Anket

Hangi toyota verso? ve neden?

Corolla verso(2004-2009)
15 (38.5%)
Verso(2009-2013)
24 (61.5%)

Toplam Oy Verenler: 38

Gönderen Konu: Corolla Verso ile Verso arasında kaldım yardım lütfen!  (Okunma sayısı 24676 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Verso ile Verso arasında kaldım yardım lütfen!
« Yanıtla #20 : Nisan 14, 2013, 21:37:39 »
Evet bu 7 kişilik değil bundan sonraki kasa 7 kişilik tam bir aile aracı :) sunuda eklemek isterim aracı 7 kişilik yapınca arka bagaj adeta yok oluyor gibi bişey bunuda göz önünde bulundurun. Tabi birde easy-flat die birşey vardi tüm koltuklari yatirinca arkada çok büyük bir düz alan sizi karşılıyor  :)
Arkadaki 2.sıraya yetişkin kişiler oturamıyor sanıyorum.Bir yerde okumuştum gibi geliyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 14, 2013, 21:37:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 205154
  • Model Yılı: '12
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 14, 2013, 21:39:02 »
Doğru en son 11 yaşındaki çocuğa kadar kullanılabiliyor. Zaten yedi kişilik hali sürekli kullanılmayacak. 

corolla verso ve verso sahibi arkadaşların değerli yorumlarını dört gözle bekliyorum.

--moderasyon notu--

peş peşe yazılan iki ileti birleştirildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 14, 2013, 22:17:19 »
Ben yerinizde olsaydım yeni kasanın(zgr20) gösterge panelini beğenmesem de ayırdığım bütçenin el verdiği en yüksek modelin en temiz aracını almayı tercih ederdim. Yeni kasanın motorunu iyileştirerek daha fazla beygir çıkartmışlar ancak normal şartlar altındaki kullanımda değişikliğin fazla hissedilmeyeceği kanaatindeyim. 1,6lt motor için her ikisini de biraz hantal buluyorum ama aile arabasından beklenti konusunda söyleminiz doğru. Ben 1yıldan fazladır 2005modeli kullanıyorum;  yokuşlarda-sollamalarda da mahcup etmedi.
Bu arada zgr20, 2009da üretilmeye başlanan verso'nun kod adıdır. http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Verso
Şimdiden aracınız hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 14, 2013, 22:53:15 »
Ben yerinizde olsaydım yeni kasanın(zgr20) gösterge panelini beğenmesem de ayırdığım bütçenin el verdiği en yüksek modelin en temiz aracını almayı tercih ederdim. Yeni kasanın motorunu iyileştirerek daha fazla beygir çıkartmışlar ancak normal şartlar altındaki kullanımda değişikliğin fazla hissedilmeyeceği kanaatindeyim. 1,6lt motor için her ikisini de biraz hantal buluyorum ama aile arabasından beklenti konusunda söyleminiz doğru. Ben 1yıldan fazladır 2005modeli kullanıyorum;  yokuşlarda-sollamalarda da mahcup etmedi.
Bu arada zgr20, 2009da üretilmeye başlanan verso'nun kod adıdır. http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Verso
Şimdiden aracınız hayırlı olsun.

Doğru diyorsunuz ama ne bileyim işte kararsız kaldım. Nasipte ne ise odur, belli mi olur belki corolla verso olur belki verso sonuçta 2. el bir araç alacağız hangisinin temizi denk gelirse

ilk olarak verdiğiniz bilgiden dolayı yeni birşey öğrendim teşekkür ederim. Peki siz kullandığınız süre zarfında rica etsem aracınız ile ilgili olarak olumlu ve olumsuz yönlerini yazar mısınız?

-----moderasyon notu---

peş peşe yazılan iki mesaj birleştirilmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 14, 2013, 23:20:50 »
2011 Ekim'den beri 2008 verso comfort extra kullanıyorum. Şimdiye kadar beni üzecek hiç bir masrafı olmadı. her yaz 5000 km civarı yol yaparım. geçtiğimiz yaz lpg fiyatları ile uzun yolda 20kr yaktı. ve çok konforlu bir araç. 7. sıra koltukları ben bir kaç kere sadece tekini açıp diğer tarafı bagaj olarak kullandım. zira ikisi açılınca bagaj kalmıyor. bundan önce 2.0 scenic vardı bende. onun kadar atik olmasada çekişi üzmüyor insanı. biraz devirli kullanınca hemen toparlıyor. kronik sorun olarak ön tweeterlardan ve camlar açık iken kapıyı kapatınca cam vuruyor gıbı ses yapıyor (çogu toyotada böyle) tweeterlara sunger çözümü mevcut. şehir içi şu an 40lt lpg ile 375km yol yapıyorum.
sunroofu bence çok istemeyin. scenicde 2 tane vardı. yazın perdesini bile açınca güneş insanı yakıyor. sadece yazın ve bahar akşamları açabilirsiniz. birde yandaki yolcu için yağmur izlemesi güzel oluyor.
şimdi asıl soruya cevap vereyim. imkanınız varsa ilerisi için yeni model almak her zaman karlıdır. ama bütçenizi zorluyor ise 2 kasa versoda gayet ihtiyaçlarınızı cevaplar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 15, 2013, 09:05:54 »
2011 Ekim'den beri 2008 verso comfort extra kullanıyorum. Şimdiye kadar.

Selçuk bey değerli görüşleriniz için teşekkür ederim. Sunroof u aslında çok istiyorum ama bu görüşleriniz beni caydırmiyor da değil. Gönül sunroof olmasından yana

biraz önce anket e baktım da. 5 e 1 corolla verso üstünlüğü mevcut :DUR:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 15, 2013, 12:13:38 »
Bence de bir önceki kasanın iç dizaynı çok daha güzel. Yeni kasa da göstergelerin ortada olmasını benimseyemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 15, 2013, 13:58:57 »
Bence de bir önceki kasanın iç dizaynı çok daha güzel. Yeni kasa da göstergelerin ortada olmasını benimseyemedim.

Valla bende öyle düşünüyorum Zafer abicim. Ankette corolla verso önde donanım olarak ise verso önde. Gönül eski tasarım da ama yenisi ile de arasında birçok fark var. Sunroof, ses yalıtımı, beygir gücü, güncel kasa vs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 15, 2013, 14:10:42 »
Ben 1,5 yıldır kullanıyorum, genel olarak gayet memnunum. Aracın sorunsuzluğu malum, yanısıra eski aracıma(2003 corolla) göre yalıtımı gayet başarılı. 7 koltuk olması ise çok büyük avantaj. Arka koltuklar olmasa dahi çok ferah. 2.sıra koltuklar hareketli olduğundan bagajı büyütmek gerekmiyorsa bacak boşluklarını genişletebilirsiniz. Şahsen 3.sıra koltukları en az ayda 1 kullanıyorum. O koltuklar küçük ama rahat olmasa da kısa mesafede ben bile oturabilirim. (190cm boy, 95kg) Bu durumda pek bagaj kalmadığı doğru(ufak tefek şeyleri ayak altına veya kucağa alıyorlar) ancak zaten uzun yolda kullanmıyorum. 10-15km mesafelerde müthiş işe yarıyor, olmasaydı iki tur yapacaktım.

Eksileri; 1,6lt dizel seçeneği yok. Ses sistemi çok iyi değil. Kapılardaki kumaşlar zamanla sarkıyor. Tabii bu sorunlar çözümsüz değiller. LPG, iki hoparlör ve deri kaplama ile çözümden şahsen tatmin oldum. Çözülmeyen sorunları da var; biraz hantal ama aile aracından beklentim bu değildi zaten. Gerektiğinde yüksek devirli kullanımla memnunum. Kliması Mersin sıcağında araç doluysa yetmiyor. Comfort donanımı keşke biraz daha donanımı olsaydı dedirtiyor. Ben elegant aramıştım hep ama nasip kısmet buymuş...

Doğru diyorsunuz ama ne bileyim işte kararsız kaldım. Nasipte ne ise odur, belli mi olur belki corolla verso olur belki verso sonuçta 2. el bir araç alacağız hangisinin temizi denk gelirse

ilk olarak verdiğiniz bilgiden dolayı yeni birşey öğrendim teşekkür ederim. Peki siz kullandığınız süre zarfında rica etsem aracınız ile ilgili olarak olumlu ve olumsuz yönlerini yazar mısınız?

-----moderasyon notu---

peş peşe yazılan iki mesaj birleştirilmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 15, 2013, 14:26:43 »
Ben 1,5 yıldır kullanıyorum, genel olarak gayet memnunum. Aracın sorunsuzluğu malum, yanısıra eski .....

Beni dikkate alıp görüşlerinizi belirttiğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim. Aslında benim de istediğim en full olan kasa. Sonuçta donanım olarak gayet tatmin edici

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 15, 2013, 15:12:03 »
benim sana önerim ise bütçen dahilinde daha makul bir çözüm bulabiliyorsan 1.8 mmt 130 beygir corolla verso elegant bul :)

ben 2004 içerisinde aldım ve hala kullanıyorum 2 çocuk büyüdü içinde diyebilirim ve araç halen 98.000 e yeni geldi, şu an satılan tüm versolar kadar donanımlı hatta 1.6 motorlu olanlardan daha tutumlu bir araç ne düzde ne yokuşta derdin olmaz, 7 koltuklu istediğin gibi oynarsın içerisinde, hele çocuklu bebekli aileler için versoların hangi modelini alırsan al bir daha başka araçta bu kadar rahat etmezsin :)

1.8 leri 28.000 ile 33.000 tl arasında bulabilirsin ancak satanı azdır :)  ayrıca yıl itibarı ile model düştüğü için vergiside çok hesaplıdır, benim aracı sana vereyim ama daha satmaya 1 yıl var, benim ufaklığı büyütme nedeniyle :)
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 15, 2013, 16:02:01 »
1.8 bulmak biraz zor. Aslında iyi olur düşük km li bir tane ama ah bu kararsızlık yok ku bu kararsızlık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 15, 2013, 16:05:04 »
tek dezavantajı yıl ve kasa farkı ama bence makul çözüm
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 15, 2013, 16:44:21 »
tek dezavantajı yıl ve kasa farkı ama bence makul çözüm
aracın yakıtı nasıl 1.8 olması çok yakacakmış imajı veriyor.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 15, 2013, 17:03:18 »
1.8 olması Sedat beyin dediği gibi sollama,bayır vs de daha rahat olması avantajını beraberinde getirir ama yakıtı bilmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 15, 2013, 17:04:26 »
1.8 olması Sedat beyin dediği gibi sollama,bayır vs de daha rahat olması avantajını beraberinde getirir ama yakıtı bilmiyorum
İster istemez çok ufakta olsa bir fark olacaktır mutlaka.Ama bu rampada veya buna benzer üst limitlere yaklaştığı anlarda 1.8 in avantajı olacak ve oradan dengeleyecektir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 15, 2013, 17:07:07 »
Bu arada verginiz ne kadar Sedat bey?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 15, 2013, 17:47:01 »
Kendime arça ararken 1 tane 2007 sol versoya bakmıştım param yetse 1 dakika bile düşünmez alırdım .Okadar söyleyim resmen hayran kaldım kesinlikle corolla verso .Birde şu var yeni üretilenlerin iç malzmesi sanki eskiler kadar kaliteli degil gibi geldi bana.Karar senin tabiki .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 15, 2013, 18:04:02 »
Valla bende öyle düşünüyorum Zafer abicim. Ankette corolla verso önde donanım olarak ise verso önde. Kararsız kaldım

Bende eski Corolla Versoya oy verdim. Donanım açısından premium olmayacaksa eski kasa ile yeni arasında çok fark olacağını sanmıyorum. Fakat motor gücü olarak 1.6 motorlar da biraz fark var alınabiliyorsa 2.0 dizel veya 1.8 olabilir. Yeni Verso tabiki daha avantajlı güncel kasa vs vs bu segmentte yeni Cmax'i geçen günlerde yakından inceledim ve araç çok hoşuma gitti. Fiyat ve donanım motor seçenekleri açısından bu segmentte alınabilecek mantıklı bir seçenek gibi görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 15, 2013, 18:27:35 »
2011 agustosundan beri 2006 verso elegant kullanıyorum.şahesne yenı kasa daha atik daha agresif duruyor.Ben yenı kasanın dizaynını daha çok begenıyorum.2004 corollahb nin malzeme kalitesi  2006 verso elganttan  2 kat daha iyi.keza 2004 corolla hb 2013 corolladanda malzeme kalitesi olarak dah iyi.Ben sizin gibi 2 çocuktan sonra  uzun yolda bagajından dolayı versoya geçtim.sunroof olayına gelince perdesini kapatınca  zaten güneş sizi rahatsız etmiyor.ilerde su alır bilmem ne alır olaylarına katılmıyorum:Bakımlarını yaptıkça sorunsuz kullanabilirsiniz.Ben her yaz tahliyelerini dişlililerini  tamizletip bakım yaptırıyorum.Yaz geldiği zaman sunroof fitilleri dahil cam ve kapıdaki fitilleri silikon spreyle  ayda 1 temizliyorum.Kutuda güneş ıiınlarından korur yazıyor ne kadar doğru..
Versonun iç malzeme kalitesi bence çokta iyi değil hb den sonra.Yan kapı döşemeleri  sürtünmeden dolayı hafifte olsa bırakıyor.motor olarak 1,6 110 beygşr çok yeterli değil.Büyük şehirlerde bir yandan sıkıntı.Ama araçla yüksekten seyretmek ayrı bir keyf.hele yazın akşam üstü sunroof açıp gezmek dahada güzel oluyor.Bundan sonraki araçlarda sunroof benim önceliğim olacak..
Eski kasalar donanım olarak yenı kasanın en fulundan artısı sunroof var.Hız sabitleme trc vsc yagmur sensörü  kararan dikiz aynası eski kasada elegant donanımda mevcut.Almış ken elegant alın  comforta bakmayın bile.ayrıca comfortta Tavan çıtası yok yan marşpiyeller  bile boyasız.
Düşünürseniz kendim satmayı düşünüyorum.Önceden  mardiinde çalıştıgım için uzun yolda kullanırım diyordum ancak ailemin yanına geklince çokta bagaj gerekmıyor eskisi kadar.Ayrıca ş.içine biraz daha küçük bir araç düşünüyorum.
2006 verso elegant gümüş gri 60 bin km de landi renzo sıralı lpg var.Darbesi boyası kazası  değişeni yok.
Sadece geçen hafta olan olay sonucu ş.içinde bayan sürücü dur kalk yaparken arkadan tampona vurdu.arka tampon boyandı ve 2 tane park sensörü değişimi yapıldı serviste.servis kaydındada gözüküyor.Ben d.bakırdan  2011 yılında 38 bin km deyken bir ögretmen den almıstım.
Ama yeni kasa yı alırdım şahsen.limitiniz yüksek olsa 2012 touch go lu premıum donanımı harıka olurdu..
42 ye yenı kasa elegant donanım alacagınıza eski kasa corolla elegant donanım olarka yenı kasa eleganttan çok üstün.Buda ayrı bir secenek.
Bayagı uzun oldu ama yenı kasa premıum  donanımı alamıyorsanız ,yenı kasa elegant yerıne eski kasa elegantı önweririm donanım seviyesi olarak.
2011 d4d Corolla