0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bir de siz biliyorsunuzdur bu yarislerdeki 6 hoparlörlü sistemde ön kapı hoparlörleri component mi acaba. ben arabanın ses kalitesinden inalılmaz memnumum.
Abi arka kapılardakilerden bende dogru düzgün ses bile gelmiyor. Ben pek begenmedim ses sistemini ne yalan söyleyim. yada benimkinde olan bir problemden ötürü sadece önlerden ses gelir gibi. neyse bakımda baktırıyım onlarada
ha şimdi görüdm sol specialmiş seninki ya problem var seninkinde ya da beklentin yüksek biraz
Benim derdim de bu işte.Aracın parasını ödemeden kullanma kılavuzu elinize verilmez.E kimse de böyle anlatmaz.O halde kandırılmış oluyoruz.Başka da açıklaması yok.Bir daha asla Toyota almam.
artık internet var, bilgi var, şunu da unutmamak gerekir, müşterinin görevi araştırmaktır, kendine uygun olanı seçmektir....bir de kullanım kılavuzu tüm bilgiyi vermez ki, mesela vites geçişlerinin sarsıntılı olduğu yazmaz.... dolasıyla araştırmak gerekir !
Utku Bey ne yazık ki yazmış olduğunuz mesaj da biraz da sizi "Her şeyi müşteriye yıkar" buldum.Evet müşteri bir ürünü almadan önce araştırmalı ve kendine uygun olanı seçmelidir.
Arkadaşlar MMT'ler bu kadar sorunlu da neden hala satılıyor.Yetkililer satış temsilcilerinin bu konuları satın alma esnasında anlattıklarını söylüyor.Biz deneme yaptık , alıcı gibi gittik ama kesinlikle bu konulardan bahsetmiyorlar.Utku bey, bu sorunun % 1-2 olduğunu söylüyorsunuz.Etrafımda 4 araç var 4'ü de yolda kaldı.Anladığım kadarıyla siz de Toyota Satış Temsilcisisiniz, siz anlatıyor musunuz bunları alıcılara!!!Nitekim Orhan Şahin de aynı konudan muzdarip.Bu araçlar sorunlu demekki.Bunun cezasını biz mi çekeceğiz.Bence birlik olup Toyotasa ile görüşmek lazım.Tüketici haklarımız var.
Bir senedir MMT Corolla kullaniyorum. Arabayi sifir aldim, ve aldigim aksam "ben ne kadar buyuk bir hata yaptim" diye dusunmeye basladim Bir hafta boyunca en az zararla nasil kurtulurum diye arastirdim, ama sonra yavas yavas nasil kullanmam gerektigini ogrendikce alistim. - Benim arabam otomatik ama yokusta kaydiriyor dedigim zaman bircok kisi o nasil otamatik diye tepki gosterdi, haklilarda, ama sonradan analdim ki aslinda otomatik degil, MMT. Bu konuda Toyota arabayi satarkeen fazla bilgi vermiyor, bircok satis elemani hatta otomatik diyerek sunuyor arabayi. Bence bu cok yanlis, acik acik anlatmalari lazim, artilarini eksilerini.- MMT sanziman tam otomatikler gibi D'ye takayim gideyim diyebileceginiz bir sanziman degil. Yokuslarda kesinlike manuel modda cikmaniz gerekiyor. Ornegin Istanbul'da Besiktas tarafini bilenler icin soyleyeyim, Ihlamur Kasri'nin oununden kopruye cikan yokusu otomatik modda cok zor cikarsiniz. - Bunun disinda geri vitese taktiginizda 2-3 saniyelik bir duraklama yasiyor, sonra geciyor. Otoyolda ise sorunsuz. - Otomatik modda direksiyondaki kulakciklardan da bir kucuk vitese gecebilirsiniz. Eger yokusa geldiginizde bu sekilde vites dusururseniz arac 7 saniye boyunca dusuk viteste kalacaktir. Bu sure icersinde gosterge panelinde "E" yerine o anda oldugunuz vites yazar, otomatik modda olmaniza ragmen. Ayni sekilde mudahaleyi vites buyutmek isterseniz de yapabilirsiniz. 7 saniye dolunca sanziman tekrar otomatik moda gecer ve karar verir, hala rampanin devam ettigine karar verirse vites yukseltmez. - Otomatik modda giderken, sanzimanin vites degistirecegi noktalari bir sure sonra anlamaya basliyorsunuz. Bu noktalarda duz viteste oldugu gibi ayaginizi gazdan cekip vites atinca tekrar gaz verirsniz, sarsintilari en aza indirisiniz.- Dedigim gibi, bu MMT olayi biraz karisik, ders gibi calismak gerekiyor biraz - Ariza cikarma olasiligi duz vitese gore daha yuksek olacaktir, cunku duz vites + vites degistirme islemini otomatik yapan servo sistem var. Fazladan bir sistem, daha fazla ariza olasiligi demektir.