Gönderen Konu: mm vites  (Okunma sayısı 26790 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: mm vites
« Yanıtla #60 : Kasım 12, 2008, 20:55:47 »
palioda speedgear da hillholder var da ondan kaydırmıyor.

biz de neden toyota da yok diyoruz :)
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Kasım 12, 2008, 20:55:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Kasım 12, 2008, 22:53:55 »
speedgear la mmt aynı şey değil zaten.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #62 : Kasım 13, 2008, 01:54:23 »
hillholderı biliyorum demek istediğim şey palio ? neticede palio :D Yamanın dediği gibi koca toyotada hillholder niye yok demiyorum deponun içine 2 3 parça koyamıp depo sesini opera biçiminde dinletende aynı firma :) merak ettiğim tek şey acaba japonyadaki toyotalarda bizim burdaki gibimidir yada avrupadaki bizim ülkemize özgüdür diye düşünüyorum..
Nerde Nerde YERLERDE :D YaRiSs D4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #63 : Kasım 13, 2008, 02:29:53 »
ve ekliğim.. dediğim gibi aracım düz ve aracım kusursuz.. benim sorunum değil.. ama şahidim Caner hariç 1 arkadaşımın ablasına almayın dediğim halde yaris aldılar mmt kusursuz değil çatır çutur minibüs gibi sesler geliyor araçtan ama yolda bırakmıyor ve şunu bilmekte yarar var eskiler neederdi ? japonmu aracın.. yağını suyunu koy yola devam seni yarı yolda bırakmaz..bizim efsane corollalardan kaçının bakımlı olupta yolda kaldığına şahit olan var ?ben duymadım ve yol kenarında 4 lüsü yanık görmedim hiç..2005 c3lerin sekmesini duydunuzmu hiç otomatikleri vites değişiminde zıplıor.. :D  tavşan sırtındamı araç tamı gidiyorsun ayırt edemiyorsun belli şasi aralığında fabrika hatası oldu ve garantileri bitene kadar citroen bunu ört bas etti .. duyan gören vardır muhakkak peki mmt belli bir şasi aralığındamı yoksa %90 bi problemmi var hadi diyelim dediğiniz gibi çok iyi bir şanzman olsun Alper abi dün yazdı iletim hemen..Toyota mmt yi kaldırıyor yerine yeni şanzman geliyor :) çok iyiydide neden değişiyor ? dediğim gibi aracınız kusursuz mmt olabilir.. bu bir istisna ben mmtlerin sorununu bildiğim için düz aldım aracımı.. Elin japonu para kazansın diye Ülkemin insanı bundan zarar görüp verdiği parayla geriliyorsa.. ben insanımımı yoksa japonumu korumalıyım ? Caner ne dedi ? benim aracım kusursuz ozaman süper :) yüzüm güldü okuyunca memnunsan allah kaza bela vermesin dostum.. ama diğerleri aracımda sorun var diyorsa gülüp e almasaydın :) kazıklanmasaydın :) toyota yapmaz siz bişi yapmışınızdır mı demeliyiz ? Eğer biz Toyota sevensek.. ve Toyota bizde hastalıksa objektif olarak bunu göstermeliyiz.. doğrusu yanlışı bilinerek mmt ler çok çok iyi alın arkadaşlar diyip 2 gün sonra kulaklarımız yanmasın.. insanı yanlışa teşvik etmiyelim.. yeni şanzman konusunda daha detaylı bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.. saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Kasım 13, 2008, 10:14:32 »
yeni şanzıman henüz belli değil Kunter kardeş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Kasım 13, 2008, 11:08:23 »
bence mmt den şikayet edenlerin bazıları eminimki hiç mmt yi kullanmamışlardır.mmt  de normal olan şeyleri sorun oldugunu söylüyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #66 : Kasım 13, 2008, 12:39:45 »
Berker abi sen toyotadaydın sanırım bilgi gelirse aktarırsan seviniriz..Burak abi muhakkakki mesela yarı otomatik geri kaydırıyor :) bu çok normal bişi hillholderlı olsa sorun olmazdı toyota bunu standart koysa sorun olmazdı.. böle şeylere hata diyemeyiz eksik deriz..neticede tam otomatik değil bu araçlar yolda bırakan bi mmt :D kullanmayı bilmemek değildir aslında süper bi şanzman seçeneği sorunsuz işlese bazı firmalardaki gibi gerçekten hem az yakar hemde keyifli olurdu bu senin benim adıma değil Toyota adına + Toyota adına - :) ortak değilim Toyotaya..yada başka bir firmaya..Caner beye bi link attım istersen sanada atabilirim objektif şikayetleri okuyabilirsin ki şikayeti es geç toyotanın verdiği cevaplar çok ilginç sorun olduğunu kabul ediyor fakat bişi yapamam diyor :) haklıda yeni ve farklı şanzman üretip takıcak hali yok.. :D objektif olursan 30 40 bin bayıldığın bi araba seni yolda bıraksa servis sana bişi yapamam dese napardınız ? bunuda açıkcası merak ediyorum her cevabımda bunu yazıyorum gene yazıcam.. Benim aracımı mmt sorunlarını bildiğim için manuel aldım hakkaten toyotadan memnunum deiştirirsemde depo sesi duysamda manuel auris almak istiyorum alıcamda allah kısmet ederse..inanılmaz az yiyor çok iyi kaçıyor.. bana göre d4d emsalsiz bi teknoloji ve sıf bunu hissetmek yaşamak için aldım otomobil bende bir hastalık.. Ve ilk Toyota deneyimim birdaha Toyota alırsam ilk aldığım gün haliyle 0 araç olucak ve günlüğünü tutup sonunda sizlerle paylaşmak çok istiyorum.. şu kriz olmasaydı bir mmt alıp onun günlüğünü tutmak çok isterdim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Kasım 13, 2008, 14:08:14 »
konuyu tam okuyamadım ama birisi speedgear mı dedi :D aman aman ağınıza almayın.kullanıldı test edildi ama onaylanmadı şahsım tarafından.ilk çıktığında arkadan speedgear yazısını görenler sportingle karıştırıyordu az birşey havamız oluyordu :D onun dışında arıza verdi performans yoktu vitesler,araba araba değildi ;)
mmt yerden yere vurulacak bir şanzıman değil.sadece eskiden otomatik araç azdı sorunda azdı haliyle.sorunu çıkardı mı araba yatardı birsüre.para yetmezdi.şimdi mmt hem az yakıyor hem daha az performanstan çalıyor hemde onarım masfarları daha düşük.eskiye rağbet olsa mısır çarşısına nur yağardı :D geriye kaçıyorsa sürücüde izin veriyorsa sürücünün suçu bence :)
şaka maka toyota iyidir hoştur ;) mmt sınavından 0 almadı,halen sürüyor.sonuçlar 10 yıl içinde alınacak.bakalım hangi markalar şanzımanı ele alacak hangileri ufak onarımlarla devam edecek :D
mmt otomatik vitesli araç düşünenler için bence halen iyi bir tercih.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Kasım 13, 2008, 15:52:26 »
hillholder olmaması toyota ya yakışmıyor ona katılıyorum.ama aracı geri kaçırmak birazda sürücünün marifetsizliği.
aklıma takılan bir mmt yolda nasıl bırakır nasıl bir arıza verir.sorun mmt ide ise servis kesinlikle yapar bunu.birsey yapamıyorum demez diyemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Kasım 13, 2008, 15:57:10 »
bişey yapamıyorum ne demek yahu  !?!
böyle bir tavır varsa servis cezalandırılmalı bence !!!
o problemi çözmekle mükellef resmi merci servistir !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Kasım 13, 2008, 16:01:47 »
hillholder olmaması toyota ya yakışmıyor ona katılıyorum.ama aracı geri kaçırmak birazda sürücünün marifetsizliği.
aklıma takılan bir mmt yolda nasıl bırakır nasıl bir arıza verir.sorun mmt ide ise servis kesinlikle yapar bunu.birsey yapamıyorum demez diyemez.

ben söyliyim yolda nasıl bıraktığını ve nasıl arıza verdiğini, çok deneyimliyim bu konuda :D   normal seyir halinde giderken bi bakarsınız mmt birdenbire N konumuna alır kendini, göstergeye baktığınızda kırmızı ışıklı ÇARK ikazı yanmış size bakmaktadır :)  araç boşta gitmekte iken sağa geçme şansınız varsa geçip durursunuz ve servisi ararsınız direk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Kasım 13, 2008, 16:14:12 »
ben söyliyim yolda nasıl bıraktığını ve nasıl arıza verdiğini, çok deneyimliyim bu konuda :D   normal seyir halinde giderken bi bakarsınız mmt birdenbire N konumuna alır kendini, göstergeye baktığınızda kırmızı ışıklı ÇARK ikazı yanmış size bakmaktadır :)  araç boşta gitmekte iken sağa geçme şansınız varsa geçip durursunuz ve servisi ararsınız direk :)

peki servis sorunu çözmüyor mu?
çözmüyorsa hangi servis bu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #72 : Kasım 14, 2008, 08:11:11 »
Burak abi ben dedimde speedgear'ı ii olduğunu demedim abi :D :D :D hillholderlı dedim :D ona biniceğime akbil taşırım zaten :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Kasım 14, 2008, 20:14:39 »
peki servis sorunu çözmüyor mu?
çözmüyorsa hangi servis bu?

1 kere mmt-i seti değişti.

sonra tekrar yolda kalmalar başladı, araç hiçbir arıza vermiyordu, hiçbir problem yok araçta demeye devam etti servis ama biz bu arada mütemadiyen yolda kalmaya devam ediyorduk :) çekiciyle servise gidiyor araba bakıyorlar sorun yok, yol yardımı geliyor orada bakıyor, sorun yok. e kardeşim sorun yok diyosun ama ben niye yolda kalıyorum o zaman. en sonunda biraz sesimizi yükseltip genel merkeze bastırmamız sonucunda ince bir araştırmadan geçti araba ve mmt setine giden kabloların birinin direnci az çıktı. zaman zaman kablo görevini yapmıyor ve şanzıman kendini boşa alıp kalıyor öyle. kablo değişti sorun çözüldü artık yolda kalmıyoruz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Kasım 14, 2008, 21:26:02 »
ben söyliyim yolda nasıl bıraktığını ve nasıl arıza verdiğini, çok deneyimliyim bu konuda :D   normal seyir halinde giderken bi bakarsınız mmt birdenbire N konumuna alır kendini, göstergeye baktığınızda kırmızı ışıklı ÇARK ikazı yanmış size bakmaktadır :)  araç boşta gitmekte iken sağa geçme şansınız varsa geçip durursunuz ve servisi ararsınız direk :)

orhan beyinde arızası olmasaydı daha bir tadında olacaktı mmt tavsiyelerim ama  :) orhan beyin arızası denildiği gibi giderilmiş.umarım birdaha tekrar etmez.yolda kalmaya karşı zaafım var.sıfır araba alıyorsanız ve yolda kalıyorsanız sabır gerekiyor.neyseki orhan bey sabrı göstermiş ve şuan sapasağlam bir yarisi var :D güle güle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Kasım 14, 2008, 22:50:26 »
ya artık yolda kalmıyoruz ama şu 2-1-2  sırasındaki anlamsız silkeleme olayı da bi çözülse daha güzel olacak :) 50 bin bakımda tekrar mmt-i setini değiştirticem bakalım ne olacak o zaman :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #76 : Kasım 14, 2008, 23:02:42 »
Biri corolla, diğeri yaris iki mmt dizel araç kullanıyorum. Yokuşlarda mutlaka el freni kullanırım. Sıkışık trafikte eğim de varsa manuele geçerim. Es'i hiç kullanmadım, ihtiyaç yok. Hiç hoplama, zıplama yaşamadım, çünkü ileriye bakarak ve önümdeki araçla mesafe bırakarak araç kullanan biriyim.50000 km bitti, hiç sorun yaşamadım viteslerde, şehir içi kullanımda mmt vitesten çok memnunum.

--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Kasım 14, 2008, 23:08:02 »
Biri corolla, diğeri yaris iki mmt dizel araç kullanıyorum. Yokuşlarda mutlaka el freni kullanırım. Sıkışık trafikte eğim de varsa manuele geçerim. Es'i hiç kullanmadım, ihtiyaç yok. Hiç hoplama, zıplama yaşamadım, çünkü ileriye bakarak ve önümdeki araçla mesafe bırakarak araç kullanan biriyim.50000 km bitti, hiç sorun yaşamadım viteslerde, şehir içi kullanımda mmt vitesten çok memnunum.

arkadaşım "Hiç hoplama, zıplama yaşamadım, çünkü ileriye bakarak ve önümdeki araçla mesafe bırakarak araç kullanan biriyim"  ne demek şimdi. birtek siz biliyorsunuz araba kullanmayı di mi. Kullandığınız muhteşem MARKA aracınızda hata olmaz, kesinlikle bi boktan haberi olmayan kullanıcı yüzünden böyle yapıyordur öyle mi. Ben de zaten GERİYE BAKARAK ve önümdeki aracın tamponunun dibinde kullanırım o yüzden hoplayıp zıplıyorum. Hey Allah'ım ya. insanın başına gelmedikçe ne kadar kolay di mi fanatiği olduğunuz markayı savunmak. Allah sorun yaşatmasın, sorun olursa da yazmazsınız zaten, aman ha arabanızın markasına laf gelmesin, Toyota babanızın oğlu ya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Kasım 15, 2008, 00:52:59 »
ya artık yolda kalmıyoruz ama şu 2-1-2  sırasındaki anlamsız silkeleme olayı da bi çözülse daha güzel olacak :) 50 bin bakımda tekrar mmt-i setini değiştirticem bakalım ne olacak o zaman :)

önemli birsey değil o.kalibrasyonla düzeliyor ve kalkış destek sistemi daha iyi çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #79 : Kasım 15, 2008, 01:00:29 »
Alper Bey gerçekten konuyu özetliyecek açıklamayı yapmışsınız. Bu bütün araçlar için geçerli .Toyota ,kamyon ,uzun araç palakalı TIRRR ...Orhan arkadaşım her markada sorunlar yaşanır.Ailemin yeni kasa civicte bile bir sürü gözüme batan sorun var ki bu sorunlar ben yarisi alırken de gözüme batmıştı (işçilik). Ama mekanik konusundahenüz sorunla karşılaşmadım ve insanların yoğun trafikte karşılaştığını anlattıkları sorunlardan eser yok.Bence bu bana güven vermeye yeter çünkü hergün işe gidip gelirken yoğun trafikte bu aracı kullanıyorum ,inanılmaz kötü bir işyeri park çıkışım var(dimdik ve hızlanamadan çıkmalısınız) .Yeni araba bütün koşullara girdi 1 senedir. Ayrıca uzun yolda inanılmaz keyfli performansı var