Gönderen Konu: Kaza Yaptım, Hava Yastıkları Açılmadı!  (Okunma sayısı 14295 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
Ynt: Kaza Yaptım, Hava Yastıkları Açılmadı!
« Yanıtla #60 : Şubat 17, 2013, 00:46:50 »
emniyet kemeri işini bende pek önemsemezdim ama kayınço kaza yapınca araçdan dışarı fırlayıp aldığı darbe ile dalak alınmıştı o gündür takıyorum...illa kendi başımıza bir iş gelip ders almamıza gerek yok çevremizdeki tecrübelerden ders almak lazım...emniyet kemeri hayata bağlar...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Şubat 17, 2013, 00:46:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Şubat 17, 2013, 01:46:01 »
   Trabzon'da ayrı zamanlarda biri Mercedes diğeri Ford Connect olmak üzere iki ayrı trafik kazasında hem ön koltukta hem de emniyet kemerleri bağlı olmadığı için patlayan hava yastığı sebebiyle kafaları kopan ama bu sorumsuzluğa neden olan babalarına bir şey olmayan iki kaza olmuştu.Üstelik kaza şehir içinde yaşanmıştı.Araç belli hız ve açıdan darbe almadığı sürece hava yastığının açılmaması normaldir.Örnek vermek gerekirse 2003 Corolla Terra aracımızda ön hava yastıklarının sensörleri şasi içinde ve kibrit kutusu büyüklüğündeydi.Bulunduğu konum itibariyle o sensörlerin devreye girebilmesi için şasi'nin hasar görmesi gerekiyor.Konunun açılmasına sebep olan kazada gördüğüm kadarıyla tampon arkadasında ki şasi sağlam duruyor.Bu da ön yastıkların açılmamasının nedeni olabilir (fotoğrafa göre yorum)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Şubat 17, 2013, 02:04:43 »
   Trabzon'da ayrı zamanlarda biri Mercedes diğeri Ford Connect olmak üzere iki ayrı trafik kazasında hem ön koltukta hem de emniyet kemerleri bağlı olmadığı için patlayan hava yastığı sebebiyle kafaları kopan ama bu sorumsuzluğa neden olan babalarına bir şey olmayan iki kaza olmuştu.Üstelik kaza şehir içinde yaşanmıştı.Araç belli hız ve açıdan darbe almadığı sürece hava yastığının açılmaması normaldir.Örnek vermek gerekirse 2003 Corolla Terra aracımızda ön hava yastıklarının sensörleri şasi içinde ve kibrit kutusu büyüklüğündeydi.Bulunduğu konum itibariyle o sensörlerin devreye girebilmesi için şasi'nin hasar görmesi gerekiyor.Konunun açılmasına sebep olan kazada gördüğüm kadarıyla tampon arkadasında ki şasi sağlam duruyor.Bu da ön yastıkların açılmamasının nedeni olabilir (fotoğrafa göre yorum)

kemer takılı olmayınca hava yastığının devreye girmemesi gerektiğine işte somut örnek! ben bir ton dil döktüm ama siz bir örnekle herşeyi ifade etmişsiniz. kemer takılı olmadığı zaman bile hava yastığı devreye girmesi lazım diyen arkadaşlar bir daha düşünür umarım.
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Şubat 17, 2013, 11:40:54 »
kemer takılı olmayınca hava yastığının devreye girmemesi gerektiğine işte somut örnek! ben bir ton dil döktüm ama siz bir örnekle herşeyi ifade etmişsiniz. kemer takılı olmadığı zaman bile hava yastığı devreye girmesi lazım diyen arkadaşlar bir daha düşünür umarım.
özcan abinin dediği muhtemelen çocuklardır.Yoksa erişkinin kafa bölgesine hasar vermesi mumkün değil.emnıyet kemeri olmadan hava yastıgı patlarsa bile hava yastıksız olmasından daha az hasar verecektir.Şirketlerde  hava yastıklarının patlamasını aracın değişik bölgelerine yerleştirdiği sensörlerle yapıyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Şubat 17, 2013, 13:43:16 »
neyse o zaman yakın zamanda haberlerde kemersiz şekilde patlayan bir hava yastığı haberi görmedikçe iki tarafta ikna olmayacak anlaşılan.. geçmişteki haberler, yapılan testler ve yayınlanan istatistikler unutuluyor çünkü.. bizler zaten (umuyorum) kemer kullanan insanlarız ama kullanmayanlar hala var ve onların sağlığı açısından en doğrusunu henüz net bir yere varamasak da tartışıyoruz.. ileride yaşanacak acı örnekler aydınlatıcı olacaktır.. teorisi zayıf bir millet olarak acılardan ve tecrübelerden başka şeylerden pek ders almıyoruz maalesef..
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz