Gönderen Konu: Kaza Yaptım, Hava Yastıkları Açılmadı!  (Okunma sayısı 14294 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Kaza Yaptım, Hava Yastıkları Açılmadı!
« Yanıtla #20 : Şubat 13, 2013, 18:27:45 »
öncelikle geçmiş olsun köpeğe çarpınca açısı olmadı sensörlere değmedi de açılmadı diyelim takla attığında açılmaması endişe verici hangi kasko var aracınızda bilgi verirseniz sevinirim.....

AXA sigortadan kaskom.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 13, 2013, 18:27:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #21 : Şubat 13, 2013, 18:32:18 »
bir kabin içi fotosu alsak iyi olur aslında. takla atarken direk tavan üstüne mi düşüldü acaba? yada takla atarken darbeler sensörlerin bulunmadığı yere gelmiştir muhtemelen. geçmiş olsun
tarlaya burun üstü çakılıp araç havalandı ve düştüğüm yerle havandığım yer arası 5 m anlıycanız hafif bi takla değildi.
bununla ilgili ne yapılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 13, 2013, 19:42:02 »
Geçmiş olsun.Direklerde falan kesinlikle eğilme yok dikkatinizi çekti mi acaba?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 13, 2013, 19:45:03 »
    Büyük geçmiş olsun.Verilmiş sadakanız varmış.Aracın düz durduğu fotoğrafa bakacak olursak eğer hava yastıklarının patlamaması normal görünüyor.
Ayrıca bir şey soracağım size.Kaza anında hızınız neydi?Fotoğrafa göre köpek sağınızdan çıkıyor.Siz ona çarpmamak için sola manevra yaptınız ve sağ yana doğru kaydınız ve şarampole girince de o takla kaçınılmaz oldu.Tahminim bilimsel olmasa da 30 metreden fazla kaymış gibisiniz.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 13, 2013, 20:50:41 »
Geçmiş olsun.. Tüm kaporta hasarlı gibi ama galiba perte çıkar araba..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 13, 2013, 21:28:42 »
çok geçmiş olsun.Böyle durumlarda direksiyonu kırmamak gerekiyor.Ama reflex hali .ister istemez kırıyorsun.Aracınız kaza resimlerind  bence hava yastıgı acacak kadar hasar oluşmamış.Ön panel kaput yerli yerinde.Yan direkelr deseniz onlarda öyle şiddetli bir darbeye maruz kalmamısşalar.Tavan çok az çökmüş.Buna şükür.
Yok açılması gerekiyordu diyorsanız kanuni yönden hakkınızı arayın.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 14, 2013, 17:28:52 »
Bence açılması gerekiyordu.Ama sağ çıkmanız mucize yinede.Geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 15, 2013, 09:56:38 »
Hava yastıklarının açılması çeşitli prensiplere dayanır.Yerleştirilen sensörler uyarılmadıkça hava yastığı hiç bir araçta açılmaz.Bazen direğe çarparsınız açılmaz bazen bir nesneye hafif dokunma ile açılabilir.Şöyle örnek vereyim. Mercedeslerde (diğer araçlarda olabilir ben bilmiyorum) koltuk üzerinde basınç yoksa yani oturan yoksa yastık açılmaz.Kaza anında sürücü hava yastığı açılırken yolcu hava yastığı açılmaz.50kmh altın oluşan çarpmalarda tampon altına yerleştirilen mekanızma darbeyi emer ve yastık açılmadığı gibi yayada korunmuş olur.

Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 15, 2013, 11:40:40 »
Her hava yastığı konusunda istisnasız aynı gerilim yaşanıyor :) Arkadaşlar, hava yastığı hayat kurtarmaz, sadece ilk darbenin anlık şokunu hafifletir. Bizi hayata bağlayan tek unsur emniyet kemeridir. Bir de artık şunu anlayın lütfen, teknoloji ne kadar gelişmiş olsa da, hava yastıklarının açılmasını sağlayacak güvenlik parametrelerinin tanımlanması konusunda otomobil üreticileri hala muhafazakar davranmak zorundalar. Bir araca her türlü sensörü koyabilirsiniz. Yatay ve düşey ivmelenmesini sürekli kontrol edebilirsiniz. Hatta aracın  ESP sistemine entegre edeceğiniz modüllerle tekerlerin yolla temasının kesilmesi durumunda taklaya, savrulma durumunda ise yandan darbelere karşı ilgili hava yastıklarının açılmasını sağlayacak mekanizmayı alarm durumuna getirebilirsiniz. Fakat burada kritik soru şu. Hava yastıklarının açılmasını sağlayan mekanizmanın karar eşiğini nasıl oluşturacaksınız? Bu o kadar kolay bir şey değil ki. Koyacağınız yanlış bir parametre, hava yastığının alakasız bir durumda açılmasına ve ölümcül kazaya neden olabilir. O zaman otomobil üreticisi bunun hesabını nasıl verecek. Hava yastığı açılmadı diye bir üreticiyi tazminata mahkum ettirmeniz çok zor olabilir fakat durduk yerde açılan bir hava yastığı için kolaylıkla dünya kadar tazminat kazanabilirsiniz. Her markada yaşanan bu sorunu lütfen polemik malzemesi yapmayın ve biraz insaflı olun. Hele ki fizik, mekanik ve elektronik gibi disiplinlerle az da olsa haşır neşir olmuşluğunuz yoksa bu konunun yanından bile geçmeyin bana göre :) Yarın bir gün, yapay zeka gelişirse, otomobilin içine yerleştirilecek bir elektronik göz sayesinde bu sorun tamamen ortadan kaldırılacaktır inşallah :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 15, 2013, 11:52:20 »
Mehmet Bey geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış.

Hava yastıkları konusunda birsey diyemeyceğim ama tanık olduğum ve  bizzat yaşadığımdan dolayı köpek çarpmalarında mümkün olduğunca hızı azaltmak ve direksiyonu kırmamak gerekiyor.

Tanik olduğum iki olayda aracın birinin önün tamamen gitmiş kimsenin burnu bile kanamamıştı. Diğerinde ise tıpkı sizin gibi araç yoldan çıkmış ve malesef bir cana malolmuştu.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 15, 2013, 12:15:08 »
Çok Büyük Geçmiş olsun..
34GZN34

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 15, 2013, 12:28:56 »
 Arkadaşlar, marka ve modelleri direk eleştirmek yerine, hava yastığının çalışma prensibi ve hangi durumlarda açılıp, açılmadığını paylaşmamız ve ondan sonra kazayı analiz etmemiz lazım. Şunu da ekleyeyim; hiç bir kaza birbirinin aynısı değildir.
Bu arada tekrar geçmiş olsun ve kimseye bir şey olmaması gerçekten sevindirici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #32 : Şubat 15, 2013, 12:40:29 »
Mehmet bey çok geçmiş olsun.
Fakat habere baktığımızda aracın fazla hırpalanmadığını görüyoruz örneğin ön kısımda koruyucu tampona pek fazla darve gelmemiş gibi bu sayede Hava yastıklarıda aktif olmamış,ince çizgi arasında kalmış gibi. Araç tavanın üstüne düşmüş yanılmıyorsam tavanda da sensör olmadığı için açmaması normal yanlarda bir şey görünmüyor gibi. Daha yakında ve detaylı fotoğraf varsa daha sağlıklı bir yorum yapabiliriz. Çok geçmiş olsun.

araca 30 bin lira masraf çıkardı servis. ön taraf tamamen dağılmış durumda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 15, 2013, 12:40:49 »
çok geçmiş olsun. Bu yollarda aniden yola çıkan hayvanlarkim bilir kaç kişinin canını yaktı. Geçtiğimiz aylarda bende domuza çarptım, benim durumum sizinki kadar kötü olmamıştı çok şükür ama çarpma o kadar şiddetliydiki domuzun uçtuğunu gördüm resmen :) domuz küçükmüş diye düşünmeyin sakın, inekle dana arasında bişeydi ve yan sanayi parça almama rağmen 2500 lira masrafım oldu.

Demem o ki çapmanın şiddetine baktığımda hava yastığının açılması gerekiyordu bende de ama açılmadı. Kazadan sonra dikkat ettiğimde çapma kaput bölgesinde olduğu için yani şaselere denk gelmediği için hava yastığı açılmamıştı. sizinkide eminim sensörlere denk gelmemiştir. Tekrardan geçmiş olsun canınızın sağ olması sevindirici.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #34 : Şubat 15, 2013, 12:45:40 »
Geçmiş olsun.Direklerde falan kesinlikle eğilme yok dikkatinizi çekti mi acaba?

diraklerin eğilmemesi bize birşey olmamasında büyük etken. ben toyotanın güvenliği konusunda emin oldum fakat araç bize tanıtılırken aracın hava yastıklarından üzerine basa basa belirtmeleri ve böyle bir kaza neticesinden birinin bile açılmaması beni şaşırttı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #35 : Şubat 15, 2013, 12:46:43 »
    Büyük geçmiş olsun.Verilmiş sadakanız varmış.Aracın düz durduğu fotoğrafa bakacak olursak eğer hava yastıklarının patlamaması normal görünüyor.
Ayrıca bir şey soracağım size.Kaza anında hızınız neydi?Fotoğrafa göre köpek sağınızdan çıkıyor.Siz ona çarpmamak için sola manevra yaptınız ve sağ yana doğru kaydınız ve şarampole girince de o takla kaçınılmaz oldu.Tahminim bilimsel olmasa da 30 metreden fazla kaymış gibisiniz.

26 metre fren mesafesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 15, 2013, 12:48:42 »
 Elbette öncelikle geçmiş olsun. Ancak yanılmıyorsam  hızınızın da yüksek olduğunu  düşünüyorum. Önceki 2010 model Corolla aracımı sattığım bir arkadaş, ıslak yolda virajda arabayı yan devirmişti. Bir tane camı bile kırılmamış, hava yastığı da patlamamıştı. Ailecek bir burun kanaması olmadan sağ salim çıkmışlardı. Gece yarısı bir telefon aman Allah'ım kaza haberi... "Hocam ben TOYOTA sağlam, lastiklerim sağlam diye gaza bastım ama araç kötü çıktı, tüm güvenim sarsıldı" falan filan.. Abi "virajda hızın kaçtı." diye sordum. "Frene bastıktan sonra kadranda 140 km'yi gördüm, sonrasını hatırlamıyorum."  Arkadaşlar şimdi virajda frenden sonra bile hızı 140 km. olan bir sürücü için hiçbir güvenlik önleminin yeterli olmayacağını düşünürüm. İsterse tren bile olsa, ani hareketlerde aracın tepkimede bulunması çok doğal karşılanmalı.  Sadece hız kurallarına uymak da yetmez ama kadranımda 91 km. hızı görmedim. Bugüne kadar elimden dört tane sıfır Corolla geçmesine rağmen 90'ı geçmedim. Acil bir hasta vb. durumlar da elbet bazı şeyler zorlanabilir, zorlanmalı da. Ama normalde lütfen hızınızı azaltın polis için radar için değil kendiniz için ...Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar...Kazasız belasız zevkli sürüşler... NOT: Arkadaşımın aracı yan yatmadan dolayı  aracı PERT işlemi gördü.  Sonradan sağ taraf  komple değişti .Başka hasar yoktu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 15, 2013, 12:49:40 »

Aracınız perte çıkacaktır o zaman çok geçmiş olsun tekrardan.

26 metre fren mesafesi

100km/h giderken 1 saniyede 36 metre yol kat etmektedir araçlar varın siz düşünün frene 1 saniye bile geç basmanın sonuçlarını.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 15, 2013, 13:00:04 »
Mehmet bey bu durumda aracınız perte çıkacak.Sigortacı arkadaşımın bana dediği bu.İnşallah yenisi ile çok keyifli sürüşler yaparsın.
Yeri gelmişken benimde daha önce skoda fabia ile Balıkesir çevre yolunda önüme köpek çıktığında hızım 95 kmh idi.Aracın maruz kaldığı savrulma katsayısı fazla olduğu için direksiyonu kırmayıp sadece direksiyonu sağlam tutarak acil fren yaptım. Hayvan öldü ama ben sadece bir tampon ile kazayı atlatmıştım.Senin olayda sanırım hayvanı kurtarmaya çalışmışsın.Aklında olsun diyeceğim ama o anda insan milisaniye gibi bir sürede karar vermek zorunda kalıyor.Umarım tekrar yaşamazsın lakin tekrar olursa direksiyonu kırmayıp havyanı feda et.(hayvan severler bana kızacak ama böyle bir durumda insan öğesi daha önemli)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Today Tomorrow Toyota
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 15, 2013, 13:13:52 »
Toyotanın arabayı alırken söylediğini dün gibi hatırıyorum; Emniyet kemeri takılı olmadığı taktirde hava yastıkları açılmaz.

İkinci olarak da 2010 yılında 2008 model hyundai getz model araba ile başka bir arabaya 80km/s ile başka bir araba arkadan vurdu babam ve hava yastıkları açılmadı
Oysa ki araç motora kadar içeri girdi şikayet ettik ve sonuç olarak hava yastığı açılan yerler hasar görmediği içinmiş. Bu tür saçmalıklar da var malesef.
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.33 Comfort.
  2 4 6