0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyotanın arabayı alırken söylediğini dün gibi hatırıyorum; Emniyet kemeri takılı olmadığı taktirde hava yastıkları açılmaz.
Emniyet kemeri takılmadığı için hava yastıklarının da açılmama gibi durumu bana da cok mantıksız geliyo. Emniyet kemerinin takılı olmaması halinde sonuc olarak zaten sakat bir durum ortaya cıkıyo büyük bir kazada.. Hava yastıklarının da patlamıcagını düşünürsek.. Nasıl bir düşünceyle hava yastıklarını emniyet kemerine bağlı olarak yaparlarki. Yeni araçlar da Mühendislerin böyle bir sacmalığın altına imza atıcagnı düşünmüyorum.
Her hava yastığı konusunda istisnasız aynı gerilim yaşanıyor Arkadaşlar, hava yastığı hayat kurtarmaz, sadece ilk darbenin anlık şokunu hafifletir. Bizi hayata bağlayan tek unsur emniyet kemeridir. Bir de artık şunu anlayın lütfen, teknoloji ne kadar gelişmiş olsa da, hava yastıklarının açılmasını sağlayacak güvenlik parametrelerinin tanımlanması konusunda otomobil üreticileri hala muhafazakar davranmak zorundalar. Bir araca her türlü sensörü koyabilirsiniz. Yatay ve düşey ivmelenmesini sürekli kontrol edebilirsiniz. Hatta aracın ESP sistemine entegre edeceğiniz modüllerle tekerlerin yolla temasının kesilmesi durumunda taklaya, savrulma durumunda ise yandan darbelere karşı ilgili hava yastıklarının açılmasını sağlayacak mekanizmayı alarm durumuna getirebilirsiniz. Fakat burada kritik soru şu. Hava yastıklarının açılmasını sağlayan mekanizmanın karar eşiğini nasıl oluşturacaksınız? Bu o kadar kolay bir şey değil ki. Koyacağınız yanlış bir parametre, hava yastığının alakasız bir durumda açılmasına ve ölümcül kazaya neden olabilir. O zaman otomobil üreticisi bunun hesabını nasıl verecek. Hava yastığı açılmadı diye bir üreticiyi tazminata mahkum ettirmeniz çok zor olabilir fakat durduk yerde açılan bir hava yastığı için kolaylıkla dünya kadar tazminat kazanabilirsiniz. Her markada yaşanan bu sorunu lütfen polemik malzemesi yapmayın ve biraz insaflı olun. Hele ki fizik, mekanik ve elektronik gibi disiplinlerle az da olsa haşır neşir olmuşluğunuz yoksa bu konunun yanından bile geçmeyin bana göre Yarın bir gün, yapay zeka gelişirse, otomobilin içine yerleştirilecek bir elektronik göz sayesinde bu sorun tamamen ortadan kaldırılacaktır inşallah
diraklerin eğilmemesi bize birşey olmamasında büyük etken. ben toyotanın güvenliği konusunda emin oldum fakat araç bize tanıtılırken aracın hava yastıklarından üzerine basa basa belirtmeleri ve böyle bir kaza neticesinden birinin bile açılmaması beni şaşırttı.
o saçmalığı destekleyen mühendislerden biri olarak söylemeliyim ki; 50-60 km/h ile giderken kırmızı ışıkta önünüzdeki duran aracı farketmeden arkadan bindirdiğinizde kemeriniz takılı olmadığında patlayacak bir hava yastığı boynunuzu kırmak suretiyle ölümünüze sebep olacaktır.. çarpışma testlerinin sonucundaki istatistikler yüzünden hava yastığı emniyet kemeri ile birlikte çalışır.. yani siz siz olun sakın kemeri sırtınızın arkasından geçirerek bağlamayın.. kemeri hiç bağlamamak en azından kaza anında camdan fırlasanız ya da direksiyona sert bir kafa atsanız bile kurtulma ihtimalinizi artırır..
hava yastığı sadece tamamlayıcı bir güvenlik donanımıdır bunu biliyorz. ayrıca rally arabalarında da hava yastığı diye bir şey yoktr.. Emniyet kemeri aracın direksiyon, fren, lastik gibi donanımlarından hemen sonra gelen en önemli sylerden biridir zaten. Söylemek istedigimi siz anlamadınız.. Sadece Srs nin emniyet kemerine baglı olması bana yanlıs geliyo. Emniyt kemeri Takılı olmadıgında da patlaması lazım. EMNİYET KEMERİ.mp4
Emniyet kemeri reklamı çeken kişinin karşısında saygıyla eğilirim.Konu ancak bu kadar etkili anlatılabilir.
Oğuz zaten kemer takılı olmasada Hava yastıkları açılıyor.