0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ersin bey dediklerinize sonuna kadar katılıyorum aynı sorunu yaşamış biri olarak .Yalnız Bu araç yağ ile mi çalışıyor? cümleniz aklıma Recep ivediğin bu araba akülü araba mı aküyle mi çalışıyor repliğini getirdi .
Bütün teknik servisin allah bin belasını versin.
Gereksiz yere günaha giriyorsunuz. Sorun yetkili servisleri aşıyor, bu nedenle servisleri kötülemek uygun olmayacaktır. Sonuçta onlarda Toyota Türkiye ile birlikte hareket etmek zorundalar. Ayrıca bela okumak iyi değildir derler.
Abi o repliğin devamıydı . Mustafanın kötü niyetle yazdığını düşünmüyorum .Abi dediklerinize katılıyorum . Sorun merkezden kaynaklanıyor dolayısıyla servisin yapacak bir şeyi kalmıyor sonuçta onlar merkezin dediğine göre hareket ederler .
Akadaşlar, yine söylüyorum. Bizler son kullanıcı olarak hakkımızı her kademede yazılı olarak ve inatla ararsak bunlar bile dayanamazlar. Söz uçar yazı kalır diye boşuna dememişler. Burada sıkıntı yaşadıklarını yazan arkadaşlarımdan kaç tanesi şikayetlerini yazılı olarak servise, Türkiye TOYOTA'ya ve sonunda da Japonya'ya bildirmiştir acaba?
Ersin bey, peki bu yazılı müracaatınızı Tüketici Hakem Heyetinie bildirdiniz mi? Veya Tüketici Mahkemesine müracaat ettiniz mi? Bu bir pazarlama tekniğidir. 100 tane problemli ürün satsalar ve bunlardan 50 tanesi hakkını yasal yollardan arasa derhal ödeme ve üsretsiz onarım yapıyorlar. Geriye kalan 50 kişi ise kar oluyor. O yüzden dediğim gibi müracaatınızı bir de yasal yola dökün bakın neler oluyor.
Mahmut bey skeç gibi olmuş bu konuşma.....
Hande hanım bakalım bir sonraki skeç nasıl olacak . Eğer lamba yaktığında bana bu toyota standartları içinde derlerse kendilere bu standardı ya her bayinize büyük puntolarla yazın yada sorunu kabul edin diyecem . Çıkacak yol bulamayınca ya yağ lambasının yanmamasına sığınıyorlar ya toyota standartlarına yada karterin V şeklinde olmasına. Ben bugün aramadan önce yağ lambasının yanmamasını bahane edeceklerini biliyordum . Arama sebebim müşteri hizmetlerinin soruna yaklaşımının değişip değişmediğini öğrenmekti ama maalesef değişmemiş halen sorunu gizlemeye ve normal olduğunu inandırmaya çalışıyorlar . Allah bu sorunu yaşayanlara gerçekten sabır versin sorunla ayrı sorunu çözmek için ayrı uğraşıyorlar .
Sn. Mahmut Bey,lambanın yanmasını bekleyin muhakkak yanacaktır! Toyota'nız sizi yanıltmaz! Siz motor yağı seviye tespit çubuğundan gün aşırı gözlemleyebilirsiniz. Ben gözlemleyerek lambanın ne gün yanacağını bile tahmin edebiliyorum. Bu tecrübeler Toyota kitapçığında yazmıyor, hepimiz sonradan öğreniyoruz ve eğleniyoruz.
Beğenmediğimiz ford da bile arkadşımın başına şu olay geldi, arkadaşım 2006 (yanılmıyorsam 2005 de olabilir) 2.el bir dizel 7 ileri focus aldı, bu yıl içinde araba birden durdu, aracı yetkili servise çektirdi, servis şanzımandan kaynaklı hata olduğunu 10000 TL.masraf ya da 20-25 bin lira arasında yeni şanzıman alabileceğini söyledi, şaka gibi araba fiyatıyla aynı miktar şanzıman ücreti. Arkadaş konuyu araştırdı bu modellerde 140000 Km civarlarında bu problemi herkesin yaşadığını öğrendi, Ford genel merkezine konuyu maille bildirdi. Ordan geri döndüler yetkili servise götürmesini bunun bilinen bir problem olduğu için tamir ücretinin yarısını da kendilerinin karşılayacağını söylediler, sonra 7000 lira civarında tamir ücreti belirlediler, bunun da yarısını arkadaş ödeyecekti ama genel merkez servise bu bilgiyi müşterisi ile paylaşmadığından 2500 lira ceza kesti, servis puanlarını düşürdü ve arkadaş sadece 1000 TL. ödeyerek aracını yaptırdı. Malı satarsın bir kere ama arkasında durmadıktan sonra ha mercedes olmuş ha toyota ne farkeder ki.
Sn. Mahmut Bey,bizlerin suçu nedir? Sizin veya benim? Toyota satın almak mı? Unutmamak gerekir ki emsallerinden daha pahalı satılmasına rağmen hp, tork değerleri düşüktür. Bakınız yakıt deposundan gelen çalkantı sesini, iç dikiz aynasının titremesini, kalitesiz hissi veren koltuk kumaşlarını, araç sabit iken sileceklerin altındaki plastik parçada su birikmesini,yerinden düşen ön far yıkama kapağını, diğer aracıma göre (bana göre) zayıf frenlerini, vites topuzunun soyulmasını, çok dik olmayan rampalarda dahi kalkış yapamamasını (hiç zorlamıyorum yolu uzatarak eğimi azaltıyorum), sabır gerektiren hızlanma süresini, düz yolda iken dizel araçta ısrarla 7,4lt/100km civarını gösteren tüketim değerini ve her 10000 km gibi emsallerinden daha erken servise gitmesini kabul ediyorum ama yağ yakmasını kabul etmiyorum. Git servislerde bekle bekle derdini anlat bir sürü zaman kaybı.