Anket

Toyota Alırmısınız ?

Alırım
138 (72.3%)
Almam
53 (27.7%)

Toplam Oy Verenler: 189

Gönderen Konu: Yine Toyota Alır mısınız ?  (Okunma sayısı 47687 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: Yine Toyota Alır mısınız ?
« Yanıtla #100 : Şubat 28, 2013, 17:21:54 »
Birinin biriktirdiği  parayı verip severek aldıgı bir ürünü kötülemesi kolay değil arkadaşlar..Bu seviyeye geldiyse konuyu açan Aylin bey boşuna gelmemiştir..Birisinin kulandığı ürünü övmesi kadar yermeside gayet doğal..İnsanlarda bile bu böyledir..Ben mesala ....................arkadaşımızı sevmem,yazdıklarınada gıcığım tipinede(o yüzden engelledim) ama başkalarıda sever..Ben şimdi bu arkadaşı yersem biri çıkar över veya bana karşı savunur..Her markanın iyi yünleride kötü yönleride mutlaka vardır.İnsanlarda bile var,,.sonuçta kul yapımı..o yüzden bu şekilde kabul edicez..Bazıları bu aracı alıcak,bazılarıda almıycak..Bu nekadar tartışsakta böyle devam edicek..O yüzden tartışmaktan ziyade fikir alışverişinde bulunmak gerek..Bilgi paylaştıkça güzeldir..Ve bu konuyu açan arkadaş tartışmak için değil bu gibi sorunların yaşandığını duyurmak için açmış..Ama nedense açan kişi değil,diğerleri tartışma ortamına sürüklemiş..

Cemil Bey, 

Konuyu baştan okudunuz mu bilmiyorum fakat olay yerme, germe olayı falan değil. Bütün D4D ler sorunludur'a gelmiş konu bir yerde..

Hani burda konuyu tartışarak doğru yolu bulabiliyoruz ama başka bir ortamda (örn: youtube, blog vs.) de TSB nin videosunu yayınlayıp altına "Toyota 1.4 D-4D motorların tamamı hatalı üretilmiştir." diye not düşenler var..

El insaf diyorum, kendi canınınız yandı diye illa diğer kullanıcıları da mağdur etmek zorundamısınız. Benim 3-5 yıl sonra satacağım aracın piyasasını yalan yanlış bilgilerle niye düşürmeye çalışıyorsunuz..

Düzenleme:alıntı ayarı.
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Şubat 28, 2013, 17:33:13 »
 Yazıda bir yanlışlık yapılmış(böyle düşünmek istiyorum). Hem bu konu ile ilgili olmayan şeyler, hem de bir arkadaşın kişilik haklarına karşı bir saygısızlık olarak yorumlanabilecek şeyler var, buna her kim olursa olsun izin verilmeyeceğini herkes biliyordur. Aynı şekilde konunun uzatılmasına da!.
 Konu kilitlensin diye özel çaba harcamayalım arkadaşlar.
 Konu hassaslaştı ve takip eden müdahaleler herkes için farklı olacaktır. Eminim ki, herkes bu konunun etrafında ve iyi niyetle paylaşımlarına devam edecektir ve bu sayfadan çirkinlik değil, fayda, güzellik yayılacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Şubat 28, 2013, 17:43:59 »
ya ben yanlışlıkla alırım'ı işaretleyeceğime almam'ı işaretlemişim bi oy düşün  :argh:
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Şubat 28, 2013, 17:49:01 »
Belki aramızda "yeter lan bıktık bu tartışma ortamından" diyip almam ı tıklayanlarda olabilir :islik:  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Şubat 28, 2013, 17:57:00 »
Haa birde bazı toyota kullananlar(kullanmış olanlar) ben dahil ya avensis yada corolla alırım diyordu. GT86'yı unutmuşum onuda alırım param yeterse  :)

Bir daha Toyota almam diyenlere gt86'yı bedavaya verseler kim ilk önce alırdı acaba diyede kendime sormadan edemicem :D :D :D
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Şubat 28, 2013, 18:04:33 »
Valla abi onu bunu bilmem, bu forumda son zamanlarda o kadar gereksiz insanlar var ki adam bana özel mesajdan tehdit savuruyor ama kimsenin bir şey yaptığı yok adamlar Toyotayı geçtim konu içerisinde üyeye saldırganlık yapıyor Örn: Yeni Toyota Auris testinde Toyotacıdan çok VW ci ve Opel ci var şurası şöyle olmuş Aurisin diyoruz adam çıkmış çok gereksiz araç çok saçma alınmaz bu araba halbuki bir bilgisi yok bilgisayar başında öğrendikleriyle yorum yapıyorlar, tamam tipini beğenmezsin dersin ki hoş değil falan ama insanlar o kadar ucuzlaştırmışlar ki kendilerini bilmeden yorum yapıyorlar bu testin sonucuda başta bu arkadaşların sığı düşüncesinden kaynaklanır. Ama bir çoğu benim gibi net konuşamıyor ve eleştiremiyor. Acaba kim benim kadar Aurisin eksik yönlerini ve artı yönlerini ortaya çıkarmış.

Senin sıkıntın bence çözülmesi gereken bir sıkıntı bunu kimse aksini iddia edemez ama bu şekilde burada olmaz.
Senin kadar bende istiyorum sonuca ulaşmayı neticede kolay para kazanılmıyor.
Saygılar benden abi.

Mahmutcum sana birebir cevap vermiyorum çünkü konu daha çok karışır gibi kusuruma bakma lütfen.

ups, damarına bastım sanırım, senin konun apayrı bir olay :) yeni bir konu aç ama benden söylemis o konu aynı gün kilitlenir :)

Ama şu bir gerçek, benim anladığım kadarı ile çoğu forumdaş beni yanlış anlıyor ! yada beni anlamak is-te-mi-yor...

Bakın ben toyotaya kötü demiyorum üzerine basarak tekrar ediyorum ,toyota kötü değil ! müşteri ilişkileri, servis hizmetleri, sorun sonrası toyotanın sorunlara yaklaşımı berbat diyorum !

Birde ekliyorum bu berbar hizmet sonunda kesinlikle toyota almam diyorum.(bu benim görüşüm ve kimseyide bu düşünceme ortak etmek yada bu görüşümde yanıma katmak istemiyorum)

Peki neden o zaman toyotayı kötüleyen yazılar yazacaksınız diye soracak olursanız,  burada da bir yanlış anlaşılma var !

Ben heryerde toyotanın sorunlarını ( kendi yaşadığım sorunları ) nüks ederek toyota gelsin bana paramı verip aracımı geri alsın diye yapmıyorum !

Zaten o parayı dava sonucunda alacağıma inanıyorum ben ...

Benim amacım;
Her insanın, toyotanın bu kötü yanını görmesidir...
Servis hizmet beklentisi yüksek olan, toyotadan sorun çıkmaz diyen insanlar toyota almadan önce bunları araştıran ve bu yazı ve yorumları okuyanlar benim gibi yüksek beklentiler içinde gidip toyota almasın alacaksa da beklentilerini tekrar gözden geçirsin, benim nihayi amacım budur !

Benide günah keçisi ilan etmeyin, doğru olan bir şeye yanlış dememi beklemeyin benden.

Toyotanın servis sonrası hizmeti berbat benim için ve sorunları görmezlikten gelmesi ileriki günlerdeki sorun algılamalarına nasıl davranacağını belli etmektedir bence.

şunuda özellikle belirtmeden edemeyeceğim ben marka fanatiği değilim ama bazı arkadaşlarımız marka fanatiği sanırım :)

benim için sağlam araba vardır arkadaşlar, hızlı geri dönüş vardır, sorunlara çözüm üreten, müşteri memnuniyetine önem veren vardır. ben ne opelci, ne WW ci nede başka bir marka tutkunuyum.

Aracımı seviyordum ama bu kadar sorunu ile sevmem imkansız, bagajımda yağ bidonu ile gezemem kimse kusur saymasın lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Şubat 28, 2013, 18:15:00 »
İkinci D 4D Corollamı kullanıyorum. Hiç mi arıza olmadı? Oldu tabi, hiç mi tıkırtı gelmedi geldi. ama şu ana kadar beni yolda bırakmadılar. Araba tekrar alacak olsam alternatiflerimden biri mutlaka Toyota olur.

Herkese faydalı ve saygılı paylaşımlar dilerim...
2012 Corolla D-4D Comfort Extra MMT 36.000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Şubat 28, 2013, 18:17:36 »
Haa birde bazı toyota kullananlar(kullanmış olanlar) ben dahil ya avensis yada corolla alırım diyordu. GT86'yı unutmuşum onuda alırım param yeterse  :)

Bir daha Toyota almam diyenlere gt86'yı bedavaya verseler kim ilk önce alırdı acaba diyede kendime sormadan edemicem :D :D :D

Almam Ayberk almam değil gt 86 supra verseler gene almam .

Cemil Bey, 

Konuyu baştan okudunuz mu bilmiyorum fakat olay yerme, germe olayı falan değil. Bütün D4D ler sorunludur'a gelmiş konu bir yerde..

Hani burda konuyu tartışarak doğru yolu bulabiliyoruz ama başka bir ortamda (örn: youtube, blog vs.) de TSB nin videosunu yayınlayıp altına "Toyota 1.4 D-4D motorların tamamı hatalı üretilmiştir." diye not düşenler var..

El insaf diyorum, kendi canınınız yandı diye illa diğer kullanıcıları da mağdur etmek zorundamısınız. Benim 3-5 yıl sonra satacağım aracın piyasasını yalan yanlış bilgilerle niye düşürmeye çalışıyorsunuz..

Düzenleme:alıntı ayarı.

Samet abi tüm d-4d ler sorunludur kim demiş . Ben bu sorunun 2010 ve 2011 lerde olduğunu her zaman belirtiyorum hatta siz aracı almadan önce foruma danıştığınızda size aurisi bu sorun dolayısıyla tavsiye etmediğimi ama 2012 lerde de sorun çözüldü diye bildiğimi o zamandan söylemiştim . Tüm d-4d sorunludur diyende var fakat ben bu konuda göremedim .

Diğer yandan siz bu sorunu bile bile aracınızı aldınız ve bu sorun yüzünden ilerde aracınızın değer kaybedeceğini düşünmeniz gerekirdi . Bence siz bu sorunu yaşamadığınız için genede şanslısınız . Sadece sizin aracınızın değil tüm araçların değeri bu sorundan dolayı düşüyor ve bunun sorumlusu bizler değil bu sorunun çözümü için parmağını bile kıpırdatmayan servis ve toyota Türkiye'dir . Zaten bu sorunun bu kadar büyümesinin sebebi de servislerin ve genel merkezin bu soruna yaklaşımıdır . Dolayısıyla el insaf denmesi gereken birileri varsa bu toyota Türkiye olmalı .

ups, damarına bastım sanırım, senin konun apayrı bir olay :) yeni bir konu aç ama benden söylemis o konu aynı gün kilitlenir :)

Ama şu bir gerçek, benim anladığım kadarı ile çoğu forumdaş beni yanlış anlıyor ! yada beni anlamak is-te-mi-yor...

Bakın ben toyotaya kötü demiyorum üzerine basarak tekrar ediyorum ,toyota kötü değil ! müşteri ilişkileri, servis hizmetleri, sorun sonrası toyotanın sorunlara yaklaşımı berbat diyorum !

Birde ekliyorum bu berbar hizmet sonunda kesinlikle toyota almam diyorum.(bu benim görüşüm ve kimseyide bu düşünceme ortak etmek yada bu görüşümde yanıma katmak istemiyorum)

Peki neden o zaman toyotayı kötüleyen yazılar yazacaksınız diye soracak olursanız,  burada da bir yanlış anlaşılma var !

Ben heryerde toyotanın sorunlarını ( kendi yaşadığım sorunları ) nüks ederek toyota gelsin bana paramı verip aracımı geri alsın diye yapmıyorum !

Benim amacım;
Servis hizmet beklentisi yüksek olan, toyotadan sorun çıkmaz diyen insanlar toyota almadan önce bunları araştıran ve bu yazı ve yorumları okuyanlar benim gibi yüksek beklentiler içinde gidip toyota almasın alacaksa da beklentilerini tekrar gözden geçirsin, benim nihayi amacım budur !

Benide günah keçisi ilan etmeyin, doğru olan bir şeye yanlış dememi beklemeyin benden.

Toyotanın servis sonrası hizmeti berbat benim için ve sorunları görmezlikten gelmesi ileriki günlerdeki sorun algılamalarına nasıl davranacağını belli etmektedir bence.

şunuda özellikle belirtmeden edemeyeceğim ben marka fanatiği değilim ama bazı arkadaşlarımız marka fanatiği sanırım :)

benim için sağlam araba vardır arkadaşlar, hızlı geri dönüş vardır, sorunlara çözüm üreten, müşteri memnuniyetine önem veren vardır. ben ne opelci, ne WW ci nede başka bir marka tutkunuyum.

Aracımı seviyordum ama bu kadar sorunu ile sevmem imkansız, bagajımda yağ bidonu ile gezemem kimse kusur saymasın lütfen.

Abi aynen ben seni aynı sorunu yaşadığım için anlıyorum . Bizim bu sorundan dolayı neler yaşadığımızı bilmedikleri içinde kendilere hak veriyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Şubat 28, 2013, 18:24:19 »
Arkadaşlar konuyu bireysel olarak detaylandırmak yerine genelde tutarak tıpkı başlıktaki gibi alırım çünkü...... yada almam çünkü...... şeklinde devam ettirirsek hem daha verimli olur hemde bu kadar çatışmalı konu haline gelmez diye düşünüyorum.Nasılki her iki elimiz tamamen birbirinin aynısı değilse her model araçta birbirinin aynısı değil fabrikasyon üretim olmasına rağmen.Bir modelin belirli serisinde sorun olması o markanın tamamının kötü olması anlamına gelmeyeceği gibi iyi olduğu anlamınada gelmiyor elbette.Yada sonrasınki serviste karşılaştığımız bir durum bütün servislerin aynı olduğunu düşündürsede öyle değil ve olmamalıda.Benim aldığım modelde sorun yoktur memnunumdur bundan sonrada alırım derim,bir başkasının aynı model aracında sorunlar çıkar o almam der buna saygı duymak gerekir elbette.Ama birisi benimki iyi değil diğerleride kötü deyip bunu diğer kişilerede empoze etmeye kalkarsa benim gözümde en büyük saygısızlığı yapmış olur.Ben şu aracı aldım başıma şunlar şunlar geldi bu nedenle almam deyip bunu diğer üyelerinde göz önüne almasını sağlamak fazlasıyla yeterlidir.Yanlış anlaşılmasın kimseye karşı değil bu söylediklerim.Sadece şunu unutmayalım bu markaların hiçbirisi bizim babamızın firması değil,bizler onların müşterileriyiz.Hangisi bize en kaliteli ürünü en iyi fiyatla sunarsa ona yöneliriz.Bugün Toyota olur yarın başka marka olur bizim beklediklerimizi karşılıyorsa,memnun etmeyide başarıyorsa gerisinin bir önemi var mı?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #109 : Şubat 28, 2013, 18:37:27 »
Arkadaşlar konuyu bireysel olarak detaylandırmak yerine genelde tutarak tıpkı başlıktaki gibi alırım çünkü...... yada almam çünkü...... şeklinde devam ettirirsek hem daha verimli olur hemde bu kadar çatışmalı konu haline gelmez diye düşünüyorum.Nasılki her iki elimiz tamamen birbirinin aynısı değilse her model araçta birbirinin aynısı değil fabrikasyon üretim olmasına rağmen.Bir modelin belirli serisinde sorun olması o markanın tamamının kötü olması anlamına gelmeyeceği gibi iyi olduğu anlamınada gelmiyor elbette.Yada sonrasınki serviste karşılaştığımız bir durum bütün servislerin aynı olduğunu düşündürsede öyle değil ve olmamalıda.Benim aldığım modelde sorun yoktur memnunumdur bundan sonrada alırım derim,bir başkasının aynı model aracında sorunlar çıkar o almam der buna saygı duymak gerekir elbette.Ama birisi benimki iyi değil diğerleride kötü deyip bunu diğer kişilerede empoze etmeye kalkarsa benim gözümde en büyük saygısızlığı yapmış olur.Ben şu aracı aldım başıma şunlar şunlar geldi bu nedenle almam deyip bunu diğer üyelerinde göz önüne almasını sağlamak fazlasıyla yeterlidir.Yanlış anlaşılmasın kimseye karşı değil bu söylediklerim.Sadece şunu unutmayalım bu markaların hiçbirisi bizim babamızın firması değil,bizler onların müşterileriyiz.Hangisi bize en kaliteli ürünü en iyi fiyatla sunarsa ona yöneliriz.Bugün Toyota olur yarın başka marka olur bizim beklediklerimizi karşılıyorsa,memnun etmeyide başarıyorsa gerisinin bir önemi var mı?

Ertan bey dediklerinize katılmakla birlikte sadece bir konuyu düzeltmek istiyorum .

Biz aracımızda yağ yakma sorunu olduğu için değil servisin ve merkezin bu soruna yaklaşımından dolayı bu durumdayız . Yani derdimiz toyotanın bir seri aracı hatalı üretmesi değil bu hatayı düzeltmek istememesi dediğiniz gibi fabrikasyonda olsa sonuçta bu araçlar kul yapısı elbette hata olacaktır buna itirazımız yok ama bu hatayı da düzeltmek yine üreticiye düşer ve üretici bu hatayı düzeltmek istemiyor . Gerçi üretici mi ithalatçı mı düzeltmek istemiyor tam bilmiyorum ama tüketici için fark etmez tüketici haticeye değil neticeye bakar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Şubat 28, 2013, 18:41:27 »

Benim amacım;

Biz seni gayet net anladık sen bizi anlamıyorsun abi, demek istediğim bu tavırla burada zaten bir şey elde edemeyeiz ne kimse bilgi alabilir ne de kimse faydalanabilir ne de sen sonuca ulaşabilirsin.

Ben dedim ki para kolay kazanılmıyor yani o parayı alman benim için zaferdir (ister samimi bulun ister bulmayın ama açıkcası mutlu olurum) ama senin bu tavrın kimseye bir şey kazandırmaz.
İddia ettiğin bir konuda Toyotanın satış sonrası berbatlığı buna tarafsız olarak yorum yapıp görüş bildirmiyorum; Adamlar yıllardır Müşteri memnuniyeti en yüksek firma olarak seçiliyorlar buna hayret ediyorum tıpkı Aurisin ve Corollanın sorunsuzluk değerlerinde üst seviyelerde yer alması gibi.

Fanatiklik yapan kim abi onu göremedim açıkcası, nedeni ise sen kişilere görüş sormuşsun onlarda söylemişler.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #111 : Şubat 28, 2013, 18:54:00 »
Ertan bey dediklerinize katılmakla birlikte sadece bir konuyu düzeltmek istiyorum .

Biz aracımızda yağ yakma sorunu olduğu için değil servisin ve merkezin bu soruna yaklaşımından dolayı bu durumdayız . Yani derdimiz toyotanın bir seri aracı hatalı üretmesi değil bu hatayı düzeltmek istememesi dediğiniz gibi fabrikasyonda olsa sonuçta bu araçlar kul yapısı elbette hata olacaktır buna itirazımız yok ama bu hatayı da düzeltmek yine üreticiye düşer ve üretici bu hatayı düzeltmek istemiyor . Gerçi üretici mi ithalatçı mı düzeltmek istemiyor tam bilmiyorum ama tüketici için fark etmez tüketici haticeye değil neticeye bakar .
Size şöyle bir şey söyleyeyim dediğiniz durumla ilgili az çok bilgi sahibiyim.Toyotanın servisleriyle iletişim halinde olduğu bir sistem var ve bu sistemde sorunlu araçların değişmesi gereken parçaları,yapılacak işlemler,yerine kullanılacak parçanın numarası vs her şey mevcut.Ama siz servise gittiğinizde bizim bilgimiz yok deyip işin içinden çıkıyorlar.Bu durum benim zamanında bir bilgisayar firmasıyla yaşadığım soruna benziyor.Anakartın bios yazılımındaki sorun yüzünden bilgisayar mavi ekran veriyordu.Servise götürdüğümde bana anakartın değişmesi gerektiğini söylediler ve 750 lira istediler tabi sorunu bildiğimden yaptırmadım ve yazılımı sordum bana bize bu konuda değişim gerektiğini yazılım yüklemenin çözüm olmadığınız söylediler dediler.Bende aldım çıktım bilgisayarı müşteri hizmetlerini arayıp yazılımı mail yoluyla aldım(tabi bir sürü sorumluluk bana aittir benzeri yazılar aldıktan sonra) Yükledim ve 3 senedir tek bir kere bile mavi ekran olmadı.Canları yapmak istemediğinden yapmıyorlar.Yoksa dünya çapındaki bir firma neden kendi kendini baltalasınki.Sonuçta onlarda biliyorki satma sebepleri sorunsuzluk sloganından geliyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Şubat 28, 2013, 19:04:00 »
Mahmutcugum sen yapiyorsun demiyorum zaten, gir youtube'e toyota tsb yaz arat cikan videonun turkcesinde direk soyledigim ifade var..Belli serilerde olmasi kolay kolay piyasayi etkilemez fakat " uuu d4d almayin onlarin sorunlu" gibi bir sehir efsanesi noktasina gelirse olay sıkıntı yaratir..

Ben bile bile aldim, yine 4 ay oncesine donsem yine alirim :)
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Şubat 28, 2013, 19:09:04 »

Ayneen bende bile bile aldım, öncesinde tamı tamına 5,5 yıl 2006 Corolla HB 1.4 D-4D kullandım bir kere dahi sorun yaşamadım ardından 2012 Auris D4-D'yi tercih ettim ki karşısına C4 Executive'i koymuştum tasarımı beğendiğim bir araçtı C4 ama her halinden memnun kaldığım Toyotaya devam ettim. Bu da demek oluyor ki fanatiklik değil güven meselesi ve minimum sorunla karşılaşmam, şimdi aynı durumda Aylin abi için geçerli bir daha Toyota almam diyor haklı olarak durumda bu biraz şans biraz kısmet.

Aylin abi bundan Vw alırsın diye düşünüyorum.

Edit: İmla hatası.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Şubat 28, 2013, 19:13:14 »
Ayneen bende bile bile aldım, öncesinde tamı tamına 5,5 yıl 2006 Corolla HB 1.4 D-4D kullandım bir kere dahi sorun yaşamadım ardından 2012 Auris D4-D'yi tercih ettim ki karşısına C4 Executive'i koymuştum tasarımı beğendiğim bir araçtı C4 ama her halinden memnun kaldığım Toyotaya devam ettim. Bu da demek oluyor ki fanatiklik değil güven meselesi ve minimum sorunla karşılaşmam, şimdi aynı durumda Aylin abi için geçerli bir daha Toyota almam diyor haklı olarak durumda bu biraz şans biraz kısmet.

Aylin abi bundan Vw alırsın diye düşünyorum.
İşte bütün mesela bu karşılaşınlar bizim gözümüzde firmanin en temel referansı oluyor.Sonrasındaki kararlarımızı etkiliyor doğal olarak.Sonuç ne olursa olsun görüştür saygı duyarız  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #115 : Şubat 28, 2013, 19:16:10 »
Size şöyle bir şey söyleyeyim dediğiniz durumla ilgili az çok bilgi sahibiyim.Toyotanın servisleriyle iletişim halinde olduğu bir sistem var ve bu sistemde sorunlu araçların değişmesi gereken parçaları,yapılacak işlemler,yerine kullanılacak parçanın numarası vs her şey mevcut.Ama siz servise gittiğinizde bizim bilgimiz yok deyip işin içinden çıkıyorlar.Bu durum benim zamanında bir bilgisayar firmasıyla yaşadığım soruna benziyor.Anakartın bios yazılımındaki sorun yüzünden bilgisayar mavi ekran veriyordu.Servise götürdüğümde bana anakartın değişmesi gerektiğini söylediler ve 750 lira istediler tabi sorunu bildiğimden yaptırmadım ve yazılımı sordum bana bize bu konuda değişim gerektiğini yazılım yüklemenin çözüm olmadığınız söylediler dediler.Bende aldım çıktım bilgisayarı müşteri hizmetlerini arayıp yazılımı mail yoluyla aldım(tabi bir sürü sorumluluk bana aittir benzeri yazılar aldıktan sonra) Yükledim ve 3 senedir tek bir kere bile mavi ekran olmadı.Canları yapmak istemediğinden yapmıyorlar.Yoksa dünya çapındaki bir firma neden kendi kendini baltalasınki.Sonuçta onlarda biliyorki satma sebepleri sorunsuzluk sloganından geliyor.

Peki bu durumda sizce biz haklı değilmiyiz ?

Sonuçta kimse kendi kullandığı bir ürünü kötülemekten hoşlanmaz ama sorunlu işte ve bu sorunu servis bildiği halde çözmüyor . İnanın bu sorunu kendi başıma çözebilecek olsa idim servisle bu kadar uğraşmaz bende sizin gibi sorunu çözer aracımı keyifle kullanırdım . Ama sorunun çözümü sizin pc de yaşadığınız sorunun çözümü gibi değil .

Neyse bu konu çok uzar kısaca ben bir daha toyota almam nedeni de sattığı ürüne sahip çıkmayıp müşteriye doğru düzgün açıklama yapılmaması ve müşteriye yalancı muamelesi yapılması .

Mahmutcugum sen yapiyorsun demiyorum zaten, gir youtube'e toyota tsb yaz arat cikan videonun turkcesinde direk soyledigim ifade var..Belli serilerde olmasi kolay kolay piyasayi etkilemez fakat " uuu d4d almayin onlarin sorunlu" gibi bir sehir efsanesi noktasina gelirse olay sıkıntı yaratir..

Biliyorum abi bana demediğini . Tüm d-4d ler sorunlu diyenlerde doğru yapıyor demiyorum ama el insaf denmesi gereken birileri varsa toyota ALJ ve servisler .

Aracınızı güzel günlerde kazasız belasız kullanın . Bende yine 4 ay öncesine dönsem yine size aynı tavsiyelerde bulunurum . :)

Her ne kadar toyotayı karalıyor gibi görünsem de amacım bu konudan dolayı başkasının canının yanmamasıdır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #116 : Şubat 28, 2013, 19:22:31 »
Peki bu durumda sizce biz haklı değilmiyiz ?

Sonuçta kimse kendi kullandığı bir ürünü kötülemekten hoşlanmaz ama sorunlu işte ve bu sorunu servis bildiği halde çözmüyor . İnanın bu sorunu kendi başıma çözebilecek olsa idim servisle bu kadar uğraşmaz bende sizin gibi sorunu çözer aracımı keyifle kullanırdım . Ama sorunun çözümü sizin pc de yaşadığınız sorunun çözümü gibi değil .

Neyse bu konu çok uzar kısaca ben bir daha toyota almam nedeni de sattığı ürüne sahip çıkmayıp müşteriye doğru düzgün açıklama yapılmaması ve müşteriye yalancı muamelesi yapılması .

Biliyorum abi bana demediğini . Tüm d-4d ler sorunlu diyenlerde doğru yapıyor demiyorum ama el insaf denmesi gereken birileri varsa toyota ALJ ve servisler .

Aracınızı güzel günlerde kazasız belasız kullanın . Bende yine 4 ay öncesine dönsem yine size aynı tavsiyelerde bulunurum . :)

Her ne kadar toyotayı karalıyor gibi görünsem de amacım bu konudan dolayı başkasının canının yanmamasıdır .
Bende size haksızsınız demiyorum.Ancak sorunu çözen tanıdıklarımda var etrafımda bilmiyorum hangi servisi tercih ediyorsunuz ama forumdada çözen arkadaşların gittikleri servisleri tercih etseniz belki çözüme kavuşturursunuz.Baktınız olmuyor toyota türkiyeye mail atın ve buna gelen cevaplarla beraber(daha önceki işlemlerin evraklarıylada tabi) hukuksal olarak hakkınızı arayabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Şubat 28, 2013, 19:33:24 »

Aylin abi bundan Vw alırsın diye düşünüyorum.

Edit: İmla hatası.

Bundan sonra WW mi alırım .... ben bu sefer araba alıcam ha bu VW olur audi olur, ama bu sefer araba olucak :) 2.el alacam ve servisle uğraşmak zorunda kalmayacağım, sanayiye çekerim arabayı istediğimi yaptırırım sitem edeceksemde ustaya ederim :) ama bu sefer araba alacağım emin olabilirsin :) tamamen benim fikrimdir, kullandığım araba araba değil at arabası :)  bunuda kalkıp şimdi yorum topuna tutmayın sakın tamamen kendi fikrimdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #118 : Şubat 28, 2013, 19:35:10 »
TSB yi baştan sona okuyan kaç kişi var acaba ?

TSB okunsada yorumlar ondan sonra yapılsa nede güzel olacak aslında :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #119 : Şubat 28, 2013, 19:36:25 »
Bende size haksızsınız demiyorum.Ancak sorunu çözen tanıdıklarımda var etrafımda bilmiyorum hangi servisi tercih ediyorsunuz ama forumdada çözen arkadaşların gittikleri servisleri tercih etseniz belki çözüme kavuşturursunuz.Baktınız olmuyor toyota türkiyeye mail atın ve buna gelen cevaplarla beraber(daha önceki işlemlerin evraklarıylada tabi) hukuksal olarak hakkınızı arayabilirsiniz.

Ertan bey Adana'da topu topu 2 servis var . Biri yeni açıldığı için oraya hiç gitmek istemedim . Aracı aldığım yere gittim sürekli . Merkezide 50 kere aradım hep döneceğiz dediler fakat beni 2  aya yakın oyaladılar ve halen dönmüş değiller .Benim sorunumu en son servis mecbur kaldığı için halletti . Normalde her servis sonrası 5-10 gün sonra arayıp müşteri memnuniyeti için puan alan merkezde bu sefer nedense aramadı .

Hukuki yolu da bir ara düşündüm fakat en son servis piston ve sekman değişimini kabul etti sorunun çözüldüğü konusunda da şimdilik bir şey söyleyemiyorum daha 2500 km  yol yaptım . İnşallah çözülmüştür .