Gönderen Konu: Kaza Yaptım, Hava Yastıkları Açılmadı!  (Okunma sayısı 14293 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Kaza Yaptım, Hava Yastıkları Açılmadı!
« : Şubat 12, 2013, 03:28:05 »
2012 model toyota auris marka aracımla önce köpeğe çarpıp sonra kontrolü kaybederek 3 metrelik mesafeden uçarak takla attım. fakat hava yastıklarım açılmadı. yorumlarınızı bekliyorum. pert konusunda ve hava yastıklarının açılmaması ile ilgili...

Toyota Club Türkiye

Kaza Yaptım, Hava Yastıkları Açılmadı!
« : Şubat 12, 2013, 03:28:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
Ynt: Kaza Yaptım, Hava Yastıkları Açılmadı!
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2013, 03:43:02 »
2012 model toyota auris marka aracımla önce köpeğe çarpıp sonra kontrolü kaybederek 3 metrelik mesafeden uçarak takla attım. fakat hava yastıklarım açılmadı. yorumlarınızı bekliyorum. pert konusunda ve hava yastıklarının açılmaması ile ilgili...

büyük geçmiş olsun. bu köpek çarpmaları çok önemli. ha köpeğe çarpmışsınız ha duvara pek bir fark yok köpeğin kemikleri böylesine güçlü bend eçok hafif ve düşük süratle çarpmıştım tampon filan yerinden çıktı bu arabanın zayıflığı ile kesinlikle alakalı değil. ama çok ilginç bu kadar hasar vermesi. yanlız burada hava yastığı açılmaması ile ilgili konuda çarpma açısının çok önemli olduğunu biliyorum. yine benim bildiğim kadarı ile arabanın hava yastığının çalışması için çarpma açısının %30 olması gerekiyor değerde yanılıyor olabilirim ama sonuçta çarpma açısı çok önemli. mesela tamponun yanından çarptığınızda açılmıyor. belli bir süratten sonra açılıyor. emniyet kemeri takılı değilse açılmıyor. bu arada sigorta firması neydi? büyük firmalarda bir sorun olacağını düşünmüyorum. genede paylaşalım.
bildiklerimi sizinle paylaştım. büyük geçmiş olsun canınız sağolsun. sağlcakla kalın.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2013, 08:38:31 »
Mehmet bey gecmis olsun. Allah beterinden korusun. Umaraim kimseye bisi olmamistir. Hava yastiklari carma yonu, hizi ve emniyet kemeriyle alakali olabilir. forum icinde arama yaparsaniz hava yastiklarinin hangi durumlarda acilmadigini degisik konularda bulabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Plakam Özel Arabam Güzel :)
    • http://www.facebook.com/mcaner52
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 20
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 12, 2013, 10:46:47 »
gecmiş olsun belkide hava yastıkları kapalı olabilir baktınız mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 12, 2013, 11:15:03 »
gecmiş olsun belkide hava yastıkları kapalı olabilir baktınız mı ?
Sadece ön koltuk yolcu hava yastığı kapanabilir diğerleri kapanmaz benim bildiğim. Emniyet kemeri takılı olmasa da hava yastığı açılır. Eğer konuyu açan arkadaşın profil fotosundaki kazaysa bahsettiği, öyle takla atmış bir aracın sürücü yan perde bütün hava yastıkları açılması lazım. Açılmadıysa diyecek birşey bulamıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 12, 2013, 11:36:17 »
Öncelikle büyük geçmiş olsun...Bir araç böyle kaza yapıcak ve airbagler açılmıycak..Ne yapayım ben o airbagleri..Ne açıya bakarım nede airbag on off a..Neden koymuşlar diye düşünürüm..Laf olsun diyemi?
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 12, 2013, 12:47:31 »
Yeri burası değil ama neyazikki bu havayastığı olayları için bir orta yol bulunamıyor galiba. Açılsa dert açılmasa dert. Takla atıyorsun açılmıyor olay oluyor. Yavaşça dokunuyorsun açılıyor olay oluyor. Geçmiş olsun nedir son durum bu olay ile ilgili.

Kazanızın büyük haldeki fotoğrafını paylaşırsanız sevinirim tekrar geçmiş olsun.
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 12, 2013, 13:02:54 »
bir kabin içi fotosu alsak iyi olur aslında. takla atarken direk tavan üstüne mi düşüldü acaba? yada takla atarken darbeler sensörlerin bulunmadığı yere gelmiştir muhtemelen. geçmiş olsun
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 12, 2013, 13:12:48 »
Büyük geçmiş olsun sonuç olarak kul yapısı. Her türlüsüne alışık olmak lazım .Ama tomarla para veriyorsun güvenlik için bir işe yarmayınca insan bozuluyor .Zaten bu auris  leri sevmemiştim iyice soğudum .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 12, 2013, 13:15:49 »
çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 12, 2013, 13:24:25 »
Büyük geçmiş olsun sonuç olarak kul yapısı. Her türlüsüne alışık olmak lazım .Ama tomarla para veriyorsun güvenlik için bir işe yarmayınca insan bozuluyor .Zaten bu auris  leri sevmemiştim iyice soğudum .

Yücel bey bir anda aracı silmek hoş değil bence. İstatistiklere göre en hafif kaza geçirilmiş zaten bu olayda. Araçla takla atmak önden veya yandan çarpışmalara göre çok hafif bir durum. Tabi ki sorumluluklarınızı yerine getirdiyseniz ucuz atlatırsınız mesela emniyet kemerinizi takarak.
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '07
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 12, 2013, 13:31:33 »
Büyük geçmiş olsun.
3) 2020 Peugeot 3008 1.6 Active Life Prime Ed., 2007 Toyota Yaris 1.0 Terra
2) 2012 Avensis Elegant Extra, 2012 Auris 1.33 Comfort
1) 2005 Focus Collection 1.6i HB.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 12, 2013, 13:52:21 »
Sensörlerin olduğu bölgelere kadar darbe almamışsa araç açılmaması çok çok normal.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 12, 2013, 17:30:36 »
öncelikle geçmiş olsun köpeğe çarpınca açısı olmadı sensörlere değmedi de açılmadı diyelim takla attığında açılmaması endişe verici hangi kasko var aracınızda bilgi verirseniz sevinirim.....
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 12, 2013, 18:00:40 »
öncelikle geçmiş olsun. tabi, olayı yaşamadığımız ya da tanık olmadığımız için bizimkisi sadece tahmine dayalı görüşler olacatır. ama bence eğer hava yastıklarının açılmasını gerektirecek bir kaza olduğu halde açılmasaydı şuan bu yazıyı yazamıyo olabilirdiniz.. netice de takla var, takla var.. şükür ki siz basit bir takla (kabini deformasyona uğratmayan şiddette) atmışsınız ki hava yastığı açılmasına gerek bile kalmamış.. bence hava yastığının patlaması gereklimiydi sorusuna şu şekilde yanıt bulabiliriz; kaza sonrası araç kabininde şöförün ya da yolculardan birini ağır yaralayacak herhangi bir deformasyon olmuş mu, olmamış mı ?? hava yastığı tampona , tavana ya da direklere gelen her darbeyle patlasaydı bugün piyasa da hava yastığı kalmazdı.. yanlış anlamayın geçirdiğiniz kazayı basit göstermeye çalışmıyorum ama abartmaya da gerek yok diye düşünüyorum.. eğer kaza sonrası aracınızın fotoğrafları elinizde varsa ve bizimle paylaşırsanız herkesin fikri daha da netleşecektir.. tekrar hatırlatmak isterim ki yorumumu tahmine dayalı olarak yaptım.. sigorta şirketinin size geri dönüşünü bizimle de paylaşırsanız seviniriz.. tekrar geçmiş olsun
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 12, 2013, 19:24:15 »
Öncelikle çok geçmiş olsun, aracın takla atması bile çok tehlikeli sonuçlara ulaşabiliyor, emniyet kemerlerinizin takılı olmasıyla yaralanma dahi olmamış.

Hasan bey'in söylediklerine katılıyorum, vurmanın açısı kadar şiddetide önemlidir. Köpeğe çarpma şiddeti az olduğundan ön hava yastıklarınız, takla esnasında da aracın yanından yeterli doğrusal şiddet oluşmadığından yan hava yastıklarınız açılmamıştır.

evet biliyorum, hatta gönder tuşuna basmadan durup düşündüm.

Ama yine de kural kuraldır.

"Merhaba, adım şudur, kaza yaptım, bir sorum vardı o yüzden üye oldum" deyip ondan sonra bu sorununu doğru bölüme açsaydı daha doğru olurdu diye düşünüyorum, bilmem yanlış mıyım ;)

Alper beye de katılıyorum, kuralları da yerine getirirken özenli olmaya devam edelim.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #16 : Şubat 13, 2013, 04:15:48 »
fotoğraflarına şu siteden de bakabilirsiniz
 http://www.yerel17.com/haber/1207-kopek-kazaya-sebep-oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 13, 2013, 09:20:23 »
Haberde size birşey olmadığı yazıyor, bu sevindirici bir haberdir ve nedeni de Auris'in içindekiler için sağladığı yaşam alanını çarpışma sırasında koruma başarısıdır.

Hava yastıkları belli açılardan şiddetli darbeler sonrası açılırlar. Bu kaza sırasında bu açı ve/veya şiddet oluşmamış olabilir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 13, 2013, 09:28:45 »
Mehmet bey çok geçmiş olsun.
Fakat habere baktığımızda aracın fazla hırpalanmadığını görüyoruz örneğin ön kısımda koruyucu tampona pek fazla darve gelmemiş gibi bu sayede Hava yastıklarıda aktif olmamış,ince çizgi arasında kalmış gibi. Araç tavanın üstüne düşmüş yanılmıyorsam tavanda da sensör olmadığı için açmaması normal yanlarda bir şey görünmüyor gibi. Daha yakında ve detaylı fotoğraf varsa daha sağlıklı bir yorum yapabiliriz. Çok geçmiş olsun.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 13, 2013, 15:58:41 »
fotoğraflarına şu siteden de bakabilirsiniz
 http://www.yerel17.com/haber/1207-kopek-kazaya-sebep-oldu

tahminime göre lastik izlerinden anladığım kadarıyla fren mesafeniz epey bir uzun (yani yoldan çıktığınız anda hızınız düşükmüş, zaten aksi halde yoldan çok daha uzakta dururdu araç) ama aniden sola (karşı şeride) kırdığınızdan dolayı araç arkasını savurmuş ve bir süre yan yan gidip sonra yoldan çıkmış ve yarım takla sonra aracın burnu tam gittiğiniz yöne ters istikamete bakar şekilde araç tepe üstü durmuş (belki biraz da tepe üstü sürüklenmiş) diye tahmin ediyorum.. yanlışsam lütfen düzeltin..

sigorta pert konusunda ne der bilemiyorum ama fotoğraflardan anladığım kadarıyla araç neredeyse (araç sıvıları yerli yerindeyse) çalışır ve yürür vaziyette gibime geldi sanki..  tekrar geçmiş olsun.. sigortanın size vereceği cevabı merakla bekliyoruz
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz