0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şu anda bilindiği gibi 2000 model corolla kullanıyorum ve satarsam ne alacağım diye endişe ediyorum....
Müjdat bey yaris konusuna katılıyorum, 2012 ekim ayında mmt d4d yaris aldım sırf yağ yakma sorunu yüzünden auris almadım, ve aracım şuan 12500km de yağ eksiltme çok şükür yok. Genelde 7000km civarında yağ uyarı lambası yanarmış ama benim aracım daha 10000 bakımına girmedi ve eksiltme yok. Yarisi tercih etmemin bir diğer sebebide auris ve yariste aynı mmt şanzıman ve aynı debriyaj kullanılması. Auris veya corolla sıkışık trafikte debriyaj ısındı uyarısı versede Yariste kasa hafif olduğu için böyle birşey olmuyor en azından ben karşılaşmadım. Ayrıca yarisin kasa hafifliği nedeni ile debriyaja daha az yük biner ve daha uzun süre kullanım sunar diye düşünüyorumMustafa bey sizede çok geçmiş olsun gerçekten çok üzücü bir durum. Mutlaka hakkınızı arayın.
@Mahmut senin piston segman değişirken turbo ve vakum pompası da değişmedi mi?Kaç km yaptın yağ durumu ne?
Ben Honda'yı satacağım zaman sana haber veririm Hande
sangyong düşünüyorum Ali
Malı satarsın bir kere ama arkasında durmadıktan sonra ha mercedes olmuş ha toyota ne farkeder ki.
Arkadaşlar hangi markanın aracını alacagız hangisi en az sorunlu problemsiz ekonomik hadi toyota almayalım peki ne alalım?
Sevgili Mustafa Kunt meslektaşım ve 4 yıldır iş arkadaşımdır... Bu üzücü süreci birebir onunla birlikte ben de yaşadım....İkimiz de ciddi anlamda Toyota Fanatiğiydik oyumuzu daima Toyota dan yana kullanırdık.....Yaşadığı bunca sıkıntıda bile beyefendi tavrını hiç bozmadı sonuna kadar direndi ve gerçekleri apaçık ortaya koydu....Elinize sağlık Sayın Kunt....Sayın Vedat Gönül inanın biz de sizin gibi düşünüyorduk hatta Mustafa Kunt'a "3 yıl kullanın sonra aracı ben alacağım" diyordum.... Şu anda bilindiği gibi 2000 model corolla kullanıyorum ve satarsam ne alacağım diye endişe ediyorum....
Sayın Arkadaşlar,yağ eksiltmesi benim Corolla'da da var. Toyota oyalıyor. Sonraki aracım Toyota olmayacak, hiç kimseye tavsiye etmiyorum. Dikiz aynası titriyor yaptık diyorlar yapılamamış, yağ eksiltiyor diyorum bakın bu da fotografı diyorum aracınızın karteri "v" harfi şeklinde olduğundan sizin tahmin ettiğinizden daha fazla yağ mevcut diyorlar. Ne büyük japon mucizesi ki karterin formu "v" şeklinde, büyük icat! Ayrıca 1000 km yol için 1L yağ eksiltme Toyota standartlarında imiş. Bakıma kadar 10L yağ yapar. Bu araç yağ ile mi çalışıyor? Bu anlaşılmaz Toyota standartları hep müşteri mağduriyeti için mi planlanmış? Emsallerinden daha düşük hp ve tork değerlerine sahip araçları daha pahalı satarken iyi idi. Arıza oluşunca oyalama, yanıltma taktikleri vb. vb. Her araçta olabilecek ufak tefek sorunlar ihmal edilebilir, ancak motorun yağ eksiltmesi ise ciddi bir konudur. Toyota farklı düşünüyor olmalı ki memleketimizde satılan sorunlu araçlara motor revizyonu öneriyor, onun da çözüm olacağına inanmıyorum. Sonuç : Toyota müşterilerini keriz yerine koyuyor. Tavsiye etmiyorum.