0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Fikret bey,Oncelikle 6 aylik bakim seklinde bir periyodik bakim sistemi bulunmadigini, size bahsedilen 125TL tutarindaki "6 aylik bakim" onerisinin is emrinizde yag ve filtre degisimi olarak acildigini goreceksiniz.Ayrica polen filtreniz 90TL degil 87139YZZ16 parca numarasi ile 57TL'dir.Bana kalirsa araciniz icin butceniz musait ise 5W40 tam sentetik, butceniz musait degilse 10W40 (mumkun ise tam sentetik olsun ancak 10W40 tam sentetik Turkiyede sadece Eneos' ta mevcut) yaginizi kendiniz alarak hava ve polen filtresi degisimi istemediginizi ve 10.000km bakim yapilmasini talep ederseniz hem makul hem de mantikli bir sonuca ulasabilirsiniz.
öncelıkle sizin gibi bir insanın bu forumda olmasından dolayı ben ve benım gıbı araçlarımız hakkında bilgi fakiri olan tüm arkadaşlarım adına çok şanslı olduğumuzu belirtmek istiyorum ve size sonsuz teşekkür edıyorum.ufuk bey aracımda değişmesini istediğim parçalar hava filitresi yağ filitresi ve motor yağı (5w40 tabıkı) . bana saçma gelen polen filitresinin kayseri ile Erzurum servislerinin verdiği fiyatı (90 tl) ve her 10.000 bakımında değiştirmeleri.ben kayıtlara 10.000 bakımı olarak gecmesını ısteyeceğım.peki hava filitresi yağ filitresi ve motor yağı (5w40 tabıkı) değişirse servis bana ne fiyat çıkarır kandırılmak istemiyorum ve pazarlık yapılıyo anladığım kadarı ile serviste.bu parçaların hepsinin parça numarası ile işçilik ücretlerininde olduğu fiyatlandırmalarını yazarsanız kandırılmayalım. ayrıca 5W40 yağı dışardan alsak fiyatı nedir önerdiğiniz marka olarak.ayrıca servis dışardan yağ getirme olayını önce reddetti sonra ben diğer servisler sıkıntı cıkarmıyolar dediğimdede tamam değiştiririz ama motorunuzda ya sıkıntı çıkarsa garanti kapsamı dışında kalır dediler.(yani üstü kapalı dışardan müdahale olmuş gibi garanti dışı tehtidinde bulundu.)tüm bunları sorma nedenim şu: arkadaşın aracını 2011 Corolla d4d dizel servıse götürdük benım aracımla hemen hemen aynı ucret çıkardılar bakımını.oda tam sevınıyodu ki ben 1.0 araçla aynı parayı ödüyorum diye sorumlu bayan yanımıza gelıp sileceklerden bırının lastiği bitmiş ve silecek kolunun cıvatası düşmüşdediğinde yapılsın dedi arkadaş .hesap öderken bunun için 65 tl fazla ödedi .dışarda 7lira bu lastik cıvata bedava enayi yerine konmak istemiyorum sadece yoksa 30.000 lıralık araba alıpta sırf çizilmesin diye 2000 liralık dış kaplama yaptırıpta bakımın ücretinden asla kaçmam ki
kral sana ne dıyecegımı bılmıyorum inş senınde karsına hep bilmediğin konularda yol gösterecek bırısı çıkar.daha nasıl dua edetım
MerhabaBen de imzamda arac icin 4 adet 16" Kapak soracaktim
Bir sorum daha olacak Spor yay alacagim henuz aracima ozel yay yok sorgulayabilecegim bir merciide yok. Yeni aurislerin yaylari eski kasalar ile ayni mi ?
Jant kapağı adeti 105 lira mı Bu toyota kafayı yemiş arkadaş... O paraya alaşım jant var yahu...
Selam Ufuk bey; Aracım 2010 model 1.6 benzinli verso premium. Hava ve polen filtrelerinin fiyatını ögrenmek istiyorum teşekkür ederim..
Ufuk abi merhabalar...Bizim Aurisi biliyorsun Malum 70.000 bakımı kaça çıkar bizimkinin..?bir de yağ olarak ne tavsiye edersin..?2007 1.6 mmt LPG'li...
Hemen peşinden 2. Soruyu yapıştırayım.Otomatik şanzımanın yag çubugunun üzerinde "YAG DEGİŞTİRMEYE GEREK YOKTUR OPERATÖR KONTROL EDEREK İHTİYAÇ VARSA DEGİŞTİRİR"Şeklinde yazı var. (ingilizce oldugu için gözden kaçıyor)Peki servis 60K da bir bu yagı degiştiriyor buradaki mantık sanki servisleri kalkındırma vakfına hizmet ediyor gibi gözüküyor.Ne dersin?
Ufuk Geçenlerde bir yerde bu konu ile ilgili bir yazı okumuştum. Anladıgım kadarı ile yazacagım.Kullanılan yagın cinsinin degiştirilmesi tavsiye edilmez. Degiştirilirse mekanik hiç bir sorun çıkmaz fakat motordaki yag sızdırmazlık elemanları farklı yag ile doydugundan yeni yagın kimyasal yapısı elemanları bozar ve yag sızdırmaları başlar gibi bir şeyler yazıyordu.Konuyu fabrikada kimya mühendisi arkadaş ile paylaştım kovalent bag bilmem ne bagdan girdi anlattı anlattı ve kesinlikle dogru dedi.Bu konuda senin yorumun varmı?
Merhaba Ufuk Bey, bende yağ sormak istiyorum, 98 CarinaE aracım için Otomatik şanzıman yağı, el kitapçığında Dexron-II konulur diyor, Hidrolik kutusu için Dexron-II veya Dexron-III diyor..Benim araca(şanzımana) Dexron-III özellikli Mobil yağ konuldu, bir sakıncası varmıdır..Birde Motor yağı olarak 10W-40 konuyor(sanırım yarı sentetik mobil1), 5W 50 tam sentetik kullananlar memnun olduğunu söylüyor, siz ne dersiniz..