0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar gecen hafta 2013 model 4d dizel araç için küçük bir kapora verdim ancak internette paylaşılan yağ yakma problemi kafamı iyiden iyiye karıştırdı şimdilik araç alımını ertelemiş bulunuyorum.(umarım toyota türkiye buradaki sorunları samimiyetle çözmeye çalışır.)
Abi benim turbo ve vakum pompası 2011 vılında değişti . ve takılan turbo seri numarası sonu 005 ve bu turbolarında bir kısmı sorunlu diye biliyorum . Vakum pompası ise sorunlu seriden mi takıldı yoksa sorunsuz seriden mi bir fikrim yok .Piston ve sekman değişimi sonrası aracımda değişiklikler oldu en önemli gelişme ise daha önce gaza yüklenince ciddi bir duman atma vardı bundan şimdi eser yok . Diğer yandan yakıt tüketimide düştü . Ama aracım halen aynı şekilde yağ eksiltiyor . Bu sefer yağ lambasının yanmasını bekleyip öyle gidecem çünkü yağ lambası yanmadan gittim mi bana bozuk plak gibi yağ lambası yanmadıysa sorun yok diyorlar .Bu arada piston değişimi sonrası 3000 km yaptım yağ seviyesi iki noktanın ortası ile alt noktanın ortasında hatta az bir şey daha altında .
Şahsen şöyle düşünüyorum;Bir kişi hiç olmadıgı halde,neden bir markayı kötüler..?a)Markanın çıkarttığı sorunlardan bıkmıştır.b)Sadece markaya karşı gıcıklığı vardır(Neden?)c)sebebi yok,tartışma ortamı yaratmak için.Bence ''c'' veya ''d'' olamaz..Hangi marka veya insan eleştirilmemiş..Biz biraz sert yaklaşıyoruz yorumlara..Sanki aracı biz satıcağızda,pazarımızı etkiliyor,rıskımızı kesiyor gibi..Bende Yaris imde problemler yaşadımmı?Tabiki yaşadım..Ama burda markaya sallamak yerine bu paraya ancak bukadar dedim..Biraz kabullenmeyi öğrenelim arkadaşlar..
hepimiz sonradan öğreniyoruz ve eğleniyoruz.
bende eğleniyorum ama toyotayı satmış olduğum için
Kemal bey, yakın bir gelecekte Toyotanın Hybrid modeline geçecekmişsiniz gibime geliyor, siz bu konuda ne dersiniz?
Direksiyon aramili vuruntusu veya ön amortisörler için servis çağrısı alan oldu mu? Bu iki parçaya ait bülten var, ama bunları indirmek için para vermeye değer mi?
Kemal bey Honda'sından memnun olsa, gönlü Toyota'da olmasa buralarda dolaşır mı hala Geliyor Kemal bey, yeni Corolla sizin için geliyor Oğlan vardı galiba civic'i de ona bırakırsınız..
Niyetim aynen buama toyotanın önce düzgün bir corolla veya avensis çıkarması lazım
Ülkenin hatırı sayılır derecede büyük bir forumunda günde 8 öğün eleştirilen Toyota'nın servisleri hakkında yorumlar; http://forum.donanimhaber.com/m_72888955/tm.htmOrada bile böyle bir memnuniyet söz konusuyken burada yazılanlar düşündürücü.
Arkadaşımın biri geçen gün Chevrolet ini sattı. Opel in servisleri rezalet diyordu. Onun yalancısıyım.
Benim arkadaşım da ücretini verdiği hizmeti almadığını tesadüf eseri öğrendi. Şöyle ki; Aracını 40bin bakımı için servise bırakıyor aynı zamanda arka bagaj kapağında sorun olduğunu bildiriyor. İşlemleri bitti diye servisten aranıyor ve aracını teslim alıyor, ertesi gün bagajın durumunu kontrol ediyor ve hiçbir işlem yapılmadığını görüyor. Sonra ön kaputu açıp bakıyor heryer toz içinde yağ değişimi de yapılmamış. Sonra servise gidiyor durumu anlatıyor önce kabul etmiyorlar ve değişik bahaneler üretiyorlar. Ertesi gün servis arıyor mırın kırın ediyor hata olmuş falan filan işi kıvırmaya çalışıyor. Artık arkadaş özel servise gidiyor, garantisi devam etmesine rağmen.