Gönderen Konu: toyotaburada.com  (Okunma sayısı 191112 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: toyotaburada.com
« Yanıtla #120 : Haziran 30, 2013, 00:38:10 »
Merhaba Fikret bey,
Oncelikle 6 aylik bakim seklinde bir periyodik bakim sistemi bulunmadigini, size bahsedilen 125TL tutarindaki "6 aylik bakim" onerisinin is emrinizde yag ve filtre degisimi olarak acildigini goreceksiniz.

Ayrica polen filtreniz 90TL degil 87139YZZ16 parca numarasi ile 57TL'dir.

Bana kalirsa araciniz icin butceniz musait ise 5W40 tam sentetik, butceniz musait degilse 10W40 (mumkun ise tam sentetik olsun ancak 10W40 tam sentetik Turkiyede sadece Eneos' ta mevcut) yaginizi kendiniz alarak hava ve polen filtresi degisimi istemediginizi ve 10.000km bakim yapilmasini talep ederseniz hem makul hem de mantikli bir sonuca ulasabilirsiniz.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Haziran 30, 2013, 00:38:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Temmuz 01, 2013, 09:26:42 »
Merhaba Fikret bey,
Oncelikle 6 aylik bakim seklinde bir periyodik bakim sistemi bulunmadigini, size bahsedilen 125TL tutarindaki "6 aylik bakim" onerisinin is emrinizde yag ve filtre degisimi olarak acildigini goreceksiniz.

Bana kalirsa araciniz icin butceniz musait ise 5W40 tam sentetik, butceniz musait degilse 10W40 (mumkun ise tam sentetik olsun ancak 10W40 tam sentetik Turkiyede sadece Eneos' ta mevcut) yaginizi kendiniz alarak hava ve polen filtresi degisimi istemediginizi ve 10.000km bakim yapilmasini talep ederseniz hem makul hem de mantikli bir sonuca ulasabilirsiniz.
:alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Temmuz 03, 2013, 04:57:13 »
Merhaba Fikret bey,

öncelıkle sizin gibi bir insanın bu forumda olmasından dolayı ben ve benım gıbı araçlarımız hakkında bilgi fakiri olan tüm arkadaşlarım adına çok şanslı olduğumuzu belirtmek istiyorum ve size sonsuz teşekkür edıyorum.

ufuk bey aracımda değişmesini istediğim parçalar hava filitresi yağ filitresi ve motor yağı (5w40 tabıkı) . bana saçma gelen polen filitresinin  kayseri ile Erzurum servislerinin verdiği fiyatı (90 tl) ve her 10.000 bakımında değiştirmeleri.ben kayıtlara 10.000 bakımı olarak gecmesını ısteyeceğım.peki  hava filitresi yağ filitresi ve motor yağı (5w40 tabıkı) değişirse servis bana ne fiyat çıkarır kandırılmak istemiyorum ve pazarlık yapılıyo anladığım kadarı ile serviste.bu parçaların hepsinin parça numarası ile işçilik ücretlerininde olduğu fiyatlandırmalarını yazarsanız kandırılmayalım. ayrıca  5W40  yağı dışardan alsak fiyatı nedir önerdiğiniz marka olarak.ayrıca servis dışardan yağ getirme olayını önce reddetti sonra ben diğer servisler sıkıntı cıkarmıyolar dediğimdede tamam değiştiririz ama motorunuzda ya sıkıntı çıkarsa garanti kapsamı dışında kalır dediler.(yani üstü kapalı dışardan müdahale olmuş gibi garanti dışı tehtidinde bulundu.)

tüm bunları sorma nedenim şu: arkadaşın aracını 2011 Corolla d4d dizel servıse götürdük benım aracımla hemen hemen aynı ucret çıkardılar bakımını.oda tam sevınıyodu ki ben 1.0 araçla aynı parayı ödüyorum diye sorumlu bayan yanımıza gelıp sileceklerden bırının lastiği bitmiş ve silecek kolunun cıvatası düşmüşdediğinde yapılsın dedi arkadaş .hesap öderken bunun için 65 tl fazla ödedi .dışarda 7lira bu lastik cıvata bedava :) enayi yerine konmak istemiyorum sadece yoksa 30.000 lıralık araba alıpta sırf çizilmesin diye 2000 liralık dış kaplama yaptırıpta bakımın ücretinden asla kaçmam ki
sana gelmediğim gün yaris aldığım gündür gülüm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #123 : Temmuz 03, 2013, 09:19:03 »
öncelıkle sizin gibi bir insanın bu forumda olmasından dolayı ben ve benım gıbı araçlarımız hakkında bilgi fakiri olan tüm arkadaşlarım adına çok şanslı olduğumuzu belirtmek istiyorum ve size sonsuz teşekkür edıyorum.

ufuk bey aracımda değişmesini istediğim parçalar hava filitresi yağ filitresi ve motor yağı (5w40 tabıkı) . bana saçma gelen polen filitresinin  kayseri ile Erzurum servislerinin verdiği fiyatı (90 tl) ve her 10.000 bakımında değiştirmeleri.ben kayıtlara 10.000 bakımı olarak gecmesını ısteyeceğım.peki  hava filitresi yağ filitresi ve motor yağı (5w40 tabıkı) değişirse servis bana ne fiyat çıkarır kandırılmak istemiyorum ve pazarlık yapılıyo anladığım kadarı ile serviste.bu parçaların hepsinin parça numarası ile işçilik ücretlerininde olduğu fiyatlandırmalarını yazarsanız kandırılmayalım. ayrıca  5W40  yağı dışardan alsak fiyatı nedir önerdiğiniz marka olarak.ayrıca servis dışardan yağ getirme olayını önce reddetti sonra ben diğer servisler sıkıntı cıkarmıyolar dediğimdede tamam değiştiririz ama motorunuzda ya sıkıntı çıkarsa garanti kapsamı dışında kalır dediler.(yani üstü kapalı dışardan müdahale olmuş gibi garanti dışı tehtidinde bulundu.)

tüm bunları sorma nedenim şu: arkadaşın aracını 2011 Corolla d4d dizel servıse götürdük benım aracımla hemen hemen aynı ucret çıkardılar bakımını.oda tam sevınıyodu ki ben 1.0 araçla aynı parayı ödüyorum diye sorumlu bayan yanımıza gelıp sileceklerden bırının lastiği bitmiş ve silecek kolunun cıvatası düşmüşdediğinde yapılsın dedi arkadaş .hesap öderken bunun için 65 tl fazla ödedi .dışarda 7lira bu lastik cıvata bedava :) enayi yerine konmak istemiyorum sadece yoksa 30.000 lıralık araba alıpta sırf çizilmesin diye 2000 liralık dış kaplama yaptırıpta bakımın ücretinden asla kaçmam ki

Rica ederim, Toyota kullanıcılarının memnun olması, araçlarını uzun yıllar sorunsuz kullanması için elimizden geleni yapmamız dışında hiçbir gayemiz yok, evet ekmeğimizi bu iş üzerinden kazanıyoruz ama bunu hakkımızla yaptığımızı düşünerek akşamları rahat uyuyabiliyoruz.

Konumuza dönecek olursak;
 Servis danışmanının size yağınızı kendiniz getirdiğiniz takdirde aracınızın garanti dışı kalması gibi dolaylı tehdit de bulunması yanlış, aracınızın kullanıcı el kitapçığını incelerseniz yağ değişimi ve eklemesinin kullanıcı tarafından da yapılabilir bir bakım olduğunu ve kullanıcı el kitabında kullanıcının yapabileceği belirtilen işlemlerin yasal olarak garantiyi etkileme gibi bir şansı olmadığını hatırlatabilirsiniz.

Konu hakkında servis iş emrinde "Müşteri Motor Yağını Kendisi Temin Etmiştir" şeklinde bir not olacaktır, fakat bu sizin aracınızın garanti kapsamı dışına çıkmasına sebep bir durum olmamakla birlikte kullanıcı haklarına göre dilerseniz aracınıza uygun tüm parçalarınızı kendiniz temin ederek sadece "bakım" işleminin servis tarafından yapılmasını talep edebilirsiniz, zira aksi uygulandığında kullanıcı haklarında "tekelcilik" yada "kullanıcıyı zor durumda bırakarak mecbur kılmak" gibi önemli kullanıcı hakları tecavüzü suçu teşkil etmektedir.

Aracınız için (anladığım kadarı ile LPG dönüşüm kiti mevcut değil) ilk bakımından itibaren "tam sentetik" yağ kullanmanız aracınız "motor" ve "motor kompartman ekipmanları" açısından en sağlıklısı olacaktır.Viskozite için ise Kayseri de kullanım, bulunabilirlik ve fiyat konularında avantajlı olan 5W/40 ideal bir seçim, ancak her 5W/40 yağın da aynı olmadığını hatırlatarak (ilgili video sitelerinden bağımsız testleri inceleyebilirsiniz) ve bilinen bir marka kullanmanızı tavsiye ederim.

Yağınız hariç parçalarınızın K.D.V dahil bedelleri, dün gelen zam itibariyle aşağıdaki gibidir;

90915YZZJ1 Yağ Filtresi 21,10TL
178010J020 Hava Filtresi 37,30TL
87139YZZ16 Polen Filtresi 59,06TL

Bunların dışında,
Karter tapa contası,atık bertaraf bedeli vs. gibi işlemlerde tarafınıza fatura edilir, ayrıca "sarf malzeme" (cam suyu,balata spreyi,yağlayıcı) gibi ürünleri faturanızda görmek istemediğinizi de belirtirseniz fatura rakamı konusunda az da olsa avanataja sahip olursunuz.

Maalesef ülkemizde iş bilmeyeni forum ahalisinden özür dilyerek "enayi" yerine koymak, sözüm meclisten dışarı "biliyorum zannederek" kendi aracını eşdeğer tutup şunu yap düzelir, bunu yap hallolur gibi akıl vermek adet olmuş gidiyor.Bizlerde "dürüstlük ve alçak gönüllülüğe" muhtaç halimize varoluş savaşı veriyoruz.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Temmuz 03, 2013, 17:12:03 »
kral sana ne dıyecegımı bılmıyorum inş senınde karsına hep bilmediğin konularda yol gösterecek bırısı çıkar.daha nasıl dua edetım :alkis: :alkis:
sana gelmediğim gün yaris aldığım gündür gülüm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #125 : Temmuz 03, 2013, 17:20:36 »
kral sana ne dıyecegımı bılmıyorum inş senınde karsına hep bilmediğin konularda yol gösterecek bırısı çıkar.daha nasıl dua edetım :alkis: :alkis:

Bizim için dua edin yeterli :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 17000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Temmuz 06, 2013, 22:19:03 »
Merhaba
Ben de imzamda arac icin 4 adet 16" Kapak soracaktim
'13 Auris 1.4 D-4D M/M Advanced SkyPack-Beyaz
LG G2 Black 32GB with 4.4 KitKat
Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 17000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Temmuz 06, 2013, 22:22:39 »
Bir sorum daha olacak
Spor yay alacagim henuz aracima ozel yay yok sorgulayabilecegim bir merciide yok. Yeni aurislerin yaylari eski kasalar ile ayni mi ?
'13 Auris 1.4 D-4D M/M Advanced SkyPack-Beyaz
LG G2 Black 32GB with 4.4 KitKat
Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #128 : Temmuz 13, 2013, 13:58:13 »
Merhaba
Ben de imzamda arac icin 4 adet 16" Kapak soracaktim

Orjinal 16" jant kapakları sıfırının adedi "4260212730" 105,72TL

Sercan'da sıfır çıkması olması lazım yarı parasına verir sanırım :)

Bir sorum daha olacak
Spor yay alacagim henuz aracima ozel yay yok sorgulayabilecegim bir merciide yok. Yeni aurislerin yaylari eski kasalar ile ayni mi ?

Evet Yeni aurislerin yayları eskiler ile aynı ebatlarda ancak tansiyonları farklı, E15 kasa Corolla'ya ait yay bile alsanız uygulayabilirsiniz ancak kalite, tansiyon (sertlik), ve alçaltma oranlarına dikkat edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Temmuz 13, 2013, 14:09:41 »
Jant kapağı adeti 105 lira mı :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Bu toyota kafayı yemiş arkadaş... O paraya alaşım jant var yahu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Temmuz 13, 2013, 14:49:43 »

Selam Ufuk bey;
 Aracım 2010 model 1.6 benzinli verso premium. Hava ve polen filtrelerinin fiyatını ögrenmek istiyorum teşekkür ederim..
Çıkarım Senle her yola...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Temmuz 13, 2013, 17:27:35 »
Ufuk abi merhabalar...
Bizim Aurisi biliyorsun Malum :)
70.000 bakımı kaça çıkar bizimkinin..?
bir de yağ olarak ne tavsiye edersin..?
2007 1.6 mmt LPG'li...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #132 : Temmuz 14, 2013, 02:09:28 »
Jant kapağı adeti 105 lira mı :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Bu toyota kafayı yemiş arkadaş... O paraya alaşım jant var yahu...

Aynen oyle ama ABS plastik dokum fiyatlarini arastirdinizda neredeyse metal alasim(dusuk kaliteli) fiyatlarina mal oldugunu ogreniyorsunuz.

Selam Ufuk bey;
 Aracım 2010 model 1.6 benzinli verso premium. Hava ve polen filtrelerinin fiyatını ögrenmek istiyorum teşekkür ederim..

Merhaba,
ZGR20 Verso Araciniz İcin Fiyatlari;
Hava Filtresi;
Orjinal: 45TL Asakashi Japan: 20TL

Polen Filtresi;
Orjinal: 55TL Asakashi Japan: 20TL

Ufuk abi merhabalar...
Bizim Aurisi biliyorsun Malum :)
70.000 bakımı kaça çıkar bizimkinin..?
bir de yağ olarak ne tavsiye edersin..?
2007 1.6 mmt LPG'li...

Merhaba Oguzhan,

Arac LPG donusum sistemine sahip oldugu icin hangi yag olursa olsun "tam sentetik" yag kullanman gerekli.

Bizde Eneos 10W/40 yada 5W/30 arasinda viskozite secimi yapabilirsin, diger markalarda tam sentetik yaglar 5W/40 viskoziteden basliyor.

Bana sorarsan tam sentetik Eneos 10W/40 tercih edebilirsin.

Hersey dahil yaklasik 210-220TL civari bir rakam cikar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Temmuz 14, 2013, 11:01:33 »
Ufuk

Geçenlerde bir yerde bu konu ile ilgili bir yazı okumuştum. Anladıgım kadarı ile yazacagım.

Kullanılan yagın cinsinin degiştirilmesi tavsiye edilmez. Degiştirilirse mekanik hiç bir sorun çıkmaz fakat motordaki yag sızdırmazlık elemanları farklı yag ile doydugundan yeni yagın kimyasal yapısı elemanları bozar ve yag sızdırmaları başlar gibi bir şeyler yazıyordu.

Konuyu fabrikada kimya mühendisi arkadaş ile paylaştım kovalent bag bilmem ne bagdan girdi anlattı anlattı ve kesinlikle dogru dedi.

Bu konuda senin yorumun varmı?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Temmuz 14, 2013, 11:51:52 »
Hemen peşinden 2. Soruyu yapıştırayım.

Otomatik şanzımanın yag çubugunun üzerinde

"YAG DEGİŞTİRMEYE GEREK YOKTUR OPERATÖR KONTROL EDEREK İHTİYAÇ VARSA DEGİŞTİRİR"

Şeklinde yazı var. (ingilizce oldugu için gözden kaçıyor)
Peki servis 60K da bir bu yagı degiştiriyor buradaki mantık sanki servisleri kalkındırma vakfına hizmet ediyor gibi gözüküyor.

Ne dersin?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Temmuz 14, 2013, 12:12:53 »
21 yıllık Corollamızda 21 yıllık otomatik şanzıman yağı var :)

... gerçi daha 60k olmadı :D

Bir de kapak yerine tüm jantın fiyatını soran oldu mu?

413 TL

yanlış anlama olmaması için açıklama, bu sac jant :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Temmuz 14, 2013, 12:49:13 »

"YAG DEGİŞTİRMEYE GEREK YOKTUR OPERATÖR KONTROL EDEREK İHTİYAÇ VARSA DEGİŞTİRİR"

Peki servis 60K da bir bu yagı degiştiriyor buradaki mantık sanki servisleri kalkındırma vakfına hizmet ediyor gibi gözüküyor.

Ne dersin?

Abi yağ özelliğini yitirip yitirmediğine bakılır ona göre değiştirilir bizde şanzıman yağını değiştirdik Ufuk abimin servisinde yağ araba daha 17 bin olmadı 2006 model ama yağ tutunma özelliğini kaybetmişti. Eğer değiştirmeseydik parçalar sürtünmeden dolayı aşınma artacak ve sıkıntı olabilirdi.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #137 : Temmuz 14, 2013, 20:16:40 »
Ufuk

Geçenlerde bir yerde bu konu ile ilgili bir yazı okumuştum. Anladıgım kadarı ile yazacagım.

Kullanılan yagın cinsinin degiştirilmesi tavsiye edilmez. Degiştirilirse mekanik hiç bir sorun çıkmaz fakat motordaki yag sızdırmazlık elemanları farklı yag ile doydugundan yeni yagın kimyasal yapısı elemanları bozar ve yag sızdırmaları başlar gibi bir şeyler yazıyordu.

Konuyu fabrikada kimya mühendisi arkadaş ile paylaştım kovalent bag bilmem ne bagdan girdi anlattı anlattı ve kesinlikle dogru dedi.

Bu konuda senin yorumun varmı?

Muhendis bey kovalent bağ hakkinda doğru ancak eksik bilgi vermis :)

Kovalent bağ, elementlerin temas halinde oldugu maddeler ile iliskisi sonuclarinin genel adi.Ametallerde daha yogun olmak uzere belirleyici kimyasallar ile metalde de olusmasi saglanabilen bir durum ( örnek: Castrol Magnatec).

Ornegin type T4 yag kullanan sanzimanlarda uzun sureli type t4 yag kullanimi sonrasi dexron kullanildiginda disk ve plate ayrica keceler uzerinde atomik basinc degisikligi sonucu uzun vadede ( vade konusu gecmis ve kullanim sartlari ile alakali) sorun cikartir, aslinda yag basinci saglayan converter ayni olmasina ragmen kullanilan yagin degisikligi ile o yagin atomik etkileri sebebi ile basinc degisiklikleri olabilir.

Gelelim motor yaglarina :)
Motor yaglarinda kovalent bag viskoziteden ziyade yagin hammadde (petrol) kalitesi ile alakadardir, ayrica hammaddenin ( yani yagin) ne kadar sure ve hangi kosullarda kullanildigi yeni yagin hangi sure ve hangi kosullarda kullanilacagi ile de dogrudan alakadardir, yani anlayacagin o kadar cok faktor var ki (hangi element (yani en az iki atom)? hangi maddeler ile? hangi surecte? hangi sartlar altinda? vs. vs.) sirf bu konuda kitaplar mevcut :)

Ayrica bu konu bilinen yada tahmin edilenin aksine kimya degil atom muhendisligi konusudur,muhendis arkadas bu yuzden fazla derine inmemis olabilir :)

Ne dersin?

O ibare guzel Türkçemizin çevirisi sonucu, aslı "yag degisimi kontrolor tarafindan yada yapilmamali" gibi bir sonuca sahip aciklamasi biraz zor ancak A/T sanzimanlarda bosaltma tapasi olmasina ragmen dolum yag cubugundan yapilir ancak birde kullanilan yag ozelliginin aracin katalog normlarini karsilayan yag olmasi isin icine girdiginde is amator bir yag degisimi olayindan cikiyor.

Yani kullanici el kitapciginda bu arac icin xx viskozitede yag kullanmaniz onerilir denilebilir ancak sanziman icin kullanilacak yag kesin ve katidir,degisim kilometresi ve suresi ise markalarin bayi-distributor-bolge yonetimi ve marka teknik yonetimi sinsilesi ile yapilan istatistikler sonucu karar verilen bir konu ( ornegin Amerika da 9K mile 15K km. bakim periyodu olan arac ve motor ulkemizde 10K bakim periyodu ile garanti altinda tutulabiliyor) teknik katalog disinda oneri sunulmaz bunun sebebi ise az onceki sorunda gizli Kovalent Bağ :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '98
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Temmuz 14, 2013, 21:02:04 »
Merhaba Ufuk Bey, bende yağ sormak istiyorum, 98 CarinaE aracım için Otomatik şanzıman yağı, el kitapçığında Dexron-II konulur diyor, Hidrolik kutusu için Dexron-II veya Dexron-III diyor..Benim araca(şanzımana) Dexron-III özellikli Mobil yağ konuldu, bir sakıncası varmıdır..

Birde Motor yağı olarak 10W-40 konuyor(sanırım yarı sentetik mobil1), 5W 50 tam sentetik kullananlar memnun olduğunu söylüyor, siz ne dersiniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #139 : Temmuz 14, 2013, 21:18:43 »
Merhaba Ufuk Bey, bende yağ sormak istiyorum, 98 CarinaE aracım için Otomatik şanzıman yağı, el kitapçığında Dexron-II konulur diyor, Hidrolik kutusu için Dexron-II veya Dexron-III diyor..Benim araca(şanzımana) Dexron-III özellikli Mobil yağ konuldu, bir sakıncası varmıdır..

Birde Motor yağı olarak 10W-40 konuyor(sanırım yarı sentetik mobil1), 5W 50 tam sentetik kullananlar memnun olduğunu söylüyor, siz ne dersiniz..

Dexron 3 atf Dexron 2'nin tum spesifikasyonlarini karsiladigindan sanziman ve hidrolik direksiyonunuz icin dexron 3 kullanabilirsiniz.

Aracinizin kilometresi ve durumu hakkinda bilgim yok ancak 3S-FE motorunuzun yatik montaj sekli sebebi ile mininmum 50  viskozitede (20W/50 -10W/50 - 5W/50) yag kullanmaniz, eger kilometreniz yuksek ve sehir ici kullaniminiz yogun ise 10W/60 kullanmanizi tavsiye ederim.