçekten emek verip görüşlerinizi samimiyet ve doğrulukla yazdığınız için çok teşekkür ederim. Ben dediğiniz konuyu 2005 bora aracımda gayet iyi tecrübe ettim. 2007 jetta da bile aynı malzeme kalitesini bulamadım. Önceden imiş kalite ve müşteri için araç üretmek! Şimdi devir ticaret devri kullan-at fikri hakim. Benim aklımı çelen eski kasadaki malzeme kalitesiydi. Ama yeni kasalardaki donanım da akıl çelmiyor değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Nisan 19, 2013, 13:33:07 »
Gerçekten emek verip görüşlerinizi samimiyet ve doğrulukla yazdığınız için çok teşekkür ederim. Ben dediğiniz konuyu 2005 bora aracımda gayet iyi tecrübe ettim. 2007 jetta da bile aynı malzeme kalitesini bulamadım. Önceden imiş kalite ve müşteri için araç üretmek! Şimdi devir ticaret devri kullan-at fikri hakim. Benim aklımı çelen eski kasadaki malzeme kalitesiydi. Ama yeni kasalardaki donanım da akıl çelmiyor değil.

Eğer daha yüksek kalite istiyorsanız en eski E12 Versolara (ZZE121l-FWMNKW) bakmanızı tavsiye ederim, zira Japonya montajı olur kendileri.

Orjinal bir örnek;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ilk-sahibinden-satilik-121868099/detay

1.8 Linea Sol A/T örnek;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-otomatik-2002-model-117.000-de-cift-sunroof-masrafsiz-verso-112200360/detay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Nisan 19, 2013, 16:21:06 »
Eğer daha yüksek kalite istiyorsanız en eski E12 Versolara (ZZE121l-FWMNKW) bakmanızı tavsiye ederim, zira Japonya montajı olur kendileri.

Orjinal bir örnek;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ilk-sahibinden-satilik-121868099/detay

1.8 Linea Sol A/T örnek;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-otomatik-2002-model-117.000-de-cift-sunroof-masrafsiz-verso-112200360/detay

Ufuk bey bana 7 kişilik olan kasalardan lazım. O eski kasa verso nun malzeme kalitesini duymuştum ama maalesef  ihtiyacı karşılamıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Nisan 19, 2013, 17:04:31 »
Verso Hantal, kamyonet gibi mübarek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Nisan 19, 2013, 17:17:48 »

Kemal abi eski kasa mi hantal yeni kasa mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Nisan 19, 2013, 17:29:32 »

Ben 0-100'ü 9 saniye olarak ölçebildim, Tundra V8'le kıyaslanamaz elbette :)

http://youtu.be/mgS7NLjUcxg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Nisan 19, 2013, 17:31:21 »
Kemal abi eski kasa mi hantal yeni kasa mi?

Orasını bilemem, ben konunun gidişatına göre fikir beyan ediyorum :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Nisan 19, 2013, 19:33:45 »
Orasını bilemem, ben konunun gidişatına göre fikir beyan ediyorum :rofl:

Yapma abi gidişatı boşver objektif ol sen   8-) hangi kasada sıkıntı var ise ona göre seçim yapalım  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Nisan 21, 2013, 21:14:38 »
Tuncay bey sizin bir önceki aracınız neydi acaba? Neticede hantallık göreceli bir kavram ve kişiden kişiye farklılık göstermesi gayet tabiîdir. Ben şu an vw bora 1.6 16 v 105 hp kullanıyorum ve bence alt devirler hantal. Üst devirlerde sıkıntısı yok ama ilk hızlanması biraz zaman alıyor. Belki sizdeki araç bana göre atik gelebilir
bir önceki  aracım verso ile aynı motora sahip corolla hb idi.Verso ilk hızlanmalarda agır.düşük vites yüksek devir çevirirse azcık serileşiyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Nisan 22, 2013, 09:52:35 »
2004 - 2013 arasındaki 1.6 benzin motorlu hangi versoyu alırsanız alın düşük devirlerde aracın ağırlığı nedeniyle kalkışta hantaldır, ancak 3000 devir üzerinde çok seri ve güçlü bir yapıya kavuşur, 1.8 mmt ler ise bu yönden sıkıntısızdır (ancak ekonomi modunda iseniz araç yine devrini kendi ayarladığı için yavaş bulunulabilir tavsiyem araca ES modunda kullanmaktır), 2.0 ve 2.2 dizel modeller ise yüksek tork nedeniyle kalkışta çok seridir

sonuçta bu araç bir aile arabası bir sprinter değil  ama eğer kalkışta gazı sona kadar basarsanız gücünü gösterir :)
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Today Tomorrow Toyota
  • Araç: Auris
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Nisan 22, 2013, 10:34:12 »
Versolara herzaman hastayim
Bagaj sıkıntısı 0 hem aile hem sportif al ömür boyu kullan gibi birsey
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.33 Comfort.
  2 4 6