Anket

Hangi toyota verso? ve neden?

Corolla verso(2004-2009)
15 (38.5%)
Verso(2009-2013)
24 (61.5%)

Toplam Oy Verenler: 38

Gönderen Konu: Corolla Verso ile Verso arasında kaldım yardım lütfen!  (Okunma sayısı 24680 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Verso ile Verso arasında kaldım yardım lütfen!
« Yanıtla #100 : Mayıs 08, 2013, 23:58:42 »
yalçın kardeş ne yaptın izledin mi programı??? doyurucu oldu mu verso hakkındaki bilgi sizin için?
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Mayıs 08, 2013, 23:58:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 205154
  • Model Yılı: '12
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Mayıs 10, 2013, 22:10:17 »
Abi izleyemedim sınav vardı malûm ama daha sonra buldum ve izledim. Incelemeyi pek detaylı bulmadım açıkçası! Ama benim gönlümde bir önceki kasa var açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Kilometre: 31000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Mayıs 10, 2013, 22:18:01 »
maddi  olanağın varsa bence yeni kasa çok hoş.. bi showrooma gidip incelemeni tavsiye ederim
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Mayıs 11, 2013, 02:55:46 »
Şahsen ben 2005-2009 kasayı daha ergonomik buluyorum. Ben 2008 kasa kullanıyorum ve çok memnunum. Yeni kasaların motor+şanzıman performansını bilemem ama eski kasa kesinlikle yeni kasaya nazaran daha iç alan olarak daha kullanışlı bence. Örneğin arka kapıların iç ceplerine çocuklar ne varsa dolduruyorlar, cepler geniş. Yeni versolarda öyle değil. Yeni versonun direksiyonuna oturunca bana sanki dobloya oturmuşum gibi geldi yani direksiyon biraz aşağıda kalıyor gibi ( tabi koltuğu tamamen aşağı indirince.) eski kasa bu konuda daha iyi. Direksiyonun önünde daha ferah oturuyorsun, yada bana bu hissi veren torpido dizaynı da olabilir. Eski kasanın iç trim malzeme kalitesi bence 2009-2012 kasalara göre daha iyi.
Eski kasalara tüp taktırmak istersen, tüp stepnenin yerine yani dışarı takılabiliyor. Bu da geri manevralarda dikkatli olunmaz ise sorun yaratabiliyor. Yeni kasalarda stepne içeride bildiğim kadarı ile. Simit tüp daha güvenli bir yerde. Yenilerde ön koltuklar daha konforlu, vücudu daha iyi sarıyor. Yeni kasanın ön kapılardaki aynaları daha kullanışlı geniş, aracın sağını solunu daha iyi görüyorsunuz. Yeni kasada arkada oturan çocuklarınızı ara sıra kontrol edebilmek için gözlem aynası konmuş, şahsen benim 2008 kasada buna çok ihtiyacım oluyor ama yok.
Eski kasalarda arka koltukların baş dayamaları daha ergonomik. Yenilerde bu dayamaları kaldırmazsanız sırtınıza batıyorlar. her iki arabanında ön cam krikoları yetersiz, bir müddet sonra camlar kriko yuvalarında gevşeyip ses yapmaya başlıyor.
Bunlar benim şahsi görüşlerim. Şimdiden hayırlısı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Mayıs 12, 2013, 00:10:42 »
Şahsen ben 2005-2009 kasayı daha ergonomik buluyorum. Ben 2008 kasa kullanıyorum ve çok memnunum. Yeni kasaların motor+şanzıman performansını bilemem ama eski kasa kesinlikle yeni kasaya nazaran daha iç alan olarak daha kullanışlı bence. Örneğin arka kapıların iç ceplerine çocuklar ne varsa dolduruyorlar, cepler geniş. Yeni versolarda öyle değil. Yeni versonun direksiyonuna oturunca bana sanki dobloya oturmuşum gibi geldi yani direksiyon biraz aşağıda kalıyor gibi ( tabi koltuğu tamamen aşağı indirince.) eski kasa bu konuda daha iyi. Direksiyonun önünde daha ferah oturuyorsun, yada bana bu hissi veren torpido dizaynı da olabilir. Eski kasanın iç trim malzeme kalitesi bence 2009-2012 kasalara göre daha iyi.
Eski kasalara tüp taktırmak istersen, tüp stepnenin yerine yani dışarı takılabiliyor. Bu da geri manevralarda dikkatli olunmaz ise sorun yaratabiliyor. Yeni kasalarda stepne içeride bildiğim kadarı ile. Simit tüp daha güvenli bir yerde. Yenilerde ön koltuklar daha konforlu, vücudu daha iyi sarıyor. Yeni kasanın ön kapılardaki aynaları daha kullanışlı geniş, aracın sağını solunu daha iyi görüyorsunuz. Yeni kasada arkada oturan çocuklarınızı ara sıra kontrol edebilmek için gözlem aynası konmuş, şahsen benim 2008 kasada buna çok ihtiyacım oluyor ama yok.
Eski kasalarda arka koltukların baş dayamaları daha ergonomik. Yenilerde bu dayamaları kaldırmazsanız sırtınıza batıyorlar. her iki arabanında ön cam krikoları yetersiz, bir müddet sonra camlar kriko yuvalarında gevşeyip ses yapmaya başlıyor.
Bunlar benim şahsi görüşlerim. Şimdiden hayırlısı olsun.

Mohaç abi görüşlerin ve zaman ayırıp cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. Ben de sizin gibi aslında gönül eski kasadan(2005-2009) yana ama 2009-2012 kasa daha teknolojik(bluetoth,geri görüş,koltuk ısıtma,arka bardaklık,vsc + vesaire farklar var) ve su an aslında kafam da karısık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 48000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Eylül 29, 2013, 20:57:10 »
2010 model verso'yu peder bey'e aldık. Bir kaç kere uzun yolda ve baya da şehir içinde aracı kullandım. Genel olarak:

1.) Ön göstergelerin ortada olmasına pek alışamamıştım ancak kullanımda sorun yaşanmıyor. Yine de görünüş olarak bana hala tuhaf geliyor.
2.) Gösterge bölgesi hariç, aracın orta konsol bir önceki seriye göre daha etkileyici. Eski seride kullanılan gri kaplama ucuz duruyor. (Şahsi görüşüm)
3.) aracın ses ve yol konforu benim auris'e göre çok çok iyi. 5-6 saat sonra dahi araç kullanmamış gibi dinç oluyorsunuz.
4.) Araçta bir çok çukura, kasise girdim tık ses gelmedi. Hatta kapılar kapanınca nerede ise dış dünyadan yalıtılmış gibi oluyorsunuz.
5.) arka sıradaki koltuklar acil durumda çok işe yarıyor. tamam yetişkinler sığamıyor ancak orta sıradaki koltuklar da ileri geri kayabiliyor. Bu durumda ön ve orta koltukları biraz daha ileriye alıp arkada daha geniş bir alan ayarlamak mümkün, tabii hala yetişkinler oturamıyor. Ve tabii ki bagaj iptal oluyor. sadece ufak tefek şeyler konulabilir.
6.) motor çok çok sakin. yüksek devirlerde canlı ancak sollama yaparken dikkatli olmak gerekiyor. Yakıt kullanım tarzından mıdır bilmiyorum ama 9,6lt'nin altına inmedi. Motor çok çok sessiz çalışıyor. Rölantide iken ve dururken nerede ise çalıştığını anlamak imkansız.
7.) Malzeme kalitesi tamam çok üst seviyelerde değil ancak bana göre yeterli.
8.) Vites kolunun konumu ve kullanımı çok rahat.
9.) Bizim araç orta donanım. Bir üst donanımda anahtarsız çalıştırma kendiliğinden kararan dikiş aynaları, yağmur sensörü, far sensörü ve geri görüş kamerası var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Eylül 30, 2013, 23:10:17 »
Madem ki konu hortlamış...
Yalçın bey araç aldı mı, ne yaptı bilen var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #107 : Ekim 05, 2013, 11:28:18 »
Abi bizde VERSO 2.0 dizel var gayet memnunuz araçtan 6 ileri vites 2011 MODEL YENİ KASASININ ÖNÜNÜ BEN HİÇ SEVMEDİM 2011 LERİN ÖNE DAHA GÜZEL DURUYOR TAM BİR AİLE ARACI EĞER BİZ 8 KİŞİ BİNDİĞİMİZİ HATIRLIYORUM  :D TAVSİYEM 2011 2.0 DİZEL .  !!!
toyata aşk'sa verso CANDIR :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Ekim 14, 2013, 20:42:06 »
Madem ki konu hortlamış...
Yalçın bey araç aldı mı, ne yaptı bilen var mı?

Maalesef  :olu: halen Bora ile devam ediyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #109 : Ocak 15, 2014, 00:05:53 »
Yalıtım bu segmentteki araçlara göre iyi, yakıt çok iyi(LPG si olmayan Verso yoktur sanirim) bunun nedeni motorun LPG ile mükemmel uyumu. Anlık hızlanma beklemeyin, kasa ağır ve motor sadece 130 beygir ama uzun yolda basınca gidiyor. Alan satmiyor kolay kolay çünkü sorunsuz, geniş, az yakan araç, alan kişiler geniş aileler olduğu için genelde uzun süre biniyorlar.
Toyota servisleri hakkında bilgim yok, bakımdan bakıma özel servise sokuyorum, daha suyunun nerden konulduğunu bile bilmiyorum, dördüncü yıla giriyoruz araçla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Temmuz 14, 2014, 05:15:51 »
selam  5 aydır 2011 verso elegant sahibiyim.tavsiye ederim.